Pavljučenkovová v Baku: 25 dvojchyb a postup

19. 7. 2011, 17:09
Aktuality 33
S velkými problémy postoupila v Baku do dalšího kola turnajová dvojka Anastasia Pavljučenkovová. V souboji s krajankou Solovjevovou zahrála těžko uvěřitelných 25 dvojchyb a až po téměř dvou a půl hodinách zvítězila 7-5 a 6-4.
Anastasia Pavljučenkovová

Pro třináctou hráčku světa Anastasii Pavljučenkovovou bylo utkání s ruskou kvalifikantkou Valerií Solovjevovou první od nevydařeného Wimbledonu. Téměř měsíční pauza jako by se podepsala na její jistotě při servisu; jen v úvodním setu udělala 16 dvojchyb, třikrát přišla o podání a sadu získala až za víc než hodinu poměrem 7-5.

S vlastním servisem bojovala turnajová dvojka i v následující sadě. V ní ji Solovjevová hned na začátku opět prolomila podání, Pavljučenkovová nepříznivý vývoj setu sice obrátila, ale při každém servisu musela odvracet brejkboly. Za stavu 5-3 kvůli dalším dvojchybám utkání neukončila, v následujícím gamu už se ale dočkala a po 145 minutách zvítězila 7-5 6-4.

Nečekaně hodně práce měla i třetí nasazená hráčka Jelena Vesninová. Ta v dalším ruském souboji bojovala o postup s krajankou Janou Buchinovou, proti níž získala úvodní set hladce 6-2. Problémy přišly až od druhé sady, ve které proměnila jediný ze šesti brejkbolů a kterou kvůli nevynuceným chybám v jejím závěru ztratila poměrem 3-6.

Buchinová se navíc v rozhodujícím setu ujala vedení 2-0, když si Vesninová vyřádala ošetření pravého ramene. Pauza turnajové trojce prospěla, set otočila a po téměř dvou a půl hodinách se radovala z výhry 6-2 3-6 7-5.

Další z nasazených Rusek Xenia Pěrvakovová měla podobně hodně práce s Noppawan Lertcheewakarnovou z Thajska. Ta sice po vyhraném úvodním setu druhý ztratila hladce 1-6, ale v rozhodujícím vedla už 4-1 a za stavu 5-4 podávala na vítězství. Toho se nakonec nedočkala, Pěrvakovová jí dvakrát sebrala podání a vyhrála 3-6 6-1 a 7-5.

Dnešní program uzavřel souboj největší favoritky Věry Zvonarevové se sedmnáctiletou Niginou Abduraimovovou. Uzbecká tenistka, až 484. hráčka světa, zlobila světovou trojku pouze ve druhé sadě, kdy vedla 5-3 a dokonce měla i setbol. Zvonarevová ale nakonec zvítězila 6-1 7-5 a může se těšit na další duel proti Slovence Kristýně Kučové.

Výsledky - Baku (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Zvonarevová (1-Rus.) - Abduraimovová (Uzb.) 6:1, 7:5, Pavljučenkovová (2-Rus.) - Solovjevová (Rus.) 7:5, 6:4, Vesninová (3-Rus.) - Buchinová (Rus.) 6:2, 3:6, 7:5, Makarovová (4-Rus.) - Kremerová (Luc.) 6:1, 6:4, Niculescuová (5-Rum.) - Georgatuová (Řec.) 5:1 skreč, Pěrvakovová (7-Rus.) - Lertcheewakarnová (Thaj.) 3:6, 6:1, 7:5, Tatišviliová (Gruz.) - Rodinová (8-Rus.) 6:4, 6:2, Mikadzeová (Gruz.) - Chrisanovová (Rus.) 6:0, 6:0, Rezaiová (Fr.) - Farhadová (Ázer.) 6:0, 6:2, Bovinová (Rus.) - Dijasová (Kaz.) 6:0, 3:6, 7:5, K. Bondarenková - Curenková (obě Ukr.) 6:3, 6:2, Jakimovová (Běl.) - Savinychová (Rus.) 6:3, 6:4, K. Kučová (SR) - Arefjevová (Ukr.) 6:3, 6:3.

 

Komentáře

33
Přidat komentář
VlS
Nechci se Vám vměšovat do vlákna chlapi, ale nezlob se, jestli hráčka, která udělala za dva sety 25 dablů vyhraje, tak soupeřka musela být naprosto tragická, jinak to není prostě možný. Při skóre 7:5 a 6:4 - tj 22 gamů měla 11 gamů na servisu, což znamená prakticky 2,5 dablu na gem. Jak se s tím dá proboha vyhrát, pokud není úroveň soupeřek pod psa? Na kvalitním turnaji by neměly být soupeřky pod psa, od toho je kvalda.
Reagovat
skott
Ne, v zadnem pripade souperka nebyla tragicka!Lera jenom proste zatim na WTA nema.Je to mlada holka, ktera nikdy proti souperce kalibru Pavly nenastoupila, ale ma na cem stavet.S Nastou hrala vyrovnane ve vymenach, nasypala nekolik winneru z forhendu, i Nasta se postupem radsi drzela od nej co nejdal a radsi ji hrala pres bekhend.Dvojchyby trochu zkresluji, byla schopna jich dat i vic nez jen 4 v jenom gemu.
Kdyby Lera nastoupila podle puvodniho rozlosovani proti Khrisanove, mozna by nam i Matej rikal, co je to za talent.Proste malo vidana smula Solovieve, a lucky loser Mikadze v pravem slova smyslu:/
Reagovat
VlS
Promiň Skotty, ale to je protimluv - kdyby hrála vyrovnaný výměny, tak při tolika dablech nemohla prostě prohrát a to se mi poslední dobou zdá Pavlju hodně z formy.
I v prvním příspěvku si protiřečíš - koukni, napsal jsi: " .Zvlast kdyz ted vidim, co hraje proti Vere Abduraimova.To je opravdova hruza.Stejne tak muze Lera litovat odhlaseni Mayr.Mela jit v 1.kole na Khrisanovou, ktera dostala dva ptaky od Mikadze a ona misto toho chytne prave Nastu.Tomu rikam pech...:/ Nektere hracky vazne nevim, co na takovem turnaji delaji.Jen malokdy se stane, ze bych na WTA nejake jmeno skutecne nikdy neslysel, ale tady jich je hned nekolik.Pritom Baku ma jinak celkem slusnou uroven, alespon co se tyce kvality nasazenych holek.

Tak tomu tedy opravdu nerozumím, nebudu se rýpat v tom, kolikátá je na rankingu 6, 7., 8. nasazená, je to fuk, ale i pokud ty jsou kvalitní, tak turnaj začne QF? Tak na co ta dvě kola před tím?
Reagovat
skott
Nekde se rozdil tolika mist v zebricku projevit musi.Pokud si videl utkani, tak Solovieva narozdil od Abduraimove stihala jak v defenzive tak kdyz se dostala do tlaku.Pavly nehrala az tak zle, prislo mi, ze ma zraneni, ktere ji omezuje prave pri servisu.Jinak si to nedovedu vysvetlit, proc delala takove dvojchyby.Ty proste nebyly typicke, jako kdyz se jenom nedari.Ale bohuzel sem nevidel ostreni, vratil jsem se akorat kdyz skoncilo.Lera chybu nakonce pokazde udelala, byla viditelne nervozni v nasledujici hre, kdyz brejkla.
Hracky ktere mam na mysli, ze nemaji na WTA co delat jsou Farhad, Khrisanova, Mikadze.Solovieva potrebuje cas.
Reagovat
skott
a prvni kolo zbytecne nebylo, kdyz vypadla treba Evgeniya.
Reagovat
skott
Hezky porod, 25 dablu...Anna uz musela behem druheho setu znervoznet:))
Nasta paradoxne mela stesti, ze zacinala servirovat a mohla sety ukoncit na returnu, jinak nevim, jak by to dopadlo.Pokud se nepletu v prvnim setu byl jeden gem, kdy dala dokonce 6 dvojchyb.Solovieva sice Nasti problemu nedokazala vyuzit, ale neni spatna hracka.Zvlast kdyz ted vidim, co hraje proti Vere Abduraimova.To je opravdova hruza.Stejne tak muze Lera litovat odhlaseni Mayr.Mela jit v 1.kole na Khrisanovou, ktera dostala dva ptaky od Mikadze a ona misto toho chytne prave Nastu.Tomu rikam pech...:/
Nektere hracky vazne nevim, co na takovem turnaji delaji.Jen malokdy se stane, ze bych na WTA nejake jmeno skutecne nikdy neslysel, ale tady jich je hned nekolik.Pritom Baku ma jinak celkem slusnou uroven, alespon co se tyce kvality nasazenych holek.A zazemi taky nadherne.Portoroze byla velka skoda, ale Baku si po teto strance v nicem nezada.Snad v budoucnu nedojde poradatelum elan a podari se jim nalakat v budoucnu jeste vic spickovych hracek.
Reagovat
VlS
No, tak jestli 25 dablu je znamka úrovně, tak tedy pěkně děkuji, to ty bezejmené asi podávají spodem.
Reagovat
skott
To jsem nejak nepochopil, podle jednoho zapasu odkazovat na uroven celeho turnaje.Byla osterovana, mozna i to byl duvod.
Reagovat
smazaný uživatel
Úroveň turnaje je hrozná, aspoň z hlediska toho, jaké hráčky se dostaly přmo do hlavní soutěže:

Last Direct Acceptance: Tetyana Arefyeva (260) !!!

260. hráčka na světě obvykle musí hrát kvalifikaci i na běžných "stovkách", natožpak na WTA turnajích. Tohle snad nebylo ani ve Fesu a Bogotě, a to je co říct.
Reagovat
skott
Uroven turnaje je naopak vysoka.Minimalne na to, ze se jedna o prvni rocnik, ve spatnem terminu a v zemi jako Azerbajdzan, ktery ma stale nelichotivou ¨postsovetskou¨ nalepku.Sam jsem byl zvedavy na to, jaka sestava se v Baku sejde a jestli mi chces tvrdit, ze Bogota, Fes, Guangzhou, Tashkent apod. maji vyssi, tak by ses mel dat seriozne vysetrit:/
Nasazena osmicka si s v nicem nezadala s tema nejlepsima turnajema stejne dotace.Uroven urcuje kvalita ne kvantita a ukaz mi podobne ¨22O¨, ktere maji Zvoanrevou a Pavlyuchenkovou...
Ano, je tam odpad diky wild cards a cut je nizko, nicmene je to dane predevsim na prvni pohled neatraktivni lokalitou nebo hure dostupnymi vizy (viz. prazdna mista v kavlde).Nehlede na to, ze je los plny vychodoevropanek, ktere vseobecne prevysuji kvalitou hracky, ktere jsou treba vyse, ale objizdi hure obsazene podniky.
260. sveta na bezne stovce kvaldu urcite nehraje, to se tyka max. itf s tradici v Italii, Francii.
Reagovat
smazaný uživatel
Skotte, rozhodně se to netýká jen "itf s tradici v Italii, Francii"; např. teď v Bukurešti musela Kristýna Plšková hrát kvalifikaci, a to letos pokud vím nikdy nebyla nže než řekněme 240.

Ostatně, v Praze na Strabag Prague Open (pouhá "padesátka") dostaly obě Plíškové WC, ačkoliv se pohybovaly kolem 230. místa. "Stovky" běžně hraje 3-5 (i více hráček z první stovky), pak tam míváš spoustu hráček mezi 100. a 150. místem a 151. a 200. místem.

A to, že se pár vysoko postavených Rusek rozhodlo poskynout bratrskou výpomoc svým bývalým spoluobčanům ze SSSR, na věci nic nemění. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, Fes měl last direct acceptance: BRATCHIKOVA,Nina (134):
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2011/1005/MDS.pdf

Bogota: Eva Birnerova (150)
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2011/894/MDS.pdf

Memphis: Michaela KRAJICEK - 145
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2011/1012/MDS.pdf

Na tennisforu bylo konstatováno, že nikdy v historii neměl žádný WTA turnaj takhle nízký "cut" jako Baku.

Tož tak. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ostatně, na "padesátce" v Olomouci, co se bude hrát přšt týden, je zatím "cut": JANI, Reka-Luca HUN 224
http://www.itftennis.com/womens/tournaments/tournamentacceptancelist.asp?tournament=1100024689&event=&order=Position

A jen asi pět hráček to nemá jako prioritu 1.
Reagovat
skott
na tennisforu:)))
cut neni rozhodujici.Uroven = kvalita a ta je v Baku vyssi nez tebou jmenovane, prestoze posledni prijmuta hracka je traba i o 100 pricek niz, paklize prvni nasazene jsou svetova spicka.
Koneckoncu rozdil mezi c.100 a 200 neni nijak zavratny, viz. duvody ktere jsem psal.
Plus v Baku byly na entry i dalsi jmena, ale zrejme prave viza zabranila ucasti dalsim tenistkam.
Rusky to jiste nedelaji z vypomoci, ale maji zaplaceno jako vsude jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Že si zaplatí účast dvou hráček top 20, to mě prostě neuchvacuje.

Ostatně, hned v prvnm přspěvku jsem konstatoval, že úroveň je tragická, ALESPOŇ TEDY z hlediska toho, jaké hráčky se dostaly přmo do hlavní soutěže. Tím jsem ponechal otevřenou možnost, že z jiných hledisek ten turnaj až tak tragický není.

Každopádně, mě osobně tento turnaj absolutně nezajímá a za zajímavější považuji i stovky a padesátky, co se teď hrajou Evropě (ba i destku v Horbu). :DDD
Reagovat
skott
to je otazka co je lepsi, zda mit na turnaji uzsi skupinu prvotridnich tenistek nebo cely los prumernych.Osobne si myslim, ze zajem prilaka vic Zvonareva s Pavlyuchenkvou nez napr. jako jednicka nasazena objizdecka typu Mayr, Ondraskova atd.
Ale je mi jasny, ze tobe jde predevsim o tom mit za kazdou cenu jiny nazor:) tudiz sleduj desitku v Horbu nebo klidne republiku handicapovanych senioru...jiste toho hodne uvidis:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co to proboha blábolíš? Proč by mi mělo jít o to, mít za každou cenu jinej názor? Jen proto, že ty jsi Rusofil a já Rusofob? :-)

Zamysli se nad tím, jak bude asi vypadat turnaj, kde máš dvě špičkové hráčky, avšak průměrná kvalita zúčastněných hráček je jinak mizerná ... budou-li zmíněné dvě špičkové hráčky aspoň trochu motivovány (a neodplácají-li jen pár kol, aby se neřeklo, když už dostaly ty peníze) + Makarova a Vesnina, tak se sejdou v SF a teprve tehdy vlastně turnaj pořádně začne.

To jsem chtěl říct tím, když jsem uvedl, že mě aktuálně daleko víc zajímají "itéefky" v Evropě. Plus Horb mě zajímá, páč tam v hlavní souztěži hraje Diana Šumová, Carina Witthoeft + Carolin Daniels, mladé hráčky s celkem slušnými výsledky (+ jsem zvědav, jestli uhraje kolo Kateřina Kamínková, která se tam kvalifikovala, nicméně los ji přisoudil Malíkovou).

Diana Šumová, viz: http://matej-tenis.blogspot.com/2011/07/seznamte-se-s-dianou-sumovou.html
Reagovat
smazaný uživatel
FYI:
$100,000 Vancouver
http://www.itftennis.com/womens/tournaments/tournamentacceptancelist.asp?tournament=1100024815&event=&order=Position

16 hráček z top 150, poslední akceptovaná: RODIONOVA, Arina (183.).

Laura Robson (184.) a Plíščata (188. a 213. v době uzávěrky) budou hrát kvaldu. :-)))))
Reagovat
skott
To je ale presne ten nemsysl, na kterem se tocis celo dobu ty.V Baku nejsou dve spickove hracky a zbytek mizernej, jak se snazis neustale naznacit poukazovanim na posledni hracku v losu Arefeyevou.Je tam na ¨220¨ silna cela nasazena osmicka + nekolik dalsich (Bondarenky, Voskoboeva, s primhourenim oka Rezai..), na WTA nema jen par holek.Turnaj rozhodne nezacne az v semfinale, staci se podivat na prave probihajici zapas Pervak/Dolonts.Nehlede na to, ze v dnesni dobe se jen vyjimecne stava, aby v zenskem tenise vsechny nejvyse nasazene tenistky postoupily do zaverecnych kol.
Jestli te zajima nejake mini itf, je celkem tva vec, ale abys nebyl prekvapenej, az jednou tebou zminovane hracky, budou za kvaldu v Baku rady.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na Dolonts s Pervak právě koukám, děsnej zápas. Ani jedna nemá dostatečnou páru k tomu, aby druhou přetlačila, takže výsledkem jsou nekonečné výměny, které v 99 % případů končí nevynucenou chybou. A v hledišti je odhadem tak 5 diváků.

Jinak jsetli si myslíš, že třeba Pervak, která v dvou posledních zápasech s Rakušankou Patricií Mayr uhrála všehovšudy jeden jediný game (!!!) -- a podobných debaklů už letos utrpěla asi deset -- je významněji kvalitní hráčka, tak jsi na hlubokém omylu. Sám si živě pamatuji její zápas s Giselou Dulko (Monterrey?), kde uhrála opět pouze jediný game.
Reagovat
smazaný uživatel
Niculescu, Baltacha, Pervak a Rodina je u tebe "silná nasazená osmička"? To teda valím oči.
Reagovat
skott
Aha, a jeste mi jednou rekni, ze se nesnazis vsechno negovat..Baku te nezajima, jsi Rusofob, ale zrovna tenhle zapas sledujes:-))
Pervak/Dolonts naprosto super tenis, ani jedna temer nekazila, honily se po celem kurtu pod uhlama, zadne alibisticke vraceni na stred, dokonce i jinak nemluvny komentator z betu, co nehlasi vic nez skore nezavrel hubu, jak outstanding, amzaing bla bla...
Pri vsi ucte ja videl Pervak tolikrat nazivo, ze opravdu nepotrebuju, abys mi o ni cokoliv rikal:))) S Mayr nastupovala na zapas ani ne hodinku po tom, co dohrala predchozi ctvrtfinale.Zvykem je davat nejmene dve hodiny odpocinku (napr. GS maji takova pravidla), kdyz musi teniste odehrat vic duelu v jeden den.V Gasteinu chtely ve finale domaci, proto Ksenii takhle zarizli, kdyz i mala Bondarenka nastupovala az po ni, prestoze v dohravce neztravila na kurtu ani polovinu casu Ksenie.A kazda hracka nekdy utrpi debakl, snad nechces, abych ti vypisoval prohry soucasnych top 10 apod.
Reagovat
skott
bavime se snad o ¨220¨ tesne po GS.Ano ve srovanani tebou uvadenych Bogot, Fesu atd. je to silna osmicka, vsechny lehce pres Top 50, navic kvalitni hardarky, proto treba Niculescu dala prednost Baku pred Bukuresti.
Reagovat
smazaný uživatel
Skotte, nic ve zlám, ale já začínám mít pocit, že kromě Rusek a turnajů na zemí bývalého Sovětského svazu žádný jiný turnaje nesleduješ.

Nejdřív mi tvrdíš, že není pravda, že hráčky kolem 260. místa obvykle musí hrát kvaldu na "stovkách" (ve skutečnosti, aspoň co se týče Evropay, nemá hráčka s takovým rankingem nikdy sebemenší šanci, že by se dostala přímo do hlavní soutěže "stovky" a často ani "padesátky" -- mimochodem, nevšiml jsem si, že bys výslovně uznal svůj omyl).

Teď mi zase netvrdíš, že co se týče osmičky nasazených hráček, je na tom Baku lépe než většina "220", a to i když pomineme Pavlju a Zvon -- obzvláště vezmeme-li v úvahu, že turnaj se hraje brzo po Wimbledonu.

Prosim tě, podívej se na pavouku předchozích 4 turnajů, co se hrály hned po Wimbledonu, všechny měly ve skutečnosti lepší osmičku nasazených než Baku (obzvláště pomineme-li buď Zvon, či Pavlju):

Bad Gastein:
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2011/1036/MDS.pdf

Palermo:
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2011/466/MDS.pdf

Bastad:
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2011/1048/MDS.pdf

Budapest:
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2011/578/MDS.pdf
Reagovat
skott
Co prosim?:-) Cela ma myslenka uz od prvniho prispevku byla, ze Baku je kvalitni turnaj, vic nez by se dalo ocekavat.Vyslovne jsem psal ¨celkem slusna¨,¨vysoka¨, predevsim na vsechny jiz opet zminene okolnosti.Moc dobre si pamatuju kdyz zacinal Taskent a podobne.Dodnes sposuta turnaju nema uroven.Problem je, ze se neustale snazis prekroutit co rikam nebo nebo jen proste neumis cist, viz. ze udajne tvrdim, ze:
je na tom Baku lépe než většina "220"

Ne!Jeste jednou rikam, ze Baku je lepsi nez tebou jmenovane na zacatku a ano jsou lepsi ¨220¨ behem roku napr. pred AO, kdy neni co hrat nebo na konci roku v halach.S Palermem, Gasteinem, Bastadem ani Budapesti jsem nikde Baku nesrovanaval, ale ucatsi Pavly se Zvonarevou je O NECO MALO!!! lepsi.Nevim, co je za argument, ze by se nemely dve hracky pocitat, zvlast kdyz ty mi predhazujes rozdil par mist v zebricku ostatnich nasazenych, to je snad vtip:))
Jestli hracky kolem 260.mista nekde hraji kvaldu je mozne, nenosim v hlave databanku, ani jsem nekontroloval.ITFek se hraje spousta po celem svete, uroven se znacne lisi prave podle mista.
Reagovat
smazaný uživatel
Připomínám ti tvé výroky:

1/ "Uroven urcuje kvalita ne kvantita a ukaz mi podobne ¨22O¨, ktere maji Zvonarevou a Pavlyuchenkovou..."

2/ "Je tam (= v Baku) na ¨220¨ silna cela nasazena osmicka + nekolik dalsich (Bondarenky, Voskoboeva, s primhourenim oka Rezai..)

----

Jako sorry, ale tahle slova se dají iunterpretovat, jakože tvrdíš, že je to "220" s nadpůrměrným obsazením (lepším než má většina "220").

A opakuji, že není nic úchavtného na tom, že si organizátřoi z peněz pocházejících z bůhvíjakého zdroje zakoupí Zvonarevu (která se pak tři sety trápí s Abduraimovou) a Pavlju (která naseká ve dvou setech 25 dvojchyb).

A asi ta jména moc lidí nepřitáhla, když je v hledišti naprsoto šokujícím způsobem pusto a prázdno.

Konečně, ještě jeden tvůj povedený výrok:

"260. sveta na bezne stovce kvaldu URCITE nehraje, to se tyka max. itf s tradici v Italii, Francii."

Tož tak. ;-)
Reagovat
skott
To je presne ono, ze ty si vsechno interpretujes, jak se ti hodi.Co na tom, ze vypsane vyroky, uz byly reakci v dalsi diskuzi a ne souacsti prvniho komentare.
Mit Pavyluchenkovou a Zvonarevou je opravdu vynikajici, ono zase neni o moc dal, kam pod souacsnyma pravidlama ¨220¨ muzou jit, co se tyka Top 20.
Buhviajkeho zdroje?Azerbajdzan je po Rusku zdaleka nejyrchleji se rozvijejici ekonomika v postsovetskych republikach.Osobne by me zdaleka vic zajimalo, kde se penize berou v mistech jako Bogota, Monterrey...
A ze tam je minimum divaku.Nemyslim, ze by byl rozdil oproti jinym turnajum podobne kategorie.To je problem celeho souacsneho zenskeho tenisu, vcetne Evropy.Z 220 ma divacke zazemi jen par mist jako Auckland nebo Lucemburk.
Vera vyharala vcera ve dvou setech!
Myslel jsem, ze jsi trochu jiny typ diskutera, ale jak vidim, chyba.Kdybych chtel klesnout na stejnou uroven, ver, ze nemam problem vytahnout tvoje nezanlosti z minula.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ve dvou setech, ale druhý set byl 7:5. ;-)

A jak mám jako ty dva tvý výroky interpretovat jinak, než tak, že naznačuješ, že osmička nasazených v Baku je něco extra proti nasazeným na jiných "220"?

Dále: Tak ty mý údajný neznalosti z minula vytáhni, když by to pro tebe údajně nebylo problémem :DDD (tedy kromě těch, které jsem sám výlsovně uznal ... např. že LL nedostává body za vyhraná kola v kvalifikaci, pokud udělá kolo v hlavní soutěži -- nebo že jsem nevěděl, že Vesnina měla problémy se zápěstím). :-)

Já nejsem ten typ člověka, který suverénně prohlašuje "něco je URČITĚ tak a tak" v případech, kdy se dá velice lehko ověřit, že nemáš šajna, o čem mluvíš. ;-)

A na vrub celý týhle diskuse: já původně vůbec netvrdil, že je to shitovej turnaj, jen že má extrémně nízkej "cut", jakej neměla ani Bogota či Fes. To jen ty podrážděně reaguješ na jakoukoliv výhradu proti čemukoliv ruskému, potažmo sovětskému.

Pak ten turnaj přehnaně hájíš, jako kdyby tam měly bůhvíjakou sestavu mezi nasazenými. Přitom drtivá většina "220" v Evropě má osmičku nasazených daleko kvalitnější, nehledě na zbylé účastnice hlavní soutěže.

A Zvonarevu mám sklon nepočítat, protože její účast je vyloženou anomálií a nevystihuje povahu turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinými slovy, smyslem "220" rozhodně není to, aby tam hrály hráčky z první pětky. To je vždy jen čirá anomálie, která má své specifické důvody (i.e. Wozniacká v Kodani).

To je mimochodem i důvod, proč jsem vůbec nebyl potěšen tím, že Petra Kvitová hrála v Praze na "stovce"; je to proti povaze takového turnaje, aby jej hrály takhle vysoko postavené hráčky.
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední poznámka:

Navíc hned v první reakci na mě tvrdíš:

"Nasazena osmicka si s v nicem nezadala s tema nejlepsima turnajema stejne dotace ..."

A pak se divíš mé intepretaci?

Pro srovnání, nasazená osmička letos ve Strasburgu:
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2011/406/MDS.pdf

Osmá nasazená: Hradecká (45.)

A to samozřejmě najdeš i kvalitnější "220".

Tyhle a podobné tvoje výroky, z nich jednoznačně vyplývá, že vůbec nemáš přehled, jaké je typické obsazení evropských "220", "100" a "50" mě holt vyprovokovaly k trošu prudší reakci.;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Marbella:
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2011/1040/MDS.pdf

Osmá nasazená: Errani (40.)

Barcelona:
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2011/1035/MDS.pdf

Osmá nasazená: Dominguez Lino (45.) -- po jejím odstoupení Strýcová (kolem 50. místa).

Dokonce i Estoril:
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2011/358/MDS.pdf

Osmá nasazená: Greta Arn (52.)
Reagovat
skott
A zase, to je porad dokola jako kolovratek, ze pry Baku je neco extra mezi 220...normalne jsem z tebe musel jit nakoupit, abych se aspon trochu vyvetral a ty me mezitim zasobujes takovyma tapetama:-))
Nevim, asi ti budu muset napsat srovnani kazdeho turnaje stejne dotace a Baku zvlast, abych ti rekl, jestli je kavlitnejsi nebo ne.
Samozrejme ze takova Barcelona je lepsi, to je tenisove mesto, spousta tensitek je tam doma.To mi neriaks nic noveho.Na antuce pred FO vsiichni chti a poterbuji hrat.
Nebo si vazne myslis, ze obhajuju Baku kvuli tomu, ze Azerbajdzan je byvala sovetska republika?:))) Ne, pro me si proste jenom zaslouzi obdiv, za to jaky turnaj se jim povedlo pripravit, co vsechno pro to udelali.Vem si napr. Kodan - kvuli Wozniacki nasr.ali cely turjan nejdriv do betonovy casti sezony, aby to nasledne jeste vylepsili terminem mezi FO a W.Nehlde na to, ze neudelali vubec nic, nez koupili licenci a turnaj proste jenom placli do hnusny hazenkarsky haly.Oproti tomu v Baku aspon evidentne maji ambice a museli vyvinout daleko vic usili, aby takovy turnaj poradali.Nemaji zadnou doamci hvezdu (ba vubec hracku) a tak asi nebylo jednoduche dostat do Azrebajdzanu podobne tenistky.
Turnaje international nejsou pro hracky Top 20, ale anomalie?To je jen jeden z hloupych vymyslu WTA, nutit hracky kde smi nebo nesmi hrat.Na dalsi dlouhou diskuzi...
neznalosti...no, popravde tohle jsem ani na mysli nemel.Napadlo me neco jineho z nedavne doby.Tohle bylo uz hodne davno:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn, já myslím, že to můžeme uzavřít. ;-)

1/ Nebývá zvykem, aby většina hráček, které se přímo dostaly do hlavní soutěže WTA turnaje, byla až z druhé stovky či ještě níže.

2/ Už vůbec pak nebývá zvykem, aby se do hlavní soutěže "220" přímo dostala i hráčka, která je 260 (jak již jsem konstatoval, to je podle všeho rekordně nízký "cut" v dějinách WTA).

3/ Na druhou stranu nebývá zvykem, aby "220" hrála třetí hráčka na světě + (tuším) třináctá či čtrnáctá hráčka na světě; to je plus pro turnaj v Baku.

4/ Mají možná pěkný areál + dobře zvládnutý turnaj po organizační stránce (to nevím, ale věřím ti).

Suma sumárum: po některých stránkách ten turnaj patří k nějhorším turnajům "220", které kdy byly zorganizovány, z jiných hledisek může patřit mezi průměrné či dokonce nadprůměrné.

Takže jsme vlastně tam, kde jsme byli na začátku, kdy jsem jen vypíchl jeden aspekt, kterej se mi zdál skoro až šokující. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist