Paes a Štěpánek porazili i světové jedničky

10. 11. 2012, 15:08
Aktuality 34
Leander Paes a Radek Štěpánek na Turnaji mistrů vyhráli i třetí utkání. Indicko-český pár dnes porazil i světové jedničky Boba a Mikea Bryanovy, které zdolali 6-4 6-7 10-7. Trojnásobní šampioni ze Spojených států tak letos končí už ve skupinách, neboť na jejich úkor postoupil Španělé Granollers s Lópezem. Štěpánek s Paesem si o finále zahrají proti čistě indickému duu Bhúpathí/Bopanna.
Leander Paes a Radek Štěpánek

Leander Paes a Radek Štěpánek, kteří si postup do semifinále zajistil už hladkými výhrami v předchozích dvou zápasech, vstoupili do utkání s nasazenými jedničkami Bobem a Mikem Bryanovými ve velkém stylu. Po dvou brejcích se indicko-český pár dostal v prvním setu do vedení 4-1. Pak sice Američané s přispěním Štěpánkovy dvojchyby při brejkbolu snížili, ale další šanci jim vítězové letošního Australian Open nedali. Český daviscupový reprezentant na síti proměnil hned první setbol.

I v úvodu druhého setu měli Štěpánek s Paesem šance na brejk, ale američtí tenisté si v klíčových chvílích pomáhali výborným servisem. O osudu sady rozhodovala zkrácená hra, v níž Bryanové vedli už 5-3. Česko-indická dvojice pak otočila na 6-5, ale mečbol odvrátil smečí Bob Bryan a Američané třemi míči za sebou získali set pro sebe.

V rozhodujícím super tie-breaku až při desátém míči uspěla returnující dvojice, do vedení 6-4 se dostali Štěpánek s Paesem. Náskok i přes Paesovu dvojchybu udrželi a po výhře 10-7 si zajistili prvenství ve skupině.

"Po prohraném druhém setu jsme se soustředili na sebe, na naše podání a čekali na příležitosti, které přišly. Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát," řekl Štěpánek.

V nedělním semifinále se tak utkají s Indy Mahéshem Bhúpathím a Rohanem Bopannou, kteří obsadili druhé místo ve skupině B. S idnickou dvojicí si Štěpánek s Paesem poradili před necelým měsícem ve finále turnaje Masters 1000 v Šanghaji.

"Musíme se soustředit na naši půlku kurtu. Máme za sebou tři výhry, což nám dodává sebevědomí," uvedl Štěpánek na webu ATP Tour směrem k semifinále. "Nezměníme naši strategii a pohodu ani o píď," dodal.

Americké světové jedničky se tak s bilancí jednoho vítězství a dvou porážek ocitli na pokraji vyřazení a čekali na výsledek večerního utkání. Ten jim radost neudělal, protože Španělé Marcel Granollers a Marc López porazili 6-4 6-2 pákistánsko-nizozemskou dvojici Ajsam Qúreshí a Jean-Julien Rojer a na úkor světových jedniček a trojnásobných vítězů Turnaje mistrů postoupili do semifinále. V něm se utkají s duem Marray/Nielsen.

- TURNAJ MISTRŮ ČTYŘHRA -
(Velká Británie, tv. povrch / hala, 5,5 milionu liber)
sobotní výsledky (10. 11. 2012)

Skupina A:
Paes/Štěpánek (3-Indie/ČR) - B. Bryan/M. Bryan (1-USA) 6-4 6-7(6) 10-7 
Granollers/M. López (6-Šp.) - Qúreshí/Rojer (7-Pák./Niz.) 6-4 6-2

Konečná tabulka:

1. Paes/Štěpánek 3 3 0 6:1 3
2. Granollers/M. López 3 2 1 4:3 2
3. B. Bryan/M. Bryan 3 1 2 4:4 1
4. Kúreší/Rojer 3 0 3 0:6 0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
tommr
Radek s Paesem v závěru STB naprosto selhali a Indům postup doslova darovali třema školáckejma chybama po sobě za stavu 8:5. Taková šance na titul z TM se už asi nebude opakovat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ou, to je škoda :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Na tý nově jsou fakt pitomci, mít 10 kanálů, tak asi daj všude motorky..nic proti nim nemám,ale kdo se chce koukat, tak mu podle mě stačí, aby byly na jednom, bud na nově nebo nova sportu..ach jo
Reagovat
smazaný uživatel
podařilo se změnit program, Štěpánek půjde živě, motorky jen na Nově.
Reagovat
a.magerova
Stejně to nechápu (všeobecně né jen ke vztahu k ďnešnímu tenisu), proč je na Nově i na Nova sportu ve stejnou chvíli stejný závod-program, navíc motorky což si nemyslím, že by zajímalo většinovou diváckou obec. Dík za odpověď :-))
Reagovat
smazaný uživatel
tuhle otazku nesmerujes na spravnou osobu.. moje nazory a postrehy nejsou stanoviskem tv nova :) ale myslim, ze jde o to, ze na ns se motogp vysila soucasne s novou proto, ze ma lepsi pokryti na slovensku. fakt nevim, jsem jen ten posledni clanek naseho vysilani a ted navic pisu z mobilu cestou na barrandov :)
Reagovat
a.magerova
Dík. Sic nejsem o moc chytřejší, ale alespoň jsem byla vyslyšena a toho si taky cením :-))
Ještě aby dnešní první i poslední zápas vyšel dle mých představ a budu maximálně uspokojena....
Reagovat
tommr
dík za info ... :)
Jinak já vím, že ty za to samozřejmě nemůžeš, ale s touhle programovou politikou by se fakt mělo něco udělat. Není to totiž poprvé co se takhle vysílají na obou nováckejch kanálech stejný závody a tenisoví fanoušci pak zbytečně přichází o zajímavý zápasy. Chtělo by to prostě trochu víc pružnosti ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím. Tak snad už touhle programovou změnou se dostáváme na tu správnou cestu :)
Reagovat
smazaný uživatel
kde ten debl teda davaji? vubec se mi to nedari najit..
Reagovat
tommr
vysílá se to na Nova Sportu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je prima,ze debl davaji v TV, je to prijemna zmena, ma to rychly spad a sympaticke je ta souhra a stale povzbuzovani i pri zkazenem fiftynku. No a kdyz je to jeste s ceskou ucasti, co muze byt lepsiho. Preji at si uzivaji az do finale.
Reagovat
tommr
ten zítřejší debl s naší účastí ale žádná naše televize vysílat nebude. Na Nově i na Nova Sportu tou dobou poběží motorky - na obou nováckejch kanálech úplně ten samej program. To nám snad dělají naschvál ...
Reagovat
smazaný uživatel
No az ted jsem kukla na program a je to pravda. Zrovna jen to jedno semi nedavaji live, ale od 23hodin hodinovy zaznam, pokud pulka casu nebudou reklamy, tak snad neco uvidime. Pritom jak zatim kluci hraji by to mohlo i stacit, debly vetsinou bezi kvapikovym tempem.Jen vydrzet neposlouchat zpravy, at ma clovek trochu napeti a nevi, jak to dopadne. To byva casto problem to uhlidat.Prijemne tenisove zazitky na skoro konec letosni tenisove sezony.
Reagovat
Chrenda
Vše na www.stopstream.com!!!
Reagovat
freeteepek
Turnaj vyhrají opět Marray/Nielsen. Jako dovršení všeho. Když vyhráli Wimbledon, tak proč by nemohli vyhrát i TM? Jen si tak matně vzpomínám, jak se psalo o Nielsenovi na začátku roku když se účastnil Hopmn.poháru. Jediný nuzák mezi celebritama. Tak si asi řek, že to tak nenechá a stal se taky celebritou:-)
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu parada, dnesni Bryany i zapas se Spanely jsem si (trochu nakouskovane) uzivala, je to neuveritelny a moc chytry tukes, ale krehky a rozbitny.. jako kazda krasa.. :-) Myslim si spolu s VISem, ze "hruba sila" (dva vyborni singlisti, kteri umi najit lajny) by je dala..... Ale Stepec dneska vytecny!
Reagovat
smazaný uživatel
Federer to Davidovi řádně zesral !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Další chyba. Federer nemá jisté první místo ještě! Když vyhraje Tipsarevič, tak je první Del Potro a 2. Federer.

Po dnešku bych pro Andyho radši bral Rogera, i když věřím ve výhru nad oběma, nějak se jich nebojím, Roger je z formy a Andy an něj umí, na Del Potra taky umí.
Reagovat
hatatytla
Roger: Plán zněl jasně vyhrát skupinu a zejtra nechat Novaka si vyžrat Del Potra. Nevim co tomu říká chudák David Ferrer.
Reagovat
smazaný uživatel
sak ked Ferrer da tipsa tak ide dalej Ferrer
Reagovat
smazaný uživatel
ja uz neviem dakde tak hovoria dakde tak ale Del potro ide dalej asi
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro je jistý. Akorát jde o to, kdo bude první.
Reagovat
LubosZabloudil
Omluva - Paes se Štěpánkem se v zítřejším semifinále utkají s Indy Bhúpathím a Bopannou.
Reagovat
anton77
V tak malém článku nasekat tolik chyb!?! Luboši, neučte se na iDnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Až na to, že Štěpánek s Paesem budou hrát v SF proti Bopanna/Bhupathi. Při rovnosti bodů rozhoduje vzájemný zápas který Marray/Nielsen vyhráli, takže jdou z prvního místa.
Reagovat
tommr
máš pravdu a v článku to mají špatně uvedený. Převzal jsem tu informaci aniž bych si jí ověřil. Skupinu B vyhráli Marray s Nielsenem a Radek s Paesem budou proto v semifinále hrát proti Indům. To určitě nebude lehkej zápas, protože Indové to budou brát proti Paesovi hodně prestižně ...
Reagovat
darek.vrana
Lehkej zápas to nebude, ale myslím, že by to brali prestižně i proti komukoliv jinému, přece jen je to semifinále turnaje mistrů...
Reagovat
tommr
to je samozřejmě taky pravda, ale přesto si myslím, že proti Paesovi budou Indové ještě víc nažhavený než normálně. Už delší dobu totiž mezi nima panuje určitá nevraživost, která vyvrcholila v období před nominací na OH. Bylo to vidět i při jejich posledním zápase v Šanghaji, kterej byl z obou stran dost emotivní ... :)
Reagovat
tommr
Radek s Paesem to mají skvěle rozehraný. V semifinále by si měli s párem Marray+Nielsen bez problémů poradit a ani v případným finále nejspíš nebudou čelit největším favoritům - Mirnyi s Nestorem už jsou venku a Bryanovi mají namále ... :)
Dnešní výhra jim navíc vynesla dalších 200 bodů do deblovýho žebříčku. Paes už je v něm třetí a Radek pátej jen o pár bodů za čtvrtým Nestorem. A pokud vyhrajou i příští zápas a postoupí do finále posune se Radek dokonce na čtvrtý místo ... :)
Reagovat
George_Renel
to byl pro změnu Radek, kdo tvrdil muziku. A tak nějak mi připadlo, že kluci hráli na půl plynu. Myslím, že mají nemalou šanci to celé vyhrát.
Reagovat
tommr
dneska si mohli dovolit nehrát úplně naplno - postup už měli jistej a tak mohli i trochu pošetřit síly na zítřejší semifinále. V něm budou mít totiž proti soupeřům menší nevýhodu - ti mají 1 den odpočinku k dobru ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bob a Mike
Reagovat
smazaný uživatel
Boba a Mikea ne? :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist