Plíšková prohrála se Šwiatekovou i ve Stuttgartu. Ve čtvrtfinále neudržela vedení

21. 4. 2023, 21:39
Aktuality 44
WTA STUTTGART - Šampionka z roku 2018 Karolína Plíšková ve čtvrtfinále antukového turnaje WTA 500 ve Stuttgartu světovou jedničku a obhájkyni titulu Igu Šwiatekovou nezaskočila. Česká tenistka sice získala první set, ale vedení neudržela a Polce neoplatila debakl z předloňského Říma.
Karolína Plíšková (© Profimedia)

Karolína Plíšková čekání na první semifinále od loňského srpna neukončila ani ve Stuttgartu. Proti světové jedničce Ize Šwiatekové k němu nakročila, ale vedení neudržela a čtvrtfinálový duel dvou bývalých šampionek prohrála 6-4 1-6 2-6.

Plíšková hrála se Šwiatekovou podruhé a poprvé s ní uhrála set i game. Ve finále antukového turnaje v Římě 2021 totiž utrpěla debakl 0-6 0-6.

Do odvety vstoupila 31letá Češka precizně, velmi rychle vedla 4-0 a i přes jeden ztracený servis získala první set. Jenže v dalším průběhu solidní úroveň své hry neudržela, ztratila 5 ze 7 her po svém podání a Polka nakonec roli favoritky potvrdila.

"Nezachytila jsem začátek zápasu a chvíli mi trvalo, než jsem se do něj dostala. Jsem ráda, jak jsem se po prvním setu zvedla a dokázala hrát čím dál lépe," komentovala Šwiateková.

Plíškovou před Roland Garros čekají ještě dva turnaje WTA 1000. V příštích třech týdnech se představí v Madridu a Římě.


21letá Šwiateková, jež předchozí turnaj v Miami vynechala kvůli zranění žeber, se v semifinále utká v repríze finále loňského US Open se světovou čtyřkou Ons Džabúrovou (h2h 3-2). Tuniská šampionka z Charlestonu dnes smetla 6-3 6-0 Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou a vyhrála i sedmý letošní zápas na antuce.

Vítězka letošního Australian Open Aryna Sabalenková ve Stuttgartu znovu po roce porazila Paulu Badosaovou a srovnala s ní vzájemnou bilanci na 2-2. Světová dvojka musela tentokrát likvidovat manko setu a brejku, ale vývoj otočila a po dvou a půl hodinách zvítězila 4-6 6-4 6-4.

Finalistka předchozích dvou ročníků Sabalenková si o čtvrté letošní finále zahraje s Anastasií Potapovovou
(h2h 0-0), která zdolala 4-6 6-3 6-3 světovou pětku Caroline Garciaovou, navázala na skalp Coco Gauffové a poprvé na jednom turnaji vyřadila dvě hráčky Top 10.

 

• WTA 500 STUTTGART •
Německo, antuka / hala, 780.637 eur
páteční výsledky (21. 04. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Šwiateková (1-Pol.) - Kar. Plíšková (ČR) 4-6 6-1 6-2
Sabalenková (2-Běl.) - Badosaová (Šp.) 4-6 6-4 6-4
Potapovová (Rus.) - Garciaová (4-Fr.) 4-6 6-3 6-2
Džábirová (Tun.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6-3 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
Pavol
Stávkové a Ja vedia že Swiateková s obľubou vypúšťa prvý set aby potom zabrala. Už neraz som na tom vyhral so zvýhodneným kurzom na Igu. Preto bolo až trápne sledovať aký nízky bol kurz na Igu po prvom vyhranom sete Plíškovej. Preto by som ten prvý vyhraný set až tak nepreceňoval. smile
Reagovat
Pavol
Dnes by mal vyhrať Rune aby si pofúkal boľačky od Rubľova. smile aj nízky kurz je kurz
Reagovat
Krisboy
Tak jsem tentokrát dal zase já na tvoje doporučení a dal jsem první set Jabeur, zápas Swiatek. To jsem dopadl smile
Reagovat
Drzymalski
Hodně hloupý titulek. Ale k věci. Výborný špil! Bilance gamů druhého a třetího setu neodpovídá ději. Bylo to vyrovnané a pro Jazdu rozhodly maličkosti. Plechovka má formu a Iga musela o výhru tvrdě bojovat. Rozhodla v delších raly, ale i v nich Karol často držela krok. Bohužel ji odešel servis a v závěru i síly.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Výjimečně s tebou beze zbytku souhlasím.
O výsledku, hlavně tedy 2. a třetího setu opravdu rozhodly detaily, ale hlavně ten výpadek na 1.servisu. Proti Ize a navíc na antuce se bez něj hrát nedá.
Důležitý bod Kája ztratila na středu BL, když se dobře nepostavila nebo nestihla postavit k úderu.

Celkově Kája odehrála velmi kvalitní zápas, ocenit se musí (i přes ovázané stehno) nadstandardní pohyb.
Tak hodně štěstí na dalších turnajích!smile
Reagovat
frenkie57
dnes prohrála, protože si zase umotala ten svůj obligátní drdůlek. Kdyby nechala ten ohon, vítězství je jisté.smile
Reagovat
Krisboy
V prvním setu měla ještě ohon. Pak už jsem to nesledoval.
Reagovat
com
smile taky sem to radsi vypnul po zacatku druhyho setu smilesmile
Reagovat
Krisboy
Nejdřív kolaps Lehečky, potom Karoliny. Takový pátek jsme si snad nezasloužili. Ještě že je tak krásně. Odcházím ven, na sluníčku se budu snažit najít ztracenou životní rovnováhu. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Předpokládám, že orosený půllitr zafungoval a rovnováhu ti vrátilsmile
Reagovat
Krisboy
Nikoli orosený půllitr, ale nepříliš vychlazený plechovkáč. Už jsem v pořádku. smile
Reagovat
Krisboy
Plechovkáč na kurtech, nutno dodat. Od zítra se hraje smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aha, tak aspoň něco, i když půllitr je holt půllitr smile
Ve vedlejším vláknu jsem tvou indispozici sváděl na ty smile na smile :D
Reagovat
frenkie57
Na třetí set si ho smotala do drdolu a to jednoznačně rozhodlo.smile
Bane, rozhodla zlepšená hra Igy a naopak nepříliš fungující podání a return Káji.
Celkově bych její vystoupení v městě automobilky Porsche hodnotil jako celkem úspěšné, formu nemá Karolína úplně špatnou, uvidíme, co nám předvede na tisícovkách v Madridu a Řimě a posléze na RG.
Reagovat
Krisboy
No, buďme objektivní a nohama na zemi. Prohrát se světovou jedničkou a navíc skvělou antukářkou není určitě žádná vostuda. Začátek druhého setu jsem ještě viděl a Iga prakticky nechybovala. Takže Karolíně bych dal za turnaj tak dvojku. smile
Reagovat
frenkie57
jj, bylo to opravdu dost solidní vystoupení a ten zápas s Igou byl rozhodně mnohem, ale mnohem lepší než ten debakl předloni v Římě. Na výkonu karolíny mě těší fakt, že opravdu o dost zlepšila pohyb, skutečně o ně bojuje a mnohdy i uspěje. Takže za mně to vidím tak, že GS pravděpodobně do konce kariéry nezíská, ale pár turnajových vavřínů by se jí sejít mohlo, na to hru rozhodně má.
Reagovat
Blondie
Hlavně šla do toho zápasu hodně nebojácně a s hlavou nahoře, ty dva kanáry si nepřipustila. Za to smile taková pozice není vůbec snadná - a sice prohrála, ale se ctí, bez toho, že by měla z posledního zápasu nějaký respekt vůči Ize :)
Reagovat
frenkie57
Ano, tak bylo, souhlasím.
Reagovat
frenkie57
A také se těším na její další zápasy. Musím přiznat, jako muž, že ten ohon je super, úplně jinak na mě působí, chci říci velmi pozitivně. Mátě někdo nějaké zahraniční ohlasy? Soc. sítě moc neprocházím, ale zajímalo by mně to.
Reagovat
com
Madrid a Rim nevim.. Ale FO vyhraje smilesmile
Reagovat
tommr
hrát dobře jeden set je málo. Proti Vekicový to Karolína ještě jakžtakž uhaluzila ale proti světový jedničce už to nestačilo ...
Čtvrtfinále na tak silně obsazeným turnaji je ovšem nespornej úspěch. Kdyby to takhle Karolíně šlo i na ostatních turnajích tak by se brzo vrátila do první desítky ...
Reagovat
Otmar
Z posledních 15 gamů uhrála Karo tři..to je 20 procent a statistika nelže, na to se vyhrát nedá. A můžete zahrát skvělých míčů kolik jen chcete.
Reagovat
lvicek
Njn... Dopadlo to jako s Barou vcera. Moc zivo tu v komentarich Karolina nema, to uz jsou vsichni na prazdninach?
Reagovat
Nola
nema, kazdy pocital s tym, ze Kaja konci....

vy ceski fans si nevazite velmi vase hracky zistujem, najma ked tu citam taku petrulinku a Blondie.....

Kaju mam z vasich hracok najradsej, aj ked som k nej mala velmi velke vyhrady v pociatkoch, je svoja, na nic sa nehra, povie, co jej slina prinesie na jazyk, nie je maistreamova figurka, nepoklonkuje sa nikomu.... snad zostane svoja do konca kariery smile
Reagovat
lvicek
No myslim, ze v tomto smyslu bude uz tezko neco menit ;). A z Venus si nejspis priklad brat nebude, takze se nejspis nemusis obavat.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
George_Renel
... povie, co jej slina prinesie na jazyk...
No, nevím zda je zrovna toto obdivováníhodná vlastnost. Než něco řeknu, je lepší to mít rozmyšlené, než něco plácnout. Stále má platnost:
"Mluviti stříbro, mlčeti zlato", zvlášť když člověk nepatří k nejchytřejším. A řekl bych, že to platí i pro psaní.
Reagovat
petrulinka
No tak logicky máš nejraději Karolínu, protože svůj k svému. Chytrosti moc nepobrala, ty taky ne.
Reagovat
Nola
ano svoj k svojmu, nemam v zivotopise pisanu pretvarku a falos...
tvoje kecy o kotnikoch, ktorymi si masirujes svoje ego na anonymnom fore, ti nedavaju ziadne pravo kritizovat iny nazor, si povysenecka fanaticka Petry, a s takymi je skoda stracat cas
Reagovat
cabuna
smile
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
petrulinka
No přesně jak píšu, svůj k svému.
Reagovat
Alien
smile
Reagovat
petrulinka
Aha, takže ty se do mně navážet můžeš, já do tebe ne? Super ????. A s Plíškovou mám pravdu. Někdo, kdo má pouze základní školu, nemůže mít prostě v sobě moc chytrosti. A tenis jí to jaksi nevynahradí.
Reagovat
frenkie57
Nechci se tady do toho moc míchat, ale nemá Karo jenom zákl. vzdělání proto, protože jaksi díky náročnosti tenisové přípravy prostě už na školu nebyl čas? Vemte si takového Jágra, to byl úplně stejný případ. Maturitu si udělal teprve až asi před deseti lety. Dosažené vzdělání není měřítkem chytrosti nebo hlouposti, ale možností, vůle a píle.
Reagovat
Blondie
Před dvaceti :)
Reagovat
frenkie57
Fakt? To ne, ten čas nemůže tak leťet. kompromis, před patnácti.smile
Reagovat
Blondie
Dokonce 21 :D
Reagovat
lars
in :)
Reagovat
cabuna
smile
Reagovat
Alien
Potěš koště?
Reagovat
zfloyd
hrála docela dobře , občas vystřihla i světový míč , ale s postupem času bohužel přibývaly jednoduché chyby a to Iga neodpouští smilesmile
Reagovat
Drzymalski
Byla k nim ale často donucená. Iga po mizerném prvním setu přestala skoro kazit. Její největší slabinou byl servis hlavně druhý.
Reagovat
Dobry-den
Kája uhrála o devět gemů více než v Římě. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist