Plíšková, Kvitová a Krejčíková v Indian Wells postoupily mezi šestnáctku nejlepšcíh

12. 3. 2023, 23:15
Aktuality 82
WTA INDIAN WELLS - Do osmifinále turnaje WTA 1000 v Indian Wells postoupily už tři české tenistky. Dvojnásobná semifinalistka Karolína Plíšková si ve třetím kole poradila se světovou jedenáctkou Veronikou Kuděrmetovovou, Petra Kvitová se proti Lotyšce Jeleně Ostapenkové poprvé v kariéře oklepala z kanára a Barbora Krejčíková zdolala Číňanku Xinyu Wang. Neuspěla pouze Linda Nosková.
Karolína Plíšková (© Profimedia)

Karolína Plíšková před dvěma týdny v Dubaji vyhrála tři zápasy, ale ke čtvrtfinále proti světové jedničce Ize Šwiatekové kvůli nemoci nenastoupila. Turnaj v Indian Wells ovšem stihla a po pomalejším rozjedu se dostává do laufu.

Po úvodním obratu proti Anně Kalinské si dnes poradila i s další ruskou soupeřkou Veronikou Kuděrmetovovou. Světovou jedenáctku přehrála 6-1 7-5 a po dvou porážkách ze sezony 2020 vyrovnala vzájemnou bilanci na 2-2.

30letá rodačka z Loun po 26 minutách hry získala první set, když jediný game ztratila při svém podání. Ve druhé sadě neudržela servis podruhé v osmé hře a prohrávala 3-5, třetí dějství ale ziskem čtyř gamů v řadě odmítla.


17. hráčka světa Plíšková v Indian Wells startuje podeváté v kariéře a pošesté nechybí v osmifinále. jejím maximem jsou semifinále z let 2016 a 2017. O postup mezi šestnáctku nejlepších se utká se světovou sedmičkou Mariou Sakkariovou (h2h 3-2), kterou smetla před dvěma týdny v Dubaji.

Loňská finalistka Sakkariová v Kalifornii musela otáčet nepříznivý vývoj i ve svém druhém vystoupení. Ukrajinku Anhelinu Kalininovou dnes zdolala 3-6 6-2 6-4 a oplatila jí porážku z loňského Eastbourne.

"Dělám teď spoustu nevynucených chyb od základní čáry. Ale tolik na tom nezáleží, pokud bojuju a najdu cestu k vítězství. Jak jsem řekla, jediná důležitá věc je najít způsob, jak vyhrát. I když je výhra ošklivá, pořád je to na konci vítězství," komentovala Sakkariová.



Petra Kvitová vyhrála teprve třetí z 25 zápasů, v němž dostala kanára. Dokázala to poprvé od roku 2013 a poprvé poté, co neuhrála ani game v úvodním setu.

Ale proti Lotyšce Jeleně Ostapenkové odpověděla stejnou 'mincí' a dokonce ziskem deseti her v řadě. Divoký průběh tím neskončil, neboť česká tenistka ve třetí sadě ztratila vedení 4-0, ale další zvrat nedopustila. Zvítězila 0-6 6-0 6-4 a vzájemnou bilanci dvou grandslamových šampionek upravila na 6-4.

33letá Kvitová v Indian Wells vyhrála dva zápasy po sobě poprvé po sedmi lety. O čtvrtfinále a vyrovnání svého maxima z let 2013 a 2016 se utká s domácí světovou trojkou Jessicou Pegulaovou (h2h 3-1), kterou porazila na začátku sezony v United Cupu.



Barbora Krejčíková před dvěma týdny v Dubaji našla skvělou formu. Jako teprve pátá hráčka v historii porazila všechny tři členky Top 3 na jednom turnaji a po triumfu na Roland Garros 2021 získala svůj druhý nejcennější titul ve dvouhře.

A na vítězné vlně se světová šestnáctka veze i na dalším podniku WTA 1000 v Indian Wells. Ve třetím kole proti Xinyu Wang sice za stavu 6-2 a 6-5 nevyužila tři mečboly a musela do třetího setu, ale roli favoritky nakonec přeci jen potvrdila. Číňanku porazila 6-2 6-7 6-2 a svou neporazitelnost protáhla na osm utkání.

27letá Krejčíková hraje hlavní soutěž dvouhry v Indian Wells teprve podruhé v kariéře a stejně jako při premiéře v roce 2021 postoupila do osmifinále. O překonání svého tehdejšího maxima se utká se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou (h2h 2-1), které před dvěma týdny v Dubaji připravila jedinou letošní porážku.


Z českého čtyřlístku v neděli neuspěla pouze Linda Nosková. 18letá Češka si při premiéře na podniku WTA 1000 připsala dvě výhry a nestačila až na domácí světovou šestku Cori Gauffovou. Jen o pár měsíců starší Američance nedokázala ani jednou sebrat podání a prohrála 4-6 3-6.



Trio Plíšková, Kvitová a Krejčíková mohou v osmifinále doplnit ještě další dvě Češky. V pondělí budou o postup mezi šestnáct nejlepších usilovat ještě Markéta Vondroušová proti Tunisance Ons Džabúrové a Karolína Muchová proti Italce Martině Trevisanové.

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
nedělní výsledky (12. 03. 2023)
• Dvouhra - 3. kolo •
Kvitová (15-ČR) - Ostapenková (24-Lot.) 0-6 6-0 6-4
Krejčíková (16-ČR) - Xinyu Wang (Čína) 6-2 6-7(1) 6-2
Plíšková (17-ČR) - Kuděrmetovová (11) 6-1 7-5
Gauffová (6-USA) - Nosková (ČR) 6-4 6-3
Sabalenková (2-Běl.) - Curenková (Ukr.) bez boje
Pegulaová (3-USA) - Potapovová (26) 3-6 6-4 7-5
Sakkariová (7-Řec.) - Kalininová (27-Ukr.) 3-6 6-2 6-4
Petersonová (Švéd.) - Teichmannová (Švýc.) 3-6 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

82
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
aape
mi připomněl 2 věci, které mi přišly zásadní a určitě přispěly k prohře - i přes velmi dobrý servis Cori byla Linda na returnu prostě slabší a druhá věc, kterou zmiňuje aape je pohyb - nešlo ani tak o dobíhání, ale nehýbala se tak, aby se lépe stavěla k úderům, což vedlo k častému vyhazování se. Bohužel se to nesnažila opravit a prala to tam stále stejně a ještě se těm outům divila. Nic naplat, není to Kája, která dokáže i z krkolomných pozic vypálit dobře mířený projektil. A navíc, i Kája i Kvítí si jsou schopné k BH přikleknout. U Lindy toho nehrozil ani náznak.
Reagovat
Nenela
Tak ze ma Linda Ninda slabsi pohyb, se tady probiralo uz nekolikrat. Vidim to jako jeji nejvetsi slabinu, jinak vlastne zadnou nema
Reagovat
petrulinka
Neví prosím někdo, zda lze někde shlédnout zápas Petry s Ostapenko? Díky
Reagovat
lenka258
Jj, taky nevím, všude jsem zatím narazila jen na Báru, která hrála souběžně s Petrou, teď to opakují ten den na 02, tak ktřeba tam bude i Petra
Reagovat
petrulinka
Na O2 není, už jsem všechno prohledala. Je tam několikrát Bára, Karolína a Linda, ale Petra ne. Tak nic no. Díky
Reagovat
lenka258
Já to viděla na nějakém streamu na youtube, ale ten po zápase skončil :(
Reagovat
lenka258
Našla jsem to na kanále O2 - 552 ;)
Reagovat
lvicek
Pred zapasy se tu psalo, ze Peta s Ostapenko muze dopadnout jakkoliv a vysledek 0:6 6:0 6:4 tomu tedy stoprocentne odpovida :D. Je videt, ze sem pisou sami tenisovi experti ;).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Musím se podívat na HL, protože výsledek je opravdu pikantní.smile Že to bude nahoru a dolů bych očekával, ale až takhle.smile
Reagovat
aape
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sakkariová - to je kdo?smilesmile
Nebylo by lepší Sakáryjová?smile
Reagovat
frenkie57
Případně Sekyrková? smile
Reagovat
Torn
Super hra, ale měla by si dát pozor, že Sakkari jí ten zápas neodevzdá tak snadno jako minule.

Snad bude Maria dost pod tlakem, že obhajuje loňské finále a Káj toho využije.

Bylo by fajn, kdyby Karolína vyhrála nějaký titul už, aby jí to trochu dodalo sebevědomí a hrála víc uvolněně.
Reagovat
Pavol
To by bolo fajn ale čo na to jej súperky. Aj súperky chcú vyhrať a to je problém. smile
Reagovat
Mony
Podle highlits jsme v noci o dost přišli. JA při Pliskove usnul na gauči a vzbudil až na 2.set Krejči.. To už měla i Petra ten horor za sebou..Hlavně na Lindu s Coco jsem se hodně tesilsmile
Reagovat
aape
no, Linda mi přišlo, že by mohla přidat trochu pohybu k té hře, Gauf nevynechala jedinej míč, Linda se skoro nerozběhne za celej zápas, jinak údery dobrý, ale takhle ji nemohla porazit..
Reagovat
A211
L.N jít po každém míči nemá to zafixováno v hlavě vypouštění míčů je prostě špatný zvyk to se nezmění že si řeknu dnes to nevypustim a měla by s tím něco dělat a to postavení s tím souvisí kór u ní když chce diktovat tempo hry.
Reagovat
vergus
Jak to vidím, tak nadělit kanára v prvním setu dneska znamená spáchat tenisové harakiri smile
Reagovat
Mony
Vypadá to tak,..a nejen tady.Takovych zápasu si vybavuji. To je kouzlo ženského tenisu
Reagovat
aape
letos to platí určitě smile
Reagovat
SpacialRecognition
Kvůli panickým atakům. Protože měla konverzaci s Steve Simonem a ten jí řekl, že pokud ruští a bělourští tenisté podporují válku na ukrajině, tak "je to jejich názor."
Reagovat
aape
to je vtip, nebo je to fakt takovej ignorant?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
milé překvapení po ránu! Hlavně od Petry. Naducánek v poslední době nehrál vůbec špatně.

K Lindě jsem už psal.

Káju jsem viděl, ta hrála pěkně

a Bára taky fajn vítězství a hlavně postup mezi 16.smilesmilesmile
Reagovat
vavrinec
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Musím se podívat na HL, protože výsledek je opravdu pikantní.smile Že to bude nahoru a dolů bych očekával, ale až takhle.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
proč se to přiřadilo sem, když jsem to dal pod Ivicka?smile
Reagovat
lenka258
Nevíte, co měla Petra s prstem ve třetím za stavu 4:4, že si volala MTO? :)
Reagovat
Blondie
Krvácel jí, možná si zatrhla nehet? (poměrně bolestivé).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jágr vyhrál se zlomeným malíčkem MSsmile
Reagovat
Mony
V plné dívčí parádě,
Brenda(pouze down-up),Petra,Bára...
Reagovat
EllNino
Čekají nás ve 4. kole minimálně 3 souboje Češka vs TOP 10 hráčka

Karolína má asi největší šanci, Bára může využít nerozehranosti Aryny a Petra, no nedovedu si představit, že by Jess v IW porazila, kdo ví :)

Holky, dneska super, Linda také nezklamala, hodně štěstí smiledál
Reagovat
lenka258
Jj, Karolína má z nich "nejlehčí" soupeřku...
Ale Pegula zatím jela taky tříseťáky, tak uvidíme :), třeba Petru nakopne tohle vítězství, ale taky si myslím, že zvítězí Pegula.
A u Báry těžko říct, byla schopná porazit Igu, pak hrála tříseťák s Wang, tak to může být 50/50 :)
Reagovat
budul
Je to tamsmile..gratulace smilesmile
Reagovat
tommr
Bára promarnila čtvrtej mečbol na returnu (3 ve druhým setu a 1 ve třetím) ... smile
Reagovat
budul
Teď už věřím, že to dohraje 6:2
Reagovat
tommr
dobře to dopadlo ale ten třetí set byl úplně zbytečnej. Bára to měla ukončit ve dvou setech ...
Reagovat
budul
To mohla ale taky mohla hrát ve třetím jak ve druhém a bůh ví, jak by to dopadlo..třetí set už si pohlídala
Reagovat
budul
Bára se konečně chytla..snad nebude kopírovat Petru a už to v klidu dohrajesmile
Reagovat
Mony
Tak to z Bary spadlo a je to zase stará dobrá Bára, které to švihásmile
Reagovat
Mony
Bára vypadá hodně křečovitě a upocene. Snad to zvládne alespoň vůlí
Reagovat
budul
Tak Bára projela druhý set v TBsmile..nemám dobrý pocit s třetího setusmile ale snad se Bára uklidní a přestane dělat laciné chyby a hlavně zlepší podánísmile
Reagovat
tommr
Bára si neskutečně komplikuje život. Ve druhým setu promarnila 3 mečboly a pak vyloženě odflákla TB ... smile
Takže se jde do třetího a na Báru bych proti rozjetý Číňance nevsadil ani zlámanou grešli ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
šrapnel!smile
Reagovat
budul
Viděl jsem u Petry třetí set a bylo to utrpení sledovat..plno laciných chyb na obou stranách ale nakonec koncovku ustála lépe Petra..dobře Petrosmile
Reagovat
tommr
viděl jsem jen třetí set ze kterýho Petra udělala úplnou horror show. Když Ostapenko srovnala z 0:4 na 4:4 tak jsem fakt myslel že něco vzteky rozflákám ... smile
Nakonec to přece jen dobře dopadlo a komediantka Ostapenko utřela nos ... smile
Reagovat
budul
Báru sleduju od druhého setu a taky nemá svůj den..snad ten TB dá
Reagovat
tommr
nedala a obávám se že nedá ani třetí set ... smile
Reagovat
budul
Nedala noosmile ale tak nějak jsem to tušil a doufám, že tušení u třetího setu bude liché
Reagovat
budul
..snad nás Bára vyvede z omylu
Reagovat
tommr
zatím to vypadá dobře ale obávám se aby Bára nepřišla o náskok 4:0 podobně jako Petra ...
Reagovat
budul
..mám to stejně
Reagovat
budul
Jako u Petry už to nebudesmile
Reagovat
Marie9
Petra to nakonec dala, ale...!smile
Reagovat
HolyMotors
Typická Petra tohleto smile snad ji to nakopne a dotáhne to.
Reagovat
Petra86
1:1na sety, věřím ve výhru Petry.
Reagovat
Oin
P3tra je P3tra smile
Reagovat
lenka258
Haha, no moc typická ne! :D Jasně, kanára občas dostane, ale v prvním setě to bylo poprvé za posledních deset let :D
Reagovat
tommr
za malou chvilku by měl začít zápas Petry která už má volnej kurt ...
Reagovat
HolyMotors
Tak nic, nevyšlo to. Hodně chyb, ale je potřeba říct, že Gauff hrála skvěle a pohlídala si to. Ne nadarmo je v top 10, její skvělý pohyb a agresivní obrana jsou působivý. Servis a return jakbysmet.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas, s tím, že lépe returnující hráčky ji dostanou snadno pod tlak a pak jak i Linda ukázala, Cori se dá ve výměnách přehrát.
Reagovat
tommr
Linda dneska neměla svůj den. Příliš mnoho špatných rozhodnutí, příliš mnoho laciných chyb ... smile
Svým dílem k tomu samozřejmě přispěla i soupeřka která je neuvěřitelně rychlá a na pomalých kurtech v IW dokáže doběhnout a vrátit prakticky všechno ...
Reagovat
Dobry-den
Tak nakonec zápas bez jakéhokoliv dramatu. Linda se nevyhla několika výpadkům, kdy vyházela své gemy na servisu. Na returnu se bohužel vůbec nedokázala prosadit...
Ale porazila tu 2 solidní hráčky, Gauffová je momentálně lepší, takže asi OK turnaj, snad to v Miami minimálně zopakuje. smile
Reagovat
HolyMotors
Linda odmítá ten zápas trochu zdramatizovat. Pár nešťastných chyb v důležitých chvílích ji na tom returnu zbytečně sráží.
Reagovat
Dobry-den
Nehraje vyloženě špatně, ale opět darovaný brejk. Stejně jako v 1. setu zničehonic série chyb. smile
Reagovat
tommr
v prvním setu doplatila Linda na jednu slabší chvilku na podání. Jinak to je zatím poměrně vyrovnanej zápas ...
Reagovat
HolyMotors
Linda se do toho pomalu dostává. Už předvedla pár skvělých úderů. Gauff drží servis, snad přijde slabší chvilka.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, Linda to tam pálí parádně.smile Škoda toho ztraceného gamu. Cori má neskutečný pohyb. V rychlosti je určitě mezi top.
Reagovat
tommr
Linda nezačala zápas dobře: soupeřce doslova darovala podání ... smile
Reagovat
flex
Dobrý pocit, když nastupující české hvězdy už hrají na takových stadionech. Přesun diváků, bude jich hodně.
Reagovat
Alien
Celý zápas mezi Protapovovou a Pegulou to opticky vypadalo, že má navrch Anastasia. A bum, Pegula win!
Reagovat
tommr
to je pro Pegulu typický. Je to taková šedá myška která ničím nevyniká, ale taky nemá žádný slabiny ...
Reagovat
tommr
dnešní výhrou si Karolína upevnila postavení v top-20 ...
Případná další výhra by jí posunula na 14.místo ...
Reagovat
tommr
"O postup mezi šestnáctku nejlepších se (Karolína Plíšková) utká se světovou sedmičkou Mariou Sakkariovou"

Karolína už v osmifinále je! Se Sakkari bude bojovat o postup do čtvrtfinále ...
Reagovat
Alien
To teda nevím?
Reagovat
Dobry-den
To šlo celkem hladce. smile
Ale ty dvojchyby jsou na tomto turnaji asi nakažlivé. Naštěstí potkaly i Verunku, díky čemuž jsme se vyhli 3. setu. :)
Reagovat
Fandina
gratulka. Myslím, že Saša zvolil dobrou taktiku. Kája hrála výměny, esa jsem neviděla a přitom to vyhrála ve dvou setech. Moc pěkné Kájo. Dražím palce dál!!! smilesmilesmile
Reagovat
jirkaS
teď jsem viděl Káju ve TN, moc
pěkné šatečkysmile
Reagovat
com
Karolina smilesmile
Na hvezdu Kvitovic koukat nebudu, tak ji zkomentuju az zitra smile
Reagovat
Alien
Já nesledoval ani Idu Raskenovic!
Reagovat
tommr
to si přišel o moc hezkej zážitek! smile
Reagovat
Alien
A to mě strašně mrzí!
Reagovat
Torn
Karolína až na spaci chvilku ve druhém setu hrála dobře a bylo to takové hezké. Moc jí nešel servis, tak si to musela uhrát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist