Peschkeová si potřetí v grandslamovém finále nezahraje

5. 7. 2013, 15:31
Aktuality 0
Čeští tenisté si z letošního Wimbledonu - ze soutěží dospělých - žádný titul neodvezou. Poslední zástupkyně Květa Peschkeová dnes ze čtyřhry žen, když s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou prohály semifinálový souboj s Australankami Asleigh Bartyovou a Casey DellAcquaovou.
Anna-Lena Grönefeldová a Květa Peschkeová

Květa Peschkeová svou sbírku titulů o druhou trofej z wimbledonské čtyřhry nerozšíří. Poslední česká tenistka ve hře dnes v All England Clubu ztroskotala v semifinále, v němž s německou partnerkou Annou-Lenou Grönefeldovou podlehly Ashleigh Bartyové a Casey Dellacquaové za hodinu a 19 minut 6-7 2-6.

Australanky, které ve čtvrtfinále vyřadily druhé nasazené Češky Andreu Hlaváčkovou s Lucií Hradeckou, vstoupily do zápasu lépe a rychle se ujaly vedení 3-0. V závěru setu ale zaváhaly a rozhodla až vyrovnaná zkrácená hra. Ve druhé sadě nezvládly Peschkeová s Grönefeldovou koncovku, obě si prohrály podání a nabídly soupeřkám snadnou cestu k mečbolu.



Sedmatřicetiletá Peschkeová si grandslamové finále zahrála poprvé v roce 2010 na Roland Garros s Katarinou Srebotnikovou, se kterou se pak v následné sezoně ve Wimbledonu radovala ze své první grandslamové trofeje. Se se následně stala i světovou jedničkou deblového žebříčku.

Bartyová s Dellacquaovou postoupily do grandslamového finále už podruhé v sezoně, v Melbourne v boji o titul nestačily na Italky Saru Erraniovou s Robertou Vinciovou. 

V nedělním finále na londýnské trávě se o první titul utkají s tchaj-wansko-čínským párem Su-Wei Hsieh a Shuai Peng, pro které to bude premiérové grandslamové finále. Asijská dvojice v dnešním druhém semifinále porazila 6-4 6-3 Japonku Shuko Aoyamaovou s Jihoafričankou Chanelle Scheepersovou.

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
páteční výsledky žen (05. 07. 2013)

Čtyřhra - semifinále:
Bartyová/Dellacquaová (12-Austr.) - Grönefeldová/Peschkeová (7-Něm./ČR) 7-6(6) 6-2

Juniorky:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Rodriguesová Alvesová/Tomicová (Braz./Austr.) 6-4 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist