Plíšková neudržela vedení proti Wozniacké a finále v Miami si nezahraje

30. 3. 2017, 19:55
Aktuality 291
WTA MIAMI - Karolína Plíšková v Miami skončila stejně jako před dvěma týdny v Indian Wells před branami svého prvního finále na turnaji WTA Premier Mandatory. Česká tenistka v semifinále neudržela vedení proti Dánce Caroline Wozniacké, které podlehla počtvrté v pátém vzájemném duelu.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková si před dvěma týdny zahrála semifinále v Indian Wells a ve stejné fázi soutěže ztroskotala i na dalším prestižním turnaji WTA Premier Mandatory v Miami.

Cestou mezi kvarteto nejlepších neztratila ani set a lépe začala i dnešní souboj o finále proti Caroline Wozniacké. Udržet vysoké tempo hry se skvěle hrající Dánkou ale po celou dobu nedokázala a prohrála 7-5 1-6 1-6. V pátém vzájemném duelu neuspěla už počtvrté.

Statistiky zápasu
Wozniacká - Plíšková
7 esa 5
7 dvojchyby 7
59 %
1. podání 'in' 50 %
71 %
úsp. 1. podání 66 %
46 %
úsp. 2. podání 41 %
26 winnery 37
23 nevyn. chyby 46
13/19 hra na síti 19/24
6/14 brejkboly 2/8
čas: 2:16

Plíšková do zápasu vstoupila brejkem, ovšem vedení 4-2 neudržela a za stavu 4-5 musela odvracet celkem tři setboly. A protože byla úspěšná a získala tři gamy po sobě, první set nakonec přeci jen po více než hodině boje strhla na svou stranu. 

Zatímco v úvodní sadě Plíšková soupeřku přestřílela na vítězné údery 24-10 a mimochodem byla bezchybná u sítě (10/10), v druhé sadě výrazně ubrala na agresivitě. Vůbec si nepomáhala prvním servisem, začala se se soupeřkou přetahovat v dlouhých výměnách a to byla 'voda na mlejn' pro Wozniackou, která Češku na rozpálené Floridě utahala.

Dánka vracela jeden míč za druhým, měnila rytmus hry. V druhém setu zahrála o dva vítězné údery více (8-6), odvrátila všechny tři brejkboly, využila obě šance na brejk a po 38 minutách si vynutila třetí dějství.

"Chceš do toho šlápnout, do dlouhých výměn se nechceš dostat," nabádal Plíškovou kouč David Kotyza o pauze. "Střílím," slíbila tenistka.

Čím dál více unavená Plíšková se ale nastartovat nedokázala. Při pokusu o zvýšení aktivity často chybovala, naopak Wozniacká kromě skvělé obrany a pohybu netypicky skvěle útočila a zcela po zásluze dokonala obrat. Česká tenistka zápas ukončila 46. nevynucenou chybou, soupeřka jich udělala o polovinu méně.



"První set byl hodně těžký. Měla jsem setboly, ale nevyužila jsem je. Mohlo mě to položit, ale naštěstí se mi povedl vstup do druhého setu a to mi moc pomohlo," komentovala Wozniacká. "Myslím, že jsem odehrála velmi dobrý zápas proti skvělé soupeřce. Jsem za to moc ráda," dodala šestadvacetiletá Dánka, která ve čtvrtfinále vyřadila i Lucii Šafářovou.

Vítězka dvou letošních turnajů Plíšková v 27. zápase sezony utrpěla teprve čtvrtou porážku. Ve světovém žebříčku zůstane před startem antukové části sezony na třetím místě, manko na světovou jedničku Němku Kerberovou však stáhne o více než pět set bodů - nově na ni bude ztrácet 1320 bodů.

To bývalá světová jednička Wozniacká žebříčkem stoupá. Na dosah má návrat do Top 10, z které vypadla na podzim 2015. V případě triumfu by se posunula na osmé místo. Dánská tenistka má totiž skvělou formu, do finále postoupila na třetím ze čtyř posledních turnajů. V únoru v Dauhá ani v Dubaji však svůj 26. titul nezískala.


Finále v Miami si dvojnásobná finalistka US Open Wozniacká zahraje poprvé v kariéře a celkově pošesté na akcích WTA Premier Mandatory, na nichž zkompletovala sbírku finálových účastí. V sobotu se o titul utká s Britkou Johannou Kontaovou, s níž jediný vzájemný duel letos na Australian Open snadno prohrála. 

Pětadvacetiletá Kontaová ve večerním semifinále porazila 6-4 7-5 domácí Venus Williamsovou a vyhrála už třetí vzájemné střetnutí v řadě.

Do finále postoupila počtvrté za posledních osm měsíců i v kariéře a pokaždé se jí to povedlo na podniku WTA Premier, z toho dvakrát dokonce na po grandslamech nejprestižnějším WTA Premier Mandatory. Své dva tituly vybojovala loni ve Stanfordu a letos v Sydney, v Miami může získat svou nejcennější trofej.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.699.423 dolarů
čtvrteční výsledky (30. 03. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Wozniacká (12-Dán.) - Kar. Plíšková (2-ČR) 5-7 6-1 6-1
Kontaová (10-Brit.) - V. Williamsová (11-USA) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

291
Přidat komentář
Kozoroh
Kája je sice psychicky odolnější tenistka než Petra, ale její herní TOP se TOPu Petry nevyrovná. Když Petra nasadila svou nej hru, všechny soupeřky dokázala vystřílet. To mi u Káji chybí, ta se zmůže na vyrovnaný duel se špičkou, ale aby je zválcovala se říct nedá. Vyrovnané a náročné duely pak Káje ubírají síly, které by přitom v boji proti špiče potřebovala.

Ve finále budu přát Kontaové, její tenis je nápaditější, než je tomu u Wozniacké.
Reagovat
Frick
Jenže jak často Petra ten TOP nasadila.

Navíc teda na lepší výsledky z IW/M by i ten Kájin TOP stačil, tomu věřím.

I Lucka by měla v Miami na finále, kdyby šel servis.
Reagovat
Frick
Jinak teda "vhodnější" čas si Vika na mimíska vybrat nemohla. Řekl bych, že nebejt tý pausy, tak je no. 1 jasná.

Ale možná o to je to hezčí, že dala přednost rodině před profesnim úspěchem.
Reagovat
Frick
Po Miami měla 2 900 bodů. Ze čtyř turnajů. Bez Arabie.
Reagovat
lars
jak vis, ze by zopakovala lonsky rok?
Reagovat
Frick
Pokud by sloužilo zdraví, tak skutečně nevidim důvod, by proč by nemohla být v 27 letech na vrcholu. Serena, jak vidíme, pojímá sezónu již "odpočinkově" a kdo Viktorčin herní level je zkrátka dost možná nejvýše.
Reagovat
VlS
všem, kteří investovali nekonečné množství času a rodinný majetek na rozvoj Káji upřímnou soustrast, že si dovolila prohrát.
Nám ostatním, kteří jsme do jejího rozvoje investovali prd jen toto: Buďme rádi, že máme komu fandit. Kritizujme klidně hru jako takovou, když je ke kritice důvod, oslavujme, když je co a fanděme, ale osobní jedy a urážky bychom si měli nacpat do ........., k ničemu jinýmu totiž nejsou.
Reagovat
freeteepek
Lze říct, že Wozniacká hrála svůj top (skoro nechybovala) a povrch jí seděl. Káju přestřílela i na esa. Tu frustrovalo, jak jí všechno vrací. A pak se to projevilo i na tom servisu. Byla to taková křeč.
Reagovat
Pavol
Zavolaj Navrátilovej a opýtaj sa jej na ten štýl servis volej. Dlhé ruky a nohy máš tak ich využívaj. Inakšie ťa tie menšie a nižšie ubehajú k smrti. Wozniaki bola po prvom prehratom game grogy. Trénuj servis pod psychickou záťažou. Raz budeš jednotka. Pozitívum tvojej prehry je že finále vyhrá Kontaová tak že druhá tutovka.
Reagovat
freeteepek
Karolína má šikovné ruce. Bohužel na ně spoléhá až příliš. Potřebovala by k nim přidat častěji i nohy. A samozřejmě fungující první podání:-)
Reagovat
George_Renel
Nechápu ty hory nadávek na Karolínu. Dnes prostě byla horší tenistkou a tak po zásluze prohrála. Je ale třeba se na to dívat globálněji. Prakticky na každém letošním turnaji došla dále než vloni. A to je přece pozitivní. Její soupeřky z TOP 10 jsou na tom hůře. Posunula se na kariérní maximum. To je vám málo? Trošku orazí, zrehabilituje a zase to půjde ještě více nahoru.
Reagovat
Frick
Uvidíme, no. Ale k ty antuce asi nekoukat s nejvyššim očekáváním nebo snad ano?
Reagovat
VlS
Přesně, ať se všichni podívají na Angie, Agu, Simonu, Cibuli ........
Reagovat
VlS
Krásnej zápas. Sice plno chyb, ale taky krásný tenisový momenty. Zápas hranej až děsivě rychle, možná by se plno chlapů mohlo podívat, co to je hrát tvrdě a rychle. Jirka vedle toho vypadá jak rekreant.
Reagovat
freeteepek
No, Carol nechybuje. Jestli bude hrát tak jako proti Karolíně, tak na ni Konta nemá.
Reagovat
VlS
Já tipuju Caro na titul, ale daleko víc se mi líbí hra Jo - i s těna chybama. Fandit budu Johance.
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě Karolína letos..Jak dojde do posledních zápasů, jako kdyby nemohla- hlavou, fyzicky, obojí?..Ty výkony jsou většinou takové nic moc, ale projde do nej 8,4..Pak většinou končí..
Reagovat
VlS
No, proto má " až v březnu" " jen 2" tituly. Připadám si, že nejsme normální. Co bychom po tý holce ještě chtěli?
Reagovat
Frick
No, big mač na big turnaji, no...
Reagovat
lars
uz si zjistil, proc byla unavena ve vcerejsim zapasu
Reagovat
lars
uz si zjistil, proc byla unavena ve vcerejsim zapasu
Reagovat
lars
A kdo ma lepsi vykony letos krome Williams ?
Reagovat
VlS
A má Serena lepší výkony?
Reagovat
Frick
Vyhrála GS. Tim je řečeno vše.
Reagovat
VlS
Teď si mě teda utřel, mám jít brečet?
Reagovat
Frick
Máš zajímavý myšlenkový pochody.
Reagovat
lars
zalezi na kriteriich.
podle nekterych kriterii ne
Reagovat
Mac
nechapu, kam se vyparil ten jeji servis? Dyt po celou jeji dosavadni karieru to byla jeji nejsilnejsi stranka... Ze by ted, kdyz ma na dosah nejvyssi mety, zberdychovatela taky narazila na ten mentalni skleneny strop?
Reagovat
Mac
+ jedno a za zberdychovatela...
Reagovat
FulnekUltras
není to vyloučeno - vidíš před sebou z La Manche v plavkách Doverské skály a najednou jakoby přestáváš umět plavat
Reagovat
FulnekUltras
resp. z toho, cos dosud uměl nejlíp, máš najednou sebelikvidační psychoblok
Reagovat
Fandina
Kája je mladá holka a v podstatě na začátku kariéry. Nepodávalo se jí dneska dobře, to se stane a není potřeba z toho dělat žádné závěry.
Já jsem například dneska byla na golfu a i když se to srovnávat s profíkem nedá, nebo právě proto, že ten pořád hraje, tak mi najednou odešel čip, ať jsem dělala co jsem dělala, tak mi nešel, přitom jindy jsem ho hrála normálně. Takže nemusí se vždycky všechno povést. Prostě jí dneska odešlo podání a příště to může být lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
nanynka se o5 prezentuje svou hloupostí.
Reagovat
Fandina
zato tvůj příspěvek vypovídá o velké chytrosti
Reagovat
Frick
Nějak zcela nenacházim důvody k tomuto. Zápasy byly krátké, debla vypustila... Přecijen, v jiných obdobích roku se jede ještě v hektičtějším temupu (Tokyo-Wuhan-Peking atp.)
Reagovat
EllNino
a co asi nejhorší klima na světě (po Cincinnati, nejen vedro, ale hlavně vlhko) ? Kája sama říkala, že se jí v Miami hraje příšerně, že tam je vlhkost vzduchu jako v prádelně ...semifinále je úspěch
Reagovat
Frick
Zas na druhou stranu - je to pro všechny hráčky stejné. A tušim, že hubení lidé by se s tím měli mít sklony vypořádávat lépe.
Reagovat
EllNino
pro všechny je to stejné, ale Wozniacki je o 2 levly nad Kájou, co se týče fyzičky ...

a to, že je to pro všechny stejné, je sice pěkný, ale lidé nejsou stejní
Reagovat
Frick
To jde? Mít fyzička o dva levely výše než hráčka, co hrála za sezonu 86 zápasů v singlu a 41 v deblu?
Reagovat
EllNino
uběhla by Kája maraton ? :) odpověz si sám
Reagovat
A.R.R.
to gaučák nepochopí :-)
Reagovat
Frick
Taká otázka se dá položit na každou tenistku okrem Caroline....

Zkrátka Karolína prostě neni hráčka, která by za sezónu hrála málo zápasů.
Reagovat
Frick
V posledních pěti letech odehrála Karolína více zápasů než Caroline. A to ani nepočítám to, že Caroline vůbec nehrála debla.
Reagovat
EllNino
no kdyby ho Caroline hrála, tak by jich měla víc než Kája :D
Reagovat
Frick
Ale prostě ho nehraje. Kájino celkový zápasový vytížení bylo v sezonách 2014 a 2015 (2016 z důvodu Carolinina výpadku nelze počítat, předtím zase Kája nebyla na tom nejvyšším levelu) vyšší než Carolino. Z tohoto důvodu mi zkrátka přijde trochu unfair tu pomalu dělat že Caroline je nezničitelná a Karolína je oproti ní snad dokonce nějaká padavka.
Reagovat
EllNino
dneska se to jasně ukázalo :D
Reagovat
Frick
Ukázalo se to, že Kája prostě nemá formu. V opačnym případě by to bylo jako v Dohá.
Reagovat
tommr
nikdo z Karolíny nedělá žádnou padavku. Je ale úplně normální, že hráčka nezvládne fyzicky dva velký turnaje za sebou pokud v tom prvním došla daleko. Dokonce i Federer dneska vypadal utahanej. Wozniacká je v tomhle výjimkou, protože její fyzická kondice je o třídu vyšší než u většiny ostatních hráček ...
Reagovat
Frick
Zase je třeba myslet na to, že to jsou 2-týdenní turnaje. Vem si Petru, ta v letech 2013/2014 dokázala v Asii zaválet na dvou týdenních turnajích po sobě. A to zrovna Petra neni archetyp fyzicky nezničitelný hráčky.
Reagovat
Frick
...prostě ta frekvence těh zápasů není v IW+M zas tak děsivá. A navíc Kája měla předtím dost času na relax.
Reagovat
tommr
Petra dokázala vyhrát v Asii dva turnaje za sebou? Tak to je pro mě novinka ...
Reagovat
Frick
Titul a finále z roku 2014 je ti málo? Navíc v tom odpornym čínskym smogu?
Reagovat
tommr
a dvě semifinále v poušti a v prádelně jsou ti málo? Co tam kdy dokázala Petra?
Reagovat
Frick
Frekvence zápasů je tam poloviční.
Reagovat
tommr
Karolína odehrála v Indian Wells a v Miami celkem 10 těžkejch zápasů v těžkejch podmínkách a na tom, že ke konci už pocitovala únavu není nic podivnýho. Tvoje blbý kecy na tom nic nezmění ...
Reagovat
Frick
Ano, ale za čtyři týdny. Ne za dva jako Petra v Asii. To je přeci ohromnej rozdíl mít po zápase den volna a ne jít další den opět na kurt.

Nevím, mne přijde trochu zcestný, aby 18.3., po prohře se Světlanou se Kája musela smířit s tím, že pro další turnaj bude natolik fyzicka vyřízená, že si na něm nemůže dělat nejvyšší ambice.
Reagovat
FulnekUltras
Petra není duchem žádná Američanka, takže zcela ok... ;)
Reagovat
lars
a ze Kvitko vyhralo nekolikrat v New Haven
Reagovat
FulnekUltras
tam se cítí jak doma "na venkově" ;)
Reagovat
A.R.R.
A nenapadlo tě, že by to mohla být nahromaděná únava od začátku roku? Kája odehrála velké množství zápasů a ono se to někde projevit musí.
Reagovat
Frick
Já vim, na druhou stranu mezi turnaji tam mívala celkem slušné prostoje pro relax a také je třeba říct, že hodně těch zápasů bylo dost krátkých.
Reagovat
EllNino
A co tím chceš říct ? ... Prostě byla unavená, myslíš, že si vymýšlí ? ... bože
Reagovat
A.R.R.
Ale co ty víš jak trénuje v prostojích mezi turnaji, třeba víc než dřív. Že nehraje zrovna na turnaji neznamená, že si válí šunky. K tomu se mohou přidat další faktory, jako podnebí, aktuální zdravotní stav....a samozřejmě musíme započítat i soupeřku, pokud beru Caro, tak ta si v dlouhých zápasech vyloženě libuje. Čím déle se hraje tím víc je na koni.
Reagovat
EllNino
a hlavně psychické vyčerpání
Reagovat
Frick
To zas z ní, jak kdyby procházela nějakou těžkou krizí v osobnim životě nebo tak.
Reagovat
EllNino
...vidina 1. místa vyčerpává víc fyzicky než psychicky, a už s tebou končím, ty nic nepochopíš :)
Reagovat
Frick
Nemyslels to naopak?
Reagovat
EllNino
ano myslel
Reagovat
A.R.R.
Je to marné, je to marné :-D
Reagovat
A.R.R.
Jo to jsem opomněl. Kája sice vypadá, že jí je všechno fuk, ale právě uzavření lidé bývají velmi citliví. Spousta expertů a fandů jí pasuje na number one, to určitě vnímá a musí cítit tlak.

Serena je na ledacos zvyklá a když hrála o kalendářní GS tak taky vybouchla a c za tím asi bylo? Tlak ze všech stran.
Reagovat
Frick
No a kdyby se jí to povedlo, tak by si dost možná nepomohla, bo by se zase řikalo, že je to no. 1 bez grandslamu.
Reagovat
EllNino
:D takže má bejt Kája mimo stovku, abys byl spokojen žejo
Reagovat
Frick
No, hlavně Kája by nebyla pod tlakem.
Reagovat
A.R.R.
No a jsme u toho jádra - kdo chce psa bít vždy si najde hůl. Kája prostě prohrála a co? Svět se nezboří....je mladá, může toho ještě spousta vyhrát, taky nemusí....když nejde o život, jde o ho.vno.....
Reagovat
VlS
Kluci, pojďme se dohodnout. že ho budeme prostě ignorovat, to je asi jediná cesta.
Reagovat
Frick
To určitě. Jenže v první řadě by to měla takhle brát ona sama. Dyť je třetí. Kdo by to byl před 5, 4 i třema rokama (kdy to stále byla "internationálová" hráčka) řekl...
Reagovat
Frick
To, že se nám vylouply ve čtyřech ročínkách tři takto špičkový hráčky je učiněnej zázrak (a to nepočítám Lucku) před tím byla 21 (!!!) letá díra!
Reagovat
fera
Přece každý kdo ten dnešní zápas viděl si musel všimnout, že hlavní rozdíl mezi Carol o Kájou, byla míra odhodlání a nasazení.

Po prvním setu jí otec řekl (Carol):"nic neměň vše děláš dobře, jen na ni neustále tlač a ty šance příjdou..."
Tak přesně to dělala, do každé výměny dala vše, co dát mohla.

Kája se sice taky snažila, ale těch halabala úderů bylo opravdu moc :(
Reagovat
Frick
Nemá tak dobrou formu, no. Asi ani na drcený cihle to nebude hyperzázrak (nebo možná v Madridu, že by se Kája mohla ukázat...?), ale v druhý půlce roku by to mohla být zajímavé. Na druhou stranu to bude i o velkých obhajobách.
Reagovat
fera
Já její formu, ale nekritizuji, hraje letos super. To se týkalo toho dnešního zápasu.
Reagovat
Frick
Hraje super na středních turnajích. Na těch velkejch tomu něco chybí.
Reagovat
FulnekUltras
snad vzpomínka na výmluvu s virem zika
Reagovat
turista
Kája škoda, po prvním setu to bylo nadějný. Asi únava z náročné první čtvrtiny sezóny.
Reagovat
Frick
Mohl by prezident nastoupit do úřadu ve věku 39 let a 1 měsíce?
Reagovat
Frick
Začínám se bát. Pozitvum aspoň to, že Lucku ostrý singly jen těžko minou.
Reagovat
misa
Záleží na nominaci.
Reagovat
Frick
Jaká nominace by Lucku mohla posadit na lávku?
Reagovat
EllNino
asi myslel to "začínám se bát"
Reagovat
Frick
No, ono kdoví, zda by i ta Kája byla výhrou. První zápasy na antuce.
Reagovat
EllNino
vždyť to ani není antuka ...
Reagovat
Frick
Myslim ten Fed Cup...
Reagovat
EllNino
zelená antuka je rychlejší než IW a Miami
Reagovat
Frick
No, dobře. Ale i tak je to zkrátka nový povrch. Navíc Kája hrála na "popelu" snad naposledy v roce 2013, takže pro ní skutečně nepříliš známé prostředí.
Reagovat
Faddova
Asi jsem si spletla stát... :-P
Reagovat
Lunej..
Tady je zase frustrovanych lidi:)
Reagovat
Frick
Řekl by mi tedy někdo, jakej web to shromažďuje?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne.
Reagovat
EllNino
si to neumíš najít, vždyť jsi na internetu celej den, furt něco hledáš, detaily a hovna, tak mi neříkej, že si to neumíš najít :)
Reagovat
sprchon
Žádá si pozornost... jako vždycky
Reagovat
Frick
Pan senzibil okamžitě ví. :-D Maš syderické kyvadélko nebo kouli?
Reagovat
Frick
Web WTAtour to neni, Protennislive to taky neni, ofiko web turnaj přebírá z Protennislive. Fakt nevim, kde dál hledat.
Reagovat
Fandina
Tady jsou zajímavé statistiky, ale co všechno, nevím.

https://matchstat.com//

http://www.coretennis.net/
Reagovat
Frick
Dvě SF bez zápasu s velkým "Z". Je znát, že s vysokým nasazením ty body jdou nahrát i když ta forma má k optimálnosti daleko.

430 + 390 + 390 = 1210... ačkoliv na prvních třech povinných turnajích Kája nevyhrála žádný "velký" zápas a stopku jí vždy vystavila hráčka, co šla do zápasu v pozici menší či větší outsiderky (aspoň co do kurzů), tak už to určitě nebude žádná "koule u nohy", podobně jako loni, kdy tam bylo 130 + 390 + 10 = 530
Reagovat
lars
Kerber ty body jako Karol nenahrala
Reagovat
Frick
Bo u ní ta forma je ještě "více neoptimální"
Reagovat
bIbec
Snad vyhraje někdo z tý druhý půlky. Nejlépe Venus.
Reagovat
FulnekUltras
taky jí teď fandím - Peťa přes hodně černej kopírák ;)
Reagovat
tommr
dneska nestačila fyzicky. Hrát s Wozniackou tříseták je téměř beznadějný, protože ta hraje tím líp čím dýl se hraje ... :(
Hlavní příčinu porážky je ale třeba hledat v podání, který Karolínu poslední dobou vůbec neposlouchá. Je div, že se s tak špatnejma statistikama na podání dostala v IW a v Miami tak daleko. Vinu na tom nese především Kotyza, kterej podobně zhuntoval podání Petry a s Karolínou to asi nebude jiný. Řešením by asi bylo najmout si speciálního trenéra na podání, ale to by zřejmě Kotyzovo ego neuneslo ... :(
Reagovat
FulnekUltras
počítej taky trochu s hlavou a podnebím
Reagovat
Jabadu
Podle mě je to vzrůstajícím tlakem a zřejmě přetrénovaností. Je na ní vidět, jak moc chce a hodně tomu dává určitě i v posilovně. Jenomže ono to cvičení je na úkor koordinace - to se možná málo ví.
Reagovat
EllNino
ježiš ty máš opravdu Kotyzův stihomam ...a ty tam s nimi, že víš všechno tak dobře ? :D
Reagovat
VlS
No, tak na holky bejt zlej nechce, tak se musí najít alternativní viník. :-)) A David je už od Petry vyzkoušenej :-))
Reagovat
FulnekUltras
Však Dave stejně u Petry zase zkončí... ;)
Reagovat
Fandina
A není to tím povrchem, že se jí nedaří esa? IW i Miami jsou v kategorii pomalých.
Reagovat
VlS
Není to povrchem, netrefuje kurt a pak na povrchu nezáleží.
Reagovat
FulnekUltras
ufff...
Reagovat
Fandina
samozřejmě myšleno, že soupeřka doběhne i nemožné
Reagovat
Fandina
Caro, jako obvykle se dobře hýbala a ukázala i tenisový čich, který ona bezesporu má. Kája se mi zdála dneska unavená a hlavně jí nešel servis. Jindy rekordmanka v esech měla dneska víc dablů. Škoda, ale semíčko dobré. Tak doufám, že se zase servis vrátí a bude to v pohodě.
Reagovat
dunphy
Škoda Káji. Ale před Caro teda smekám, v live rankingu už na 11. místě a to má za loňskou antukovou sezónu nula bodů a než se pořádně rozehrála, tak i na trávě hrála bídně a získala jen málo bodů. Dobře se vypracovala zpět po tom zranění, do top 10 určitě patří.
Reagovat
FulnekUltras
být skoro u každého balónu včas dělá hodně - a když vycházejí i údery samotné...
Reagovat
smazaný uživatel
Zaslouženě! První set rozhodly detaily, od druhého už ale byla na kurtu jenom jedna hráčka... Jsem rád, že Caro má po té nevydařené Austrálii stabilní formu, ale už by to taky chtělo ten titul. Každopádně jestli nebude mít vyloženě krizi na antuce nebo se nezraní, tak dá Top 10 na konci roku s prstem v nose (viď, janekdo :D).

PS: Automat se rozbil... :D
https://pbs.twimg.com/media/C8MI8uZXoAAHnpT.jpg
Reagovat
VlS
V desítce může bejt v sobotu a myslím, že i bude. Titul by ji posunul na No 8
Reagovat
tommr
doufám, že to Konta/Venus nedopustí ...
Reagovat
VlS
No, Caro hraje dobře. Venus je bez servisu, můj tip ba titul je Caro a nijak mi to nevadí, protože fakt hraje dobře a zdaleka to není jen obrana.
Reagovat
tommr
no hlavně že z toho máš druhý vánoce. Ono na tebe a tu tvojí maratónkyni ale taky dojde. Doufám, že ve finále dostane na prdel ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Svině nepřející... :D
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
dunphy
:(((
Reagovat
sprchon
Aspoň že někdo má radost. :)
První set mě bavil, pak už to bylo o ničem. Caro hrála dobře a Kája nemohla.
Reagovat
smazaný uživatel
OT: Už jsem ti to psal, ale nevím, jestli sis to přečetl... Nakonec mám doma ten kalendář, jak jsi objevil ty (AFC Veřovice). :D
Reagovat
sprchon
Jo, četl. :D Ale nebyl to náhodou loňskej kalendář.
Reagovat
sprchon
?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, pro rok 2017. :D
http://afcverovice.proweb.cz/
Reagovat
sprchon
Tak to jo. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem s tím nadmíru spokojen. :) Začal jsem i sledovat jejich výsledky a někdy tam budu muset zajet. Mám to do Veřovic přes 500 km, tak to bude taková dovolená... :D
Reagovat
janek_da
Tak pokud sis nevším, z Karoliny jsem byl zklamaný už po Lučič. Tohle je jenom logický výsledek. Jenže on zas tenhle suchý zip není všude. Ale jo, nedaří se Aze, tak bude v top10 jiná obranářka, A jinak mi zas Caro nějak extra nevadí, bez ní, a hlavně jejího tatíka, by bylo WTA chudší.
Reagovat
Mark976
Ona to maratónce a jedničce bez GS oplatí třeba ve finále US Open, nebudu psát ve Wimbledonu, tam nudná běžkyně nedá ani QF :-)
Reagovat
Kytka
Doufám.
Reagovat
smazaný uživatel
Fádní komentář.
Reagovat
FulnekUltras
tím pádem postupně i herně - a bez FS Kája nemohla pomýšlet na postup. Holt nejsou ty poslední metry pod vrcholem jednoduché... No a teď nás už čeká Berďa v mužském originále. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
po zasluze, tak holt vase potreby zustanou neuspokojeny.. :-))) Zasnu, nad tou "traparnou".. ;-)
Reagovat
Lunej..
Sojko, ty tu jeste nad necim zasnes?:)
Reagovat
VlS
No, co si nekopnout do hvězdy, že. Nic, uvidíme, jak to půjde na cihle. Ale bylo by fajn se podívat, proč najednou nefunguje servis a možná se malinko v něčem vrátit zpět. Mě spíš udivila při konzultacích s Davidem, jak byla negativní. Možná došlo, psychická únava a tak, dva velký turnaje za sebou v nic moc meteo podmínkách, v obou SF, asi to bení sranda. A ten tlak, že by měla útočit na č 1 taky nepřidá, i když se snaží tvářit, že to jde mimo ni.
Reagovat
smazaný uživatel
ten servis je, co se tyka spatneho nadhozu, celkem jasny, tady bych resila spis to rozpolozeni. Proc ho ale strhava, to by mohla byt otazka dalsi. Nebo zas to rozpolozeni. A sklenikove klima.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
negativni reakce jsou ze zklamani, ocekavani nemame jen my... to si sedne.. :-)
Reagovat
VlS
Vůbec o tom nepochybuju. Je to chytrá holja.
Reagovat
Fandina
W/UE Caro 26/23 Kája 37/46
Reagovat
smazaný uživatel
No a Caro se pomalu blíží Top 10, bylo by super kdyby se na RG Caro dostala do losované osmičky
Reagovat
VlS
SF v IV i Mia je dobrej výsledek. Co se stalo se servisem by si měli s Davidem pořádně rozebrat. A po začátku druhýho to Kája prohrála v hlavě, po plíškovsku tu a tam vypuštěnej balón, nohy nešly ..... No nic, dej se do pucu na antuku. A jinak favorizuju Caro na titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace Caro!! zatím super sezona, ještě 1 zápas Caro. No a ve druhém zápase Vee. No a ve finále bude moje 1. a 2. nejoblíbenější hráčka :) (Vee jako jednička zastupuje Petru) lepší složení bych si přát nemohla, každopádně Johance se nedá nepřát :)
Reagovat
Torn
Doufám, že ti to ta Caro projede.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se z toho nezbláznim i finále je pro Karolínku velký úspěch a bodové zlepšení. Navíc když ji porazí Vee tak se zlobit nebudu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitovko, my se shodnem :-)
Caro - nic není nemožné. Ať si klidně finále prohraje, hlavně ať vydrží jednou celých 14 dnů na GS :-)
Johanka - nejde jí nepřát.
A Venus - za 3. kolo W 2014 jí patří doživotní úcta.
Jsem zvědavý na rozuzlení.
Reagovat
kodkar
Nedůstojné semifinále, zkrátka hnus co dnes Karol předvedla.
Reagovat
FulnekUltras
došla energie
Reagovat
PetaM
Trapárna skončila. Servismanka si neumí udržet servis. A teď nástup Slečinka a Bůh!!!! :)
Reagovat
Torn
Trapárna seš ty a tvůj profil, zruš se.
Reagovat
dunphy
Měl by ses uklidnit. Třeba čtením si o medúzách lol. :D
Reagovat
Torn
O těch toho vím už dost. S inteligencí jim můžeš konkurovat. :D
Reagovat
dunphy
K tvým vědomostem ti opravdu gratuluji.
Reagovat
Torn
Já gratuluji k tomu, že bys v šachách porazil medúzu :D.
Reagovat
dunphy
Tož aspoň v něčem bych byl lepší než ty, pane Vševědoucí. :)
Reagovat
Torn
Já umím hrát šachy poměrně obstojně :). Tak až někdy porazíš nějakou medúzu, můžeme změřit síly :).
Reagovat
dunphy
To bys nebyl ty, aby ses zas něčím nevytáhl, no. :)
Reagovat
Torn
Nechal bych tě vyhrát jako Kája Wozni. :D
Reagovat
PetaM
Být tebou, dám si čokoládku na uklidnění nervů psychopatko. Šíleně moc to prožíváš a trpí tím tvé srdce a cévy.
Reagovat
Torn
No, já tu určitě píšu příspěvky, jak trapárna skončila a podporuji to vykřičníky. :D Vážně vtipnost sama.
Reagovat
PetaM
Já napsal pouze pravdu. Množství vykřičníků nehraje roli. Roger je Bůh a zaslouží si více, než jen jeden. ;)
Reagovat
slacker
to bylo ale utrepni sledovat druhy a treti set, kvitoza
Reagovat
smazaný uživatel
A pak že Caro umí jen běhat :)
Reagovat
Dobry-den
aneb už ani gem!
Reagovat
Dobry-den
Prohrát 6:1 6:1 s Vozékem...to je fakt hamba. Obzvlášť pro budoucí světovou jedničku...
Reagovat
Torn
Ježiš mlč, podívej se do zrcadla a vypíchni si oči vidličkou. Tyhle povalečský hovna.
Reagovat
Dobry-den
Nerozumíš tomu.
Reagovat
Torn
No očividně víc než ty. Pusu si pleteš s análním otvorem. :D
Reagovat
Dobry-den
Podle sebe soudím tebe. To je u jednoduchých jedinců tvého typu celkem běžné.
Reagovat
Torn
Já nikoho nesoudím, pouze nemám rád pindy tohodle typu, nedokážete přežít, že prostě prohrála, jakoby snad musela vyhrát všechny turnaje. Hned jí urážíte atd. A jestli já jsem jednoduchý, tak pak těžko hledat označení pro tebe. :D
Reagovat
Dobry-den
Já Karolínu neurážím. Tudíž je zbytečné se bavit s lhářem.
Reagovat
Torn
Nejseš ty Fandiny sestra?:D
Reagovat
Dobry-den
Žádná Fandina neexistuje. Je to jen placený troll.
Reagovat
Torn
A kolik za to dostává?:D
Reagovat
kodkar
Prohrát se nechá ale tenhle běs co předvedla ten nemá chybu.
Reagovat
lars
Hamba si Ty , kdyz tu uvadis nesmysly 5:7 v 1. setu
venku tma a Ty Dobry den
:)
Reagovat
Dobry-den
První set jsem neviděl, takže ten je mimo jakékoliv hodnocení. To co potom následovalo ale byla studená sprcha.

Já Karolíně nenadávám, ani ji neurážím, ale takový debakl jsem fakt nečekal. Hlavně si nedokážu vysvětlit, jak je možné, že po prvním setu úplně fyzicky odešla???
Reagovat
Torn
Hlava, klima a dalších 1000 faktorů. Prostě prohrála, nemá smysl to rozebírat.
Reagovat
Dobry-den
Samozřejmě, že to smysl MÁ. Od toho je diskuze. Nebo co se sem vlastně smí psát?
Jenom gratulace?
Reagovat
Torn
Tak diskuze je od diskutování. Nevím, zda vysmát se Karolíně, je zrovna k diskuzi. :)
Reagovat
Dobry-den
Nikomu se nesměji, pouze konstatuji. Tudíž zase lžeš. Diskuze s tebou nemá smysl. Běž se bavit s Frndinou, budete si rozumět.

Dobrou-noc.
Reagovat
Torn
Nikdo nelže. Tady někoho nesmyslně označuješ za lháře."Prohrát 6:1 6:1 s Vozékem...to je fakt hamba. Obzvlášť pro budoucí světovou je" Tady lžeš ty, nevydíš první set a pindáš. :D A psát, že to je hanba prohrát s bývalou světovou jedničkou, je vysmívání se. A piš si co chceš. :D
Reagovat
Torn
A já z toho už taky "nevidim" oprava. :D
Reagovat
Dobry-den
Vždyť jsem psal, že první set mi utekl, a tak jej nehodnotím. Nebo neumíš číst? A ostuda to je. Ne ta prohra, ale ten výsledek... A jestli s tím nesouhlasíš, tak je to tvůj názor. Ale není tam jediné slovo, kterým bych kohokoliv urážel.

Měl/a by ses spíš zamyslet sám nad sebou, jestli není problém spíš v příspěvcích typu
'vypíchni si oči vidličkou. Tyhle povalečský hovna' nebo 'Pusu si pleteš s análním otvorem'

Co ty na to? Jsi lhář a hulvát. To je celé.
Reagovat
Torn
Jak bylo psáno, je to věc názoru. :D A tu radu s vidličkou neber na lehkou váhu. :D
Reagovat
lars
ale vysledek 1. setu 5:7 si videl na score . Tak se tu nesnaz oblbovat.
Reagovat
lars
narocne klimat. podminky. 1. set ji stal mnoho sil chtelo ho to vyhrat driv napr.6:4
Reagovat
smazaný uživatel
Pinkalistka čarodějnice takové tenisty mám nejradši....Tupý systém
Reagovat
FulnekUltras
a v hledišti druhá - pozdrawiame do Polsce... ;)
Reagovat
vrabejka
Bude otočka
Reagovat
Fandina
Kája má čtyři esa a Caro sedm, to je těžké, co se stalo s Káji dělem v ruce. Ale ještě není konec, ještě Kája může otočit. PojĎ!!!
Reagovat
SubOptikT
Nemůže
Reagovat
smazaný uživatel
Ty fandinko nebuď najivni
Reagovat
smazaný uživatel
No popravdě, s tímhle servisem bude antuka pro Karolínu smrt, tam bude zřejmě ráda za každou výhru. Letos ten servis prostě není takový a na antuce se to hodně projeví
Reagovat
Lunej..
No to budes mit radost vzhledem k tomu, jak tu na Kaju porad nasazujes. Aby ses nedivil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš Berdych....:-)
Reagovat
historik
unavená karol s ní nemůže hrát pinkanou...škoda
Reagovat
Kytka
Tak tam už se jen bojím, aby to nebyla velká ostuda a bylo to aspoň trochu důstojné. Víc od Toma nečekám.Věřila jsem Karolíně a ona předvede tohle. Jako by už chtěla být ve sprše a nebavilo jí to. využívání jestřábího oka horší než Andy Murray, to je co říct. Ale kdyby aspoň hrála jako on - tedy v ženském pojetí.
Reagovat
Kytka
To měla být reakce na coment výš.
Reagovat
Bloody13
Vždyť jsem to tady psal, že Wozniacká bude jakousi Nemesis pro naše český holky...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemesis pro naše holky je spíš Káťa Makarova
Reagovat
vrabejka
Minulé ji hladce porazila.
Nemesis je Aga
Reagovat
Dobry-den
Je to na ní vidět. Teď už to jenom kvitovsky vyhazuje, tákže konečná. ŠKODA.
Reagovat
smazaný uživatel
No myslím že by Kája mohla už přepustit místo na kurtu Tomášovi bohužel je tragická
Reagovat
Jabadu
už se hraje dvě hodiny a to je jí smrt. Bohužel si ji po pěkném začátku přitáhla do pinkaček a to Caro umí.
Někdy příště.
Reagovat
slacker
skluzavka do prdele
Reagovat
FulnekUltras
a ještě kousek vevnitř ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Wow Caro! Krása
Reagovat
smazaný uživatel
Se nepokakej...
Reagovat
smazaný uživatel
Nepokakám se ani ze špatně vytvarovaného knedlíku
Reagovat
FulnekUltras
a jedem dál... 26°C, 56% ...třetí hodina maratónsky ouporná...
Reagovat
smazaný uživatel
Caro lepsi na esa i win.. :-))) Osobne verim, ze se Kaja jeste zveti, pritvrdi, prestane pinkat a obcas si nahodi do osy. "Tak do toho slapni".. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Toto netrefí....Kájo Kájo
Reagovat
VlS
Ten nadhoz je fakt strašnej
Reagovat
smazaný uživatel
je vyklepana.. :-(
Reagovat
VlS
je, a nechápu proč. Možná ten strašák No 1.
Reagovat
vrabejka
Dobrý gem!! Bojuj Kajo máš na ni nevydrží hrat celé 2 sety bezchybný tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Caro vydrží hrát i 3 a půl hodiny bez chyb....
Reagovat
smazaný uživatel
Chyby přijdou
Reagovat
misa
Měla doby, kdy vydržela hrát bez chyb třeba celý rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď to bylo pěkné že by obrat? Doufejme
Reagovat
VlS
je pěkně pod dekou.
Reagovat
Mark976
To už jsem se těšil, že všechny ty obranářky ( zajímavé, že úplně všechny s polskými kořeny ) konečně budou na ústupu a nuda skončí....vypadalo to nadějně..Radwanska uplně z formy, Kerber spíš nic, než moc..akorát s tou maratónskou běžkyní z Turkish airlines :-) to letos vypadá, že chytá druhý dech......
Reagovat
smazaný uživatel
Caro je herně o úroveň výš než Kerber a Aga. Dnes to Caro ukazuje, ve 2. setu více winnerů než Karolína. O Caro se nedá 100% říct že je obranářka, má i skvělou ofenzivní hrtu
Reagovat
smazaný uživatel
hru
Reagovat
Mark976
ale až letos možná se trochu tlačí do předu a vymýšlí...dřív vůbec, běh a stěna
Reagovat
smazaný uživatel
Letos? Třeba rok 2014 tam hrála Caro super tenis
Reagovat
Fandina
W/UE Caro 8/6 Kája 6/10 v druhém setu
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu si odpustit, že Caro už mohla být v šatně s postupem v kapse. Tak snad to momentální rozložení sil vydrží ještě jeden set...
Reagovat
SubOptikT
Já doufám, že ne
Reagovat
Fandina
Caro dneska hraje moc dobře, tak doufám, že Kája něco vymyslí a bude se snažit víc na podání, hlavně chybí esíčka. Tak držím palce Kájo pojď!!!
Reagovat
SubOptikT
51% první servis je proti obranářce setsakramentsky bída ...
Reagovat
VlS
Když blbě nadhazuje
Reagovat
patriks
Karolína neví jak zakončit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Houby hraje dobře to Karolína hraje jak kvitka tak proto!!
Reagovat
SubOptikT
No ... na to, v jakém je Kája momentálně rozpoložení, je sf docela zázrak. Jde vidět, že už potřebuje oraz. Mám pocit, že dneska už to neurve ...
Reagovat
Kytka
Ale je další set uvidíme. Nezbývá než fandit. U žen to bývá nahoru dolů.
Reagovat
SubOptikT
Přijde mi, že se nemá o co opřít a že si ani nevěří. To je pak těžké ... tak doufejme
Reagovat
FulnekUltras
nebo i dovnitř a ven
Reagovat
historik
Bojím se, že Kája je odvařená fyzicky a v hlavě tomu už taky nevěří. Nevidím to.
Reagovat
Bloody13
Hmm, takže druhej set uletěl do p...
Reagovat
Jabadu
Kerolajn ji v pohodě udělá na fyzičku. Kája je fyzicky totálně mimo. Nu což ...
Reagovat
vrabejka
Tenis není jen o fyzičce
Reagovat
Lunej..
Tak ono je to celkem logicke, kdyz kazda ma svou hru zalozenou na necem jinem.
Reagovat
Jabadu
Začíná být pěkně hotová. Servisy do půli sítě ... žene jí vodu na mlejn!
Reagovat
patriks
Karolína je po psychické stránce zcela vyřízená.
Reagovat
vrabejka
:D
Danka má ve 2.setu jen 1 brejk a najednou je Kája odepsaná :D
No jo plasticfans :D
Reagovat
vendulkabendulka
To není psychika. Podle mě je unavená. V minulém zápase to bylo naprosto stejné.
Reagovat
Lunej..
Koukam, ze kdyz nehraje Petra, tak nekteri experti pisou stejne kraviny u Kaji.
Reagovat
vendulkabendulka
Vyliž si prdel
Reagovat
Lunej..
Ja reagovala na vrabejku.
Reagovat
Kytka
Mám pocit, že poněkud Kvitovatí. Ale v tom špatném - šílené auty a přitom nemá takovou tvrdou ránu jako Petra.
Reagovat
Kytka
A pokud jde o jestřábí oko, je horší než Murray. A to je co říct.
Reagovat
Fandina
Kája stoprocentní na síti 11/11 tak to je super!!!
Reagovat
Fandina
W/UE v prvním setu Caro 10/11 Kája 24/20
Reagovat
Serpens
KArolína zatím stoprocentní na síti, nevídané :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně napínavé, ale věřím, že to zvládne!!!
Reagovat
teniska
Ahoj, prosím kde to dávají? Má a dá někdo odkaz?
Reagovat
milbust
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=dmx1ZnVtfGF6aHpocGIz&c=en&i=eWlxYW9jYWl1aA%E2%84%96f%E2%84%96f
Reagovat
Fandina
O2 TV Tenis, SuperTennis v TV a jinak odkazy
http://www.fixalen.info/20170320/vv-1625140-tennis-58cf01f30fc2b7.85657322.html

https://www.batmanstream.com/tennis-live-streaming-video-2016-21.html
Reagovat
smazaný uživatel
zive prenosy cz
Reagovat
Bloody13
Neskutečný nervy zatim...
Reagovat
Jabadu
Nebýt mého včasného zásahu, mohla být zničena celá Říše pohádek!!
:-)
Reagovat
blixa
Ufff, ještě že to máš pod kontrolou !!! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje dobře, ale k čemu to je, když pokazí klíčové momenty...
Reagovat
misa
Ten volej byl neuvěřitelně zazděný :)
Reagovat
FulnekUltras
Nervy pracují na obou stranách - ale aspoň vidíme skutečný ženský tenis, oproštěný od testosteronových monolitů typu Navratilova, Graf či S. Williams.
Reagovat
Frick
Dyť jen vrací.
Reagovat
smazaný uživatel
A díváš se na stejný zápas?
Reagovat
blixa
Dívá, ale je to číslíčkový dement.
Reagovat
Frick
Tohle nekonečný urážení hraničí s perverzí.
Reagovat
VlS
To máš pravdu, tak toho nech.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Frick, máš pravdu. Jak se navážíš do hráček, to zavání perverzí, odp(b)orníčku!
Reagovat
VlS
On se dívá na Asterixe a tady jen kecá
Reagovat
Fandina
Jen nevrací, taky honí Káju na základní čáře a teď dala super úhel.
Reagovat
Fandina
6:5 pro Káju, tak doufám, že to dopodává, zatím to vypadalo, že Caro první set urve, Kája odvrátila tři SB, tak doufám, že to teď dotahne. Kájo pojď!!!
Reagovat
Fandina
Tak a je to, super, ze začátku Kája vedla s brejkem a nakonec ty dva poslední game vyhrála. Tak ještě jeden setá Kájo, pojď!!!
Reagovat
Frick
Víte o nějakym webu, kterej shromažďuje stats W/UE ze zápasů?
Reagovat
Fandina
Nevím, ale esa i winery si dovedu představit, jako nějaký přehled, ale co se týká UE, tak tam je to dost sporné někdy mohou být i vynucené.
Reagovat
Frick
Hodně to zavánělo opakováním scénáře zápasu s Lucií.

Škoda pro ni - proti týhle Káje by šanci teda jako měla.
Reagovat
misa
Viděl jsi loňské zápasy ve Wuhanu a Pekingu?
Reagovat
Frick
A tím narážíš na co?
Reagovat
misa
Že by Lucka zase měla nějaký blackout, třeba pár deblů v jedné hře, kterým by proti české favoritce odevzdala set.
Reagovat
Frick
Na druhou stranu - je nyní na tom o dost lépe...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist