Plíšková v Abú Zabí senzačně vypadla s outsiderkou, Muchová odstoupila

9. 1. 2021, 11:37
Aktuality 84
WTA ABÚ ZABÍ - Žádná z pěti českých tenistek se na prvním turnaji WTA v sezoně 2021 nedostala dál než do 2. kola. Dnes v něm skončily světová šestka Karolína Plíšková, jež senzačně nestačila na 292. hráčku světa Rusku Anastasií Gasanovovou, a Karolína Muchová, která z dosud neznámých důvodů k zápasu proti Darje Kasatkinové nenastoupila.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková v uplynulých čtyřech letech zahájila třikrát sezonu turnajovým triumfem v oblíbeném Brisbane, kde se letos kvůli koronaviru nehraje. Ve Spojených arabských emirátech se jí pod vedením nového kouče Saschy Bajina zdaleka tolik nedařilo.

V prvním kole světová šestka vyřadila Řekyni Despinu Papamichailovou, na další soupeřku z třetí stovky pořadí WTA však už nestačila. Proti Anastasii Gasanovové během 72 minut hry spáchala o třináct více nevynucených chyb (28) a prohrála 2-6 4-6.

Gasanovová úspěchu v kvalifikaci debutuje v hlavní soutěži na elitním okruhu a dnes si připsala nejcennější výhru v kariéře. Jednadvacetiletá Ruska nastoupila proti hráčce z první světové stovky poprvé a hned uspěla.

"Jako kdybych to dneska na kurtu nebyla já. Cítila jsem se tak sebevědomě, mám obrovskou radost," řekla Gasanovová na tiskové konferenci. "Je to překvapení, ale když jsem se ráno probudila, řekla jsem si: Proč ne? Proč bych nemohla vyhrát? Vlastně jsem čekala, že tu vypadnu v kvalifikaci nebo tak něco, ale prostě do toho jdu a chci vyhrát. Chci se letos dostat do druhé stovky žebříčku. Hrát proti tenistce z Top 10 je pro mě skvělá příležitost a šance ukázat, co dovedu," prohlásila.

V prvním setu připravila Plíškovou o úvodní dva servisy, sama nepustila bývalou světovou jedničku k jedinému brejkbolu a za 28 minut vyhrála 6+2. Plíšková si vypracovala ve čtvrtém gamu druhé sady pět brejkbolů, žádný však nevyužila. Vzápětí přišla o podání, ale čistou hry při servisu soupeřky vyrovnala na 4-4. Potom však znovu neudržela své podání a Gasanovová následně při svém servisu proměnila třetí mečbol.

Osmadvacetiletá Plíšková prohrála s hráčkou mimo 100 poprvé od srpna 2019, kdy v Cincinnati nestačila na Světlanu Kuzněcovovou. S hráčkou nefigurující v Top 200 prohrála v hlavní soutěži turnaje WTA vůbec poprvé v kariéře.

Karolína Muchová ve čtvrtek vstoupila do sezony vítězstvím 6-4 6-1 nad Dankou Koviničovou z Černé Hory. V pátek ještě zvládla po boku Markéty Vondroušové i úvodní zápas v soutěži čtyřhry, dnes ale z turnaje singlistek i deblistek odstoupila. Do osmifinále pustila bez boje Rusku Darju Kasatkinovou.

Z českých tenistek ve Spojených arabských emirátech pokračuje už jen Barbora Krejčíková ve čtyřhře se Su-Wei Hsieh. Nejvýše nasazený česko-tchajwanský tandem dnes zdolal po odvrácení mečbolu 6-2 5-7 12-10 dvojici Fichmanová/Olmosová a na první společné akci postoupil do čtvrtfinále. V něm utká s japonským párem Aojamaová/Shibaharová.

I svůj druhý zápas snadno ve dvou setech vyhrála Elina Svitolinová. Dnes druhá nasazená Ukrajinka přehrála 6-4 6-1 zkušenou Věru Zvonarevovou a postoupila do osmifinále. V něm Ukrajinku čeká další Ruska Jekatěrina Alexandrovová (h2h 1-0).

Bez ztráty setu pokračuje také Garbine Muguruzaová, jež porazila 6-1 6-4 Bělorusku Aliaksandru Sasnovičovou. O čtvrtfinále si pátá nasazená Španělka zahraje poprvé s Mariou Sakkariovou.

• WTA 500 ABÚ ZABÍ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 565.530 dolarů
sobotní výsledky (09. 01. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Gasanovová (Rus.) - Karolína Plíšková (3-ČR) 6-2 6-4
Kasatkinová (Rus.) - Muchová (12-ČR) bez boje
Svitolinová (2-Ukr.) - Zvonarevová (Rus.) 6-4 6-1
Muguruzaová (5-Šp.) - Sasnovičová (Běl.) 6-1 6-4
Rybakinová (6-Kaz.) - Xiyu Wang (Čína) 6-4 6-4
Sakkariová (9-Řec.) - Gauffová (USA) 7-5 6-2
Alexandrovová (17-Rus.) - Watsonová (Brit.) 7-5 6-7(7) 6-3
Kosťuková (Ukr.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-3 6-7(4) 6-3
• Čtyřhra - 2. kolo •
Su-Wei Hsieh/Krejčíková (1-Tchaj-wan/ČR) - Fichmanová/Olmosová (Kan./Mex.) 6-2 5-7 12-10

Aojamaová/Šibaharaová (5-Jap.) - Muchová/Vodroušová (ČR) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

84
Přidat komentář
rigoleto
Ten hnus plíšková snad brzy zmizí z kurtů. Tenis je noblesní hra a proto tam nepatří taková čarodějnice, která ještě tu hru neumí. At chcípne češka .
Reagovat
FulnekUltras
v případě krachu banky máš dneska jistých max. 100 tisíc ojro - větší částky se vyplatí diverzifikovat smile
Reagovat
Blondie
Dají se tu komentáře podobného odpadu nějak nahlásit?
Reagovat
Krisboy
Chlapec pravděpodobně prohrál větší částku smile Klid, stačí se mu vysmát a hotovo smile
Reagovat
jirkaS
prosím ban! smilesmile
Reagovat
EllNino
To jsou tak sterilní tenistky, žádné emoce ...:)
Reagovat
smazaný uživatel
pouzit slovo sterilni v ramci emoci je tedy hodne zvlastni... doufejme, ze holky jako zeny sterilni nejsou
Reagovat
EllNino
říkej si jim klidně leklé ryby, každopádně už se těším na naši Barču
Reagovat
tommr
ty stíny na centru jsou hrozný. Skoro není vidět míček ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Vyjádření k odstoupení Karolíny Muchové z turnaje v Abu Dhabi

Před samotným turnajem, se Karolína necítila moc dobře. Při startu turnaje už se cítila lépe a tak do něj nastoupila.

Před 2.kolem se necítila 100 % fit, a tak se bohužel musela odhlásit.
Karolína nemá žádné příznaky Covid-19 a absolvovala 4 testy v 8 dnech, včetně včerejšího dne. Všechny byly negativní.

Jako vždy Kája dodržuje zdravotní pravidla turnajů pod hlavičkou WTA a samozřejmě je bude dodržovat i nadále, proto se raději rozhodla působení v turnaji předčasně ukončit.

??Žádné katastrofické scénáře, které se na některých webech, či diskuzích objevovaly tedy nenastaly??????
Reagovat
EllNino
mohl bych poprosit o zdroj? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to zkopírovaný z fb fanklubu Mušky
Reagovat
EllNino
díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
sojka1
Mugu ma na sobe velmi zajimave navrstvenou nejakou cernou zaclonu a Maria me neprestava fascinovat svym trapezakem.... :-))
Reagovat
EllNino
Ta záclona ve mně evokuje Helenku v Šílené smutné princezně :)
Reagovat
George_Renel
Jako typická hispánská černá vdova.smile
Reagovat
turista
No ta její muskulatura je podezřelá. Není možné aby něco nesypala.
Reagovat
blixa
Možné to je, mám známou co má větší svaly jak Sakkari a nic nesype (nemá důvod, cvičení má jen jako hobby), prostě geny. Dneska sypat anabolika není tak jednoduchý, kontrola může přijít kdykoliv. Ale to ty dobře víš a jen pindáš, protože ji nemáš v oblibě.
Reagovat
sojka1
na takovou hru se neda ani koukat, natoz s ni hrat... :-))
Reagovat
sojka1
Gasanova se pokousi menit, tlacit, tvorit, ale je tam prilis chyb a nedockavosti, pridava se urcite i beznadej, na Sarinych BH slajzech, kopcich a "rozvaznem" tempu si uz vylamaly zuby hracky podstatne tezsiho kalibru....
Reagovat
dadaft
Hlavně míčky, za kterými Karolína předvedla karikaturu běhu, po případě se jenom podívala, a nechávala je jako winnery, ty Sorribes dobíhala a vracela jak píšeš...
Reagovat
dadaft
Tady jsem viděl jenom závěr druhého setu, Jabeur vedla 4:3 s brejkem, ale pak se úplně rozložila, neuhrála už nic a skončilo to bezmocným házením rakety...
Reagovat
dadaft
V kostce by se dalo říct, že to byly na Tamaru moc velké pecky od Marty. Taky se trochu vyhazovala, ale základ skutečně byl, že se nedokázala dostat z tlaku a jenom vracela -- když obranářsky, tak ji Marta rozmázla po kurtu, když se pokusila z obrany zaútočit, šlo to ven...
Kosťuk skvělý pohyb mladé mamby, doběhla fakt všechno, sebevědomí, výborné údery a přes malinké zakolísání ani nedovolila nějaký zádrhel před koncem zápasu...

Jednostranná záležitost ve všech směrech.
Reagovat
Pavol
Konečne užitočné informácie.
Reagovat
peRFect
Lemra líná,což není nic nového pod sluncem.
Reagovat
bIbec
si představ svět, kde by všeci na Zemi byli stejně tak líní jako tadlencta líná tenistka, která nic nedokázala.
Reagovat
peRFect
A tak zas nelze říct,že nic nedokázala.Ale se svým přístupem to nedotáhne tam,kam by chtěla.Ale tak jak moc říká,že chce,tak moc málo pro to dělá.
Reagovat
Frick
Má ten Wuhanský nekašel a nehorečku?
Reagovat
Pavol
Karolína ten vúz už jel a všude byla zelená. Bolo to finále US open proti Kerberovej . Teraz je už všade oranžová a následne červená. A súperky si čoraz viac veria hlavne tie mladé agresívne.
Reagovat
Nola
no nazdar, nie, ze by mi Kaja nejak trhala zily, ale ten hon na jej osobu mi je celkom znamy smile, este par rokov nazad som bola slepa a hlucha, dnes vidim istu paralelu, svata Petra vs Kaja, ktora si dovolila sadnut na tron :D nalozte jej, co sa do nej zmesti, ceski fans nie ste o nic lepsi, ako vyznavaci toho najvyssieho smile k tomu smiesny pripravny turnaj, a to aj ti najlepsi dokazali prehrat s kvalifikantom, uzite si to......
viackrat som sa vyjadrila, ze Karolina doplaca na svoju vysku a na tom stale trvam, ale to neznamena, ze nemoze vyhrat GS - DelPo, Cilic
Reagovat
Blondie
Kaja sedi na trune?
Tak leda kazde rano v koupelne smile
Ok, byla jednicka, to ji nikdo nebere. Jinak jsou vysledky Petry a Karoliny NESROVNATELNE smile
Reagovat
Nola
zlatko, krot emocie, nepisem, ze sedi na trone smile citaj a potom reagujsmile
Reagovat
Blondie
Ja cetla a reaguji.
Trun se da vylozit vice zpusoby, ja jen upresnuji, ze realne dava smysl jen ta jednicka smile
Reagovat
FulnekUltras
nejvíc si to podělala výrokem, jak se prý v FC musí vždycky kousnout - plus bobek na zápas s USA v Tampě - tehdy se velké tažení zašprclo, a od té doby jde pro Plecha vše karmicky od desíti k pěti - není přitom těžké vidět příčinu

že se KP jedno léto "díky" vypočítavému vynechání LOH víceméně omylem otřela o pomyslný trůn, ještě k tomu se směšnými body, to nás netrápí víc, než zaschlá moucha na okně smile smilesmile
Reagovat
Nola
FC a DC mi trha zily ako vlanajsi sneh smile, k blondinke pardon k Blondie sa vyjadrovat nejdemsmile, ale zast ku Karoline je tu neskutocna, prisla ako druha po Petre, obcas som sa nechala uniest, iba nechapem, preco vam trha zily, ked stale nedosiahla na piedestal Petry, preco ju nenechate zit a dychat.... asi vam to nedovoli strach z nepoznaneho... a to som mala Petru rada, ale fanatici mi to tak nejak znechutili, prepacsmile
Reagovat
FulnekUltras
nové věci poznáváme rádi - dokud se neukáže, že stojí za... ;-) a Karolína vlastně ničehož nic moc nového (kromě vydrilovaného servisu) nikdy ani neukázala - jeden Lendl už tady byl ;-)
Reagovat
PetaM
Pokud ti někdo, koho jsi v životě neviděla, dokáže znechutit někoho, komu fandíš, tak moc rozumu ti dáno nebylo. Nebo jen prostě mozek nepoužíváš.

Upřímně nevím, co je horší.

Až ti někdo znechutí vzduch, přestaneš dýchat? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Alien
Aku reču terazky píšetě?
Reagovat
blixa
A která německá tenistka to tedy byla ? Už sis to nastudoval ? smilesmile
Reagovat
Alien
K tobě dodám jenom jedno! Ty si o sobě myslíš, že jsi tady king a sežral jsi všechnu moudrost, ale opak bývá často pravdou! Nemáš u vás přezdívku Vteřina?
Reagovat
blixa
Chlapče bacha. Mohla by ti prasknout žilka ... smilesmile
Reagovat
Alien
Jako z tebe jo? Tak dobře, už si dám veliký pozor!
Reagovat
cabuna
smilesmile
Reagovat
Frick
https://youtu.be/65dCl3FvvAE?t=52
Reagovat
Dobry-den
Pokud to je součást strategie Karolíny s novým trenérem, že se soustředí jen na GS a na ostatní turnaje hází bobek, tak to beru. Ale osobně tomu moc nevěřím.
Každopádně je na místě gratulace k nejostudnější prohře v kariéře, tohle jen tak něco nepřekoná. smile smile

A Muška pro jistotu odstoupila, takže to máme pro tento týden komplet. smile

Zatím není koho chválit. Tak snad si to nejlepší schovávají na AO. Ale to je pořád ještě měsíc daleko...
Reagovat
EllNino
Je to zvlastni ... tohle byl takovej turnaj z povinnosti, podle mě celkem zbytecnej, kdyz ted musi byt karantena ... a je to divny, jak se vzdy zacinalo v Australii, sledovat nocni zapasy atd. ... je to paskvil
Reagovat
FulnekUltras
největší paskvil je Gates a jeho parta
Reagovat
Blondie
Jezisi smile
Reagovat
FulnekUltras
ujíždíš na psychopatech? smilesmilesmile
Reagovat
rigoleto
tavou věc, že se soustředí jen na GS turnaje může napovídat Tobě a tvojej starej matěri. To přece není v idividuálním sportu a v tenise obzvlášt možné. Kdo tomu věří tak je vůl
Reagovat
Pavol
Ako som vravel že si nohu odhryznem ak to celé vyhrá. A keby boli otvorené stávkové tak som za vodou lebo to by bol sólo tip. smile
Reagovat
lars
Vsak si mohl vsadit pres internet
Reagovat
Pavol
Keby som si zaviedol účet a podobné veci cez dva osobné doklady to by nebolo to pravé orechové.
Reagovat
lars
Odkdy v SR pozaduji SK 2 osobni doklady k zalozeni uctu pro sazeni pres internet ?
Reagovat
Pavol
Videl som ako chlapík dáva občianku a preukaz poistenca.
Reagovat
dadaft
Měl to být zápas dne a asi i bude. Teď Coco i Maria čarovaly ...
Reagovat
dadaft
a jéje, Gauff se nechytla, jak se mi zdálo, teď to koní jako kůň smile
Reagovat
FulnekUltras
snad to dnes Mařenka Mádlová urve
Reagovat
FulnekUltras
a povedlo se
Reagovat
paddy
Chapadla Mouratoglouvy chobotnice je třeba useknout ještě než se rozrostou smile
Reagovat
FulnekUltras
brácha měl doma určitě radost a nebude už aspoň kvůli výhře přemlouvat bábu ;-)))
Reagovat
Fransoas
V expresní zprávě je záměna.Pokud bychom chtěli diskutovat o senzačním zápasu,tak by to bylo na straně Rusky.
Reagovat
tommr
já myslím, že to slovíčko senzace se hodí i na prohru Karolíny. Zajímalo by mě jestli vůbec někdy v novodobé historii tenisu prohrála hráčka top-10 s hráčkou ze třetí stovky a to ještě tak jednoznačným způsobem ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
nehodí, protože se to s jejím přístupem dá čekat u každého zápasu
Reagovat
smazaný uživatel
smile bylo to vidět na předchozím utkání(bída)
Saša je poslední trenér. Dál už pojede jen sama.
Reagovat
peRFect
Hrdlička si už dělá trenérský kurz (z youtube) :))
Reagovat
paddy
Asi to bude normální

Serena Williams
At 1997 Ameritech Cup in Chicago, became the lowest ranked player (No.304) to defeat two Top 10 players in one tournament (Monica Seles and Mary Pierce)

Z historického pohledu to překvapení vlastně nebylo

Rozdíl je, že Gasanova nebude další Serena. Trpká pachuť zůstane i za pár let.
Reagovat
FulnekUltras
chce to historickou vyváženost ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=YNEnBv7LNLI
Reagovat
Fransoas
Srovnávání s Jirkou Veselým,které tu bylo prezentované je naprosto liché minimálně na 95%.Jediná shoda by mohla být v tom,že oběma chybí celodvorcová hra.
Reagovat
smazaný uživatel
ale kdeže...
oba mají mizerný pohyb, oba přitom ale hrají pinkanou, což prostě nejde dohromady... na to, abys hrál pinkanou potřebuješ mít skvělý pohyb a to ani jeden z nich nemá...

a pokud ti tohle přijde jako 5 prct shody.. smile
Reagovat
tommr
zrovna dneska ale do toho Karolína zkoušela bezhlavě bušit. Jestli jí to poradil novej trenér tak jim to teda moc nevyšlo ... smile
Reagovat
dadaft
ten pohyb sedí, ale žádnou pinkanou nehraje
Reagovat
smazaný uživatel
hraje... dneska mozna ne, ale posledni roky hrala
Reagovat
rigoleto
a uměj prdlajs
Reagovat
FulnekUltras
senzace vypadá úplně jinak
Reagovat
com
tak ted vyhrat AO a naky abú dabí bude zapomenuto smile
Reagovat
TML
Byla světovou jedničkou, skvělé výsledky... Ale fandit jí je strašně těžké smile Doufám, že se dá dokupy
Reagovat
smazaný uživatel
dostat se na pozici no1 v WTA v posledních letech není tak těžké, stačí mít trochu vyrovnané výsledky, což v té době Karolína měla, hlavně díky servisu...

Karolína ale nemá přílši dobrý servis, co se týče toho, že by se špatně četl, tudíž si na něj už hráčky zvykli a ta zbraň už nemá takovou efektivitu

za mě už Karolína prostor pro velký grandslamový výsledky prováhala a ta šance, že přijdou, je rok od roku menší
Reagovat
smazaný uživatel
Je dobrý výsledek, Karolína na sebe může být pyšná.

Karolína je takovej ženskej Jirka Veselý
Oba mají dobrý servis a postavu na agresivní hru, ale myslí si, že uhrají velký výsledky pinkanou alá Michael Chang. Ale neuhrajou.
Reagovat
EllNino
Při vší úctě srovnávat Jirku a Karolínu je dost mimo :))
Reagovat
smazaný uživatel
Lepších výsledků dosáhla Karolína, ale s určitou dávkou nadsázky si za tím stojím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist