Pavljučenkovová získala v Paříži svůj nejcennější titul

2. 2. 2014, 18:15
Aktuality 15
Ruska Anastasia Pavljučenkovová získala v Paříži svůj šestý a nejcennější titul v kariéře. V dnešním finále porazila 3-6 6-2 6-3 třetí nasazenou Saru Erraniovou z Itálie a připsala si první triumf na turnaji kategorie Premier.
Anastasia Pavljučenkovová (© opengdfsuez.com)

Finále lépe rozehrála Anastasia Pavljučenkovová, která po brejku ve třetím gamu vedla 3-1. Další minuty na kurtu ale patřily soupeřce. Erraniová vyhrála následujících pět gamů a první set získala na svoji stranu.

Sara Erraniová pokračovala v sérii vyhraných gamů také v úvodu druhé sady a po dalším brejku vedla 2-0. Nepříznivý vývoj druhého setu zvládla otočit také Pavljučenkovová a šesti vyhranými gamy v řadě stav utkání srovnala.

Rozhodující set zrcadlově kopíroval průběh prvního dějství. Brejkem ve třetí hře se do vedení 3-1 dostala tentokrát Erraniová, ale následujících pět gamů v řadě a tím i celkový triumf na turnaji získala Ruska.

Anastasia Pavljučenkovová"Když jsem prohrála sedm her v řadě, vůbec jsem nechápala, co se děje," okomentovala vítězka svoji krizi. "Možná jsem byla trochu nervózní, protože se mi nepovedlo několik úderů a soupeřka hrála dobře. Celý týden mi skvěle fungovalo podání, ale dnes tam byly pasáže, kdy jsem podávala opravdu špatně. Ale věděla jsem, že je to o mě, že musím zůstat soustředěná, bojovat a dostat se zpátky do hry," dodala.

Dvaadvacetiletá Pavljučenkovová korunovala celkovým vítězstvím skvělý týden, během nějž porazila čtyři nasazené hráčky. V Paříži překvapila výhrami nad sedmičkou Carlou Suárezovou, čtyřkou Angelique Kerberovou a především v semifinále nad jedničkou Marií Šarapovovou.

Vítězka Australian Open ve čtyřhře Erraniová tak nedosáhla na pařížský titul ani na druhý pokus, ve finále Open GDF Suez prohrála druhý rok po sobě. "Odehrála jsem tady několik velmi dobrých zápasů, dnes už jsem asi byla trochu unavená, včerejší duel byl náročný. Ale pořád jsem s celým týdnem spokojená," řekla Italka.

Květa Peschkeová získala na turnaji v Paříži první letošní deblový titul. S Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou ve finále zdolaly maďarsko-francouzský pár Timea Babosová, Kristina Mladenovicová 6-7 6-4 10-5.

Pro Peschkeovou to bylo 26. vítězství ve čtyřhře na turnaji WTA. V Paříži se někdejší jednička deblového žebříčku radovala potřetí. V roce 2005 vyhrála ve francouzské metropoli s Ivetou Benešovou, o rok později navázala triumfem s domácí Émilií Loitovou. S Grönefeldovou získala osmatřicetiletá česká tenistka osmý titul a první od vítězství v Cincinnati loni v srpnu.

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch, dotace 710.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Pavljučenkovová (Rus.) - Erraniová (3-It.) 3-6 6-2 6-3
Čtyřhra - finále:
Grönefeldová, Peschkeová (3-Něm./ČR) - Babosová, Mladenovicová (4-Maď./Fr.) 6-7 (7-9) 6-4 10-5

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak, že by se opravdu Nicole chtěla vrátit?? Byl bych jen rád!! :-)

https://twitter.com/vaidisovanicole/status/430175938916016128
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to tak...
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/193700/comeback-potvrzen-vracim-se-k-tenisu-ohlasila-nicole-vaidisova.html
Reagovat
smazaný uživatel
Že by konečně naplnění potenciálu? Byl bych jenom rád :-))
Reagovat
Sonja
http://www.youtube.com/watch?v=XhyC4o1HNsk&feature=youtu.be

Všechna čest Nastě, má fakt parádní hru a navíc je neuvěřitelně rychlá:-O Jak doběhla Sařin kraťas a zahrála z něj winner- pecka.
Reagovat
Sonja
Paráda, moc gratuluju:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mi vyšel tip. :) Masha stejně jako předloni prohrála s pozdější vítězkou. Před dvěma roky to byla Angie, letos Nasťa.

Jinak mě mrzí, že Kiki Mladenovic nevyhrála titul v deblu... Zajímavostí je, že Kiki se teď na Fed Cup nemusí nikam přesouvat, protože zápas Francie - Švýcarsko se hraje právě v pařížské hale. Tamější prostředí jí sedí, tak by tam mohla uhrát nějaké body a pomoct Francii k vítězství. :) Na druhou stranu, Švýcarsko (Voegele, Bencic) rozhodně není slabý soupeř. Bude to určitě jeden z těch zajímavějších zápasů v následujícím fedcupovém víkendu...
Reagovat
Karl
Joooo, jsem moc rád, že to Annčou-Lenčou dotáhly. Obrovská radost. Květuš hraje svoji poslední sezónu a proto mě každé její vítězství mooc těší. :-* :-))
Reagovat
Fandina
super. Také gratulace. Tak to jsem nevěděla, že hraje letos poslední sezonu. Ale mám také obrovskou radost. Je to šikula!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nasťa začíná konkurovat Petře v tříseťácích :DD Velká gratulace k zisku titulu, dnes to nebylo úplně ono, ale stačilo to... Jen tak dál...
Reagovat
kada.tom
Gratuluju Nastě :-))
Reagovat
Fandina
neviděla jsem to, ale předtím ano a to hrála super. A mám radost, že dneska zřejmě pokračovala. Super a gratulace Pavlju. Jen tak dál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hrala uzasne a ten titul si zaslouti. Lepsi se kazdou sezonou a letos to uz snad poradne rozbali a dostane se aspon hodne blizko k desitce :-) Velka gratulace!!!
Reagovat
VlS
Já bych řekl, že se vrací, ona už ve dvacítce byla, ne?
Reagovat
VlS
V létě 2011 byla nejlíp 13.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj...ale ja to myslel tak, ze se tam nejakou dobu snad udrzi, protoze na to rozhodne ma.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist