Pětinásobná grandslamová šampionka Šarapovová ve 32 letech ukončila kariéru

26. 2. 2020, 14:11
Aktuality 129
Maria Šarapovová ukončila svou na úspěchy bohatou tenisovou kariéru. Dvaatřicetiletá Ruska vyhrála všechny čtyři grandslamy, k pěti grandslamovým vavřínům přidala dalších 31 trofejí z turnajů WTA a byla světovou jedničkou. Ve své kariéře vyhrála 645 zápasů a jen tenisem si vydělala téměř 40 milionů dolarů. Hlavním důvodem konce jsou častá zranění v posledních letech.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Šarapovovou, která se po dopingovém trestu za užívání meldonia v roce 2016 už nevrátila na někdejší úroveň, v poslední době trápila zranění. Po vyřazení v prvním kole Australian Open klesla do čtvrté stovky světového žebříčku.

Ukončení kariéry Šarapovová oznámila ve sloupku pro americké časopisy Vogue a Vanity Fair. "Tenise - dávám ti sbohem," napsala módní ikona světového sportu.

Ruská hráčka žijící v USA jako sedmnáctiletá ovládla v roce 2004 Wimbledon a postupně se stala jednou z největších tenisových hvězd. V roce 2006 triumfovala na US Open, o dva roky později na Australian Open a v letech 2012 a 2014 vyhrála French Open. To byly její poslední velké trofeje, pak přišel trest za užívání meldonia a návrat na bývalé pozice se jí nepovedl.

Mimo jiné proto, že Šarapovovou opakovaně limitovaly problémy s ramenem. Má za sebou několik operací a spoustu rehabilitace a v poslední době začala přemítat, jestli jí takové trápení stojí za to. Díky divoké kartě ještě mohla hrát v lednu na Australian Open, ale vypadla v prvním kole s Chorvatkou Donnou Vekičovou. To byl její poslední tenisový zápas mezi profesionálkami.

Je si jistá, že bude kolotoč bílého sportu postrádat. "Obětovala jsem život tenisu a tenis mi dal život. Bude mi chybět každý den. Bude mi chybět trénink a moje každodenní rutina. Bude mi chybět můj tým, moji trenéři. Budou mi chybět chvíle, kdy sedím s otcem na lavičce u tréninkového kurtu. Podávání rukou - po výhře, nebo po porážce - a sportovci, kteří ze mě dostali to nejlepší, ať už to věděli, nebo ne," vyznala se stříbrná olympijská medailistka z Londýna 2012.

Jen na prémiích vydělala téměř 40 milionů dolarů (přes 900 milionů korun), další miliony dolarů inkasovala od sponzorů. Teď ji čeká další životní kapitola. "Když se ohlédnu zpět, tak tenis byla moje hora. Moje cesta byla plná údolí a oklik, ale výhledy z vrcholu byly neuvěřitelné. Po 28 letech a pěti grandslamových titulech jsem ale připravená vystoupat na jinou horu, soutěžit v jiném terénu," dodala Šarapovová, která ve své kariéře vyhrála celkem 36 turnajů včetně Turnaje mistryň (2004), v čele žebříčku strávila 21 týdnů a dráhu profesionální tenistku ukončila se zápasovou bilancí 645 výher a 171 porážek.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

129
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Tak...jako neni dulezite, kdy a kde bude delat rozlucku Marie Sarapovic, ale kdy a kde bude delat rozlucku Haitik...!!! To nas zajima:)
Reagovat
Haitik
:DDD Už tuto sobotu v Říčanech! :D Všichni jste zváni! :DD
Reagovat
Kozoroh
Masha je jen o měsíc starší než Djoker a když Novak získal svůj první GS titul na AO 2008, tak vítězkou ženského singlu se tehdy stala právě Masha.

Připomeňme si, jak si Novak v minulosti z Mashy vystřelil :)
https://youtu.be/NK1ZNUuP8ws
https://youtu.be/GPnS-dLssiI

Djoker vs. Masha: The Challenge
https://youtu.be/fWVkWND02Nc
Reagovat
tmora
Je dost divny ten cely její odchod, tak nějak hodne narychlo. Přitom by si za celou karieru zasloužila poradné ántré. Ani z tenistek jsem nezaznamenal kromě Petry, Vekic a Laury Robson zadne gratulace.. Když to srovnam s Wozniackou co nedávno koncila tak po Mashe skoro ani nikdo nestekne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona v podstatě už nějaký ten rok nehraje, až na výjimky, tak si většina zvykla. Tohle oznámení bylo otázkou času.
To se s Wozňou nedá srovnat.
Reagovat
Holahej
V kodaňské Royal Areně proběhne 18. května rozlučka Caroline Wozniacké, která se v exhibičním zápase střetne s Američankou Serenou Williamsovou. Vstupenky na očekávaný duel byly bleskově vyprodány a pořadatelé se snaží najít další alternativní řešení, jelikož se na čekací listinu zapsalo bezmála deset tisíc fanoušků s nadějí, že se některé lístky uvolní....
Reagovat
Kozoroh
Co se tenistů týče, zde vzdal Mášeně hold No1e:
https://twitter.com/i/web/status/1232701382316240896
Reagovat
Kozoroh
Je to pro ženský tenis velká ztráta, Masha byla skvělá šampionka a vynikající bojovnice na kurtu. Měl jsem rád její hru a její hekání při úderech mi nevadilo, beru to tak, že hekání dnes patří k tenisovému koloritu.

Tak vše nej do další životní etapy, Masho!
Reagovat
Krisboy
Taky nechápeš rozdíl mezi hekáním a aktivním artikulovaným řevem, že?
Reagovat
Kozoroh
Masha svým řevem mnoho lidí popuzovala, tebe jak vidno taky, ale mě to neotravovalo.
Reagovat
Krisboy
Mě je to taky u řitě, nekoukám na to. Jde mi jen o to, abyste rozlišovali hekání a řev. To jsou dvě naprosto odlišné věci.
Reagovat
Alien
Vždy se kvůli řevu nejvíce urážela Mária! Na okruhu jich přitom stejně řvalo nespočet! A mně osobně se to líbilo. U ní bych to dokonce postrádal!
Reagovat
jirkaS
+1
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně tedy taky zrovna chybět nebude (ale to ani Serena, Fulneku). Bojovnost ano, ale touha vyhrávat za každou cenu (řev, zdržování, doping atd.)? Za mne tedy ne.

Výborná v marketingu a PR, to bez debat.

Krasavice? Pro někoho možná, pro mne určitě hezká mladá holka, ale denně potkám několik pro mne daleko přitažlivějších a zajímavějších. Teoreticky, samozřejmě, jsem šťastně ženatý. Navíc nejsem povrchní a za kritérium ženské krásy považuji hlavně silný životní příběh...

Určitě se nebude mít špatně. Finanční zázemí má, takže se nemusí rozptylovat bojem o přežití a může plně soustředit na to, co je v životě opravdu důležité. Snad tu šanci nepromarní...
Reagovat
Haitik
Pravda, že finanční zázemí má fakt parádní a teď si života může už jen užívat.. :D Podle Forbesu si vydělala asi 325 milionů dolarů a s tím se dá sakra vyžít.. :D A ještě má Sugarpovu a asi i další smlouvy, které jí budou i nadále vydělávat..
Reagovat
Haitik
Masha... Maria... Hračka, která mi ukázala kouzlo a krásu tenisu.. Pamatuji si úplně poprvé, když jsem jí zaregistroval.. Bylo to už v roce 2007, když jsme doma koukali na zprávy na nově a byla tam zrovna reportáž o TM z Madridu, kdy byl záběr z Mashy zápasu.. To mi stačilo si říct"kdo to sakra je? vypadá zajímavě!" Další den se hrálo finále TM proti Henin, kdy si pamatuji jak jsem koukal na teletext a každých pět minut jsem aktualizoval stránky aby se to blbé skóre hnulo :DD Od roku 2009 po zranění jsem se pak stal asi úplně 100 % fanouškem, každý zápas, každý míček jsem musel vidět.. 11 let.. 11 let jsem tedy hltal, sledoval její každý úder, každý pohyb, každý výkřik.. A musím říct, že nelituji jediné minuty! It was so worthy! Stávat ve 2 v noci a sledovat její zápasy, křičet uprostřed noci na obrazovku "Come on Maria!!", nervově se hroutit uprostřed noci, mít chuť na vodku v 7 ráno! Pane bože já mám tak strašné skvělých vzpomínek! Když třeba hrála Maria semifinále AO od 9 ráno a já překecaval mamku abych nemusel do školy, že za to vytřu podlahu jak ten blb :DDD Přes ty všechny infarkty uprostřed noci i či dne během jejích zápasů, tak bych neměnil ani minutu! Vybral jsem si sakra dobrou hračku k fandění!! Od Mashy jsem si trochu vzal i do života, že prostě člověk občas musí jít přes mrtvoly, aby dosáhl svého, naučila mě nikdy se nevzdávat, naučila mě tak mnoho věcí!! Jsem strašně rád, že jsem jí stihl vidět naživo a to dokonce třikrát,.. :D Třeba v Praze i jsem malém kvůli ní dostal přes hubu!
Reagovat
Haitik
Od roku 2016 to její pouto k ní ještě zesílilo, tady jsem to od té doby moc asi nevyjadřoval, ale řekl jsem si, že jsem rozhodně za jejími zády, že jí věřím, což do dnešního dne platí! (Nebýt meldonia, tak tohle píšu už v roce 2016, takže možná bych mohl říct "díky"? :DDD) A už tím návratem mi prostě dokázala co to je za bojovnici!! S těma penězma co si vydělala má tak na další 4 životy, nemusela se vracet, už vše dokázala a i přesto řekla "lets try it again!" Obrovský obdiv! A ten návrat jí komplikoval zranění, když tak asi z těch 30 turnajů co odehrála za ty roky, tak do půlky vůbec nenastoupila nebo v průběhu turnaje odstoupila! A i tak se po návratu dostala celkem vysoko! :-))
Co dál říct?? Nemám moc slov, myslím, že jen DĚKUJU MARUŠ!!! děkuju, děkuju, byla to nezapomenutelná jízda!

Přiznám se, když jsem toto psal, tak mi ukápla nějaká ta slza! :DD
Reagovat
Haitik
Fakt slza ukápla no.. :D

Ona pro mě byla tenis, sledoval jsem ten tenis kvůli ní, nikdo jiný jí asi nikdy nenahradí.. ještě jednou díky Maruš!!

Přeji jí v dalším životě strašně úspěchů, myslím, že pořád o ní uslyšíme, že její značka a jméno z tenisu jen tak nezmizí! :-)) Tak třeba brzo tady bude zpráva o nějakém tom Peckovi! :DD
Tak čus Maruš! :-))
Reagovat
FulnekUltras
tak to má byť - klobouk dolů a hodně hluboko... ;-)
Reagovat
peggy
I mne kaplo těch svíček hodně,byla svá a dobrá tenistka byla to moje Kočočka,tak ji říkal trenér,kdyz přišla o otcem do USA.Tak jak ona se dostávala k tenisu se svým tátou bych přála,každé naší tenistce.Popisuje to ve své knize Nezasvitelna.Mario,díky.
Reagovat
Krisboy
Nezasvitelna?
Reagovat
Krisboy
Jako že se s ní nedá svítit? Nebo osvítit? Ty seš fakt případ, Máňo.
Reagovat
misa
Pěkné! Mám rád, když někdo miluje své hráčky a je schopen leccos obětovat :) Samozřejmě v ještě rozumné míře. Teletext jsem kdysi taky sledoval a skóre se nehýbalo a nehýbalo...

Tenis ještě budeš sledovat? Určitě tam jsou mladé zajímavé hráčky, které stojí za to :)
Reagovat
Haitik
Jojo, na tenis budu koukat pořád.. :-)) Občas se kouknu, oblíbil jsem si celkem Biancu, tak když bude hrát v dobrý čas, rád se na ní podívám.. :-)) Jinak jsem teď spíše začal sledovat české mladé naděje no.. :D Ale nikdy už nebudu prožívat tenisové zápasy tak jako s Mashou no.. :D což ty máš po odchodu Lucky to samé, že? :D
Reagovat
misa
Lucka byla jen jedna, ale i teď mám důvod k nočnímu vstávání :)
Reagovat
gigin
Prostatik?
Reagovat
misa
Tak špatně na tom ještě nejsem.
Reagovat
FulnekUltras
bude hůř ;-)
Reagovat
gigin
Dítě?
Reagovat
misa
Dvě děťátka: Sonička Kenin a Maruška Bouzková :)
Reagovat
gigin
Tak ať ti dělaj radost.
Reagovat
BooOoo
No jo FedCup v Praze před plnou O2 Arenou a fandil jsi, narozdíl ode mě nahlas :D taky to fakt málem dopadlo, jak píšeš :D a to vlastnoručně vyrobené tričko :)
Reagovat
Haitik
Toho chlapa jsem se fakt bál :DD
Reagovat
FulnekUltras
tohle se prostě musí zažít ;-)))
Reagovat
Cico93
Tiež som bol okolo roku 2009 do nej blázon, taká puberta.
Fakt som odvtedy prežíval jej zápasy, či už live, alebo na teletexte, alebo neskôr flashscore. Časom som si dal na vyšší stupienok Azarenku.
Asi mám rád, keď sa pri tom kričí:-))

Ale Máriu mám rád a chystám sa pustiť do jej knižky.
Reagovat
Haitik
Její knížka je skvělá, strašně čtivá, měl jsem jí přečtenou za víkend! :-)
Zajímavá část je o jejích vztazích :D A taky jak se vyjadřuje k vítězství GS, že je pak možná ještě těžší to "po vítězství GS", to obhájení pozice atd.. což můžeme vidět, že Sloane se s tím celkem prala a pere a momentálně i Kenin.. :D
Reagovat
Cico93
Áno, mám rád biografie. verím, že nesklame.
Mám ju v češtine, kúpil som si ju spoločne s knihou o Kar. Plíškovej.
https://www.pantarhei.sk/knihy/hobby-volny-cas/sport/tenis-golf/karolina-pliskova.html
Reagovat
Haitik
To já byl nedočkavý a koupil jsem si jí v AJ ještě.. :D nebo koupil.. Ježíšek jí koupil :DD
Reagovat
jirkaS
jsem antičtenář a na ZŠ jsem
nečet ani povinnou četbu, ale
tohle jsem sjel za víkend :-)
Reagovat
FulnekUltras
tak sem ještě přidám ukázku toho, kam vzali minulou sobotu voliči pirátů šestiletého kluka, který to má dneska už bohužel úplně zbytečně za sebou... nic na tom nemění, že podmínky tam teď jsou spíš jarní než zimní... k pádu došlo už za tmy v jinak už v podstatě lehké sestupové pasáži (těsně za časem 12:00)... ovšem být tady za světla je v podobných případech základ...

https://www.youtube.com/watch?v=jy8FoMEY1ho
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně tedy taky zrovna chybět nebude (ale to ani Serena, Fulneku). Bojovnost ano, ale touha vyhrávat za každou cenu (řev, zdržování, doping atd.)? Za mne tedy ne.

Výborná v marketingu a PR, to bez debat.

Krasavice? Pro někoho možná, pro mne určitě hezká mladá holka, ale denně potkám několik pro mne daleko přitažlivějších a zajímavějších. Teoreticky, samozřejmě, jsem šťastně ženatý. Navíc nejsem povrchní a za kritérium ženské krásy považuji hlavně silný životní příběh...

Určitě se nebude mít špatně. Finanční zázemí má, takže se nemusí rozptylovat bojem o přežití a může plně soustředit na to, co je v životě opravdu důležité. Snad tu šanci nepromarní...
Reagovat
Petr_Fisk
...Snad tu šanci nepromarní...
Tím si nejsem úplně jistý. V posledních letech na mě působila, jako kdyby byla ve své vlastní bublině, odtržená od reálných lidí a vztahů...tak trochu ET mimozemšťan.
Snad se jí podaří najít člověka se kterým se budou mít opravdu rádi, založit rodinu, najít nový smysl života...
Reagovat
FulnekUltras
Tak na oždibování sedínky už se jich tam pár našlo. ;-)
Reagovat
Krisboy
Odtržená od reality a ve vlastní bublině byla celou kariéru. Arogantnější a povýšenější byla snad už jenom ta Praserena.
Reagovat
annah
Tak tak. Velmi nesympatická baba. A korunoval to ten řev.
Reagovat
Petr_Fisk
Hele, já Ti rozumím a vnímal jsem ji stejně. Byl mi nepříjemný její řev, její pověrčivé krokové variace, její povýšené chování...
Tenistka byla výborná, ale pro mě je sledování sportu zábava a pokud je mi sledování někoho nepříjemné, tak ho prostě nesleduji. Víceméně jsem ji bral neutrálně a nevyhledával...
Tím, jak se ale postavila k celé té záležitosti s Meldoniem, pro mě přestala existovat. Takový typický, ruský ulhaný a alibistický přístup, se kterým se setkáváme týden, co týden napříč všemi sporty a nejen sporty.
Ale je tam jedno velké ale....
Nikde nevíme, jací bychom byli, kdybychom se narodili jiným rodičům, v jiné zemi, vyrůstali v jiném prostředí a za jiných okolností...
Takže to beru jak to je, k srdci mi nepřirostla, ale ve finále ji přeji jen to dobré...:)
Reagovat
Krisboy
Pěkně napsáno, v podstatě souhlasím. Až na tu zemi původu - to s tím podle mě nemá co dělat. Charakter a čest nemá nic společného s národností. Takže ano - skvělá tenistka, velká bojovnice, ale silně nesympatickej, neupřímnej a falešnej člověk. Nehledě na tu bulvární hysterii kolem ní, to je prostě odporné. Jak komu, samozřejmě :)
Reagovat
pepin
Naprosto s Tebou souhlasím. Tenistka určitě dobrá, ale to ostatní kolem ní byl typický obraz ruského člověka. To jak se k ní vyjádřila Petra se nechalo čekat, protože naše Petra je taková "matka Tereza", která by ani mouše neublížila a proto ji mají v podstatě všichni na okruhu tak rádi a dávají jí svůj hlas. A zde je již podstatný rozdíl mezi Petrou a řvoucí, dopující legendou.
Reagovat
FulnekUltras
typický obraz člověka pod vlivem ušácké pseudokultury
Reagovat
Frick
https://www.tenisportal.cz/zpravy/sarapovova-bez-tenisu-bych-se-nudila-chci-hrat-jeste-mnoho-let-17771/

A já myslim, že kdyby to zdraví drželo, tak že by asi hrála o něco déle.

Každopádně - co si budeme nalhávat - jde to kolem té "30" u těch tenistek celkem rychle do pryč. Výkonost, zdraví, motivace.

Skoto vypadá, jakoby Petra měla poslední šanci něco velkého vyhrát už jen letos.
Reagovat
cheeky
Mně dvakrát chybět nebude. Vadilo mi její řvaní, nikdy jsem moc nepochopil, proč je považována za výjimečnou krasavici a tím měldoniem si u mě taky nevylepšila. Ovšem bojovnost a zarputilost jsem na ní obdivoval, to zase jo.

Ten konec je ale takový podivný. Oznámený jen tak ve sloupku v časopisu, dost nečekaně a bez nějaké zápasové rozlučky...Divím se, še se nerozloučila třeba na FO, když ho má 2x nebo ve Stuttgartu, tam jeden čas docela vládla.

Mimochodem ten frustrát z Fulneku je tou Serenou fakt posedlý, že o ní furt dokola píše i pod článkem o Marii. Jestli on při sledování jejích zápasů nemá cizí objekt v rektu, sně o strapon akci s kakaovou amazonkou a pak z toho nemá špatné svědomí, které si léčí tady.
Reagovat
Blondie
Ježiši, to jsou představy :D

Jinak souhlas, je to podivný konec. Zasloužila by si trochu větší akci.
Reagovat
FulnekUltras
tak lézt do prdele WTA Máša po tom, jak s ní přes WADA v podstatě zametli, zjevně nemá zapotřebí

i když tvoje osobní fantazie by proti tomu jistě nic neměla ;-)))
Reagovat
Haitik
Tak myslím, že to rozloučení je vhodné! Vogue je nejprestižnější časopis světa asi, Maruš taková celebrita napůl, tak je jí to hodné asi! :DD za mne OK rozloučení! :-)
Reagovat
d@ve
Tož bude mi chybět její urputnost v boji a nebude mi chybět její akustický náboj. :)
Reagovat
PetaM
Rozloučila se aspoň na nějakém pěkném koberci, než na tom hnusném, kde oznámila svoje fetování?
Reagovat
peggy
ANDRW89 čekala jsem nějakou takovou odpověď od ubozaka.Lituji Vás.
Reagovat
FulnekUltras
vymezovat se tady rádoby "na úrovni" je už taky skoro sport

bohužel i vedle jsem zaznamenal, že pomlouvat a fízlovat druhé je pro kdekoho už pomalu zajímavější než čerstvé výsledky z tenisu
Reagovat
fujtajblick
chcete říct, že na základě nějaké knížky, která je marketingovým produktem usuzujete, jaká je Máša člověk?Myslíte, že tam psala pravdu? A že ji díky tomu budete o kousek více obdivovat?
Mohla užívat daleko větší koktejl preparátů, než meldonium. Něco ji pomohlo k agresivitě a bojovnosti a něco znásobilo fyzickou odolnost.. A takového člověka tu vyzdvihujeme a pláčeme nad koncem kariéry..
Reagovat
ivecka
+
Reagovat
tmora
Škoda, škoda, škoda. Kdyby neměla rok a půl ban tak kdo ví jak by to bylo. Přes všechny ty negativa všechny její zápasy byly o maximální bojovnosti a odhodlání a razantní hře. Pro mě vždy jednoznačně zážitek z tenisu. Kdo byl v O2 Arene kde hrála s Petrou a Luckou, uměla i pobavit publikum. Zážitek!
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
raron
no konečně !!
Reagovat
FulnekUltras
jak vnímáš SW?
Reagovat
Roger_Federer
Další modla odchází..muselo to přijít, ale je toho teď moc.
Reagovat
FulnekUltras
ale přes všechny řevy, zdržovačky a prdelotoče k soupeřkám uznávám veškeré výsledky, které jsi dokázala UHRÁT NA KURTU - bez ohledu na nějaký ušácký antikrym-vírus, který se Tě ještě ke konci kariéry rozhodl veletrapně demonstrativně zlikvidovat. Peněz máš dost, užívej si teď už bez zbytečných tlaků co to dá.
Reagovat
brixner
Pokud jsem ho kdy zmínil, vždy jen proto, abych lehce pošťoural do vosích hnízdeček, sám beru léky a vedlejším účinkem je, že i kdybych si měnil telefonní číslo ob měsíc, sousedky mě votravovat nepřestanou, je to tvrdý, fakt, někdy až moc tvrdý...
Uslyším-li její jméno, vybaví se mi dvě věci: Naprosto nestravitelný, až převelice odporný řev při její hře, kterým mi dávala KO vůči celé WTA a nikdy jsem nelhal ve tvrzení, že jsem jí doslova nesnášel! A pak bojovnost - asi největší v historii ženského tenisu...Přesně v tomto pořadí.
Zranění a podobné věci nepřeji nikomu, je to hnus, něco o tom málo vím a to nejsem špičkový sportovec. Takže za mě dobré rozhodnutí!
Přeji Šarapce dobrý start do života č.2 a ať ho prožívá ve spokojenosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda. Prakticky ji zničila kariéru dopingová aféra, za kterou možná ani moc nemůže a reálně ta látka ničemu nepomohla.

I takové příběhy píše život. Nicméně 5 GS je solidní počin, nemá se za co stydět. Možná max. za tu H2H se Serenou,to je humáč.
Reagovat
Nola
tentokrat si ma prekvapil - pozitivne, no par jednotlivcov s tym dopingom urcite suhlasit nebude....
Reagovat
FulnekUltras
Však na Konga taky dojde - a bude to pro něj jednoho dne mnohem horší.
Reagovat
Mr.Pink
s tim meldoniem je to trochu slozitejsi. v baku 13 medailistu bylo testovano na meldonium, celkove temer 10 procent sportovcu. To je velmi vysoke cislo. Jen tak by to ti sportovci nebrali.
Reagovat
Petr_Fisk
Především to braly tisíce ruských vojáků, protože to posilovalo psychickou a fyzickou odolnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda. Prakticky ji zničila kariéru dopingová aféra, za kterou možná ani moc nemůže a reálně ta látka ničemu nepomohla.

I takové příběhy píše život. Nicméně 5 GS je solidní počin, nemá se za co stydět. Možná max. za tu H2H se Serenou,to je humáč.
Reagovat
peggy
Maria,u mne zůstane nejlepší tenistkou a každý kdo proti ní něco má ať si přečte knihu NEZASTAVITELNA.
Moc prosím znáte nekdo adresu jejího bydliště v USA,ráda bych se s ní spojila.Moc děkuji.
Reagovat
Krisboy
Nezastavitelná :DDDDDD
Reagovat
Andrew89
Psychiatrická nemocnice Bohnice, Ústavní 91, 181 00 Praha 8

Zkus tam zavolat, třeba tě vemou
Reagovat
annah
:-)))))
Reagovat
Krisboy
Pokud by si pan primář přečetl některé její výplody zde, jsem si jist, že by ji odejít mezi normální lidi nenechal.
Reagovat
FulnekUltras
současní koronašílenci jsou mnohem horší
Reagovat
turista
Oni si tam nechávají pouze nebezpečné lidi. Ne ty neškodné.
Reagovat
Krisboy
Samozřejmě, ty jsi toho živý (?) důkaz.
Reagovat
Frick
Čas nezastavíš.

Ale je to tak trochu smutné - to zjištění, že ta doba, kdy jim patřil svět, je už definitivně pryč :-(
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
Pavlis
Oceňuji, že už skončila. Petra s ní má negativní bilanci, ale v tom největším zápase kariéry ji naštěstí porazila. A nějaká ta výhra na Turnaji mistryň, kdy spolu též hrály, taky přišla vhod.

Masha měla pěknou kariéru.
Reagovat
Nola
nejak mam pocit, ze prave konci era dominantnych hracok....

Masha, napriek haterom, dokazala pritiahnut divakov na svoje zapasy, ako maloktora dnesna hviezda

ak este skoncia posledne mohykanky Serena, Vika, Petra, hracky, ktore tiahli zensky tenis, ktovie ako bude zensky tenis vyzerat v buducnosti
Reagovat
gigin
Přesně. Prostě někde řekneš její jméno a každý ví. A je jedno jestli je její hejtr nebo ne. Mi nevadila. Ani můj typ to není. Ale jako zase rukáv bych si rvat nenechal. Meldonium nekomentuju, bylo to iks let povolené tak co...
Reagovat
Nola
tak,tak, ani som jej nejak nikdy nefandila, ale pisala dejiny zenskeho tenisu
Reagovat
lars
Asi velky marketing ji dost "zviditelnil"
Reagovat
gigin
Čím to asi bude? ;)
Reagovat
Nola
iste, ale marketing funguje na baze uspechov daneho hraca/hracky....
Reagovat
lars
Nezalezi jen na uspesich tenistky. Odhaduji , ze J.Henin je ve svete min znama nez Marfusa.
Reagovat
Haitik
Přesně! Do dnešního dne, když se bavím s kamarády o tenisu, tak jsou schopný vyjmenovat tři hračky WTA a dva ATP - Petra, Maria, Serena a za ATTP pak Roger a Nadal! :D (promiň, Génia moc nikdo nezná :DD) Maruš dokázala natáhnout lidi na tenis jak málokterá, to si asi všichni musí přiznat! :DD :-)
Reagovat
misa
Ti co znají 3 hráčky, tak tenis nesledují, ale znají Šarapovou z omílání z médií. Takže je ke sledování tohoto sportu nepřitáhla.
Reagovat
gigin
Ale může přitáhnout. A věřím, že iks lidí to sledovalo třeba hlavně kvůli ní.
Reagovat
gigin
Jestli nikdo moc nezná Génia, tak to kamarádíš s pěknýma nýmandama teda :DD
Reagovat
Haitik
Asi bych si měl najít nové kamarády no :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
I současný ženský tenis je pestrý a zajímavý.
Reagovat
misa
souhlas
Reagovat
FulnekUltras
chce to hlavně vytříbený pozorovací talent ;-)
Reagovat
Mr.Pink
O zensky tenis bych se nebal, je tam spousta talentovanych hracek, nektere i s velkym marketingovym potencialem. U chlapu to bude o dost slozitejsi, bez velke trojky
Reagovat
paddy
Objíždět malé turnaje už nemá smysl, přežívala by jen kvůli WC.

Každopádně z hlediska tenisové historie je její největší počin, že ve F Wimbledonu 2004 porazila Serenu, které tento GS titul bude NAVŽDY chybět k překonání rekordu :)

2004 Golden Moment
https://www.youtube.com/watch?v=i2sVrz9JW_4

Wimb 2004 Extended HL
https://www.youtube.com/watch?v=GkuDViOUcG8
Reagovat
FulnekUltras
a to ještě přijde den, kdy jí min. 10 GS zcela po zásluze odečtou
Reagovat
FulnekUltras
Serče samozřejmě
Reagovat
bIbec
Njn, už to nešlo. Snad to bylo alespoň na nějakém pěkném koberečku.
Reagovat
FerrariF50
I když jsem hodně rychle přišel na to, že je celkově v tenise pro mě ten nejlepší Roger, tak k tenisu mě ale přivedlo WTA a hlavně Máša. ATP jsem začal sledovat o pár měsíců později. Takže mě to mrzí, ale nedivím se jí. Je pravda, že náhradu jsem si za ní ve WTA ale prostě už (zatím) nenašel, když nepočítám češky, kterým samozřejmě fandím.
Reagovat
misa
- kariérní grandslam
- urputné bitvy s Luckou Šafi
- velký vzor ruských hráček, ať už reprezentují kohokoliv :)

Tak si ji budu pamatovat. Rozumný krok, už delší dobu to nemělo smysl.
Reagovat
Masters_Mandatory
Neni treba smutnit. Skvela kariéra, co si mela odehrat, to si odehrála. A hlavne život pro ni teprve ted začíná. Proto nikdo nesmutnete.
Reagovat
jirkaS
:_-((
Reagovat
dadaft
dva památné zápasy, které mi při jejím jméně hned vyskočí:

--- ve Stuttgartu 2012 proti Sam Stosur (dokonce na vedlejším kurtu)

--- na USO 2015 proti Flavii Pennetta

to byly mače !!!
Reagovat
EllNino
Ve Stuttgartu to určitě nebylo na vedlejším kurtu :)

https://www.youtube.com/watch?v=mGzzCsDF968
Reagovat
lars
ne uso 2015 , ale IW2015
Reagovat
dadaft
ne, bylo to USO, strašné vedro, Pennetta zvracela přímo na kurtu .......... asi jiný rok.
Reagovat
Haitik
To Flavia zvracela zápas před tím.. :-) S Mashou hrála na centr kurtu ten den! :-) a tam už Flavia byla cajk
Reagovat
Krisboy
Konečně! Jedna z nejnesympatičtějších hráček vůbec :(

Bez Melda to holt nejde.
Reagovat
Nola
ak si spokojny, nie je co riesit....

Kolumbijcan si moze pomahat kontaminovanym masom a este dostane pozehnanie od ITF, dvojaky meter....
Reagovat
Krisboy
No jo, ty aby sis do mě nekopla, že? Nejde o moji spokojenost. A už vůbec nejde o toho Cabala nebo Faraha nebo kdo to byl.

Jen píšu svůj názor, stejně jako všichni ostatní zde. Nic víc v tom nehledej.
Reagovat
EllNino
Poslední dobou je to samý konec kariéry, Dominika, Aga, Lucka, teď Máša, celkem mě to mrzí, že tato generace velice dobrých tenistek opouští okruh - těch, které se narodily před rokem 1990 je stále méně a méně ...

Maria měla určitě na víc než na 5 GS, ale musela by být stoprocentně zdravá, což bohužel během kariéry nebyla, dost možná také kvůli ultraagresivnímu stylu ...

Ale jinak odchází obrovská tenisová ikona, která si vždycky šla pro to, co chtěla - pro výhru ... nenechala to nikdy na soupeřce, a to slavilo úspěch :)

Na to, jak byla zraněná, toho vyhrála ještě dost

Celkem jsem si ji získal ve finále Fed Cupu 2015, kde bojovala jako lvice, a bůhví jak by to dopadlo, kdyby ji tenkrát Myskina nepostavila do debla, byla fakt rozjetá :)

Přeji krásný potenisový život, památné zápasy s Luckou a Petrou mě budou vždy těšit i strašit, ale byla to krásná rivalita, zápasy s Vikou patřily k výstavním matchupům okruhu a tato generace, která dominovala minulé a předminulé desetiletí, patří k opravdové klase tenisové historie ...

Davaj :)
Reagovat
gigin
George Randál bude spoko, že se nemrhá divoškama.
Reagovat
George_Renel
Vo tom žádná. Ale ten randál zůstává. :-)
Reagovat
gigin
:D
Reagovat
Cico93
Áno, zápasy s Petrou na AO 2012 a s Vikou na US Open 2012 patria určite medzi tie najlepšie, skvelé spomienky.
Reagovat
misa
Suarez Navarro (v září 32) končí letos, Kerber (už 32) taky nevypadá moc dobře.
Reagovat
tommr
už se k tomu schylovalo dlouho. Sharapka mi bude na okruhu hodně chybět ...
Reagovat
ttopi
Celkem unikátní bilance mít 5GS, ale přitom vyhrát všechny 4 možné. Má toto někdo další?
Reagovat
EllNino
Asi ne, blízko jsou Stan a Angie :) 3 a každý jiný
Reagovat
Andrew89
ale čekal jsem to ...
Reagovat
Alien
Pro mě osobně je toto velice zarmucující zpráva!
Reagovat
Cico93
Maša mi bude chýbať na okruhu, veľmi.
Reagovat
turista
Přidávám se. Škoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist