Opelka ovládl Dallas bez ztráty servisu. K 3. titulu si pomohl celkem 100 esy

13. 2. 2022, 22:22
Aktuality 1
ATP DALLAS - Reilly Opelka si došel pro 3. titul na okruhu ATP a opět na domácí půdě. Cestou za triumfem v hale v Dallasu úspěšně čelil jedinému brejkbolu, nastřílel 100 es a spáchal jedinou dvojchybu. V dnešním finále si 24letý Američan poradil 7-6 7-6 s o tři roky mladším krajanem Jensonem Brooksbym.
Profily hráčů
Reilly Opelka

Reilly Opelka na novém turnaji ATP 250 v Dallasu potvrdil roli 'bombarďáka'. V Texasu vyhrál všech osm setů, z toho šest v tie-breaku včetně toho rekordního v semifinále proti Johnu Isnerovi. Po svém podání vyhrál všech 48 gamů, když jedinému brejkbolu čelil až v dnešním finále. Celkem nastřílel 100 es a jediné dvojchyby se dopustil až dnes.

Finálový souboj s Jensonem Brooksbym trval téměř dvě hodiny. Opelka nabídl první brejkbol na turnaji už ve třetí hře a soupeř ho navíc zatlačil povedeným returnem, ale Opelka se ubránil, vítězným bekhendem brejkbol zlikvidoval a ve zbytku zápasu už na podání prohrál jen sedm míčků. 

"Jenson mě po většinu zápasu vyváděl z mé komfortní zóny. Musel jsem hrát nejlepší tenis, abych měl šanci vyhrát. Ale myslím, že jsem pod tlakem hrál velmi dobře," komentoval Opelka. 

"Jenson hrál skvěle, jsem velkým fanouškem jeho hry. Je mladý a má před sebou hodně tenisových let. Navíc má spoustu prostoru, co ještě může zlepšovat, proto je pro mě budoucím hráčem Top 10," chválil Opelka Brooksbyho.

24letý Opelka hrál finále počtvrté v kariéře a získal třetí titul. Ty předchozí slavil rovněž na domácím klání kategorie ATP 250 - v New Yorku 2019, odkud se turnaj přesunul právě do Dallasu, a v Delray Beach 2020.



21letý Brooksby byl ve finále podruhé, ale stejně jako loni na trávě v Newportu proti Kevinu Andersonovi neuhrál set. I tak se poprvé v kariéře posune do Top 50.

Oba Američané se nyní přesunou na Floridu. Opelka se znovu z pozice nasazené dvojky, jež má v prvním kole volný los, bude snažit navázat na předloňský triumf. Brooksby začne proti jednomu z kvalifikantů.

• ATP 250 DALLAS •
USA / Texas, tv. povrch / hala, 792.980 dolarů
nedělní výsledky (13. 02. 2022)
• Dvouhra - finále •
Opelka (2-USA) - Brooksby (4-USA) 7-6(5) 7-6(3)
• Čtyřhra - finále •
Arévalo/Rojer (1-Arg./Niz.) - Glasspool/Heliovaara (Brit./Fin.) 7-6(4) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
vojta91
Skvělý Opelka!smilesmile
Po Dr. Ivovi další virtuos s raketousmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist