Plíšková prohrála i podruhé. Tipsport Elite Trophy vyhrál Růžový tým, rozhodlo více vyhraných zápasů

9. 8. 2020, 16:47
Aktuality 27
Růžový tým ovládl charitativní tenisovou soutěž Tipsport Elite Trophy, která začala po koronavirové pauze v době, kdy se ještě nehrály turnaje okruhu WTA. Souboj čtyřdílné série s Černým celkem Karolíny Plíškové skončil nerozhodně 2-2, ale Růžový tým uspěl díky lepšímu poměru zápasů 24-21. Vítězný celek získal na základě odehraných fiftýnů v celé soutěži šek s částkou 547.600 korun, kterou rozdělí na tři různé charitativní projekty.

V závěrečném klání na tvrdém povrchu na štvanickém centrkurtu vyhrál Růžový tým 5-4. První dvě části se hrály na antuce a Černý tým zvítězil v Praze 7-4 a v Prostějově těsně 7:6. Třetí díl se hrál na tvrdém povrchu a Růžový tým uspěl 9-3.

Ve čtvrté sérii v neděli uspěli za Černé Denisa Hindová s Václavem Šafránkem ve smíšené čtyřhře proti Johaně Markové a Jiřímu Lehečkovi 7-6 2-6 10-5. Pak už bodovali jen členové Růžových. Chybující světová trojka Plíšková nestačila na Němku Andreu Petkovicovou a prohrála dvakrát 3-6. Za stavu 4-4 získala vítězný bod Polka Iga Šwiateková, která zdolala Hindovou, náhradnici za zraněnou Karolínu Muchovou, jasně 6-3 6-0.

Akce vznikla jako souboj Černého týmu hrající kapitánky a světové trojky Karolíny Plíškové s Růžovým celkem, který v prvních dvou kolech vedla wimbledonská vítězka Petra Kvitová a ve třetím ji zastoupila Barbora Strýcová. Složení obou týmů se postupně obměňovalo a hrály například Švýcarka Belinda Bencicová či loňská finalistka Roland Garros Markéta Vondroušová.

Třetinu výtěžku dostane projekt Tipsport pro legendy. Část poputuje na natáčení příběhů vynikajících sportovců československé historie do sbírky Paměti národa a další bude věnována Fondu pro legendy, jenž poskytuje finanční pomoc i sportovním pamětníkům, kteří se v důsledku covidu-19 ocitli ve finanční krizi.

Další podporu získá organizace Debra, která pomáhá lidem trpící nemocí motýlích křídel. Poslední bude věnována čtyřletému Vaškovi Bukovskému, který trpí centrálním hypotonickým syndromem v rámci mozečkového syndromu.

TIPSPORT ELITE TROPHY - 4. KOLO, 1. DEN
kompletní výsledky 4. kola (07. - 09. 08. 2020)
Růžový tým Kvitové - Černý tým Plíškové 5-4
celkově po 4 kolech: 2-2 (24-21 na zápasy)
Pátek 7. srpna
Marková (ČR) - Hindová (ČR) 6-1 6-3 ... 1-0
Petkovicová (Něm.) - Muchová (ČR) 1-6 3-6 ... 1-1
Petkovicová/Šwiateková (Něm./Pol.) - Kar. Plíšková/Muchová (ČR) 1-6 6-7(4) ... 1-2
Sobota 8. srpna
Lehečka - Šafránek 6-7(8) 7-6(5) 10-7 ... 2-2
Šwiateková (Pol.) - Kar. Plíšková 6-1 6-7(9) 10-4 ... 3-2
Lehečka/Petkovicová (Něm.) - Šafránek/Muchová 3-6 4-6 ... 3-3
Neděle 9. srpna
Marková/Lehečka - Hindová/Šafránek 6-7(3) 6-2 5-10 ... 3-4
Petkovicová (Něm.) - Kar. Plíšková 6-3 6-3 ... 4-4
Šwiateková (Pol.) - Hindová 6-3 6-0 ... 5-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
Frick
To už asi fakt ten Covid slábne. smile
Reagovat
Blondie
Oceňuji Karolínu P., že svůj tým vedla od začátku až do konce smile
Reagovat
FulnekUltras
co zas nacvičujete, paní doktorko? smilesmilesmile

https://www.youtube.com/watch?v=PQghZDB4i8o
Reagovat
petrulinka
Tak za prvé, nikdo z nás neví, jaká byla domluva a za druhé, posledně tam Karolína vůbec nebyla a nahradila ji Kristýna.
Reagovat
cabuna
Karolína byla na všech 4 turnajích.Kristýna na 3,Když už něco píšeš tak si to ověř,aby jsi nepsala blbosti.
Reagovat
PetaM
Prosím tě, vyštrachal aspoň něco, čím se může utěšit. :D Po prvních dvou kolech tým Plíškové vedl 2:0, tak už si mysleli, že to mají v kapse a najednou vyhrál tým Kvitové a všichni drží hubu. :D Jó, kdyby vyhrál tým Plíškové, už je tady komik. Takhle je tu ticho po pěšině a tohle byla jediná pozitivní věc na prohře. :D
Reagovat
cabuna
To je neuvěřitelný..psala jsem pouze informaci ,pro pořádek ,Nepotřebuji se utěšovat ,ale koukám že některým tady hrabe a stále za každou věcí něco hledá ,tak si to tedy užijte ,když vás ty vnitřní boje baví smile*
Reagovat
EllNino
Tohle nebyla Petovo reakce na tebe, je to jiné vlakno .... achjo :)
Reagovat
cabuna
No já to pochopila jako reakci na mojí odpověd a přišlo mi to tedy mimo mísu smile* Protože já to psala jen jako fakt ,nehejtuji nikoho a vůbec to nebylo myšleno špatně.
Reagovat
EllNino
Kdyby to bylo na tebe, nebyl by ten příspěvek na stejne urovni s tvým :)
Reagovat
cabuna
Chápu já se pořádně nepodívala:-D To se Pétovi omlouvám .
Reagovat
lars
Vsak PetaM to dal do autu, protoze Blondie neni muz, ale zena, ktera fandi proti Pliskove :)
Reagovat
EllNino
Zrovna Blondie teda zaryta Kvitovka, myslela tojsem dobře vůči Karolíně, všechno nemusí být hejt
Reagovat
lvicek
Ale jako jo, ja s tim souhlasim. A trochu se divim, ze Peta radsi trenovala v Monacu, nez vyuzila moznosti turnaje na tvrdem povrchu v Praze na moc peknem kurtu, dokonce i s moznosti divaku. A to ted davala rozhovor na CTSport, takze do Prahy zrejme dorazila. Ze pred moznym US Open nechce hrat WTA v Praze na antuce chapu a ze chtela hrat v Berline na trave, to taky, ale tohe bylo trochu divne. To se vazne tak moc nechtely ty dve potkat?
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť to říkala v rozhovoru. Že pokud by hrála z plné přípravy nebylo by to dobrý.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pro Kájusmile?
Reagovat
smazaný uživatel
No ta nám to živě předvedla! smile
Tady je vyjádření Petry
?Jsem ale ráda, že ještě nehraji zápasy. Jsem v plné přípravě, takže by to asi nedopadlo nejlépe,? přiznala tradičně dobře naladěná Češka,
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže teď si dá voraz nebo počítá s tím, že v americké přípravce brzy vyhučí? Úplně to vyjádření nechápu...
Reagovat
smazaný uživatel
Má ještě spoustu času vyladit hru i tělo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kéž by se jí tam povedlo uhrát nějaký pěkný výsledeksmile
Reagovat
smazaný uživatel
No uvidime. Prý tam ještě zpomalili povrch a to není dobrá zpráva. smile
Reagovat
lvicek
Zas a zas? Ceho tim chteji dosahnout? :/
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nekonečný pinkaný ! smile
Reagovat
lvicek
Pritom si mnozi stezuji na tenis, ze je nepredvidatelne dlouhy pro televizni vysilani a vymysleji kraviny jako hrat na 10minutove sety, atd. atd., tak to vazne nedava dohromady smysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to taky nechápu a vadí mi to!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nemůžou nechávat vyhrávat dobrý hráče/ky. Radši nechají vyhrát ty, co toho víc naběhají. Asi se pak na nich uživí víc farmaceutických firem.
Ne vážně, ty pomalejší povrchy jsou trend na zabití a ke všemu většině našich hráček nevyhovujísmile Šéf WTA je mamlas, takže není moc čemu se divit...
Reagovat
lvicek
Ja jsem ten rozhovor jeste neslysela (byl tu doma kraval, takze jsem nepochytila ani slovo). Pujdu si ho ted pustit, kdyz se nehraje...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist