Peking nabídne souboj jedničky s dvojkou: Šarapovová vyzve Azarenkovou!

6. 10. 2012, 13:54
Aktuality 115
Soubojem první a druhé hráčky světového žebříčku vyvrcholí ženská část tenisového turnaje v Pekingu. Světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska vyřadila v dnešním semifinále Francouzku Marion Bartoliovou po setech 6-4 6-2. Dvojka Maria Šarapovová z Ruska potvrdila roli favoritky v duelu s domácí Li Na, kterou za hodinu a 42 minuty porazila 6-4 6-0.
Maria Šarapovová

První set úvodního semifinále byl velmi vyrovnaný. Lépe do zápasu vstoupila Číňanka, která nejdříve ve třetím gamu vzala soupeřce servis a následně brejk po tuhém boji v gamu čtvrtém i potvrdila. Šarapovová, hrající ve skvělé formě, se do hry o první set vrátila a nakonec první sadu získala na svou stranu.

Rozhodujícím momentem byla přetahovaná v devátém gamu. Ruska při svém servisu vedla 40-0, ale Na Li nakonec vybojovala dva brejkboly. Ty však Číňanka nevyužila, Šarapovová se dostala do vedení 5-4 a v následujícím gamu dokázala soupeřce sebrat servis.

"První set se hrál na vysoké úrovni s několika vzestupy a pády. Lépe začala soupeřka, ale dokázala jsem se vrátit do hry," řekla Šarapovová. "Zvládla jsem v první sadě několik klíčových okamžiků, rozhodl brejk v poslední hře a ten byl důležitý i pro vstup do druhého setu," dodala světová dvojka.

Ve druhém setu už na kurtu vládla jednoznačně Šarapovová. Z 34 odehraných výměn dovolila světová dvojka soupeřce uhrát pouze devět bodů a Na Li zazpíval na rozloučenou s Pekingem kanárek.

Navzdory porážce v semifinále byla Na Li spokojená se svým vystoupení v Pekingu. "Loni jsem zde nehrála dobře a jelikož v Pekingu se hraje jediný velký trunaj, chtěla jsem zde ukázat, jak dobře umím hrát. Dnes jsem nechala na kurtu své maximum, ale Maria byla prostě lepší."

O to, kdo se postaví v nedělním finále Šarapovové si zahrála Marion Bartoliová se světovou jedničkou Azarenkovou. V úvodu prvního setu obě soupeřky ztratily servis, ale následující hry už hráčka na servisu byla silnější. Neuspěla až v desátém gamu Bartoliová, která si podání prohrála a ztratila tak první sadu výsledkem 4-6.

Druhý set získala také favorizovaná Azarenková. Bělorusce stačilo udržet si pouze dvě ze čtyř podání. Bartoliová totiž na servisu neuspěla ani jednou ze čtyř možností a prohrála tak 2-6.

Šarapovová s Azarenkovou spolu odehráli kulatých 10 utkání. O dvě vítězství navíc má výše postavená Běloruska. Azarenková nad Šarapovou zvítězila v posledních pěti utkáních na hardu, Ruska je úspěšná spíše na antuce (finále v Římě 2011 a Stuttgartu 2012). Poslední vzájemný duel odehrály zítřejší soupeřky na letošním US Open, kdy po semifinálovém vítězství 3-6 6-2 6-4 postoupila do finále Azarenková.

Výsledky - Peking - ženy (dotace 4,83 milionu dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Azarenková (1-Běl.) - Bartoliová (9-Fr.) 6:4, 6:2
Šarapovová (2-Rus.) - Li Na (7-Čína) 6:4, 6:0.

Komentáře

115
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
freeteepek
Vika sice dostala krámy, ale stejně s Marfušou zametla jako posledně. Šarapovová jí nemá čím porazit. Vika dnes hrála více méně obranu, jen 7 vítězných míčů za celý zápas jí stačilo k hladkému vítězství. Maria není zvyklá, že se jí tolik tvrdých míčů vrací stejně rychle. Neumí hrát obranu. Marfuša hraje jednoduchý, čitelný tenis a na hráčky jako Vika nebo Serena prostě nemá. To by musela svojí hru hooooodně změnit:-)
Reagovat
Heather_Fedex
kdyz se podivam treba na viku, tak ta na rozdil od marie nema viditelnou slabinu. je to komplexni hracka a ovlada v podstate vsechny typy uderu. zato maria, na to, jaka je to elitni hracka a co vsechno dosahla ma hodne co zlepsovat. reknu to s nadzazkou, ale umi zahrat dohromady 3 typy uderu. z technickych uderu absolutne nic (mozna vyjma lobu) to je 1 z duvodu, proc dostava pravidelne od sereny i od victorie na frak. neumi je prechytracit.
Reagovat
smazaný uživatel
Šmarjá Maruš at to není aspon kanár! Zaber!
Reagovat
smazaný uživatel
Huráá! Kanár to nebude..
Reagovat
dadaft
jinak jsem si všiml, že místo tenisu zase dostanou přednost sporty, kde někdy umírají lidé a kde je rozhodující náskok kvůli technice...
fuj tajbl.
Reagovat
Heather_Fedex
rozhodne nesouhlasim s tvrzenim, ze diki tomu rvani jsou "sireny" na nejvyssich pozicich. kdyby kdyby to byla pravda, tak by hracky jako de brito nebo cadantu se necourali kolem 100. mista zebricku wta ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas. :) Jak už jsem napsal dříve (před finále AO), Larcher de Brito nikoho netrápí, protože je ve druhé stovce...

Můžeš si najít můj příspěvek - 27.01.2012 18:33

http://www.tenisportal.cz/zpravy/13-den-v-melbourne-finale-sarapovova-azarenkova-stepanek-o-titul-z-deblu-9465/
Reagovat
dadaft
já třeba víc věřím Marii - ona "houká" v podstatě pořád stejně. sice časem přidala na decibelech, ale...
to Vika pracuje se svým řvaním sofistikovaněji - když má zápas na háku, je zticha. naopak, když jí zápas zajímá, ale soupeřku považuje za hráčku pod svou úrovní, kterou by měla jako No.1 automaticky porážet, řve víc. krásně je to viděth (vlastně slyšet) na zápase s Tatishvili na letošním US Open - i díky tomu, že byl akusticky živý kurt A. Ashe poloprázdný. na konci prvního setu nočního zápasu, kdy se Anna nevzdávala a Vika už chtěla být v šatně, vřeštěla ještě v okamžiku, kdy Tatishvili hrála do míčku...

a to tvrzení - - - jenom řvaním se nedá vyhrávat, tudíž řvaní na výsledek nemá žádný vliv - - - je klasický argumentační faul. samozřejmě, že se jenom řvaním nedá vyhrávat, ale pokud nastoupíš proti někomu, kdo na tebe uječenými decibely neustále útočí, a/nebo proti někomu, kdo je zticha - po kterém zápase budeš méně unavený???

a proč vlastně takhle hráčky neřvou při tréninku?
to netrénují naplno???
Reagovat
dadaft
v tomhle směru bych rovněž doporučil jeden z dílů pořadu Na plovárně Marka Ebena - ten, ve kterém měl jako hosta Martinu Navrátilovou.
Reagovat
dadaft
možná bych to řekl ještě jinak. každé fungující společenství se pozná tak, že řeší své patologické problémy, pokud se začnou projevovat. a je jedno, jak tyto projevy původně začaly nebo vypadaly. je vysoce pravděpodobné, že původně šlo o to, naučit mladé hráčky při hře správně dýchat, pomoci si hlasivkami, aby si to uvědomovaly a kdoví co všechno...
ale teď už je to na hodnotách 110dB - to je sbíječka nebo pneumatické kladivo. to je hodnota velmi blízko tzv. práhu bolesti - místa, odkud už nevnímáme zvuk jako zvuk, ale jako bolest.
jsem rád, že se to začíná řešit.
Reagovat
dadaft
ale lámat to přes koleno by byla samozřejmě blbost - vždycky dávám přednost civilizovaným řešením. ))
prostě pro mladé zavést nové pravidlo - stejně jako nemůžeš hrát out, nemůžeš překročit 90dB - pro příklad. a 90dB, to už je opravdu dost nahlas. každé třetí (nebo páté) překročení této hranice trestný fiftýn.
tečka.
bylo by to nefér nebo nějak omezovalo hru?
Reagovat
dadaft
ještě bych dodal, že nesnáším technoparty, automobilové či jiné závody, hlučné stavby, přistávání letadel, sekačky a křovinořezy ve velké koncentraci... a podobný randál...
jediné, co ve zmiňované hlasitosti snáším dobře, je symfonický orchestr. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Když při tréninku hrajou na body, tak hekají taky. Zrovna letos jsem viděl video, jak Vika trénovala při RG v Paříži. Byla hodně slyšet a kolemjdoucí ji radostně napodobovali... Prostě když mají ostrý trénink, tak to dělají taky, protože hrajou naplno. Něco jiného je lehčí trénink nebo rozehrávka před zápasem.
Reagovat
smazaný uživatel
To je klasické klišé porovnávat hráčky, které mají hráčský potenciál v jiných profesionálních úrovních. Pokud nemají talent a natrénováno, tato zbraň ( záměrné zvuky ) jim budou k ničemu. Určitě jsou dva tábory - někomu to je nepříjemné a někomu to nevadí. Já budu vždy na straně těch, kterým to vadí. A domnívám se, že už brzy se to bude řešit i s ohledem na diváky, a určitě spatří světlo světa precedens, který to bude omezovat. Pak se můžeme seriózně pobavit, jaký tenis budou hrát Azarenka, Šarapova :). Já už mám na to svůj názor :).
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezky napsáno.
Reagovat
pepin
Hezky napsáno, ale já bych se s tím nepáral, já bych stanovil nějaký termín, aby byl čas na změnu u těch co ječí a pak bych stanovil limit a za jeho překročení bych sebral fiftýn. Viděli by jsme jak by se to ty dvě rychle odnaučily. To by byl fofr. A kecy někoho, že by to nešlo a že by bez toho nemohly hrát jsou jen výmluvy.
Reagovat
smazaný uživatel
jojo ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Finále bude v tv až od 14:15 h to je bordel...
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to takhle vyhovuje. Ty bys byla radši, kdyby to bylo ráno? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně že je lepší takhle,ale já to myslela tak že se začíná v 13:30 a v tv je to až v 14:15,o chviku příjdem...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, teď už to chápu. Jo, taky jsem si toho všimnul...
Reagovat
smazaný uživatel
jojo ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Velká spokojenost na mojí straně! :) Věřil jsem, že Vika a Masha budou ve finále a to se splnilo. V Pekingu víceméně potvrdily, že když se zrovna nezjeví Serena, tak jsou letos nejlepší. :)

Masha - Na Li: První set byl hodně vyrovnaný a gemy byly dlouhé. Hned v první hře odvrátila Masha tři brejkboly. Ve třetím gemu ale už bohužel ztratila podání, když od stavu 15-15 udělala tři dvojchyby za sebou. V následující hře měla Masha dva brejkboly, ale Na Li potvrdila brejk a vedla 3:1. Masha ovšem dokázala srovnat díky brejku na 3:3. Následovala čistá hra Mashy na servisu a v osmém gemu další brejkbol, který Masha nevyužila. V deváté hře vedla Masha při svém podání už 40-0, ale přesto si Na Li vypracovala dva brejkboly. Masha je naštěstí odvrátila a v desátém gemu získala rozhodující brejk, díky kterému vyhrála první set... Druhá sada byla podstatně rychlejší. Masha začala čistou hrou na servisu a vzápětí získala první brejk. Následovalo potvrzení brejku a ve čtvrtém gemu brejk čistou hrou - 4:0. Pak se Na Li ještě pokusila něco udělat, ale skvěle hrající Masha jí nepovolila už ani jeden gem... Zlomový byl určitě ten první set, tam to bylo hodně vyrovnané. Ve 2. setu to už měla Masha ve svých rukou. Mám velkou radost, že se Masha v Pekingu tak hezky rozehrála. Od zápasu se Soranou předvádí opravdu výborné výkony. :) Jinak musím trochu pokárat čínské publikum, které je jinak skvělé. Při tomto zápase bylo ale značně nedisciplinované. Neustále tam někdo chodil v hledišti a holky to rušilo. Taky by těm divákům někdo mohl říct, že po dvojchybě se netleská... Ale jak říkám, jinak se mi nadšení čínských fanoušků moc líbí. Mnoho hráček tam má skupinku tamních fanoušků, kteří je podporujou. Tedy aspoň Vika a Masha je tam mají a Ana je taky měla. :) Navíc ten centrkurt v Pekingu je opravdu hezky udělaný. A to si normálně takových věcí nevšímám...
Reagovat
smazaný uživatel
Vika - Marion: Tak trochu podobný zápas jako to první semifinále. Jen s tím rozdílem, že Marion ten druhý set lehce zdramatizovala... Vika nezačala dobře, hned v prvním gemu ztratila podání. Vzápětí to ale hned napravila, když získala rebrejk čistou hrou. Pak si obě hráčky dlouho držely podání. V osmém gemu nevyužila brejkbol Vika, v devátém zase Marion. Za stavu 5:4 získala Vika rozhodující brejk, díky kterému vyhrála první set... Druhá sada začala pro Viku výborně. Vyhrála osm z prvních devíti fiftýnů a brzy vedla 2:0. Pak se Marion povedl rebrejk, ale ve čtvrtém gemu brejkla zase Vika - 3:1. V šesté hře získala Vika brejk, přestože prohrávala už 40-0. Za stavu 5:1 šla Vika podávat na vítězství, ale Marion ještě zabojovala. Vika měla v tom gemu jeden mečbol, který se nepovedlo využít. Když to nešlo při vlastním podání, ukončila Vika zápas na příjmu. Marion sice vedla 40-15, ale Vika si vynutila svůj druhý mečbol a ten už proměnila... Jsem rád, že to Vika zvládla. Sehrála opravdu dost podobný zápas jako Masha. První set vyrovnaný a ve druhém už byl větší rozdíl. Vika potvrdila skvělou formu, kterou si drží už hodně dlouho. :)

Co čekat od finále? Věřím, že skvělý tenis. :) Přál bych si, aby obě holky předvedly své maximum a finálový zápas byl krásným vyvrcholením turnaje v Pekingu. Letos už je to čtvrté vzájemné finále mezi Mashou a Vikou. V Melbourne a Indian Wells byla úspěšnější Vika, ve Stuttgartu zase Masha. Zápasy na tvrdém povrchu většinou vyhrává Vika. Tak uvidíme, jestli to bude platit i zítra... Ve formě jsou obě dvě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Diváci v Číně jsou slušně vychovaní, mají od mládí tvrdý dril, a prostě tleskají, i když by se nemělo :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Takové vysvětlení by mě nenapadlo. :) No ale co to pobíhání v hledišti, když holky chtějí hrát? :D Dneska je tam Nouni několikrát napomínal...

A když už jsem u toho kárání, tak nemůžu vynechat ani redakci tenisportálu. Během turnaje v Pekingu tady dvakrát chyběl článek z odehraného dne (v úterý a včera). Copak nevíte, že jsou tady závisláci, kteří čekají na moje komentáře? Já to k článkům o chlapech dávat nebudu! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já si dělám srandu..já nevím, proč pobíhaj :-))
Ale tak jsem k nim trochu shovívavější, hlavně, že je tam aspoň nějaká divácká kulisa, mně přijdou ty turnaje v Asii ve srovnání s ostatními, kapku nudný..třeba diváci na USO, tam je to hlavně v noci ještě o několik stupnů horší.
Reagovat
freeteepek
Vyhraje Vika, ale přeju to Marii. Vyjímečně. Mám na ní vsazeno a zasloužila by si Viku už konečně porazit:-) Třeba Azarenková nebude mít svůj den. Třeba dostane krámy, zatímco Máša se vyspí do růžova. Migréna jí nehrozí. Na ten vlastní řev už je zvyknutá. Očekávám urputný hlučný tenis plný tvrdých výměn. Doufám, že se Vika dostatečně unaví a vzdá svoji účast v Linci, kam chce taky Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, Emičko. :) Jak říkám, jinak jsou fanoušci v Číně skvělí. Tyto fotky mluví za všechno. :)

http://www.wtatennis.com/javaImages/1/e5/0,,12781~11265281,00.jpg
http://www.wtatennis.com/javaImages/eb/e4/0,,12781~11265259,00.jpg
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/527557_526505137364454_1390010152_n.jpg
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/183579_528826890465612_379858301_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Ty přeješ Marii? No to je neslýchané! :D Nebo že by si u tebe Masha získala kladné body díky tomuhle? :)

http://sport.ihned.cz/tenis/c1-57707150-tenis-chce-zatocit-s-hekanim-hracu-tenistky-ma-presvedcit-sarapovova
Reagovat
smazaný uživatel
Díky Monty, fotky jsou pěkný, holkám to tradičně sluší :-) jo, líbí se mi, jak jsou tam fanoušci pomalovaný :-)
Ve finále je mi celkem jedno, která vyhraje, nemám favoritku.
Reagovat
tommr
v Linci už jsou rozdaný všechny divoký karty - Petra nemá šanci ani kdyby si to Azarenková ještě na poslední chvíli rozmyslela ...
Reagovat
tommr
na titul tipuju Viku, ale fandit budu zítra Mashe ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač, Emičko. :)
Reagovat
freeteepek
Se vždycky ozve. Šarapovová si z nás dělá legraci, ne? Řve jako motorová pila. Která jiná sportovkyně své výkony doprovází takovým rachotem? Možná nějaké vrhačky, tipnul bych si. Ty ale odhodí 1-7 a končí!
Nechápu, že jí to v tenisové akademii nazakázali. Tenis je sport, kde se nikdo z diváků nesmí při výměnách hýbat, natožpak mluvit. Kdyby tam tam teniska byla sama, tak ať si klidně řve, jenomže tam má soupeřku a tak by se to mělo brát, jako ovlivňování hry. A tvrdě trestat. Nejdřív se musí nastavit hranice za jejíž překročení se budou brát fiftýny. Potom tu hranici postupně snižovat. Jak se vůbec může řvoucí/hýkající tenistka stát světovou jedničkou? Dal bych do pravidel, že taková holka, coby světová jednička, nemůže reprezentovat celý ženský tenis. A tudíž má na výběr. Buď toho nechá, nebo prostě nebude světovou jedničkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezká reakce. Vidím, že jsem vzbudil vášně. :D

No, ono je to lépe vysvětlené v tomto článku (odkaz v dalším příspěvku).

Zejména je důležitá tato pasáž:
"The information going towards coaches and academies that are developing talent from a young age is teaching them a certain breathing technique," said Sharapova.
"Because when you start something from a young age and continue it, it's a habit - whether you do grunt or don't grunt.
"The WTA created a plan. That's the smart way to go about it, rather than like taking someone's forehand and grip in the middle of their career and telling them to change it."
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem si poprvé přečetl článek na HN, tak jsem byl překvapený. Ale z toho článku v angličtině jsem pochopil, proč to Masha dělá. Jestliže trenéři učí děti nějakou techniku dýchání při hře, tak můžou tuto problematiku nepochybně ovlivnit. Když budou svoje žáky učit správně dýchat, aniž by u toho byly hlasité, tak si myslím, že je to správná a rozumná cesta. Tím pádem se to ty děti nenaučí, jako se to naučily Masha, Vika a další... Někdo si možná myslí, že Masha má svůj křik ráda, ale není tomu tak. Jednou jsem s ní četl rozhovor a říkala tam, že na to opravdu není pyšná a když si pouští svoje vlastní zápasy, tak jí to docela otravuje. :D Jenže už se to prostě naučila v dětství a jinak hrát nedokáže. Co se v mládí (dětství) naučíš... Taky je mi jasné, že ji už otravujou ty neustálé otázky novinářů na tohle téma. Takže je na místě, že chce v této problematice pomoct dětem, aby se to nenaučily. Vždyť WTA spolupracuje v tomto ohledu i s Monikou Seleš a ta hrála taky pěkně nahlas. :D Jenže právě tyhle hráčky nejlépe vědí, jak takový (zlo)zvyk vzniká... Proto si myslím, že Masha dělá dobrou věc. Přesto neměním názor v tom, že bych byl opravdu nerad, kdyby v budoucnu rozhodovaly zápasy nějaké "trestné body za hluk". Má rozhodovat tenisové umění, nic jiného. Vždyť i hlasitější hráčka se dá porazit. Někomu třeba může trvat, než si na tu zvukovou kulisu zvykne, ale jiné argumenty u mě neobstojí. A jestli si někdo myslí, že to ty holky dělají schválně, tak já jsem opačného názoru.

http://www.csmonitor.com/World/Latest-News-Wires/2012/1001/Tennis-grunting-ban-Why-it-gets-Maria-Sharapova-s-support-video
Reagovat
smazaný uživatel
Při víš úctě - kdyby chtěla, už se to ječení dávno odnaučila. A totéž platí i pro Viku a ostatní hekny.
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně věřím Mashe, že odnaučit se něco, co je pro ni natolik automatické, není zas tak jednoduché, jak si to představuješ... Jinak myslím, že už jsem všechno napsal. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoduché ne. Ale možné ano, ostatně po zranění musela kompletně překopat techniku servisu, kterou taky měla zautomatizovanou. Proti tomu je hrát bez ječení brnkančka. ;-)
Reagovat
freeteepek
Sama se to neodnaučí. To jí nejdřív někdo musí nařídit a podložit to trestem. Třeba pětadvacet na holou nebo tak něco:-) Ona se bude snažit, nepůjde jí to. Tak dostane párkrát výprask. Potom se zavře v pokojíčku a začne trucovat. Jenomže časem jí ten velký svět tenisu bude chybět. Ta rána, kdy se probouzela s pocitem neporazitelnosti...Její sportovní ambice překonají ten ošklivý zlozvyk. No a když znovu vyjde z pokojíčku, bude jako vyměněná:-D
Reagovat
smazaný uživatel
To si nemyslím. Podívej se na Caro, ta změnila techniku podání během sezony. :) Ale samozřejmě vím, že se to nedá srovnávat... Po zranění (a operaci) to je mnohem těžší a navíc Masha měla ve svém podání velkou zbraň. Taky nějakou dobu trvalo, než se s tím vypořádala, ale nakonec se to povedlo. Masha je totiž bojovnice, která se nikdy nevzdává. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já souhlasím, že dokud se to nebude trestat, nebudou mít ty hráčky důvod se to odnaučit. Jenže WTA nemá moc velký zájem to řešit.
Ale trest 25 na holou by v jejím případě byl velmi zajímavý trest a jistě by se našla spousta zejména pánů. kteří by se dobrovolně přihlásili do funkce vykonavatele. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale každopádně je to znamení toho, že jde všechno, když se chce. To, že se nechce, protože nad ní není ten pověstný bič, to je věc jiná. Ostatně kdo by se také dobrovolně vzdával jedné ze svých zbraní.
Reagovat
smazaný uživatel
Je asi fakt, že odnaučit se něco, co mají ty holky odmala naučené a zafixované a dělají to automaticky, je těžké. Proč třeba musí Marion dělat všechny ty pohyby, poskakování atd? Proč si musí Djokovič několikrát pinknout míčem, než začne podávat? A Rafa, to je též ukázkový příklad, před podáním má tolik automatismů..kdyby to šlo, jistě by je nedělal, ale asi mu to pomáhá se líp soustředit a je ve svým světě..to řvaní a hekání si myslím, je taky určitý zlozvyk, řadím to do stejný kategorie, jako výše zmíněné věci, které musí někteří dělat, aby byli vůbec schopni podávat nejlepší výkony..prostě můj názor, že to nikdo nedělá schválně a cíleně, aby někoho poškozovali.

A že se zrovna tyhle holky budou podílet na tom, aby se to nenaučily ty mladý, tak kdo jiný jim k tomu může něco říct, než ty, kteří jsou s tímhle nešvarem konfrontováni pomalu dnes a denně.
Reagovat
smazaný uživatel
To je tvůj názor. Mně zase nikdo nevymluví, že hekáním se žádný zápas nevyhraje.

Ema: Naprostý souhlas, Emičko. :)
Reagovat
Roger_Federer
Ale konkrétně u Marie nebyl na začatku kariery ten zvukový projev tak ochromující..Až po čase se to ztupnlalo až dohrůzy dnes..Jednoznačne z tohoto zvyku těží rozhozením rytmu hry soupeřky..Ví že jí to proat pomůže vyvect soupeřku z míry, navíc sama umí hlasitost projevu korygovat dle potřeby, jak si tady nedávno sám psal.
Reagovat
smazaný uživatel
Ema: však já nepopírám, že je to těžké, ale tvrdím, že to není nemožné, a že kdyby holky opravdu chtěly, tak se to odnaučily. A zároveň chápu, že se jim do toho moc nechce.

Monty25: vyhrát ne, ale že to pro soupeřky není nic příjemného, na tom se snad shodneme.
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt, když jsem ji viděla v tom dokumentu Wimbledon, tak tam se Serenou byly potichu !! :-) Mně to taky vadí, ale jak jsem psala, prostě je to zlozvyk..:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Na tomhle videu je (asi od čtrnácté minuty a pak dále) hezky vidět, že když Viktorka zrovna prohrává, tak zapomíná i na to houkání.
Nebo že by to jela celé na jeden nádech, když je to prý tak důležité pro její dýchání? :-)
http://www.youtube.com/watch?v=Pwj_fJsEkdg
Reagovat
smazaný uživatel
Jak na začátku kariéry? V souvislosti s Mashou jsem tady psal jen o tom, že ve finále Wimbledonu 2004 (jak zmiňuje Emička) byla po většině zápasu potichu. Nedokážu posoudit, jestli tomu tak bylo i v jiných zápasech, protože v té době jsem tenis nesledoval... Ale pokud vím, tak se Mashe vždycky říkalo "siréna", už od začátku kariéry. A podle tohoto videa soudím, že to opravdu dělala od začátku. :D

http://www.youtube.com/watch?v=yKGusWLxbSE

quesh: Jak pro které. Vím o některých, které si na to trochu stěžovaly, ale není jich mnoho... Třeba Heather Watson říká v tom článku, že je na to zvyklá a je jí to úplně jedno. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že většině z nich to není dvakrát příjemné. Že to na plnou hubu dokázala říct vlastně akorát Aga a všechny ostatní se diplomaticky tváří, že je jim to jedno, to je věc další.
Reagovat
smazaný uživatel
Tentokrát mi to nedalo a našel jsem si svůj příspěvek, jak o něm psal Roger...

21.09.2012 10:56 - tam ode mě máš vysvětlení k tomu videu, které jsi sem dal...

http://www.tenisportal.cz/zpravy/v-pondeli-zacne-predprodej-na-fed-cup-a-exhibici-s-sarapovovou-10894/
Reagovat
Roger_Federer
Ano od začatku kariery se jí říká siréna, ale najdi si videa z doby 2002,2003,2004 a sám musíš uznat že ty decibeli nebyly jěšte tak vysko jako to vřískání poslední 3 roky od navratu potom zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
Stěžovalo si jich víc. Třeba Caro se taky vyjádřila, že se jí to nelíbí, ale nikoho nejmenovala. Sabine na to v letošním roce dokonce upozornila při zápase s Bojanou... Nebo Marion si stěžovala na Viku po čtvrtfinále Stanfordu 2010. Taky jsem jí za to dal pěkný kartáč. :D Když si otevřeš diskusi u toho článku a najdeš si moje komentáře, tak se asi dost pobavíš a možná mě ani nebudeš poznávat... No, je to zrovna z doby, kdy jsem Marion vůbec nemusel. Asi bych se jí měl za ty výrazy zpětně omluvit, protože to ode mě nebylo hezké. A někdy jsem ty příspěvky taky psal v emocích... Doufám, že jsem za tu dobu trochu vyzrál. :) To ale nic nemění na tom, že to byly jenom výmluvy. :D

http://sport.idnes.cz/tenis.aspx?r=tenis&c=A100731_103208_tenis_par
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud vím, tak to video, které jsem tu dal, je někdy z roku 2000. A nějak mi nepřijde, že by těch decibelů bylo méně. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vysvětlení prý... :-))
Azarenka houká vždycky, teda když vede. Houkala i v prvním setu zápasu, na který jsem odkazoval výše. Vyhrála ho. Pak už jí tedy podle této zvrácené logiky o nic nešlo? ;-)
Když ale zrovna teče, nahodí frackovitý výraz a je ticho. Dříve to bývala v jejím případě často i skreč, ona je hypersenzitivní na všemožná bebínka. Podobně sportovní gesto, jako to ječení.

To tvrzení o potřebě 'hlasitého' dýchání dostává pořádně na frak, nezlob se kamaráde. :-)

Ale jsi roztomilý, jak se za ty nesportovně se chovající hráčky biješ, úplně jsi mě dojal, dokonce až tak, že jsem ti v rychlosti složil básničku. Snad se ti bude líbit.

.

Montyho pokojíček

Monty monty, synku můj, prosím vypni už to porno,
vždyt' to přece normálního člověka nemůže být hodno...
Mámo, mámo, ale ta paní, co tam tak srdcebolně hýká,
tak to je moje milovaná; Azarenka Vika..
Reagovat
smazaný uživatel
Je fajn, že mi tu sám předkládáš důkazy, že holkám je to ječení Viky a Máši nepříjemnější víc, než jsi ochoten připustit. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))) já tě nepoznávám a pobavila jsem se..francouzský tučnák :-))) ale cením si, že se zpetně dokážeš sebekriticky nad některými svými výroky zamyslet.
No, zrovna Marion si stěžovala, vždyt to její neustálé poskakování je taky dost "psycho"..:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já sice nevím, od jakého stavu Vika přestala hekat, ale docela určitě vím, že někdy po tom druhém setu se na ten zápas úplně vykašlala... Tvoje tvzení "když Vika prohrává, tak neheká" je opravdu zábavné. No nevím, ale já jsem viděl jenom dva zápasy, kdy přestala hekat. Ten zmiňovaný proti Marion, protože se nesnažila a pak loni v Římě s Mashou, protože byla zraněná... Přestala hekat třeba letos, když prohrávala na RG s Dominikou? Nebo přestala hekat, když prohrála ve finále US Open první set? Ty sem dáš odkaz na jeden zápas a už to paušalizuješ na všechny...

A co se týká tvojí "básně" (podobných už jich bylo od tebe víc), tak tu snad ani nebudu komentovat. Je mi líto, ale už na tebe opravdu nechci reagovat. Nemám zájem bavit se s lidmi, kteří se snaží někoho zesměšňovat. Nakonec, ty stejně radši chodíš na zdejší diskuzi o sázení...
Reagovat
smazaný uživatel
Emičko, já se přiznám, že se mi to sem vůbec nechtělo dávat. Ale když to quesh tak hezky nakousnul, že si málo holek stěžuje, tak jsem si prostě vzpomněl na tohle v souvislosti s mým tehdejším příspěvkem. Tak jsem si to zkusil vygooglovat a povedlo se... Kdybys trochu víc zapátrala, tak bys ode mě našla možná další "zajímavé" komentáře. :D Určitě bys nalezla i jiné věci, které už bych dneska nenapsal... Ale ne, opravdu se za to trošku stydím. Myslím, že člověk by měl mít určitou sebereflexi. Od té doby, co jsem vstoupil na tenisportál (dnes je to rok a 6 dní), jsem si jasně řekl, že se budu víc kontrolovat a vždycky nechám trochu vychladnout hlavu, než napíšu nějaký komentář. Párkrát se mi to asi nepovedlo, ale jinak myslím, že si dávám pozor. :) Jinak jsem rád, že už nepíšu na idnes. Začal jsem tam psát někdy na podzim 2009 a přestal jsem během US Open 2010. Chceš vědět proč? To je totiž taky zajímavá story. :D

quesh: Dělám to v zájmu diskuse. :) To ale nic nemění na tom, že si jich stěžuje dost málo...
Reagovat
smazaný uživatel
A děláš to dobře, aspoň to nemusím hledat sám. ;-) Nahlas si stěžuje málokterá, ale jestli jsou tak smířlivé i mimo záznam, to se asi nedozvíme.

A musím přiznat, že MUDr. Cvach mi svojí básní dodal jistou inspiraci..

Žádné stresy, to chce klid
Jen se snaží vtipný být
Máše, Vice, Caro, Aně
Fandi dál a kašli na něj ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, že se to asi nedozvíme... Jinak díky za podporu a báseň. :)

"Máše, Vice, Caro, Aně
Fandi dál a kašli na něj ;-)"

Nic jiného ani neplánuju. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nepotřebuju si nic vygooglovat, prostě mě to nezajímá, promiň, ..pokud sem dáš ty sám něco, co jsi psal v minulosti a není to k tobě zrovna lichotivý, tak je to tvá věc, a já za sebe můžu jen napsat, že máš u mě za to palec nahoru.
Málokdo by udělal totéž, ale souvisí to s touhle aktuální diskuzí, takže je to na místě :-)
Sebereflexe a snaha se poučit z vlastních chyb, je věc, která by měla snad být u každýho, kdo chce slušně diskutovat, samozřejmá. Když má někdo pořád stejný reakce, at je kde je, tak je asi chyba v tom člověku.. Neberu v potaz různý rejpaly a provokatéry, to mi dokáže tak znechutit diskuzi, že se potřebuju na chvíli odmlčet..ale tenis miluju.
Tu story, jak chceš, napiš..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Seš sladkej, úplnej cumel. :-)) Reagovat na mě nemusíš když nechceš, ostatně byls to ty, kdo ses sem asi zbytečně přimotal ve snaze něco mi "vysvětlovat".
Asi seš v tomhle zaangažovanej citově (Vikuška, Anička, Maruška, Karolínka, ...) více, než se mi zdálo, že tě ani básnička na odlehčenou nepotěšila. Nu což, nějak to bez tvých reakcí tady budu muset vydržet.. Mimochodem; už mi to píšeš asi potřetí, že na mě nebudeš reagovat, tak proč to teda furt děláš? ;-)
Jinak ano, víc chodím vedle mezi sázkaře, ale i tady je občas legrace, no a proto jsem tady. Promiň. :D

Víš, já zápasy Houkalenky obvykle nesleduju, nicméně ten loňský proti Marion (Istanbul) jsem viděl, ovšem jen kvůli tomu, že jsem měl na Marion vsazeno. Ta měla snad letět z dovolené hrát coby záskok na Marii. Která měla myslím nedoléčený kotník (z TM nakonec odstoupila) ze zápasu proti Petře, nedlouho předtím. A mně se ten kurs na Marion zdál krásný, asi až příliš vysoký (@ 4 či víc tuším), tak jsem si řekl, že ji trošku 'podpořím očima' sledováním. Vyšlo to. :-)
Čili komentuju, co vidím (odkaz na video je nahoře), no a tam vidím, že když Viktorka prohrává, tak nevřeští. Mockrát jsem ji neřvat neviděl; jednak asi proto, že prohrává málokdy a druhak proto, že ji skutečně nevyhledávám a když už si ji na chvilku zapnu, tak kvílí, takže přepínám. Ty ji (dle tvého působení zde) sleduješ asi rok a půl(?) a pamatuješ si dva zápasy, kde nehoukala/'nedýchala' - no vidíš, kolik jich teda asi muselo být celkem na ten 'kyslíkový dluh'...? Podle mě dost.
Opakuju: usuzuji z videa výše, že její řvaní není zautomatizovaný návyk či osvojená přirozenost kvůli dýchání, jako to podává ona sama. Tedy: cui bono? Odpověz si sám. Je to od těch křiklounek podle mě(!) nesportovní, sobecké a účelové jednání.
Reagovat
smazaný uživatel
Divné, že mi to o tom "nepostradatelném" dýchacím zvuku nechceš vyvracet (a radši si vymýšlíš cosi o jejím vykašlání se na zápas). Jako i ty její nechvalně známé, početné skreče, o kterých píšu výše. :-) Nemám ji moc v lásce, přiznávám.
"Zábavné" mi přijde tvé "na ten zápas se vykašlala" - ne, ona regulérně neměla na výhru, Marion ji začala přehrávat, tak Vikuška prostě přestala řvát. :-) Nebudeš mi chtít tvrdit, že se lopotila s prvním setem, aby následně vypustila zápas, že ne? ;)
Jo vlastně ty už mi neodpovíš, já zapomněl...

Hlavně mě tak neprožívej a fandi si a piš dál, fandím ti a bavíš mě, já se sem chodím smát a že to dělám po svém, to je věc druhá. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíš se mi omlouvat, Emičko. :) Já jsem spíš rád, že tě to nezajímá. :D Já jenom kdybys na to někdy náhodou narazila. Ale už jsou to přece jenom starší příspěvky... Tohle jsem tady dal vážně jenom z toho důvodu, že to bylo k tématu a opravdu si vážím toho, že to bereš takhle. :)

Teď ta story, proč jsem přestal psát na idnes... Jak asi víš, na US Open 2010 se stala jedna nepříjemná věc. Vika v zápase 2. kola omdlela přímo na kurtu. Na idnesu byl článek a k tomu video toho momentu. Protože jsem ten zápas neviděl živě, tak jsem se na to podíval. No a k tomu videu tam hrála taková směšná melodie jako z nějaké grotesky nebo co... Tak jsem napsal komentář do diskuse. Napřed jsem samozřejmě napsal, že mám o Viku starost a přeju jí brzké uzdravení. No a pod to jsem doslova napsal (bez hvězdičky): "Ten deb*l, co dával melodii k tomu videu, by si zasloužil ránu pěstí!" Sice jsem někdy psal příspěvky, na které dneska nejsem úplně pyšný, ale nikdy jsem nepsal vulgárně. Tohle mě ale strašně rozlítilo, jak to vůbec někdo může udělat a někdo další to dát do článku... Chvíli se nic nedělo. Potom koukám, že můj příspěvek zmizel. Najednou jsem zjistil, že ho smazali. Tak jsem se naštval ještě víc a napsal jsem přímo lidem do idnesu vzkaz, kde jsem si opravdu nebral servítky. No a nakonec jsem byl tak naštvaný, že jsem si celý účet zrušil. :D Paradoxní na tom je, že oni sami pak u toho článku video změnili... Ale já jsem opravdu rád, že jsem tam přestal psát a vlastně za to můžu poděkovat Vice. :) Když vidím, jak to tam vypadá dneska... Navíc jsem se nedávno dozvěděl, že od listopadu tam budou mít diskusi jenom na jméno, protože už nechtějí být "diskusní žumpou". Takže ten samý vývoj jako na sport.cz...
Reagovat
smazaný uživatel
Melodie z grotesky?
Nebyl to spíš tenhle Super Mario?
http://www.youtube.com/watch?v=KpeROcRiAw4&feature=related
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to je ono... Já nevěděl, co je to za melodii. Až teď od tebe jsem se dozvěděl, že je to z té videohry. Super Maria jsem nehrál, ale vím jak vypadá... http://en.wikipedia.org/wiki/Mario

No, mně to tenkrát bylo celkem jedno, z čeho to je. Dost mě to naštvalo a nechápal jsem, jak si z takových věcí někdo může dělat srandu... Měl jsem o Viku strach, protože to nevypadalo vůbec hezky. Hlavně to, jak ji potom odváželi na tom vozíku. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ježíš, to nepsala Emička... Já už ani neumím číst. :D

cvach: No dobře ty provokatére, tak já na tebe ještě naposledy zareaguju. :D To video jsi trefil... Jinak Vice fandím od roku 2008, kdy hrála turnaj v Praze, takže jejích zápasů jsem viděl už víc než dost. :) Jo a ještě na závěr: Jestli chceš zdrobňovat, tak ne Vikuška, ale Vička. :D Má to na botech...

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m4w52xfPbP1rxrs6eo1_1280.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Viděla jsem finále Wimbledonu,když poprvé vyhrála Šarapova.Bylo jí 17let a její projev byl daleko tišší.Tak,kdy se to naučila?
Reagovat
smazaný uživatel
Já sice nejsem Ema:), ale chápu, že když už na mě nereaguješ... Příště, jakože určitě nějaký příště ještě bude (:D) napiš prosím aspoň Ema_N_(ovi).. :-)

Super Mario je imho naprosto boží, někde si to stáhni, je to klasika.

A neprožívej to tak všechno:-).
Reagovat
smazaný uživatel
Díky,
že jsi mě za ta videa s kolabující Viktorkou neproklel až do pátého kolena (i když co já vím:) a vzal jsi to sportovně.
Říkal jsem si, že ti udělám radost, nechtěl jsem tě provokovat. Ale sám tomu moc nevěřím. :-)

Tak Vička říkáš...

Líce rudé, projev hlasný,
mladej Bubka, ten je št'astný
Holka to šikovná, hravá až moc,
těší se přítel na každou noc
V noci totiž dostane se, blíže k téhle Vičce,
promlouvat pak zblízka může, přímo k její ... raketě :-/

Měj hezký zbytek večera, čau:-).
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, já sice nerad měním názory, ale jak je zřejmé z tohoto vlákna, svůj postoj občas dokážu přehodnotit. :) Asi ti dám opravdu ještě šanci... Původně jsem si myslel, že jsi jenom obyčejný provokatér, ale teď vážně nevím, kam tě zařadit. Asi do nějaké speciální kategorie. :D

Ale vážně, myslel jsem si, že ten příspěvek psala Ema. Asi jsem se špatně podíval, anebo jsem to taky bral úplně automaticky, že reaguje na můj předchozí příspěvek. Vůbec jsem nečekal, že si to taky budeš číst... No a najednou jsem si všimnul, že jsi to psal ty a můj příspěvek už byl odeslaný. :D Ne, já tě opravdu nebudu proklínat za to, žes tady dal ten odkaz. Našel jsi přesně to video, které jsem myslel, na tom není nic špatného. Smutné je pouze to, co udělal autor toho videa. Je to smutné, ale je to tak... Jinak ta tvoje druhá báseň mě fakt pobavila. :D No, je to hezké a Sergejovi závidím. :) Ale oni se během sezony asi moc často nevidí, protože pořád někde hrajou... Jak určitě víš, já taky skládám básně a v jedné z nich jsem napsal, že v příštím životě chci být Rorym McIlroyem. To pořád platí. :) Další varianta byl Saša Vujacic, ale tato možnost už padla. :D

Slibuju, že jestli Vika a Masha udrží do konce sezony první dvě místa v žebříčku, tak pro obě z nich složím báseň na jejich počest. Anebo to udělám, i kdyby se to nepovedlo. :)

Tak tedy hezký večer i tobě. :)
Reagovat
Heather_Fedex
tak ty ses vazne kdysi vysmival marion, za to, jaky tenis hraje? kritizoval si ji za to, ze hraje defenzivne, zatimco vika hraje utocny tenis plny winneru? je videt, ze si svuj vkus na tenisovy styl totalne prekopal, kdyz si zacal fandit caroline wozniacki ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Abych se přiznal, mě to taky překvapilo, když jsem si to po nějaké době přečetl. :D Já už si nepamatoval, jak přesně byl ten komentář napsaný. Jenom jsem věděl, že nějaký takový komentář existuje... Jinak tě můžu uklidnit, v červenci 2010 jsem už taky fandil Caro. :) Mě její tenis vždycky bavil, ale jenom o to nejde. Hlavně ona mi je sympatická. Akorát si pamatuju, že na TM 2009 jsem ve vzájemném zápase Vika - Caro fandil Vice. Přece jenom, Vice fandím o něco delší dobu než Caro. Ale brzy jsem začal fandit i Caroline... Co se týká ještě té Marion, tak její tenis jsem tehdy posuzoval jenom na základě několika zápasů, které jsem tenkrát viděl. A v nich to vážně vypadalo, tak jak jsem napsal. Dneska už vím, že to není pravda a že umí hrát opravdu dobře. No a taky jsem ten příspěvek psal trochu v emocích... Další věc je, že dneska sleduju tenis ještě mnohem víc než tehdy. A taky jsem se naučil diskutovat trochu jinak. :)
Reagovat
Heather_Fedex
chybami se clovek uci. mam to overene ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. :) No a že takových chyb bylo... Jinak co se týká toho stylu Marion, tak já jsem se spíš posmíval tomu jejímu poskakování. To, že jenom vrací míčky přes síť, jsem opravdu usoudil jenom z několika málo zápasů. Jak říkám, dneska už vím, že to není pravda... A co se týká Viky, tak si myslím, že ona dřív hrála opravdu agresivněji v tom smyslu, že se více snažila zakončovat výměny. Dneska se snaží být aktivní, ale nemusí za každou cenu zakončit výměnu. To dřív docela chtěla a z toho možná pramenila ta její nervozita... Vika se jako hráčka nepochybě vyvinula. Já si pamatuju, že v Praze 2008 (když jsem ji viděl hrát poprvé) dávala celkem dost často kraťasy. To už u ní moc často vidět není. Zrovna v té Praze se jí to dařilo výborně a zkracovala hru dost často... Jak jsem napsal nedávno, dneska je Vika taková tenistka, která ví, co a jak má hrát. Je to komplexní hráčka, která dokáže být aktivní, ale umí se i výborně ubránit. Třeba dneska měla asi 34 winnerů a proti Oprandi jich měla taky hodně. Přitom často jich nemá ani dvacet... Ale tenis není jenom o winnerech a Vice to většinou bohatě stačí na vítězství. :)
Reagovat
Heather_Fedex
ja si naopak myslim, ze azarenka hraje agresivnej oproti lonsku. vic k lajnam, rychlejc. a take zlepsila servis. jen tak pro zajimavost jsem si zhledla lonske finale v istanbulu a tam mi prijde, ze azarenka oproti dnesnimu zapasu netlaci ty mice tolik k lajnam. ale nejspis to bude i tim, ze petra hrala v tom finale jinak, nez dneska marion
Reagovat
smazaný uživatel
Je to všechno možné. :) Máš pravdu, že Vika hraje hodně k lajnám a její údery většinou mají délku. Dřív to tam třeba tolik nepadalo... Ale Vika na sobě zapracovala a výsledek se dostavil. :)
Reagovat
Heather_Fedex
presne tak ;) vysledky viky jsou mimoradne a priznam se, neverila jsem, ze dokaze drzet takhle vysoky standard po celou sezonu. az na 1 zakopnuti s cibulkovou na rg se porad dostavala do zaverecnych kol turnaju. jsem moc zvedava na tm ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně jsem viděl nějaký zápas z Pekingu, ta škola je děsná :/ :D Bartolka mě opět přesvědčila, že i když nejsem její fanoušek, je to neskutečná bojovnice, true warrior, pro mě největší na okruhu. Vika je však No.1 a jak píše Tommr taktéž jsem toho názoru, že trio Vika, Masha, Serena začíná utvářet nezničitelný trojúhelník podobně jako Roger, Rafa, Nole. Zítřejší finále bude huuuge, už se těším. Věřím v tříseťák pro Viku.
Reagovat
freeteepek
Roger, Andy, Nole. Rafa je odepsanej, zatímco Andy na vzestupu.
Reagovat
Bob
zopakuj USO.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš jako prohru, nebo tu fantastickou hru?
Reagovat
Heather_Fedex
oboje ;D
Reagovat
Bob
tento článek se týká duelu mezi mařenou a vikou, takže jasně že myslím výhru nad Šarapicí.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha :D Já myslel, že chceš, aby zopakovala finále tím, že prohraje nebo, že chceš vidět pěkný tenis.
Reagovat
Bob
pěkný tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
uz aby serena zase hrala a sharapove smetla 2x 6:0!
Reagovat
Bob
jj, už se těším na ten výprask na TM, snad na sebe narazí :))
Reagovat
Heather_Fedex
ja doufam, ze ji azarenka bude mit ve sve skupine ;ppp
pokud nebude mit ani serenu, ani petru, tak to bude v skutku luck
Reagovat
tommr
ukazuje se, že dominance Viky, Mashy a Sereny mezi ženami se začíná podobat dominanci Federera, Djokovice a Nadala v mužským tenisu. A Petra je vůči nim v podobný situaci jako je Tomáš vůči silný trojce mezi muži - tzn. téměř bez šance až na občasnej a víceméně náhodnej dobrej výsledek ...

Jinak já jako fanda Petry dnešní výsledky vítám. Znamenají totiž, že Petra si i přes brzký vypadnutí v Pekingu udržela šanci na pátý místo na konci sezony. Rozhodne se o tom v přímým soboji mezi ní, Kerberovou, Li Na a Erraniovou na TM. Nejlepší výchozí pozici bude mít Kerberová ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tvrdíš, že jsi její fanda a zároveň že nemá šanci na slušný výsledek? Tak to je solidní protimluv.
Reagovat
tommr
žádnej protimluv - jen realistický zhodnocení současný situace. Momentálně Petra na Viku Mashu a Serenu prostě nemá. Samozřejmě doufám, že se to časem změní k lepšímu, ale zatím to tak bohužel je ...
Reagovat
smazaný uživatel
Na Mášu a Viku má letos stejně, jako měla loni. Na Serenu nemá nikdo, pokud ona sama nechce. To je realistické zhodnocení.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Petra není v podobný situaci, jako Tomáš u kluků. Petra vyhrála TM a Wimbledon, o tom se může zatím Tomášovi jen zdát. Na tom Petra může stavět. Mužská špička je vyrovnanější, a ti nejlepší si svoje umístění na žebříčku drží už dlouho, občas si jen prohodí svoje místa, ale ti čtyři jsou kvalitativně někde jinde, než ostatní.
A navíc nelze mužský tenis s ženským vůbec srovnávat. Za poslední léta si dělí gs u mužů jen ty čtyři, s výjímkou Del Potra..a jinak se mezi ně až letos dostal i Andy, i to svědčí o dlouhodobé dominanci těch tří..
U žen může gs vyhrát v podstatě každá z top 10. Ale uznávám, že momentálně jsou nejlepší ty tři + překvapit může klidně i Petra, proč ne, ale u ní letos ty výkony jsou jako na houpačce, proto něco předvídat je velice těžký. Ale to platí podle mě u všech žen, u nich ty výkony prostě nejsou dlouhodobě tak konzistentní. Až se tahle silná trojka ustálí třeba 3 - 4 roky, bude vyhrávat většinu gs, pak se může mluvit o podobnosti s muži.
Reagovat
Heather_Fedex
1***** za prispevek
jen dodam, ze pro victorii, mariu a serenu bude nesmirne obtizne navazat na vysledky muzskeho tria na 3-4 roky. hlavne kvuli tomu, ze serena jiz neni nejmladsi...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za ocenění :-)
Myslím si to samé, udržet si tu výkonnost u žen je prostě těžší, žádná nemá nic dopředu jistý a proto mě ten tenis baví :-)
Serena právě už není nejmladší, sice se s ní musí pořád počítat, ale roky stejně nejdou zastavit. Takže já bych to zredukovala do budoucna na silnou dvojku, ale ani to není přesný, protože jak jsem psala, u žen je to něco jinýho. Kdo třeba před rokem věděl a předvídal, jak vyletí Angelika? A Petkovič, která měla pěkně našlápnuto..všichni víme.
A taková Caro, ta už není ani v top 10. Naopak Sara se pěkně vyšvihla, jenže si myslím, že příští rok hodně půjde dolů..a co Vera, kde je jí konec..:-(( atd..příkladů je víc..
Upřímně, já žádnou dominantní trojku nechci, to mi stačí u mužů bohatě :-)
Reagovat
tommr
však já taky psal jen to, že situace u žen se začíná podobat situaci u mužů - ne že by to tak už definitivně bylo ...
A shodnem se spolu v tom, že podobnej vývoj by mě taky moc nepotěšil. Rozhodně doufám, že aspon Petra se s touhle nadvládou Viky, Mashy a Sereny nesmíří ... :)
Reagovat
dadaft
Serena Williams, Victoria Azarenka, Maria Sharapova, Petra Kvitová, Samantha Stosur, Li Na //+ Venus, + Kim Clijsters// jsou (byly) podle mě hráčky současnosti, které by v podstatě nemusely zkoumat, kdo stojí na druhé straně dvorce, protože mají hru, se kterou se dá přehrát každá soupeřka.
některé z nich jsou psychicky odolnější, jiné méně.
. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Petra ještě všem vypálí rybník a obhájí TM ;-)
Reagovat
freeteepek
GS může vyhrát v podstatě každá z holka z top 10, jenomže některým v tom musí pomocí střevní chřipka těch druhých. Upřímně, už dloho sleduju sázkové kurzy na vítězky GS. V popředí jasně dominuje Serena, pak jsou tam ještě Vika, Marie a jako poslední se solidním kurzem Petra. Ostatní holky už ten svůj jeden GS vyhrály nebo na to zatím nemají. Aga lehce kopíruje hru i osud Karoliny Wozniacké. Jen Aga trochu se zpožděním. Sara by potřebovala minimálně o 8 centimetrů povyrůst, což se nestane:-) Marion dokáže překvapit, ale taky jí chybějí centimetry. Se svojí výškou by potřebovala komplexnější hru. Z hlediska výšky vidím limitní hranici pro vítězku GS 1,72m. Tuto podmínku by splňovala ještě Kerberová, ale ta má poněkud podivnou kariéru. Kde byla a co tam dělala do svých 24? Navíc Kerberová je typický counter puncher, není to komplexní hráčka a podle mě momentálně hraje na svých limitech. To už větší šance na zisk GS titulu v příštím roce dávám kometě jménem Laura Robson (1,8m). O té ještě hodně uslyšíme:-) Petra si potřebuje dát do pořádku hlavu. Pak může vyhrávat GS jeden za druhým:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě, poslední hráčka, která skutečně dominovala (a stále dominuje) nad ostatními, je Serena. Vika letos hraje stabilně, vyhrála svůj první GS, ale příští rok bude pod značným tlakem, ono obhájit tu spoustu bodů nebude nic lehkého. Máša zase za 8 let vyhrála 5 GS, což je sice fajn úspěch, ale o žádné dominanci to nesvědčí, spíš naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice mi vůbec nevadí, že Mashe přidáváš, ale přesto tě musím opravit. :D Masha vyhrála 4 GS (Wimbledon 2004, US Open 2006, AO 2008, RG 2012). Potom taky vyhrála TM 2004, tak to by se možná dalo brát jako ten pátý velký titul. :)
Reagovat
dadaft
takže Máša měla na nejvyšší úrovní stejný start jako později Petra (W + TM). ))
že bych si vsadil, že Petra příští rok vyhraje USO???
)))))
Reagovat
smazaný uživatel
A já měl za to, že na US Open vyhrála dvakrát, nevím, kde jsem to vzal.. No nic, díky za upřesnění. ;-)
Reagovat
Heather_Fedex
marusko, 5. prohrane finale letos....neni dobry ;(
radeji kutacem po hlave, nez tohle...
Reagovat
tommr
ty si jasnovidkyně? :)
Reagovat
Heather_Fedex
jen mi nerikej, ze cekas opacny vysledek ;)
sledovala jsem azarenku a hraje moc dobre. je videt ze tvrdy povrch ji svedci. masa by musela podat vyjimecny vykon na servisu a presne k caram, jako to bylo ve stuttgartu. jinak no chance...
Reagovat
Heather_Fedex
a HRAT predne k caram
Reagovat
Heather_Fedex
PRESNE ;D
Reagovat
tommr
výsledek zítřejšího finále si tipovat netroufám. Vika ale bude přece jen mírná favoritka a já i z toho důvodu budu přát vítězství její soupeřce ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist