Opelka a Isner v Dallasu odehráli nejdelší tie-break na okruhu ATP

13. 2. 2022, 13:49
Aktuality 15
ATP DALLAS - Reilly Opelka a John Isner odehráli 5. vzájemný zápas a počtvrté v řadě rozhodoval všechny sety tie-break. V semifinále halového turnaje v Dallasu zvítězil v utkání bez jediného brejkbolu již počtvrté 24letý Opelka, který nastřílel 39 es a zvítězil 7-6 7-6. Druhý tie-break skončil výhrou 24-22 a šlo o nejdelší zkrácenou hru od založení ATP Tour (1990).
Reilly Opelka

Reilly Opelka vyhrál v semifinále turnaje v Dallasu nad krajanem Johnem Isnerem nejdelší tie-break na ATP Tour a zahraje si o titul. Souboj dvoumetrových servismanů podle očekávání rozhodovaly zkrácené hry a v obou byl úspěšnější 211 cm vysoký Opelka: o tři centimetry menšího soupeře porazil 9-7 24-22.

Tie-break v druhém setu zápasu Opelka - Isner byl nejdelší v historii ATP Tour počítané od roku 1990. V celém zápase se ani jeden z hráčů nedostal k brejkbolu a k vidění bylo celkem 60 es, přičemž 39 nastřílel vítězný Opelka.

Opelka s Isnerem v pěti vzájemných zápasech odehráli celkem 15 setů a 13 z nich rozhodoval tie-break.

Šestatřicetiletý Isner byl po zápase zklamaný o to víc, že se premiérové Dallas Open hrálo zhruba kilometr od jeho bydliště.

"Prostě další zápis do historie. Ale pokud bych ten druhý set vyhrál, měl bych dobrou šanci na vítězství v zápase," pokrčil rameny Isner, jenž byl aktérem dvou nejdelších zápasů na grandslamech. Před dvanácti lety porazil ve Wimbledonu po 11 hodinách Nicolase Mahuta, o osm let později na londýnské trávě podlehl po šesti a půl hodinách Kevinu Andersonovi.

Opelka v Dallasu ve třech zápasech nečelil brejkbolu, nastřílel 84 es a neudělal ani jednu dvojchybu. Do finále psotoupil poštvrté v kariéře.

Opelka bude hrát o třetí titul v kariéře s jiným Američanem Jensonem Brooksbym, Ten v21 letech zaútočí na premiérový triumf díky semifinálovému vítězství nad krajanem Marcosem Gironem, kterého udolal po odvrácení čtyř mečbolů a třech hodinách boje 6-4 6-7 7-6.

Kompletní americké semifinále se hrálo na okruhu poprvé od roku 2004.

• ATP 250 DALLAS •
USA / Texas, tv. povrch / hala, 792.980 dolarů
sobotní výsledky (12. 02. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Opelka (2-USA) - Isner (3-USA) 7-6(7) 7-6(22)
Brooksby (4-USA) - Giron (7-USA) 6-4 6-7(4) 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Ereinion
Opelka je v podstatě takový Isner 2.0, takže ten výsledek sedí smile
Reagovat
smazaný uživatel
Vo vzajomnych zapasoch ma viac, ale dorovnanie Isnerovej kariery, co sa uspechov týka. Tam by som si stavil na Isnera, ze bude uspesnejsi.

Izzy vyhral dost turnajov, ma nejake to finále z ATP1000, tusim semifinále GS, clen Top 10 a ucast na TM. Velmi solidne.
Reagovat
soloo
má vitazstvo atp1000 v Miami
Reagovat
smazaný uživatel
No dokonca. Na to som zabudol, pamätám finálovú účasť s Rafom v Cinnci. Aj v IW mal výborný turnaj jeden rok.
Reagovat
RFanousek
Účast TM? To si nepamatuji tedy.
Podle mě byl max náhradník.
Reagovat
RFanousek
Tak oprava, v roce 18 opravdu odehrál celou skupinu. Dostal se jako druhý náhradník po tom co se odhlásili Nadal a Delpo.
Reagovat
Ereinion
Opelka mě přijde od baseline kvalitnější, přičemž servis je srovnatelnej...ale je fakt, že Izzy měl často schopnost zvednout svou hru v tiebreaku, takže mu často stačilo zahrát dobře 1-2 body na příjmu za set a vyhrál třeba 7-5 v TB. U Opelky uvidíme, tihle servismani jsou evidentně dlouhověcí, Dr. Ivo skončil až po 40 a Isner už je taky dost starej
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasím, že Opelka mi príde kvalitnejší, ale paradoxne bude mať asi horšiu kariéru. Objektívne ale treba povedať, že Izzy má to najlepšie za sebou už.

Isner mal v sebe ten faktor X, ktorým si získal divákov a vyhral toho asi viac, ako sám čakal.
Reagovat
sojka1
co ty vis, co Izzy vlastne cekal.... :-))) kazdopadne jsem ho sledovala po celou jeho pouniverzitni karieru, jak se technicky vyvijel, jak jeste rostl, jojo, fakt... :)) a sama jsem si na minikurtech realne zkousela, jak se vlastne hraje Gulliverovi, lidi vedi prd, on i ten servis se totiz clovek musi naucit :-)) a radeji tu nebudu vubec na nejake "drevaky" a "sasky" reagovat, darmo by se zase v Dallasu strilelo.... ;-)
Reagovat
RFanousek
Isner má těch rekordů dost smile
Reagovat
RF46
treba toto je svym zpusobem taky takovej ojedinelej rekord :)
-
https://www.youtube.com/watch?v=cyN5iAQrxis
Reagovat
RFanousek
Hrozný dřevo smile
Ale myslím že třeba známý pokažený úder Wawrinky proti Nishimu je minimálně na stejné úrovni. Nebo co proti sobě předváděli Djokovič a Nishikori. Neskutečné jaké údery někdy i ti nejlepší pokazí.
Reagovat
RF46
Rad bych si to vyzkousel, jaky je to mit 208cm. Je to o 25cm vic nez mam ja (v klidu) smilesmile
Reagovat
PetaM
Dva šašci, co umí jen servis. Všestranný tenis. Všichni by se jim měli klanět.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis je krásny šport. Neskutočne rozmanitý,
čo sa match up-u týka, a história dokonca vie priniesť aj takéto extrémy. Nedbám, pokial to má byt takýto ojedinelý úkaz.

Zas mal v tom prsty Izzy, 10 nevyuzitych setballov je niečo. Najviac ma vsak zaujalo, ze od stavu 4:4 po stav 23:22, to je 37 bodov v sérii, z ktorych boli len dva body uhrané na príjme.

Škoda, ze vacsina z nas ten TB nevidela LIVE, vyčítané z papiera to neni ono.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist