Plíšková: Energie od fanoušků mi chyběla. Teď mám aspoň čas zvykat si na extra rychlý povrch

24. 8. 2020, 13:02
Aktuality 15
Karolíně Plíškové pří návratu na okruh WTA po koronavirové pauze chyběl aplaus i energie od fanoušků. Dvousetovou prohru s ruskou tenistkou Veronikou Kuděrmětovovou na prázdné tribuny v New Yorku ale nesváděla.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

"Na zápasy bez fanoušků si musíme zvyknout, takhle to bude a je to pro všechny stejné," řekla světová trojka Plíšková, která na newyorském turnaji plnila roli nejvýše nasazené hráčky.

"Za vyrovnaného stavu jsme hrály dobré výměny bez odezvy. Možná bych někdy měla od diváků více energie, ale nemělo to na zápas žádný vliv. Vždy je třeba bojovat, ať jsou už jsou lidi na tribunách, nebo ne," dodala na videokonferenci s médii.

Do New Yorku přiletěla už před týdnem. "Docela jsem se divila, jak rychle jsem po tak dlouhé době bez cestování dokázala přepnout na místní čas," řekla osmadvacetiletá hráčka před zápasem. "Než se začalo trénovat, čekal nás celý den na hotelu kvůli výsledkům testů na covid-19. Ty naštěstí dopadly dobře," dodala.

Hráči a hráčky bydlí v hotelu a jezdí jen na kurty do Flushing Meadows, kde se nyní hraje akce původně plánovaná do Cincinnati a následovat bude grandslamové US Open. "Bude to stereotypní, ale zvládám to v pohodě," popsala Plíšková.

Života v tenisové 'bublině' se neobávala ani před odletem a pozitivní přístup si udržuje i za oceánem. "US Open je už za týden, to je nic, takže se nebavíme o měsíci. Každý si zvyká, ale pro mě to je v klidu, bez problémů," řekla lounská rodačka a našla i výhody. "Nemusím teď cestovat ze Cincinnati a mám více času na trénink. Hraje se tedy na stejných kurtech a se stejnými míči, takže to je vlastně lepší."

V New Yorku se hraje tradičně v horkém a dusném počasí. Plíšková tak otestovala v duelu s Kuděrmětovovou i kondici. "Nevím, jak by to vypadalo ve třetím setu, ale fyzicky jsem se cítila v pohodě. Energii jsem měla stejnou od začátku do konce. Uvidíme, jak se budu cítit další den, ale s fyzičkou na kurtu jsem nikdy problém neměla."

Kurty? Takhle rychlé tu nepamatuju
V tréninku před US Open si může ještě více zvyknout na povrch dvorců. "Od prvního dne jsou rychlé, nejrychlejší, co tady pamatuju," řekla Plíšková a s úsměvem doplnila: "Ani nestačil týden, abych si zvykla, takže teď mám čas to dopilovat."

Někteří přední hráči jako Srb Novak Djokovič či domácí Serena Williamsová nebydlí v hotelu, ale dali přednost soukromému ubytování. Plíšková zvolila společný hotel. "Ani jsem o ničem jiném neuvažovala. Je o nás dobře postaráno s velkým výběrem jídla, takže nevidím velký rozdíl mezi hotelem a bydlením v domě," řekla.

V turnajovém pavouku se kvůli obavám z koronaviru nesejdou všechny nejlepší hráčky světa. Proto bude Plíšková i na US Open nejvýše nasazenou. "Já měla jasno od začátku, že tady chci hrát. Nevím, proč některé hráčky nepřijely, ale to neřeším," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
pumpier
Nevím kdy vůbec měla Plíšková podporu diváků . Namyšlená a unuděná. Nebo si Hrdlička vsadil ...
Reagovat
cabuna
To,že ty jí nemusíš neznamená že nemá podporu diváků.Je vidět že jí vůbec neznáš .
Reagovat
blixa
A tohle je zase co za dementa ? smile
Reagovat
cabuna
Asi mají rojení smile
Reagovat
dadaft
je to prostě jiné bez lidí, to je fakt, uvidíme, jak se to na kom projeví ......
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rychlé kurty budou snad dobrou zprávou pro Petru.
Reagovat
tommr
to měly být i pro Karolínu a jak nakonec skončila. Trochu se obávám, aby Petra nedopadla podobně ...
Reagovat
Nenela
A mel jsi pravdu, proroku....
Reagovat
tommr
ale radost z toho nemám. S oběma našima nejlepšíma hráčkama to nevypadá momentálně moc dobře ... smile
Reagovat
EllNino
jsou to přípravný turnaje, do GS můžou jít bez tlaku :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jenže u Petry je to podezřelé. Srovnej první a druhý set. Jak se říká, vždycky je to o Petře. A platilo to i v tomhle zápase. Ruka, astma, vedro, menses, fyzička? Kdo ví, třeba k tomu někde něco řekne a snad nás uklidní...
Reagovat
com
smile
Reagovat
Blondie
Příště musíš posílat víc energie ;)
Reagovat
aape
smilesmile
Reagovat
Nenela
Vice srdicek smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist