Opelka v Delray Beach vyhrál tie-breakovou bitvu s neoblíbeným Millmanem a po týdnu je opět ve finále

20. 2. 2022, 11:19
Aktuality 2
ATP DELRAY BEACH - Reilly Opelka si poprvé v kariéře zahraje dvě finále během jedné sezony. Týden po triumfu v Dallasu bude o titul hrát také v Delray Beach, které může ovládnout znovu po dvou letech. V semifinále americký tenista udolal po tříhodinovém boji Australana Johna Millmana, s nímž uspěl až na čtvrtý pokus. O čtvrtý titul a opět z domácí půdy se utká s Britem Cameronem Norriem.
Reilly Opelka (© AFP)

Reilly Opelka letos odehrál 14 zápasů a v každém získal alespoň jeden set. Jedenáctou výhru zaznamenal v semifinále turnaje ATP 250 v Delray Beach, kde udolal 7-6 6-7 7-6 Johna Millmana. Australana zdolal až na čtvrtý pokus.

V prvním setu Opelka neudržel vedení 4-2, když teprve podruhé z posledních sedmi zápasů přišel o servis, a v tie-breaku čelil setbolu. Ten ale odvrátil, sadu nakonec přeci jen získal a za stavu 7-6, 5-4 a 40-0 měl na returnu tři mečboly. Jenže je nevyužil a zápas nakonec ukončil až ve třetím tie-breku po třísetovém boji. 

Opelka v posledních 7 zápasech nenašel přemožitele. Nastřílel v nich celkem 156 es, udělal pouhých 5 dvojchyb a vyhrál 92 ze 94 gamů po svém podání.

Do finále 24letý Američan postoupil popáté v kariéře a vůbec poprvé je ve finále dvakrát během jedné sezony. Navíc se mu to povedlo během dvou týdnů, v Delray Beach může předloňský šampion navázat na sedm dní starý triumf z Dallasu. První ze tří trofejí slavil rovněž na domácí půdě před třemi lety v hale v New Yorku.



O 4. titul si světová dvacítka Opelka zahraje s  nejvýše nasazeným Cameronem Norriem (h2h 1-2), s nímž naposledy loni na halovém Masters 1000 v Paříži prohrál. 

"Není nasazená jednička jen tak pro nic. Loni vyhrál spoustu zápasů. Bude rozhodně čerstvější než já, ale nechám tam všechno. Musím sebou hodit, v pondělí mi to letí v šest ráno. Útěchou je, že pak hned hraju v Acapulcu s Rafou (Nadalem)," konstatoval Opelka, který bude příští týden startovat v mexickém Acapulku a v prvním kole vyzve Rafaela Nadala.

Světová třináctka Norrie na Floridě překazil možné americké finále, když porazil držitele divoké karty Tommyho Paula 6-3 6-3. 

26letý Brit si loni zahrál šestkrát ve finále a dvě přetavil v premiérové triumfy na okruhu ATP. V říjnu dokonce senzačně triumfoval na Masters 1000 v Indian Wells a jako náhradník si zahrál na Turnaji mistrů. Letošní sezonu začal čtyřmi porážkami v řadě, nyní se však může chystat na své celkově 8. finále.

V 30leté historii turnaje v Delray Beach se poprvé utkají dva nejvýše nasazení hráči.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 664.275 dolarů
sobotní výsledky (19. 02. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Norrie (1-Brit.) - Paul (4-USA) 6-3 6-3
Opelka (2-USA) - Millman (Austr.) 7-6(8) 6-7(3) 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
No a práve Opelka bude prvym Nadalovym zapasom v Acapulcu. Urcite to bude dobry zapas s otvorenym koncom.
Reagovat
dako
V tejto situácii ho musí Rafa "spraviť" bez pardonu. Opelka hrá posledné 2 týždne v kuse, väčšina zápasov bola dlhšia cez TB. Podľa mňa do Acapulca ani nedorazí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist