Pavlásek letos poprvé vyhrál, v Sarasotě zdolal Argentince Mayera

17. 4. 2017, 21:38
Aktuality 9
CHALLENGER SARASOTA - Adam Pavlásek se v šestém letošním zápase dočkal první výhry v sezoně. Zaznamenal ji na antukovém challengeru v americké Sarasotě, kde otočil souboj s Argentincem Leonardem Mayerem.
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek v úvodu roku laboroval se zraněním zápěstí, které mu výrazně zkomplikovalo vstup do nové sezony. V té na prvních pěti turnajích skončil vždy hned v prvním kole, včetně Hopman Cupu prohrál dokonce všech osm zápasů.

Výhry se dočkal až dnes na challengeru v Sarasotě. Dvaadvacetiletý český tenista na zelené antuce zdolal 1-6 7-5 6-4 bývalého 21. hráče světa Argentince Leonarda Mayera, jemuž oplatil týden starou porážku z turnaje ATP v Houstonu. 

Po rychle ztraceném prvním setu, v němž od stavu 1-0 uhrál jen devět fiftýnů, Pavlásek nastartoval obrat. V druhé sadě sice nepotvrdil brejk a za stavu 4-5 byl pouhé tři míčky od další porážky, ale další servis už do konce utkání neztratil. Při prvním mečbolu trefil eso a po více než dvou hodinách vybojoval postup do 2. kola.



O čtvrtfinále si čtvrtý nasazený Čech, který je aktuálně 117. tenistou světa, zahraje s domácím Tennysem Sandgrenem. Pětadvacetiletý Američan v prvním kole udolal 6-4 6-7 7-6 devatenáctiletého krajana Reilleyho Opelku.

Nejvýše nasazeným hráčem podniku s dotací 100.000 dolarů je dvacetiletý Američan Jared Donaldson, který odstartoval výhou 6-2 6-4 nad krajanem Dennisem Novikovem.

Turnajovou dvojkou je Argentinec Horacio Zeballos. Challengerová premiéra čeká šestnáctiletého syna Petra Kordy Sebastiana, který dostal divokou kartu a v prvním kole vyzve slovinského kvalifikanta Blaže Rolu.

V předchozích osmi ročnících Sarasota Open na Floridě triumfovali Němec Mischa Zverev, Argentinec Federico Delbonis, Australan Nick Kyrgios, Rus Andrej Kuzněcov, Američané Sam Querrey a James Blake, Japonec Kei Nišikori a Brit James Ward.

• CHALLENGER SARASOTA •
USA / Florida, zelená antuka, 100.000 dolarů
pondělní výsledky (17. 04. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Pavlásek (4-ČR) - L. Mayer (Arg.) 1-6 7-5 6-4
Donaldson (1-USA) - Novikov (USA) 6-2 6-4
Kudla (USA) - G. Melzer (5-Rak.) 7-6(0) 6-2
McGee (Ir.) - Bangoura (USA) 6-2 6-1
Millot (Fr.) - Andreozzi (Arg.) 7-6(3) 6-4
Sandgren (USA) - Opelka (USA) 6-4 6-7(5) 7-6(7)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Kytka
Paráda, jen tak dál.
Reagovat
horska.kraslice
To mám radost, nepříznivý los vyhecoval Adama, který Leonardovi vrátil prohru z minulého turnaje. :-)
Reagovat
EllNino
Snad je konečně zdravej, protože dneska to nebyl špatný tenis, na antuku má dobrou hru ... :) snad se s antukou naši tenisti probudí (Veselka, Adam, Rosi, Šátry) ...
Reagovat
bIbec
konečně! Tak ještě nějakou výhru přidat.
Reagovat
Dobry-den
Top 10 už na tebe čeká!
Reagovat
George_Renel
Koukám, že tam hraje i mladý Korda.
Reagovat
horska.kraslice
Já jsem si zase všimla Christiana Harrisona. Tak uvidíme co mladíci předvedou.
Reagovat
mkubis17
Christian už zas takovej mladíček neni :)
Reagovat
horska.kraslice
No jo, ve srovnání s Kordou ne. Brzdilo ho zdraví, proto ho asi beru pořád jako mladíčka :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist