Plíšková má jasno. Letos chce na olympiádu a bojovat o medaili

2. 3. 2020, 20:04
Aktuality 55
Před sezonou si ještě Karolína Plíšková jen pohrávala s myšlenkou na účast na olympijských hrách, dnes už má třetí hráčka světa jasno. Od cesty do Tokia ji odradí pouze zranění. Ač před čtyřmi lety nejela do Ria de Janeiro kvůli obavám z viru zika, současná situace a šíření nového typu koronaviru ji tolik nestraší.
Profily hráčů
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

"Jsem rozhodnutá, že na olympiádu jedu, ať se to do plánu hodí nebo nehodí... Nejela bych jen kvůli zranění," prohlásila Plíšková v rozhovoru pro ČTK a deník Sport. "Řešila jsem to se spoustou lidí a došla k závěru, že bych si jednu olympiádu chtěla zahrát. A kdyby se povedla medaile, bylo by to úplně úžasný."

Na olympiádě v Londýně v roce 2012 se ještě nevešla do nominace. Do brazilského Ria o čtyři roky později ale nejela kvůli viru zika. Tokio už vynechat nechce. "Je mi bližší než Rio, vyhrála jsem tam i turnaj," připomněla předloňský triumf v japonské metropoli. "A jsem už taky starší a vidím to jinak," podotkla sedmadvacetiletá tenistka.

Svůj start konzultovala s nejbližšími. Nejvíce s otcem Radkem. "Má dobré názory a vždycky dobře poradí," řekla a pokračovala: "Olympiáda může být něco úplně jiného než Fed Cup. Mohla by to být obohacující zkušenost. Už jsem ve fázi kariéry, kdy se mi všechno opakuje. Olympiáda nabízí něco nového. A šance na medaili je. A i kdybych cenný kov nezískala, třeba se mi to zalíbí a stihnu ještě jednu," řekla s myšlenkami na olympiádu v Paříži 2024.

Určitě by chtěla v Tokiu hrát vedle dvouhry i čtyřhru. Teoreticky by mohla znovu vytvořit pár s Barborou Strýcovou, s kterou rozhodly pro Češko dvě fedcupová finále. "Byla bych hloupá, kdybych to nevzala, protože není lepší partie. Báře se daří, dokáže nakopnout, povzbudit a debla fakt dobře ovládá," pronesla Plíšková.

Dávno pryč jsou rozpory po výměně trenérů v roce 2017. "Vztahy se dost posunuly, uklidnily. Teďka i kecáme a tak. Jsem pro a navíc, bylo by to pro úspěch, abychom udělaly medaili," řekla Plíšková. Se Strýcovou plánuje tuto možnost probrat.

Teoreticky by mohla hrát v Tokiu také smíšenou čtyřhru. Jediným českým hráčem, který by se aktuálně na hry dostal, je Jiří Veselý. "Třeba si dám všechny tři soutěže, šance na medaili by byla fakt větší, ale uvidíme," uvedla Plíšková.

Koronavirus? Možná si umyju ruce o jednou víc
Tenisový svět řeší stejně jako všichni v současnosti šíření koronaviru. Tenistky dostávají od zástupců okruhu WTA informativní maily, jak se ochránit. Plíšková se snaží nepodléhat panice. "Nechci to podceňovat, ale pro věk, v jakém jsem já, to je normální chřipka, co jsem četla, takže proč panikařit," prohlásila Plíšková.

V pátek má odletět na turnaje do USA. Podobně jako většina sportovců si své zdraví chrání celoročně. "Vždy mám u sebe gely na ruce a tak. Aniž by bylo tohle, tak lidí na letišti nebo v letadle potkáte spoustu. S rouškou neplánuju cestovat, ani jsem nikdy necestovala. Možná si umyju ruce o jednou víc," řekla tenistka.

Tenis může potkat stejný osud jako jiné sporty a mohlo by se hrát bez diváků. "Asi si to umím představit, snažila bych se i tak podat co nejlepší výkon, ale s lidmi je to vždycky lepší," řekla Plíšková. "Neumím si představit, že hraje Roger Federer a nikdo tam není, ale aspoň by se ukázalo, jak hraje bez lidí. To asi nezažil."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

55
Přidat komentář
tommr
jsem sice rád, že Karolína na OH přece jen chce jet, ale obávám se, že to ani tentokrát nedopadne. Hysterie okolo koronavirusu už začíná nabývat obludných rozměrů a kdyby se OH uskutečnily tak by to byl malej zázrak ...
Reagovat
FulnekUltras
díky za Tebe, lásko ;-)
Reagovat
makro99
mix s jirkou a debla s kristýnou :)
Reagovat
tommr
to těžko. Ani Veselka ani Kristýna se na OH skoro jistě nedostanou ...
Reagovat
miraben99
U Kristýny je to samozřejmě nereálný, ale Jirku bych teda nezavrhoval. Poslední kvalifikovaný na OH v Londýně byl na 72. místě ATP a v Riu dokonce až 101. (ale tam těch odhlášek bylo pochopitelně docela hodně).
Reagovat
misa
"Nechci to podceňovat, ale pro věk, v jakém jsem já, to je normální chřipka, co jsem četla, takže proč panikařit," prohlásila Plíšková.

Karolína u mě získává pochvalu :)
Reagovat
FulnekUltras
zase záleží, z jakého se na to podíváš úhlu...
Reagovat
George_Renel
Z jejího omezeného pohledu sportovce s vysokou imunitou má její pravdu.
Ovšem v širších souvislostech, kdy coby nositel pro ni neškodného viru, může být nositelem viru a rozšiřovat ho na lidi s nízkou či narušenou imunitou, pro které může být nákaza smrtelná. Ale to by člověk po ní chtěl moc...
Reagovat
Torn
A jakou odpověď by sis představoval? :D Když řekla, že nejede do Ria kvůli zice, tak byla blbá, proč tam nechce jet, když chce jet do Tokia, je blbá taky. Ale to by člověk chtěl po fanouškovi tenisportalu moc. :D
Reagovat
George_Renel
Moc by chtěl asi po tobě,abys pochopil, že o sportu vůbec nepíšu. O tom že blbá je snad není sporu.
Reagovat
Fandina
Hlavně že ty jsi chytrý.
Reagovat
blixa
To fakt sedí od dementa tvého ražení.
Reagovat
George_Renel
Možná jsem dement, ale na tebe v tomto směru nemám ani náhodou.
Reagovat
Stan_Borowitz
On se nám ten blixa poslední dobou nějak radikalizuje, když se otřeš o jeho idoly. V reálu by asi takovej drsňák nebyl, ale ať si užije pocit svalovce aspoň tady...
Reagovat
slacker
blixu sem uz davno klasifikoval jako typickeho bolsevika tzv modreho ritu. radobyliberal s zelenou pesti na umlceni nepohodlnych. Takovy jako on u lizu zavadeli gilotiny
Reagovat
bIbec
Všichni jsme tak trošku blbci. Z relativního úhlu pohledu člověk neblbý neexistuje.
Reagovat
makro99
:) ale jen málokdo se k tomu dokáže postavit takto čelem :)
Reagovat
blixa
... a dát si to rovnou do nicku, aby bylo hned jasno ... :-D
Reagovat
peRFect
+1. Hlavně za poslední větu.
Reagovat
sojka1
nezlob se, ale pokud se citis ohrozeny, uvazujes v sirsich souvislostech a vyjadrujes se primarne k ochrane zdravi lidi, tak bys predevsim snad mel napadat uz samotnou myslenku tak rizikovou akci vubec poradat v plnem rozsahu a ne nejakou Kaju, ktera se "neboji"....
Reagovat
George_Renel
Já se ohrožený necítím, já ohrožen jsem.
A pokud by zakázali celou akci, neřekl bych ani popel.
Reagovat
FulnekUltras
z toho současného "jakoby samozřejmého" vývoje k bezohlednosti - mj. i ke starší generaci - jde někdy opravdu až mráz po zádech
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to víš, starší generace, to jsou ti, co kazí tu cestu k zářným multikulti zeleným zítřkům a volí tak hrozně špatně.

Nora Fridrichová z ČT je chtěla deportovat, tohle je logisticky jednodušší řešení...
Reagovat
FulnekUltras
tak Nora je ještě poměrně poctivá svazačka... ;-) a to zatím naštěstí nevíme, co se může (ovšem jen čistě teoreticky ;-) jednoho dne zkřížit s Minářem... ;-)))
Reagovat
HolyMotors
Nikoho deportovat nechtěla, byla to evidentní nadsázka, kterou navíc mířila proti sobě, protože je jí více než 40. Tak tu přestaň už poněkolikáté šířit nesmysly.
Reagovat
bIbec
Já se teda toho onemocnění taky nebojím, že by mi to nějak ublížilo, ale nakazit bych tím nikoho, třeba někoho staršího, nechtěl.

Každopádně Olympiáda je ještě daleko, těžko říct, jaká ta situace bude v tom období.
Reagovat
Nola
fajn clánok o rozchode z trenerom

http://tenisovysvet.sk/miske-otvorene-o-konci-spoluprace-s-muchovou/
Reagovat
Nola
s trenerom ....
Reagovat
Nola
bez divakov to snad nie.....

OH vyhrala aj Jelena Dementieva, ktora neuspela v 2 GS finale, asi mensi tlak na hracky/hracov, ktori GS finale nedali, a naopak....

Fedexa bez divakov si nepredstavuj Kaja, bo verim, ze trebars magerka spolu s annah by to nedopustili..... a kedze si vynechala nejakym nedopustim Rafu/Conchita/, tak ver, ze fialka by sa zachovala podobne
Reagovat
FulnekUltras
Jak jednou Plech něco řekne, je to hotová věc. Ale chápu, že možné zlato z debla už začíná věčnou adeptku GS celkem lákat. Barče bych to samozřejmě přál ještě víc. A ušáky cíleně vypuštěný vírus ať už táhne do hayselu.
Reagovat
Torn
Tobě by se nezavděčila ničím, ať už řekne to či ono. :D Já si myslím, že tady nehraje roli GS, ale o OH mluvila v minulsoti, že by si jí ráda zahrála a je dost možné, že tohle bude i její poslední OH, takže je to nakonec poměrně logický krok.
Reagovat
SpacialRecognition
hele myslím, že jednou se překonal a přál jí proti Sereně, kterou snad nesnáší ještě víc :D
Reagovat
Torn
To je pravda. To tlačil Káju proti Krakatici (cituji jeho), jak mohl. :D
Reagovat
.vorlik.
Hele asi máš špatný informace, ale ta epidemie vypukla v Číně, ne v Americe :D Jak by asi Amíci v Číne mohli vypustit virus? Jako že Američan přiletěl do centra Wuhanu, otevřel zkumavku a vualaaa? :D Nebo jak si to představuješ?
Reagovat
Torn
Fulnek má jeden virus v hlavě. :D
Reagovat
FulnekUltras
ušáci v posledních letech prohrávají na všech frontách - v Sýrii už jim Rusko rozvrátilo jejich účelovou jakobyválku s ISIS (ve skutečnosti za svržení stávajícího syrského režimu), tak teď kryjí záda Turkům v agresi do této země, stejně jako na opačné straně v tlačení "migrantů" do Evropy - Írán s Irákem už se pomalu sjednotily, aby us-okupanty vypráskaly z oblasti, a tak byl zákeřně zavražděn Sulejmání - a že čínská ekonomika už ve světě nějaký ten pátek dominuje, to je taky všeobecně známá věc - za takové situace může všechoschopný ušácký frustrát udělat cokoliv - a místo atomové války spustit biologickou - není nic jednoduššího než s nějakým laboratorně vypěstovaným sajrajtem zasvinit pár čínských tržišť, a pak se jako obvykle tvářit my nic my "svoboda a demokracie" - vůbec bych se tomu nedivil, jedině USA něco takového dokážou, což víme už od Hiroošimy - současná mediální supermasáž s vlivem na světové trhy dost nápadně naznačuje, komu by tato hysterie mohla prospět nejvíc
Reagovat
FulnekUltras
a to už ani nemluvím o tom, že USvině díky ruské obranné pohotovosti přišly o možnost vojensky obsadit Krym - což následně mj. odskákala i Šarapovová - je to celý souhrn věcí, které do sebe velmi přesně zapadají, ale pravdu se jako obvykle dozvíme až za hodně dlouhou dobu
Reagovat
FulnekUltras
zároveň ztrácejí i dosavadní okupační jistotu v Evropě - většina lidí už jim tady kouká do pat a blíží se den, kdy budou muset odtáhnout zpátky do svého teritoria
Reagovat
blixa
Chasníčku, proč ty už dávno nejsi stranickým ideologem ? Soudruzi snad ani netuší o co přichází !!! Nějakej Filip, Konečná, pche !!! Žabaři to jsou !!! Tohle jsou ty nosné myšlenky !!! Zapískej na píšťalku krysaři a soudruzi za tebou potáhnou jak zmámení .... :-D
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Torn
Fulnek nabral očividně jarní formu. :D
Reagovat
sojka1
protoze stale slysi svuj stribrny vitr.... :-)))
Reagovat
FulnekUltras
tak ještě jedna mediální masáž v malém - a zároveň tip na jarní výlet - ty cesty mezi bukama jsou tam fakt jedna jako druhá ;-)

https://traveladventure.cz/zahadne-misto-jmenem-tribec-lide-tu-mizi-beze-stopy-uz-90-let/
Reagovat
Mantra
dlouho mi tu nikdo nevadil, až jsem se divil, ale teď už jo, ty jsi kretén (a to mi je jedno komu ne-fandíš)
Reagovat
FulnekUltras
njn, šáhnout čecháčkovskému maloměšťáčkovi na ušáky je neomluvitelné - jinak zisky čtyř největších "českých" bank se v minulém roce zvýšily o 62 miliard Kč - a ještě mají ty nenažrané svině málo - kanónfutr tvého typu je pro ně do jejich "krizového" krmelce přímo ideální ;-)))
Reagovat
Fandina
To je tvoje mantra, že každý velebí USA, ale ve skutečnosti jsi maloměšťák ty, když to u druhých předpokládas a vystupujeme tak.
Reagovat
Fandina
Omezený hlupáček.
Reagovat
pepin
Že bys měla pravdu?
Reagovat
annah
Lidi, tak ty jeho podivné netenisové tirády prostě nečtěte a máte klid. Já jak u Fulneka zahlédnu ušáky, tak příspěvek prostě přeskočím, protože je to ztráta času. Realita k němu nepronikne, uzavřel se ve své bublině a z ní není cesta ven. Ale jinak na své názory má samozřejmě právo. To je výhoda netotalitního systému. Za komančů by za podobné výroky (jen opačně cílené) už dávno seděl v lochu nebo v gulagu.
Reagovat
makro99
přesně. já mu tu radost nedělám a z principu nereaguju..
Reagovat
blixa
Myslíš jako, že on na tebe s šutrem a ty mu zacpeš hubu chlebem ? No nevím na tyhle skalní soudruhy to nikdy moc nefungovalo ...
Reagovat
lvicek
Mne by jenom zajimalo, jak se to tak stane, ze ho uhrane svou nelaskou a nepravdou Rusko a zhmotnuji se mu vsude ta americka spiknuti. To musi opravdu zavazna psychicka porucha a hodne zkroucene pochody mysleni.
Reagovat
FulnekUltras
synchronizace časování všech mnou výše uvedených akcí je každopádně víc než zajímavá - spolu s faktem, že kromě vlastní vlivové zóny dnes už USA skutečnou ekonomickou krizi dosud používanými prostředky rozpoutat nejsou schopny - když dříve padala nadnárodní impéria britská, francouzská či německá, dělo se tak ještě konvenčními masakrovacími metodami - dnes už je vyspělost a zrůdnost kapitalistických parazitů zase o kus dál
Reagovat
Blondie
+20
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist