Ósakaová se vrátila na Australian Open prohraným šlágrem, Gauffová ztratila jen tři hry

15. 1., 14:22
Aktuality 3
První pokus vrátit se na grandslamová klání po mateřské pauze dopadl pro Japonku Naomi Ósakaovou (26) neúspěšně. Vítězka Australian Open z let 2019 a 2021 prohrála v prvním kole s Caroline Garciaovou (30) z Francie ve dvou setech 4:6 a 6:7. Suverénně do druhého kola naopak postoupila vítězka posledního US Open Coco Gauffová (19), ta povolila Slovence Anně-Karolíně Schmiedlové (29) jen tři gamy.
Naomi Ósakaová se vrátila na Australian Open dvousetovou porážkou (Profimedia)

Garciaová – Ósakaová 6:4, 7:6

Šlágr prvního kola mezi Caroline Garciaovou a Naomi Ósakaovou nepřinesl velké drama. Nasazená Francouzka porazila Japonku, která se vrací po mateřské pauze, ve dvou těsných setech. První sadu rozhodl jediný brejk v pátém gamu. Druhou sadu rozklíčoval až závěrečný tie-break, ve kterém Garciaová dominovala poměrem 7:2.

Ósakaové oplatila zdejší porážku z roku 2021 a srovnala stav vzájemné bilance na 1:1. Bývalá světová čtyřka, jež na Australian Open nikdy nedošla dál než do osmifinále, se ve druhém kole utká s Polkou Magdalenou Frechovou.

Šampionka z let 2019 a 2021 a bývalá světová jednička Ósakaová tak vůbec poprvé neprošla v Melbourne přes první kolo. Letos prohrála dva ze tří zápasů na australské půdě, když v Brisbane neuspěla ve druhém kole po bitvě s Karolínou Plíškovou.

"Jsem ráda, že je Naomi zpátky, a doufám, že si teď tenis užívá. Udělala toho pro tento sport v posledních letech opravdu mnoho. Je úžasné, že se vrátila už šest měsíců po porodu, takže bychom si na ni měli dávat pozor," řekla Garciaová s úsměvem v pozápasovém rozhovoru.

 

Gauffová – Schmiedlová 6:3, 6:0

Šampionka posledního newyorského grandslamu obhajuje v Melbourne osmifinále a po výborném konci loňské sezony se jí daří i v prvních týdnech nového roku. Začala vítězně v Aucklandu, kde obhájila titula a pozitivní náladu si přivezla i  do Melbourne.

Gauffová v utkání se Schmiedlovou dominovala a porazila ji i ve třetím vzájemném souboji bez ztráty setu. Od stavu 3:3 v prvním setu vyhrála devět her v řadě a po hodině hry slavila postup do druhého kola.

„Upřímně? Za stavu 3:3 jsem si řekla, že mi to jde a že se cítím dobře. To mi trochu pomohlo uvolnit se a i kvůli tomu jsem dnes předvedla dobrý tenis. Děkuji divákům, že mě tady v Melbourne tak skvěle přivítali,” komentovala v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Gauffová byla nekompromisní při brejkbolech, kterých proměnila sedm z devíti, pomohla jí ale také velmi nepřesná hra slovenské konkurentky, která vyrobila 27 nevynucených chyb oproti dvěma winnerům. Ve druhém kole se Gauffová střetne s krajankou Caroline Dolehideovou, která figuruje na 43. místě světového žebříčku.


Výsledky ženské dvouhry Australian Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
Caroline hrála výborně, rychle a moc nechybovala. Naomi nestíhala. Mám radost. Garcia je moje holčina.

A obě měly zajímavé oblečení. A také Kačenka Siniaková a Krejča. Samé zajímavé oblečky.

Kačenka měla bílé a na tom náznaky fotek v světle šedé, Caro měla strakatinu, ale zajímavou a Krejča měla zajímavá záda, předek černý a vzadu přecházející růžová a Osaka měla zase svoji samostatnou sadu od Nike. Celkem pěkné u všech.

https://i.ibb.co/HXqCRBx/2024-01-15-Garcia-Osaka.jpg
https://i.ibb.co/nrVLpfk/2024-01-15-Krejca.jpg
https://i.ibb.co/x8nkCTv/2024-01-15-Siniakova.jpg
Reagovat
lvicek
Caroline to celkem přeju, pokud nehraje proti našim, tak je mi celkem sympatická :).
Reagovat
zfloyd
Garcia ji zničila svým servisem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist