Otec Dokičové zahájil hladovku

8. 10. 2009, 18:54
Aktuality 2
Problémy s otcem australské tenistky Jeleny Dokičové jako by nebraly konce. Damir Dokič, který si v Srbsku odpykává patnáctiměsíční trest za držení zbraní a vyhrožování násilím, podle své obhájkyně začal držet hladovku. Protestuje tak proti svému uvěznění.
Profily hráčů
Damir Dokič

Otec Jeleny Dokičové podle své obhájkyně Bosiljky Djukičové přestal ve vězení jíst, pít a brát léky. "Moc se o něj bojím," uvedla Djukičová.

Držet hladovku se prý padesátiletý Damir Dokič rozhodl, když byl nedávno jeden srbský nacionalista v podobném případě odsouzen pouze k podmíněnému trestu.

Padesátiletý Dokič byl uvězněn v květnu poté, co vyhrožoval australské velvyslankyni Claire Birginové, že jí vyhodí do povětří auto. Důvodem měly být články v australském tisku, ve kterém ho jeho dcera, bývalá čtvrtá hráčka světa, označila za násilníka, který ji bil.

Policie u něj potom našla dvě výbušniny a sedm pušel a pistolí. Za to byl Dokič poslán na rok a čtvrt do vězení. Verdikt soudu následně potvrdil i odvolací soud.

Šestadvacetiletá Jelena Dokičová, která se narodila v bývalé Jugoslávii, se s rodinou přestěhovala do Austrálie a už v roce 2000 ji reprezentovala na olympijských hrách. O rok později se Dokičová rozhodla reprezentovat Srbsko, ovšem v roce 2006 nastupovala k zápasům opět jako Australanka. Se svým despotickým otcem se rozešla před šesti lety, kdy jí došla trpělivost s jeho neustálými excesy, kvůli nimž dostal zákaz vstupu na řadu turnajů.

Semifinalistka Wimbledonu z roku 2000 se po letošním čtvrtfinále na Australian Open chystala vrátit mezi světovou elitu, od května se ale herně trápí. Další úspěch si připsala až minulý týden na turnaji ITF v Aténách, kde zvítězila.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
drží dietu to je správné ad drží bo je vyžraný dost !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ten chlap je normální psychopat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist