Pavlásek do finále Australian Open juniorů nepostoupil, neuspěl ani v boji o titul z deblu

27. 1. 2012, 07:12
Aktuality 4
AUSTRALIAN OPEN junioři - Adam Pavlásek triumfy svých krajanů Karolíny Plíškové a Jiřího Veselého v juniorce Australian Open z posledních dvou let nezopakuje. Sedmnáctiletý tenista končí ve dvouhře juniorů stejně jako jeho přítelkyně Petra Kvitová mezi ženami v semifinále, ve kterém dnes podlehl domácí světové jedničce Luku Savillemu.
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek v Melbourne startoval teprve na třetím juniorském grandslamu, na loňské čtvrtfinále z US Open ale navázal i v Austrálii a své maximum překonal postupem do semifinále. Sedmnáctiletý tenista TK Agrofertu Prostějov vyřadil nasazenou pětku Silvu z Portugalska i aktuálně čtvrtého nejlepšího juniora světa Japonce Kaichi Uchidu, v boji o finále ale už na světovou jedničku Luka Savilleho nestačil.

Český tenista s Australanem prohrál poprvé na loňském Australian Open, další dva duely ale vyhrál - wimbledonského vítěze porazil nejprve v generálce na US Open v kanadském Repentigny a následně i na samotném grandslamu v New Yorku.

Dnes ale Pavlásek třikrát přišel o podání, na returnu uhrál jen 12 míčků a za 69 minut prohrál 3-6 4-6. 

Pavlásek tak na Australian Open nezopakuje úspěchy svých krajanů z posledních dvou ročníků - v roce 2010 triumfovala v soutěži dívek Karolína Plíšková, loni ovládl dvouhru i čtyřhru chlapců Jiří Veselý.

Adam Pavlásek a Filip VegerAlespoň ve čtyřhře mohl letos triumfovat i Pavlásek, skvěle rozehrané Australian Open ale k žádnému titulu nedotáhne. Po semifinálovém nezdaru ve dvouhře neuspěl ani ve finále čtyřhry. S Chorvatem Filipem Vegerem podlehli 3-6 2-6 Britům Broadymu a Ward-Hibbertovi.

Sedmnáctiletý český junior se tak může s přítelkyní Petrou Kvitovou vrátit zpět do Česka. Světová dvojka se totiž s dvouhrou žen rozloučila v semifinále a po semifinále juniorů měla v plánu odletět trénovat do rodné vlasti a připravit se na 1. kolo Fed Cupu.

Saville o titul s Peliwem, Kanaďan ještě neprohrál
Saville byl v melbournském finále také před rokem, prohrál v něm s Jiřím Veselým. Letos se o druhý grandslamový titul utká s přemožitelem Marka Routy ze 3. kola Kanďanem Filipem Peliwem, který dnes porazil 6-4 6-4 čtvrtfinálového přemožitele Robina Staňka Američana Mackenzieho McDonalda.

Peliwo, který v pondělí oslaví 18. narozeniny, tak letos vyhrál všech 10 zápasů. Triumfoval totiž v generálce na Australian Open v australském Traralgonu, kde ve finále zdolal právě svého příštího soupeře - o pouhé dva dny mladšího Savilleho. Peliwo byl až dosud na grandslamech nejdál ve 3. kole (US Open 2011).

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
páteční výsledky juniorů (27. 01. 2012)

Chlapci:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Saville (1-Austr.) - Pavlásek (10-ČR) 6-3 6-4
Peliwo (Kan.) - McDonald (USA) 6-4 6-4

Čtyřhra - finále:
Broady/Ward-Hibbert (6-Brit.) - Pavlásek/Veger (ČR/Chorv.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda, chce to dál makat a vydržet!
Reagovat
smazaný uživatel
I tak dobrý výkon. Snad do něho začnou sypat prachy jako do Veselého a já v něm vidím větší perspektivu než ve Veselém.
Reagovat
smazaný uživatel
jen otázka, na základě čeho tak soudíš? ale nebylo by to špatné, kdyby se konečně někdo z českých kluků prosadil...
Reagovat
misoSK
potencial ma obrovsky, len aby nedopadol ako Lojda, pri Veselom je este priskoro na to, vydavat sudy, ci sa presadi alebo nie...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist