Ohlédnutí za minulým týdnem

14. 4. 2008, 18:42
Stalo se... 0
Shrnutí událostí v minulém týdnu se nedá začít ničím jiným, než nešťastným daviscupovým soubojem s Ruskem. Moskevské kouzlo v něm znovu zafungovalo a po Německu a Srbsku se také Češi mohli přesvědčit, že hrát tam je z nějakého důvodu o zdraví.
Zraněný Tomáš Berdych

Rusové mají nesmírně silný a vyrovnaný daviscupový tým a je dost možné, že by se jim dařilo tak jako tak. Jejich štěstí v posledních domácích zápasech je ovšem zarážející. Němec Tommy Haas na podzim v Moskvě odehrál s žaludečními bolestmi, Srbové pak v únoru zahájili Davis Cup s "hvězdnou" sestavou Žimonjič - Troicki. Přijeli sice s Djokovičem a Tipsarevičem, ti ale v klíčových zápasech nenastoupili kvůli viróze. A teď Berdych.

Na štěstí si o víkendu nemohli stěžovat ani Američané. Také oni byli v utkání s hosty z Francie favority a také jim pomohl osud. Ještě před začátkem duelu odcestoval zraněný Tsonga a nakonec nenastoupil ani desátý hráč světa Richard Gasquet.

Oba francouzské absentéry by něco podobného příští rok mrzelo dvojnásob. John McEnroe a další tenisté, volající po změně v Davis Cupu, se totiž dočkali jedné důležité změny, která má přilákat do týmové soutěže nejlepší hráče. Za daviscupové zápasy totiž budou dostávat body do žebříčku ATP. "Srdcaře", bojující za svou zemi i bez nich, to určitě potěší. Tedy z těch zemí, které hrají Světovou skupinu a budou mít šanci postoupit do lépe bodovaných fází DC.

Hitem minulého týdne byly trenérské šachy. Dělo se toho opravdu hodně: Nicole Vaidišová zůstala bez trenéra, Nicole Vaidišová si našla nového, Fin Nieminen začal spolupracovat se Švédem Nyströmemem. Marat Safin zůstane bez kouče na krátkou dobu, jeho trenér totiž musel do Argentiny, aby nepropásl porod dítěte, na těch několik týdnů nebo měsíců si Rus našel náhradu v Marcu Rossetovi. A pozadu nezůstal ani Roger Federer, který se v Estorilu objevil po boku španělského trenéra Josého Higuerase.

Jestliže souhrn minulého týdne začal nepříjemným zraněním Tomáše Berdycha, pak jeho konec je ještě smutnější. Rakušanka Daniela Klemenschitsová musela kariéru ukončit v roce 2005 předčasně kvůli rakovině, kterou lékaři objevili jí i její sestře Sandře. Osud dvojčat nebyl lhostejný ani nejlepším tenistům a tenistkám světa, kteří jim přispěli na nákladnou léčbu. V případě Daniely ale léčba nezabrala. Ve věku 25 let ve středu ráno zemřela.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist