Plíšková po třech hodinách zdolala Azarenkovou a je ve čtvrtfinále US Open! Kvitová jasně prohrála s Pegulaovou

5. 9. 2022, 20:09
Aktuality 188
US OPEN - Finalistka ročníku 2016 Karolína Plíšková vyhrála parádní tříhodinovou bitvu s trojnásobnou finalistkou Viktorií Azarenkovou, zopakovala v New Yorku loňskou čtvrtfinálovou účast a ve středu zabojuje proti Aryně Sabalenkové o své páté grandslamové semifinále. Petra Kvitová naopak skončila v osmifinále po jasné porážce s domácí Jessicou Pegulaovou a své maximum ve Flushing Meadows nevyrovnala.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková v letošní sezoně, do které kvůli zlomenině ruky naskočila až v březnu, zaznamenala teprve čtvrtý pořádný výsledek. Na semifinále ve Štrasburku, čtvrtfinále v Berlíně ani semifinále v Torontu však na následujícím turnaji nenavázala a na US Open tak přijela v nejisté formě.

V New Yorku si ovšem 30letá Češka vede výborně a má za sebou už třetí zvládnutou náročnou bitvu. Finalistka ročníku 2016 v super tie-breaku zdolala Magdu Linetteovou, se kterou prohrávala už 1-4 v rozhodujícím dějství, pak přehrála zraněnou krajanku Marii Bouzkovou, po obratu Belindu Bencicovou a dnes v souboji bývalých světových jedniček po třech hodinách 7-5 6-7(5) 6-2 Viktorii Azarenkovou. S trojnásobnou finalistkou upravila vzájemnou bilanci na 5-4.

Plíšková zakončila úvodní dva sety s pozitivním poměrem vítězných úderů a nevynucených chyb, přesto potřebovala všechna tři dějství. Ve zkrácené hře totiž začala mankem 0-4, a přestože dokázala snížit na 5-6 a měla k dispozici servis, Azarenková po vítězném forhendu tie-break nakonec získala.

To nejlepší si rodačka z Loun schovala do závěrečné sady. Nasazená dvaadvacítka trefila 85% prvních podání, soupeřce nenabídla jediný brejkbol a trefila 16 winnerů a pouhých pět nevynucených chyb. Postupem do čtvrtfinále zopakovala loňský výsledek. Pod novým trenérem Leošem Friedlem vyhrála 10 ze 13 zápasů.

"Za postup jsem ráda. Myslím, že to byl z mé strany jeden z nejlepších zápasů v sezoně. Ona hrála také výborně. Úroveň zápasu byla vysoká," řekla Plíšková na tiskové konferenci.

Nyní poslední česká zástupkyně ve dvouhře letošního US Open si čtvrtfinále na grandslamech zahraje podesáté v kariéře a bude útočit na páté semifinále, první od loňské finálové účasti ve Wimbledonu. Ve Flushing Meadows má v této fázi úspěšnost 1-3.

Další krok k premiérovému grandslamovému titulu může udělat ve středu proti světové šestce a loňské semifinalistce Aryně Sabalenkové (h2h 2-2), s níž poslední dva vzájemné duely v loňské sezoně vyhrála. 24letá rodačka z Minsku v osmifinále zdolala 3-6 6-3 6-2 domácí Daniellu Collinsovou, s níž si poradila i ve čtvrtém vzájemném střetnutí, z toho třetím na newyorském grandslamu.

 

Petra Kvitová ještě před dvěma a půl měsíci prožívala hodně podprůměrnou sezonu. Na kontě měla pouhá dvě čtvrtfinále, jejím maximem na grandslamech bylo druhé kolo a v žebříčku nebyla ani v Top 30. Na poslední travnaté generálce v Eastbourne ovšem získala svou 29. kariérní trofej, ve Wimbledonu uhrála třetí kolo, v Cincinnati prošla do svého jubilejního 40. finále a do New Yorku přijela s bilancí 12-3 z posledních 15 zápasů.

V rámci letošního ročníku US Open se díky zlepšené formě řadila mezi černé koně, ovšem tuto roli se rodačce z Fulneku nepovedlo naplnit. Po vítězství nad kvalifikantkou Erikou Andrejevovou měla po odstoupení Anheliny Kalininové volno, ve třetím kole ve strhující bitvě po dvou odvrácených mečbolech udolala světovou desítku Garbiňe Muguruzaovou a poprvé od French Open 2020 (podzimní termín) se probila do druhého týdne grandslamů.

Další postup však neslavila, v osmifinále nestačila jasně 3-6 2-6 na domácí Jessicu Pegulaovou, se kterou vyhrála oba předchozí souboje, dokonce bez ztráty setu, a své maximum ve Flushing Meadows (čtvrtfinále z let 2015 a 2017) nevyrovnala.

Kvitová do utkání na centrálním dvorci Arthura Ashe vstoupila ztraceným podáním, který si ihned vzala zpět. Zápas poté na několik desítek minut přerušil déšť a dohrávalo se pod zataženou střechou. Po návratu byla chvíli lepší 32letá Češka, jenže za stavu 2-1 nevyužila tři brejkboly. Pak sice ještě udržela servis, ale ve zbytku setu se vyhazovala a uhrála už jen čtyři body.

Naděje na obrat se zvýšila při vedení 2-0 30-0 ve druhém dějství. Game na returnu však do vítězného konce nedotáhla, odstartovala další festival nevynucených chyb a následujících šest her ztratila. O podání přišla celkem šestkrát.

"Dneska to byl její den, hrála fakt dobře. Mně přišlo, že nemám moc co hrát. To se mi příliš nestává. Její údery byly ale strašně dlouhé a nedalo se z toho moc zahrát. Nedala mi míč zadarmo a bylo to těžké. I když jsem měla určité šance, které bych mohla zvládnout, dala mi na brejkboly vždy dobré servisy. Zahrála prostě velmi dobře," řekla českým novinářům Kvitová.

Pegulaová, která dnes nastoupila s jasnou a nakonec úspěšnou taktikou vyčkávání na chybu, znovu potvrzuje, že se jí letos daří pouze na těch největších turnajích. I své sedmé letošní čtvrtfinále absolvuje na podnicích WTA 1000 či grandslamech.

Osmadvacetiletá Američanka si čtvrtfinále grandslamů zahraje počtvrté v kariéře, dál se nedostala na loňském ani letošním Australian Open a v této fázi ztroskotala i nedávno v Paříži. V New Yorku, kde je ve druhém týdnu poprvé, v něm vyzve Igu Šwiatekovou (H2H 1-2).

Jednadvacetiletá Polka mohla na US Open znovu po roce skončit v osmifinále, ale nakonec své maximum na závěrečném grandslamu sezony vylepšila. Světová jednička otočila manko setu a brejku a čtvrtfinalistku nedávného Wimbledonu a až 108. hráčku světa Jule Niemeierovou nakonec po více než dvou hodinách zdolala 2-6 6-4 6-0.

Postup dvojnásobné vítězky Roland Garros se nerodil snadno. Kvůli dvěma ztraceným servisům prohrála první set a ve druhém měla po dalším brejku soupeřky manko 1-2. Na lavičce schovala hlavu do ručníku a snažila se namotivovat k obratu. Ten se jí vzápětí povedl.

Polka získala čtyři brejky, vyhrála sadu 6-4 a v rozhodujícím setu nadělila kanára. Wimbledonská čtvrtfinalistka Niemeierová, které patří 108. místo v žebříčku WTA, ztratila od začátku druhé sady až do konce zápasu sedm servisů za sebou. Celkem udělala také 42 nevynucených chyb.

"Jsem hrdá, že jsem neztratila naději. Bylo to pro mě těžké zatlačit ji zpět," řekla po utkání Šwiateková. "Mám radost, že si před vámi ještě zahraju a doufám, že se vám budou moje zápasy líbit a nebudete při nich ztrácet čas," doplnila s úsměvem.

Už v neděli se rozhodlo o čtvrtfinalistkách dolní poloviny pavouka, v rámci úterního programu se střetnou Ons Džabúrová s Ajlou Tomljanovicovou a Cori Gauffová s Caroline Garciaovou.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 60.100.000 dolarů
pondělní výsledky (5. 9. 2022)
• Dvouhra - osmifinále •
Kar. Plíšková (22-ČR) - Azarenková (26) 7-5 6-7(5) 6-2
Pegulaová (8-USA) - Kvitová (21-ČR) 6-3 6-2
Šwiateková (1-Pol.) - Niemeierová (Něm.) 2-6 6-4 6-0
Sabalenková (6) - Collinsová (19-USA) 3-6 6-3 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

188
Přidat komentář
Nola
Kaja smile, videla som prvych 6 hier, kedy Aza vyrovnala, nejak som mala obavy.... videla som aj Igu , to bol otrasny zapas, superka prehrala vdaka tomu, ze nedokazala uviest lopticku do hry... videla som medzi tym iba koncovky 3 setov s Nadalom a neverila som vlastnym ociam
Reagovat
Torn
Alespon konečně řekla pravdu, že Karolínu hrubě podcenila. Porazila jí dvakrát (a i tehdy ne zrovna úplně přesvědčivě), tak si říkala, že jí porazí i potřetí. To se jí hrubě nevyplatilo ve Wimbledonu loni, potom i na betonu bez šance.

Bude to těžký zápas, ale Kája je určitě v mentální výhodě a řekl bych, že i teď líp hraje než Sabalenka. Navíc Kája není favoritka zápasu. Aryna může dost kazit, dvojchyby. Reálně jí tak trochu herně prověřila Collins, ale zbytek ne. A i tak musela do tří setů.

Sabalenka letos nic moc. Finále Stuttgart a Hertogenbosch.
Reagovat
tommr
Sabalenka sice v minulosti hrávala o dost líp než hraje ted, ale pořád je to vysoce nebezpečná soupeřka. Přiznám se že jsem její výhru nad Collinsovou vůbec neočekával a jsem ted trochu zaskočenej. Zřejmě chytla formu ...
Reagovat
Torn
Tak se podívej na Collins...Co letos uhrála. Vlastně nic moc. A na US open taky neměla těžké soupeřky. Osaka je delší dobu už mimo.
Reagovat
com
tak jeste 3x vyhrat smilesmilesmile
Reagovat
Torn
Bude to hodně těžké. Pokud porazí Arynu, čeká jí tam Pocahontas nebo Pšonda.
Reagovat
com
jo SF se jevi jako nejtezsi.. Swiatek ji nadelila 2 kanary, Pegula ji zas porazila 4x behem par mesicu, i kdyz naposled vyhrala smile No zvladnou SF a finale pak bude uplna brnkacka smilesmile
Reagovat
tommr
no to teda nevím. Garcia, Gauff, Jabeur i Tomljanovic jsou momentálně v superformě. Jen ta poslední se zdá být aspon trochu hratelná ...
O finále ale ted stejně nemá smysl spekulovat když před Karolínou stojí tak velká překážka jako je Sabalenka. Kdyby jí porazila byl by to pro ní megaúspěch ...
Reagovat
Torn
Tak Sabalenka nepředvádí letos nic extra.
Reagovat
brixner
Takový vochmatiky s jednou vosou...Vosů je všude dost, né?
smilesmile
Reagovat
brixner
Mě jednou bodla vosa do takovejch míst, že když sem večír naklusal k sousedce a pojedl sem a vstal vod stolu a dal si ruce v bok, jako že "Qurva, tak co je??", sousedka vodcouvala k voknu, dál už nemohla, páč pátý patro, žáno a dala ruce před sebe a zašeptala :"Hele, Brixi, neska fakt né, ňák mě rozbolela hlava a ty vypadáš jako bejk...to nedam, víš?" No, smutně sem se kouk, pomalu a rozvážně sem strčil do pusy posledních pět kousků švěstkovýho koláče, popad sem z lednice flašku s colou pro případ, že by mě na neodvratnym vodchodu přepadla žížeň a se dvěma tatrankama, co se válely na lince a vešly se eště do mejch šortek, sem smutně vodešel a to vám povídam, že sem ani tehdá nepráskl dveřma! Tydle vosové se furt někomu serou do života, hnus fialovej to je...
smilesmilesmile
Reagovat
Mantra
se dá ještě omluvně napsat, že je stejně dobrá jako jakýsi Nadal smile
Reagovat
Torn
Tak byl na její tréninku a údajně Petře radil. :D Nevím, co jí radil, když prohrála a pak sám prohrál. :D Nadal asi nebude ideální trenér. :D
Reagovat
Mantra
To bude u Komančů v alejích na...to smile
Reagovat
annah
Velká gratulace, Karolino! Ještě bys mohla zdolat minimálně tu řvoucí saň .????
Reagovat
peek
I když jsi snad žena činu
a nehraješ na půl plynu,
neholduješ ginu, vínu,
makáš jak burlak na Rýnu,
i když držkou ryješ hlínu,
pliveš jedovatou slinu,
ječíš jak s vetřelcem v klínu,
neporazíš Karolínu!
Konečně to pochop, huso,
Káji je letošní USO!
Reagovat
vavrinec
smilesmile
Burlak na Rýnu, to je dobrý! smile
Reagovat
Torn
Je to básen na oslavu Káji nebo tajná ruská propaganda? :D
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
A211
Super Speciál
Reagovat
peggy
Karolino,veliké blahopřání a pokračuj dal jsem prostě Česká jednička.smile
Reagovat
Krisboy
Ty seš stará komunistická zavistivá svině a nikoli jednička. Seš tak blbá, že ani nevíš, co píšeš.
Reagovat
gigin
:))) já se fakt divím, že se necháš vytočit, když víš, že je úplně mimo.
Reagovat
farr
smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Mě vadí, že i tohle má volební právo. Padá na mě beznaděj a bojím se budoucnostismile
Reagovat
gigin
Černý dny se můžou zdát
Vize černý jsou
Zítřek oblík černý frak
Není proč se bát
Máme mantru svou
Černá je metal
Už je to tak

:DDDD
Reagovat
Torn
Ale my tu vážně Mantru máme. :D
Reagovat
Krisboy
smile
Do vlákna pod peggy se to hodí smile
Reagovat
Torn
Peggy Bundová má volební právo? :D
Reagovat
Torn
Tak blbá nebo tááák chytrá. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Respektsmilesmile
Reagovat
SpacialRecognition
1-4 15-30 a potom *8-7 dva míče od porážky tak je čtvrtfinále slušný
Reagovat
Fransoas
V tomto mači ji dost podržel servis a to bylo základem jejího úspěchu.Velká gratulace.

V textu je omylem uveden jiný rok. Ten přesně sedí pro Petru.
Reagovat
vrabejka
Jsem z výkonů Káji nadšený. Už po skvělé otočce proti Bencic se zdálo, že se do té formy zase postupně dostává. A dnes další super vítězství, tentokráte proti GS šampionce. Na US Open mě Kája fakt baví. Čiší z ní energie, je tam znát zápal pro hru, má skvělý pohyb i servis, probudila v sobě velkou bojovníci. Body z minulého USO má obhájené, už může jen získat. A příští kolo by rozhodně nemusela být konečná. Bylo by fajn kdyby dostala šanci se pomstít za předchozí drtivé porážky buď proti Swiatek nebo proti Pegule.
Reagovat
farr
53 36 Karol
45 39 Vika
W-UE

parádní úroveň na WTA velkej nadstandard. Pochvala oběmasmile. Další koukatelnej zápas po MuGu vs Kvítí na letošním USO navíc i bez nervů tentokrátesmile
Reagovat
Torn
Asi její letošní nejlepší zápas. Azarenka hrála opravdu kvalitně, ale Kája byla trpělivější a víc nohama na zemi. Vika tradičně komediantka.
Reagovat
hluuusa
Super. Kaja se nasla, hrala vyborne a poslala domu Azarenu i s tim jejim zrejme synem, ktery se tam predvadel jako cvicena opice.smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Dobry-den
Nejlepší letošní výkon od Karolíny! Soupeřka v prvních dvou setech vrátila skoro každý return, Karolína nedostala moc bodů zadarmo, ale ubojovala to. Dneska nevypustila zbytečně žádný míč, fakt si pro to šla a zaslouženě postupuje. smilesmile
Reagovat
EllNino
Perfektní zápas, spolu s Mugu a Petrou zápasy turnaje :)

Do čtvrtfinále prosím Danielu! :)
Reagovat
Mony
Tam se snad chybovalo mnohem více ne? Možná větší nervy.. Já nikdy neřešil, jestli lepší Kája nebo Peťa, ale po dnešku vidím Kaju výše.. nejen, proto že vyhrála. Viky asi nebyla slabší, než Pegula ani Mugu
Reagovat
George_Renel
Podívej se jen kolik která vyhrála turnajů a dojde ti, žes napsala blbost.
Reagovat
Mony
Já mluvím o soucasnosti
Reagovat
tommr
a ted ještě koho pro Karolínu ve čtvrtfinále? Já bych preferoval Sabalenku ...
Reagovat
Fandina
kohokoli, koho porazí, ale když bude hrát jako dneska, tak možná spíš Sabalenku, Collins je podle mě víc stabilní hráčka, Saba se může i vyházet
Reagovat
Liverpool22
Asi bych bral taky raději Kladivářku - dělá hodně dvojchyb a tak.....
Reagovat
Torn
Navíc Sabalenka nebude mít takovou podporu jako Collins.
Reagovat
Liverpool22
smile jo to je taky pravda smile
Reagovat
tommr
na to je Karolína příliš zkušená než aby jí to mohlo nějak rozhodit ...
Reagovat
Dobry-den
smile Karolína tu dokázala porazit i Velematku, takže nic horšího ji už potkat nemůže.
Reagovat
Liverpool22
velká gratulace k postupu a super výkonu smilesmile Dnes Kája hrála skvěle takticky - byla fantastická v tom, že výborně mixovala pasivní hru s agresivní hrou - vždy ve správný okamžik zaútočila a vystřelila tam dělo smile Velké plus také je, že výkon Káji graduje a jak dnes, tak s Benčič ve 3. setu předváděla super tenis. Bravo Karolíno a jen tak dál....
Reagovat
tommr
jj tohle už je stará dobrá Karolína jak jí známe z dřívějška ... smile
Reagovat
Liverpool22
smile ano - pokud takhle bude hrát, tak fakt věřím, že to může celé vyhrát smile
Reagovat
farr
Jako zasloužila by si to, nevím kdo jinej v pavouku zbývá kdo by si to víc zasloužil za celou kariéru a na ty zkušenosti by to mohla uhrát, ale je to těžký strašně ještě i když přeleze QF a SF tak ty finále prostě Káje dycky tak blbě uteklysmile... Ale tak snad do třetice už by to mohlo klapnout. Nezbývá než držet palce ale moc jí nevěřím. Třeba se mýlím smilesmile.
Reagovat
farr
Pěkný výkon, škoda toho TB mohla prošetřit síly a 3. set nemusel být i když ve finále už byl vlastně formalitka ale dalo se to dát ve 2 no, ale hlavně se počítá postup takže gratulkasmilesmile.
Reagovat
tommr
zasloužená výhra Karolíny po velmi dobrým výkonu! Lonský čtvrtfinále obhájený ... smile Byly to ale strašný nervy až do posledního míčku ... smile
Reagovat
Liverpool22
3. set byl v pohodě - Kája dominovala smilesmilesmile
Reagovat
tommr
když ale neproměnila tři mečboly tak ve mě byla malá dušička ... smile
Reagovat
farr
Vůbec, hele od stavu 2:0 ve třetím bylo jasný, že Vika už se vystřílela v TB a tahala celý set za kratší konec provazu. Profesorsky si to pohlídala. Paráda smile
Reagovat
tommr
Karolína sice ve třetím jasně dominovala ale takovou hráčku jako je Azarenka nemůžeš ani na chvilku podcenit ...
Reagovat
makro99
3 hodiny strojoveho tenisu, s minimem chyb, dokonala koncentrace... no, stalo to za to smile
Reagovat
Roman47
Gratulace a já jdu spát, abych zítra mohl tvořit hodnoty. smile
Reagovat
Fandina
Káááááááááájjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

Dneska hrála super. Nádhera a naběhala i víc metrů než Vika. A měla i víc vítězných úderů a celkově hrála super. Obrovská gratulace. Nádhera!!!!
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Mony
Sukně z Pionyra přinesla stestismilesmilesmile
Reagovat
vergus
Už 5:2, tady to snad musí dopadnout smile
Reagovat
tommr
tentokrát už to ale vyšlo! Karolína bude mít dva pokusy na dopodávání zápasu ... smile
Reagovat
HolyMotors
Neskutečej výkon Karolíny. Takhle dobře jsem ji hrát dlouho neviděl, jestli vůbec někdy. A to že jí sleduju hodně. Možná servis by mohl být malinko lepší, ale jinak mi přijde neuvěřitelná smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Mony
Právě lepší její servis tu rozhoduje. Jinak skvělý zápas.. S tímhle může Kája dojít daleko. Ale pořád je závislá na tom servu.
Reagovat
farr
Ale jo hrála takhle stabilně když byla ve finále W i USO, je to pěkný tenis opravdu bájo, oproti těm hrůzám odpoledne. Co mě nejvíc zaráží jak mě dřív iritovala s tím svým přístupem že na to dlabe, tak dnes ne přístup je OK rve se o každý míč ale ten její fuck off přístup a ledovej kalkul je přímo geniální a Viku evidentně tohle užírá do morku kostísmilesmile.
Reagovat
frenkie57
Viď! Ona ledově klidná, jak se na její nick sluší a patří a Viki mlácení raketou , řvaní, oči v sloup apod. I tohle dělá hráčku šampionkou.
Reagovat
frenkie57
Ten servis je kvalitní, ale Viki není žádnej nazdárek. Kromě toho si myslím, že Kája to tam dnes strkala víc na jistotu, než na riziko, proto těch es bylo dneska málo. A taky Viki, že jo. Každopádně paráda, je to doma. Do QF raději Sabalenku, Queen od DF kontra Queen of Ace.
Reagovat
frenkie57
Servis byl ok, ale bylo znát, že to Karo hraje více na jistotu, aby se na servisu nevyautovala. A myslím, že jí tahle taktika docela vyšla, protože výhrála smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Dobře Kájo, ještě dvakrát tvoje podání a bude to.
Reagovat
Torn
Azarenka ted měla dvakrát až nechutně kliku. :D
Reagovat
tommr
jj hlavně ten defenzivní lob do růžku ... smile
Reagovat
tommr
ted mohla Karolína zápas rozhodnout. Ty tři neproměněný brejkboly na 4:1 jí ještě budou hodně mrzet ... smile
Reagovat
Dobry-den
Ten gem zahrála zbytečně pasivně. I returny na druhý servis hrála na střed. Zase jen čekala na chyby soupeřky. smile
Reagovat
Liverpool22
Kája to dnes hodně střídá - chvilku pasivní a pak tam vystřelí agresivní winner jako nyní a vede 4:2 - zatím tato taktika vychází smilesmile
Reagovat
Torn
Azarenka se mlátí do hlavy...:D At se praští raketou, čůza jedna. :D
Reagovat
tommr
škoda tý třetí hry. Azarenka v ní měla pořádnou kliku ...
Reagovat
Liverpool22
vedeme 3:1 klid smilesmile
Reagovat
fandorin78
Americká televize je na dvě věci. Místo aby ve vysílání přepnuli na přímý přenos Plíšková - Azarenka, kde probíhá 3. set, kecají o vítězství Tiafoea nad Nadalem a pořád to pouští ze záznamu. Na to bude sakra času dost, až se nebude hrát.
Reagovat
Liverpool22
Hmmm. Tak noční drama pokračuje. Vika po zásluze srovnala na 1:1 - ve 2. setu byla lepší a dominantnější....Fandíme dál smilesmilesmile
Reagovat
Torn
Co plácáš tvl. :D Se podívej na statistiku. Zaslouženě nic nevyhrála. Naopak Karolína otočila druhý set a zasloužila si ho získat. :D
Reagovat
Liverpool22
Tady se neshodneme - Vika se oproti 1.setu zlepšila - můj názor. Teď vedeme 2:0 takže klídek smile
Reagovat
Torn
Zlepšila, ale i tak. :D
Reagovat
Torn
Jenže my chceme 6:0, 2:0 je málo. :D
Reagovat
farr
Kdyby ho otočila už se nemusel hrát 3. set snad ne? Nebo je někde logic brain na mý straně, že to nechápu lol...smilesmile
Reagovat
Torn
Narážka je jasná...smile
Reagovat
tommr
Karolíně nepomohla psychologická výhoda získaného setu v zádech a TB bohužel nezvládla ... smile
Těžko říct so se odehraje ve třetím setu ...
Reagovat
Liverpool22
nesmí si nechat utéct začátek. To byl problém v TB, kde jí to uteklo......
Reagovat
tommr
začátek dobrej. Ted to ještě udržet ... smile
Reagovat
Torn
Se obávám, že Káje fyzicky odpadne.
Reagovat
tommr
Karolína už má jistej TB. Lepší by ale bylo to ukončit na returnu ... smile
Reagovat
Maisterstich
Opravdu je lepší vyhrát 7:5 než 7:6? Právě teď si objevil Ameriku, jsi nejchytřejší člověk na světě. Měřil sem tvé IQ svým metrem na dálku a praskl mi. Tudíž buď: 1) máš nad 300 a nebo po -100... Vyber si
Reagovat
Maisterstich
Azarenka je nastrčená od Putina, to je jasně vidět.
Reagovat
Fandina
Ta Vika je strašná houkačka. Fakt je to hrůza hrůz.
Reagovat
Torn
hůůů hůůů šššššš :D
Reagovat
fandorin78
Na Sabalenku nemá. To je teprve siréna. Proti ní je Azarenka jak noční vánek.
Reagovat
Roman47
Po těch 2 předchozích antitenisech je konečně na co koukat. Plíšková hraje dobře a snad to dotáhne do úspěšného konce.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Fandina
:-))) pěkné holky a pěkný tenis od nich.
Reagovat
Maisterstich
Evidentně si moc pěkných holek v životě neviděla, když tohle napíšeš.
Reagovat
Fandina
Evidentně si je neviděl ty.
Reagovat
Maisterstich
Fandino, kdybys viděla, co já jsem v životě viděl, to bys teprve viděla.
Reagovat
Fandina
To je mi úplně jedno, co si viděl. Jisté je, že nevíš, co je pěkná holka. To mi stačí.
Reagovat
Maisterstich
Fandino, já viděl holek a to nejen oblečených, ale i kompletně nahých. Dokonce i vím, jak nahá vypadáš ty.
Reagovat
Fandina
To je mi úplně jedno.
Reagovat
Maisterstich
Kdyby ti to bylo jedno, nereaguješ Fandino. Ale nahá moc hezká nejsi.
Reagovat
Fandina
Já na hlupáky ráda reaguji.
Reagovat
Roman47
Jak říká klasik:
"Vidíte to moc černě."
"Ale nevidím. Já vidím jen to, co vidím, a vidím, že jen tak něco neuvidím."
Reagovat
brixner
Ale když to pořádně voholíš, tak zas uvidíš!
Vo to strah nemam!
smilesmilesmile
Reagovat
paddy
No nic, utíkám vzbudit coma smile smile
Reagovat
SpacialRecognition
nenech lokaje Lukašenka vyhrát smile
Reagovat
Torn
Azarenka není žádný lokaj. :D Jasně se vyhradila, ale její prohra by jistě potěšila Kostyak.:D
Reagovat
SpacialRecognition
https://www.belarus.by/nimages/s000249_470134.jpg
Reagovat
brixner
Fotomontáž!!!
Účelofkááá!!!

smilesmilesmile
Reagovat
Torn
Tak byla na pohřbu no. :D
Reagovat
Torn
To honění si ega, aby jí publikum fandilo, je otřesný.
Reagovat
tommr
jj je s tím extra protivná ...
Reagovat
zfloyd
Viku přehrává , jestli nezačne dělat chyby tak vyhraje smilesmile
Reagovat
tommr
škoda těch tří brejkbolů ve druhý hře. To moh bejt rozhodující brejk ... smile
Reagovat
Torn
Azarenka bohužel dost dobře čte podání Karolíny.
Reagovat
tommr
Azarenka má dobrej return a Karolíně nefunguje první servis. To je strašná kombinace ... smile
Reagovat
tommr
a bohužel hned přichází trest ... smile
Reagovat
Liverpool22
Vika se teď zlepšila - hraje víc na riziko. Nicméně máme nahráno - takže zatím klídeksmile
Reagovat
tommr
ve třetím setu se začne od nuly ...
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
vergus
Neskutečná řežba už od prvního setu, nebál bych se tvrdit i o úroveň výše, než Petra s Mugu (možná ten STB byl kvalitou podobný) smile
Reagovat
Fandina
Jj, je to super střílečka od obou.
Reagovat
tommr
Karolína vydřela maratonskou první hru druhýho setu podobně jako první hru v prvním setu. smile Doufejme že je to dobrý znamení ...
Reagovat
Torn
Snaží se být extrémně agresivní, víc než obvykle. A ty jej stížnosti...komedie stará. :Dsmile
Reagovat
Torn
Možná to, že občas doběhne ty 2-3 míče navíc, mohou značně ovlivnit vývoj zápasu.:)
Reagovat
Ela-fon-isi
Karolína neuvěřitelně zlepšila pohyb a na returnu hraje skvěle. Dříve věc nebývalá. smile Musím jít spát, ale věřím, že to vyhraje ona i Franta. smile
Reagovat
tommr
fantastickej závěr prvního setu: nejdřív získala setbol po nádherným bekhendu a pak ho proměnila neméně hezkým forhendem ... smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
super a urvala vyrovnaný 1. set. smile Kája je v klíčových momentech agresivní, nebojí se dát ránu což je asi drobná nuance, která rozhodla 1. set....
Reagovat
EllNino
Takhle se plete z ho*na bič! smile
Reagovat
Dobry-den
Haluzářka no. smile
Reagovat
tommr
to jsou zvraty! Karolíně sice nefunguje první servis, ale zatím se ještě pořád drží ve hře ...
Reagovat
Dobry-den
smile
Reagovat
Maisterstich
Chci se zeptat, jestli si to u ty Karolíny ještě sedne a nebo si to už sedlo, díky...
Reagovat
tommr
proč si nenechala ten míček spadnout?! Tenhle zkaženej volej jí bude stát první set a tím nejspíš i celej zápas ... smile
Reagovat
Maisterstich
smile
Reagovat
Dobry-den
Vika posílá dáreček zpět na druhou stranu. smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
od začátku vypadala, že to nepůjde. Chodila trochu ohnutá a měla skleslá ramena. Celkově to nevypadalo dobře. Řeč těla byla jasná. Škoda. Původně jsem si myslela, že by mohla Pegulu dát.
Reagovat
tommr
Katka se právě stala staronovou světovou jedničkou v deblu. Pomohlo jí k tomu dnešní vítězství Garcia/Mladenovic nad Kichenok/Ostapenko. Ostapenko byla totiž poslední hráčkou která ještě mohla Katku teoreticky předstihnout ... smile

Má to ale i svojí stinnou stránku. Garcia/Mladenovic se v letošní Race dotáhly na KrejSi takže boj o letošní TM se dál komplikuje ...
Reagovat
Patik
Ešte pred dvoma dnami bola lvice smile
Reagovat
com
No Karolina zase bude hrat az za hodinu, kdo vi jestli.. Takze smilesmile Snad to vyjde smile
Reagovat
Mony
Tak podobný zápas, jako Peťa s Pegulou, teď mezi Niemaier a Igou.. Iga má smůlu, že není tak kvalitní v defenzive, jako Pegula, takže Julie má trochu lehčí práci a nemusí si vše uhravat sama. Iga má jiné, hlavně technické předností, které ji však dnes jsou k ničemu. Už dříve jsem si všiml, podobně jako Kája Pl. ve svých začátcích, že Iga je hodně zranitelná, když hraje 2.housle a je pod tlakem.
Reagovat
Maisterstich
Dneska to byla ostuda, styděl sem se do morku kostí, podle mě by Kvitová měla všem divákům zaplatit lístky.
Reagovat
smazaný uživatel
A nechtěl bys proplatit ještě tiket, chudáčku?
Reagovat
Maisterstich
Já jsem na tom zápase nebyl, tak nechci tiket proplatit.
Reagovat
brixner
...a vyšurovat palubu, nachytat ryby k snídani, rychle se naučit helmutsky a zjebat po ránu našeho kápa a nakonec mi uvařit nudle!
Jojo, život je boj...smilesmile
Reagovat
LukasH
Petře se skvěle hraje proti "starým známým". Má to taky úplně jinou atmosféru. Většina jejích soukojenkyň už ale skončila a s těma novýma už to nemá moc náboj. Ještě by mohl být nějakej trhák s Azou než obě skončí :-)
Reagovat
Mony
Jo, snad si to někdy na invalidním vozíku rozdaji
Reagovat
Torn
Neviděl jsem zápas, tak to komentovat nebudu, ale co se týče budoucnosti, tak si myslím, že by byla škoda, kdyby zbytek sezóny Petra zabalila. Určitě má šanci i na TM. Druhá půlka letošní sezóny je zatím docela dobrá.

Příští rok má půlku sezóny minimum obhajob, tak toho snad využije.
Reagovat
com
ty ses nedival smile a to si rikas fanousek :D
Reagovat
Torn
Jako já nejsem fanoušek ani jedné, proč bych na to musel koukat za každou cenu. :D
Reagovat
com
téééda, ja myslel, ze Kvitovic fandis smile no aspon, ze na Karolinu se divas i do tri do rana smilesmile
Reagovat
paprikovygulas1
Chalan len preferuje svoj vlastný život
Reagovat
Torn
Přesně.Já koukám takhle v noci jen výjimečně. :D
Reagovat
Torn
Viď? :D
Reagovat
Grape
Petro nevadí, i tak fajn turnaj od tebe. Kritizovat za dnešek tě nebudu, to určitě obstará spousta jiných zdejších diskutujících...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Liverpool22
dnes bylo bohužel vidět a to jak z výrazu tváře, tak řeči těla, že Petra už toho má plné brejle - chyběla tomu jiskra a dynamika.smile
Nicméně zápas s Mugu byl super - byl to BIG tenis a celkově s osmifinále může být Petra spokojená smile
Reagovat
Dobry-den
Minulý týden odehrála DVA zápasy. Ano, ten s Mugu byl náročný, ale na GS nemůže čekat lehké zápasy. Pokud je po 2 zápasech totálně fyzicky a emocionálně dodělaná, tak tam nemá co dělat. Sorry jako...
Reagovat
EllNino
Neomlouvej se, ale nerozumíš tomu smile
Reagovat
Dobry-den
Co říkáš na Zdendu? Dneska sis zapomněl pobrečet. smile
Reagovat
EllNino
Zdenda hrál?
No zatím tady brečíš jako malá puberťačka akorát ty ... si to znovu přečti smile Sorry jako...
Reagovat
Dobry-den
Moc to žereš.
Reagovat
EllNino
Upřímně, nemáš pravdu, já jsem byl s prohrou smířenej, nějak to dopadlo a jede se dál, tenis v mém životě momentálně už není zase tak důležitý, prostě na to není čas :)

Petru jsem na GS titul neviděl, potěšila výhra nad Mugu ... budu držet palce Karolíně a to je tak vše
Reagovat
Grape
Proč by tam neměla co dělat? Vždyť uhrála osmifinále.
Reagovat
Liverpool22
smile přesně. Osmifinále je úspěch. smile Beru to tak, že Petra už má splněno - 2x GS titul, placka z OH, výhry ve Fed cupu......Už se musí snažit mladší - nyní by českou káru měla táhnout Bára - je v ideálním věku.....
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Přesně to bych napsala. Dnes byla únava silnější, než chvilková vůle.
Reagovat
EllNino
Od stavu 3:3 a té smolně prohrané výměny na 0:30, tam Petru Jess nahlodala a od té doby to bylo pčíšerné představení, a nic na tom nemění ani ty dva gemy na začátku 2. setu ...

Petra vyhrála svůj malý turnaj ve 3. kole a dneska už nebylo kde brát ... i tak je super, že ještě porazila na GS hráčku top 10 (ano, mizerná forma, ale furt hráčka top 10), uhrála 2. týden na GS atd. Dnešek kazí dojem, ale Jess je prostě příliš konzistentní na to, aby se Petra mohla takhle vyhazovat ...

Jsem zvědavý na další program, nemá tam nic, zapsaného, tak se uvidí :) V Race bude po US Open zřejmě na 15. místě, což je tedy solidní vzhledem k šancím na případné pokračování kariéry :) A kdo ví, třeba ještě zabojuje o TM, letos visí postup hodně nízko
Reagovat
Mony
No josmile.. Jak Pete začnou chytat ty její dela, tak 3.ci 4. úderem už se vyh:ází. Šanci má, když souperka nebude stíhat a domlatí ji prvními udery. K tomu se taky musí dostat do laufu a v něm stejně nevydrží víc, než 4 gamy... Takže Peťa ukázala návod, jak ji porazit. Ubránit první 3 výměny a nikdy to nebalit, když Peťa dominuje.. Na druhou stranu formu Peta má, akorát to už na ty TOP hračky nestačí. Se slabšími by to možná byla Peti exbibice
Reagovat
hanz
Tohle platilo vždy, 3. úder letí mimo. Už to mají vokoukaný a de facto se na to všichni soustředí, na nějaký vítězný údery pro ti de facto pečou.
Reagovat
LukasH
Takhle se to paušalizovat vůbec nedá. Dneska byla Petra úplně mimo, chvíli se snažila vyhecovat, ale pak to sama vzdala, protože asi neměla kde brát. Už jí vůbec nešvihala ruka (já se divím, že jí po zápase s Mugu neupadla). Sice to mrzí, ale vzhledem ke stavu Petřiny ruky i těla, fázi kariéry a vůbec letošních výsledků, je tohle úspěch.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
SpacialRecognition
Karolína dneska udělá pápá taky, to se neboj
Reagovat
hanz
smile
Reagovat
Torn
Ty seš jantar. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist