Pennettaová vykročila za dalším titulem

11. 7. 2011, 21:45
Aktuality 0
WTA PALERMO - Nasazená jednička dnes porazila po setech 6-4 a 6-1 na divokou kartu hrající krajanku Grymalskou. Vítězka z roku 2009 a loňská finalistka si ve druhém kole zahraje s vítězkou francouzského souboje mezi Johanssonovou a Rezaiovou.
Flavia Pennettaová

Flavia Pennetaová zvítězila nad zítra 21letou Anastasií Grymalskou po hodině a sedmi minutách hry. Hlavně v první sadě však 342. tenistka bojovala a dokonce dvakrát vzala slavnější krajance servis. Druhá sada už byla jasnou záležitostí.

Světová jednadvacítka se turnaje v Palermu účastní pravidelně, v kvalifikaci bojovala poprvé dokonce před třinácti lety. O titul si zde zahrála premiérově v roce 2004, kdy nestačila ve finále na Španělku Medinaovou Garriguesovou. V roce 2009 zvedla na domácí antuce trofej nad hlavu po vítězství nad krajankou Erraniovou. Loni neuspěla ve finále proti Estonce Kanepiové.

Erraniová plní v Palermu roli nasazené trojky, turnajovou dvojkou je další Italka Roberta Vinciová. Mezi nasazenými hráčkami jsou i Češky - Klára Zakopalová (4), Petra Cetkovská (8) a třetí českou tenistkou na turnaji je Andrea Hlaváčková, vítězka deblu na French Open.

V dalších dnešních zápasech postoupila do druhého kola Bulharka Pironková. Semifinalistka z roku 2005 porazila ve dvou setech Gruzínku Tatišviliovou. Přes Rumunku Gojneovou postoupila uzbecká tenistka Akgul Amanmuradová a proti Italce Briantiové uhrála další domácí hráčka Albanová jedinou hru.

Výsledky - Palermo (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Pennettaová (1-It.) - Grymalská (It.) 6:4, 6:1 
Pironkovová (6-Bul.) - Tatišviliová (Gruz.) 6:2, 7:5 
Amanmuradovová (Uzb.) - Gojneaová (Rum.) 7:6 (7:4), 6:2 
Briantiová - Albanová (obě It.) 6:1, 6:0.

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková, Zakopalová (2-ČR) - Ungurová, Gojneaová (Rum.) 6:4, 6:4.
TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist