Patnáctiletá Kosťuková v Melbourne porazila Shuai Peng a napodobila Hingisovou

15. 1. 2018, 17:53
Aktuality 7
Ukrajinka Marta Kosťuková se stala za posledních 22 let nejmladší tenistkou, které se povedlo vyhrát zápas na Australian Open. Při své grandslamové premiéře dnes ve věku 15 let a 201 dní porazila v prvním kole pětadvacátou nasazenou Číňanku Shuai Peng dvakrát 6-2.
Profily hráčů
Marta Kosťuková

V mladším věku dokázala v Melbourne přejít přes první kolo naposledy Martina Hingisová, které bylo 15 let a 107 dní. Pozdější švýcarská hvězda v roce 1996 postoupila až do čtvrtfinále. Postup do druhého kola Australian Open vybojovala už o rok dříve.

Kosťuková o víkendu úspěšně zvládla závěr kvalifikace, ve které hrála na divokou kartu. V neděli vyřadila Barboru Krejčíkovou a dnes vstoupila do hlavní soutěže hladkou výhrou. Nad bývalou světovou čtrnáctkou a deblovou jedničkou Shuai Peng zvítězila za 57 minut.

"Snažila jsem se ji rozhýbat. Věděla jsem přesně, co na ni mám hrát, a povedlo se mi to. Mám z toho radost," uvedla 521. hráčka světa, která využila handicapu čínské tenistky, jež kvůli potížím s kolenem před Australian Open nehrála žádný turnaj. V utkání s Kosťukovou měla čínská jednička s pohybem zjevné problémy.

Z toho, že dokázala uspět v tak mladém věku, si Ukrajinka hlavu nedělala. "Pořád překonávám nějaké rekordy, každý rok a na každém turnaji. Nic to se mnou nedělá. Kdybych to měla nějak prožívat, bylo by toho na mě moc," uvedla loňská vítězka juniorky v Melbourne. Její příští soupeřkou bude Australanka Olivia Rogowská, která hraje turnaj na divokou kartu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jak kdyby Peng byla top hráčka po tom návratu a to nebyla ani tak nikdy, ten její kopečkový tenis
Reagovat
Roger_Federer
Zapas, uzasny kurz..:)
Reagovat
lars
A co kurzy na celkove umisteni tenistek na AO ?
https://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tenis-zeny/australian-open-celk-um-
Reagovat
EllNino
Skvělá, na 15 let neuvěřitelně vyspělý tenisový projev :)
Reagovat
Haitik
Gratulace! Neskutečný.. Co já dělal v patnácti ty jo? :D
Ale Peng moc nechápu, loni po konci sezony byla na operaci s kolenem a stále ještě není zcela zdravá, jak sama říká, bude potřeba další dva měsíce! Tady celkem nic neobhajovala..
Reagovat
ptpc
Obrovská gratulácia!
Dúfam, že sa dostane čo najďalej!
Reagovat
skott
Byla by škoda, kdyby teď nevyužila příležitost udělat ještě jedno kolo. Pak by se totiž nabízel velmi zajímavý ukrajinský duel s Elinou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist