Plíšková v deštivém Miami vyřadila Halepovou a zahraje si o největší titul!

29. 3. 2019, 06:15
Aktuality 91
WTA MIAMI - Déšť, noc, silná a neoblíbené soupeřka. Nic z toho nezastavilo Karolínu Plíškovou na cestě do prvního finále turnaje WTA Premier Mandatory v Miami. Sedmadvacetiletá Češka v přerušovaném semifinále porazila více než hodinu po půlnoci Simonu Halepovou, když od stavu 3-5 v prvním setu vyhrála devět gamů v řadě, a Rumunce zabránila v návratu na post světové jedničky. O svůj 13. a dosud nejcennější titul si zahraje s Australankou Ashleigh Bartyovou.
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

Karolína Plíšková na všech pěti letošních turnajích nechyběla ve čtvrtfinále, v Miami si potřetí zahrála semifinále a vybojovala druhé finále. 

Sedmadvacetiletá Češka na Floridě hrála i svůj pátý zápas ve večerním programu a proti světové dvojce Simoně Halepové si připsala 21. výhru v sezoně.  Jen o půl roku starší Rumunku porazila 7-5 6-1 a v jubilejním 10. vzájemném střetnutí si připsala třetí vítězství.

V prvním setu Plíšková jako první v páté hře přišla o servis, ale vzápětí získala brejk zpět. "Začala jsem víc bojovat a hrát agresivněji," řekla.

Za stavu 3-3 a 15-40 při podání české tenistky bylo utkání poprvé kvůli vydatnému dešti přerušeno. Po návratu sice Plíšková udělala dvojchybu a prohrávala 3-5, ale od té doby kralovala. Přestala skoro chybovat a vyhrála devět gamů v řadě.

Za stavu 7-5 5-0 přišla další průtrž mračen a hráčky musely pár minut před půlnocí znovu do šaten. Před prázdné ochozy se vrátily po jedné hodině v noci, Halepová sice odvrátila 'kanára', ale Plíšková duel při svém podání bez problémů ukončila.



"Nebylo to snadné, protože se to natahovalo. Počasí v Miami se rychle mění, ale udržela jsem koncentraci," řekla Plíšková po premiérovém postupu do miamského finále. Po lednovém triumfu v Brisbane se může stát první tenistkou, která bude mít v roce 2019 na kontě alespoň dva tituly.

Bývalá první hráčka světa Plíšková Halepové zabránila v návratu na post světové jedničky, kterou tak zůstane Naomi Ósakaová. Sama česká tenistka si postupem do finále zajistila posun na třetí místo před Petru Kvitovou, v případě zisku titulu by se dostala na druhou příčku s odstupem 91 bodů na vedoucí Ósakaovou.

Ve svém celkově 24. finále bude Plíšková usilovat o 13. titul a svou dosud nejcennější trofej. Finále podniku kategorie WTA Premier Mandatory si bývalá finalistka US Open zahraje poprvé.

Finálovou soupeřkou Plíškové bude dvaadvacetiletá Australanka Ashleigh Bartyová, s níž má vyrovnanou bilanci 2-2"Taky se snaží míče zabíjet, hraje čopovaný bekhend, dobré podání, pohyb a cit pro hru. Tentokrát to nebude jenom o mně, ale vím, že ji dokážu porazit," řekla Plíšková.

Čtvrtfinálová přemožitelka Petry Kvitové Bartyová v úvodním rovněž deštěm opakovaně přerušovaném semifinále porazila dvakrát 6-3 Estonku Anett Kontaveitovou a postoupila do svého největšího finále.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.035.428 dolarů
čtvrteční výsledky (28. 03. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Kar. Plíšková (5-ČR) - Halepová (2-Rum.) 7-5 6-1
Bartyová (12-Austr.) - Kontaveitová (21-Est.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

91
Přidat komentář
Frick
Já jo a je to vzrušující. Naposledy jsem vydražil více jak 1000 Kč za náhradní díl k 30 let starý autodráze. :-D
Reagovat
Frick
vydražil za více než 1000 Kč...
Reagovat
VlS
Kolik bodů za to mášv tenisovým rankingu?
Reagovat
FulnekUltras
a pár plytkých bodových zářezů do ztrouchnivělé ušácké pažby, to je tak na Plecha podobné... No ale hlavně že si český posttuzexový maloměšťáček může aspoň jednou za čas také dopřát nějakou tu radost. Po přehnaně intelektuální psychošudlačce, kterou Simonka pod tlakem nezvládla. Teď ale přijde ZÁPAS, a ten už Cvalík Mažňák nepustí.

Kamááááááááááááááán Auzzzííííííííííííííííí !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
blixa
Hmmm, míra demence se stále stupňuje. Ten chlapec by už fakt potřeboval utratit, než ublíží sobě nebo někomu jinému ...
Reagovat
FulnekUltras
jen utrácejte, konzumní pochopové... ;-)
Reagovat
gigin
Tvl blixo, že se na to nevysereš. Jako chápu, že už to ani není směšné, ale prostě pouhá póza. Nechte ho být, ať tu blinká, ho to přejde, když na něj nebudete reagovat. Prosííím...
Reagovat
blixa
Toho to nepřejde, ten bude věčně hlásat ty svoje bláboly. To je reálný šílenec a naopak, když nenarazí na odpor, bude to ve své svaté víře že mu to všichni žerou ještě stupňovat.
Reagovat
gigin
Jak myslíš ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně . To by bylo nejlepší - vidět pod sebou seřazené Frickovy a FU nesmysly bez zásahu dalších...
Reagovat
slacker
cmrnd
Reagovat
rybicka
Jenže bez zásahu dalších - psali by? :-)
Reagovat
Fandina
Káje. Mám radost, že se jí daří a že porazila Halep. Zápas právě opakují na SuperTennise, tak se na to kouknu a moc držím palce do finále. Bylo by to super, kdyby ho urvala. Pojď!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
A teď dávali koncovku prvního setu, Kája z 4:5 otočila na 7:5 a proměněný SB byla super výměna, která končila přítomností obou dvou na síti. Kája v ní Halep přeběhala :-)).
Reagovat
cabuna
:-D to jsem si taky říkala ,že to není možný ,že Kája uběhala Simonu ,Byl to krásný zápas .
Reagovat
Chrenda
Otočila z 3:5 na 7:5.
Reagovat
Fandina
Dokonce, to jsem ale neviděla. :-))
Reagovat
Kytka
Gratulace. Aspoň teď. Od stavu 3:5 v prvním setu to tedy byla jízda. Měla jsem z toho pocit, že kdyby se podruhé nepřerušilo pro déšť, dostala by Simona kanára. Vydržela jsem do konce, ale pak dospávala prakticky doteď. Ale stálo to za to.
Reagovat
tommr
její nečekaná výhra nad Halepovou znamená, že Osaka zůstane jedničkou i po Miami, ale bude mít jen minimální náskok před konkurencí. Prvních 7 hráček v žebříčku bude po Miami dělit jen tisíc bodů a kterákoli z nich se může během antukové sezóny stát jedničkou ...
Karolína by si mohla svojí pozici ještě vylepšit pokud získá titul v Miami. Pak by jí na druhým místě od Osakaový dělilo jen 91 bodů ...
Reagovat
blixa
No aspoň se něco děje, ne jako když Serena měla náskok 5000 bodů ;-)
Reagovat
com
jen skoda, ze hned na dalsim turnaji ve Stuttgaru se Karoline odectou body za lonskej titul, tak ta jednicka nejspis neklapne i kdyz by Miami vyhrala :)
Reagovat
tommr
pokud by se Karolíně podařilo Stuttgart obhájit tak by na post jedničky mohla zaútočit už v Praze ...
Mnohem pravděpodobnější je ale, že se k tomu dostane až v Římě nebo na French Open ...
Reagovat
Fandina
Bylo by to super, kdyby zase byla jedničkou. Ale osobně si myslím, že to není až tak důležité, protože už jí jednou byla, takže nic nového pod sluncem. Ale jinak samozřejmě, být jí opakovaně je také dobré.
Reagovat
drabona
tentokrát podala mimořádný výkon. Gratuluji a přeji hodně štěstí do finále. Vypadá to, že letos budeme mít v top 5 a v bitvě o no 1. dvě tenistky, též by se nějakou chvíli střídaly na čele. Věk a kvalitu na to mají.
Reagovat
Chrenda
si postupem do finále 3. příčku v žebříčku nezajistila. Ta druhá část odstavce je OK, v případě vítězství bude druhá, ale teď je pořád 4. 65 bodů za Petrou.
Reagovat
turista
Tak teď zbývá vyhrát ten velký titul Karolíno. Tak držíme pěsti.
Reagovat
Torn
V článku je "Finálovou soupeřkou Kvitové bude dvaadvacetiletá Australanka Ashleigh Bartyová, s níž má vyrovnanou bilanci 2-2." Asi tam má být Plíšková.:D
Reagovat
EllNino
Neskutečné :)

Od stavu 3:5 téměř dokonalý tenis :) Finále bude ale hodně těžké, Petra už letos Ash ve finále porazila, tak snad se připojí i Karolína, naše holky teď finále 3x prohrály, tak doufám, že to Karolína přetrhne a Ash vypráská z kurtu podobně jako Simonu, i když to bude jiný zápas ...

Jse zvědav, jak Ash zvládne tlak největšího finále v životě ... je to 50:50
Reagovat
Grape
Já tedy jako mírnou favoritku vidím Káju a trochu mě překvapuje, že to sázkovky vidí opačně. No každopádně žádná rychlovka to asi nebude, ať už pro jednu či pro druhou, obě kvalitně podávají, bude to bitva a rozhodovat bude spíš hlava než tenisový um.. :-)
Reagovat
Kytka
Taky vidím spíš Karolínu. Poslední vzájemný zápas vyhrála.
Reagovat
blixa
Simonka nakonec netrhala.
Nasranej Ultras, k nezaplacení ! Na všechno ostatní ....
Reagovat
VlS
Furt sinepřipouštíš, že sem leze jen vytočit lidi a má prasečí radost, že se mu to povedlo? Jediná cesta je nereagovat.
Reagovat
blixa
Já myslím, že to je pro něj jedna z mála příležitostí na nějakou sociální komunikaci. V hospodě by dostal přes hubu, doma je sám jak kůl v plotě, tak si chodí požvanit aspoň sem ;-)
Reagovat
turista
Ani v hospodě by neměl dostat přes hubu. Žijeme v parlamentní, postaru řečeno v buržoazní demokracii a lidi by měli ctít názorovou pluralitu a nedotknutelnost osobní integrity spoluobčana i když fandit Halepové proti Plíškové může fakt jen pako.
Reagovat
rybicka
:-)
Reagovat
Fandina
Nějak si pleteš pojmy, parlamentní demokracie je stručně řečeno vláda lidu vykonávaná parlamentem, který si volí všichni lidi. S buržoasií to nemá nic společného.
Reagovat
slacker
a co cast lidu ktera chce svoji vladu vykonavat primo a nesverovat ji jinym?
Reagovat
Fandina
Založ si svůj stát a vládni si tam sám. Nikdo ti v tom nebrání.
Reagovat
slacker
co lzes? prave ze brani a silou
Reagovat
Fandina
Lžeš ty. Nikdo ti nebrání, aby sis založil vlastní stát. Můžeš si tam vládnout do alelua.
Reagovat
slacker
lzes, kazdy kdo se pokousi zalozit/vyhlasit novy stat je nucen se silou konfrontovat s existujicimi staty.
Reagovat
Fandina
Ano, jako všechno na světě. Když něco chceš, tak pro to musíš něco udělat. Minimálně požádat o zarazení mezi státy.
Reagovat
rybicka
Minimálně musí mít pod kontrolou nějaké území kde chce ten stát.

Jinak mám relativně humornou, spíše smutnou a tristní historku, o požadavku na romský stát - od asistenta romského koordinátora, ale sem to asi nepatří :-)
Reagovat
turista
No nemáte asi školy před rokem 1989. Parlamentní demokracie znamená zákonodárné shromáždění naplněné na základě výsledků svobodných voleb. Takový systém vždycky znamená rovněž ekonomiku volné soutěže a převažující soukromé vlastnictví výrobních prostředků. Ve všech učebnicích marxismu byl tento systém označován jako buržoazní demokracie.
Reagovat
Fandina
Školy mám před rokem 1989, ale právě proto vím, že spojení nahrazení parlamentní demokracíí slovem buržoasní, tak jak to učili oni je nesmysl.
Reagovat
turista
No budiž. Ale učilo se to tak. Nevymyslel jsem si to. Na VŠ jsme měli z marxismu 5 zkoušek. Říkali jsme tomu zkoušky z politiky. Ta poslední byla státnice z politiky v roce 1985. Asi jsem se na ty zkoušky moc drtil, že si to ještě pamatuji.
Reagovat
blixa
Tak "žereš" to ještě teď, takže ses asi opravdu drtil :D Já jsem se neučil vůbec a přesto jsem měl ze zkoušek z "politiky" samé jedničky :D Stačilo se pro tu chvíli naladit na tu správnou "politickou" úroveň a někdy fakt stačila jediná dokonalá věta a bylo to doma :D
Reagovat
Fandina
Tak nějak. Nikdy jsem se marxismus neučila a vždycky to nějak dopadlo. Jen jednou jsem měla nějakého blba u zkoušky a ten mě jí nechal zopakovat. Pak jsem to udělala u někoho jiného.
Reagovat
VlS
To jeta výhoda holek, měly i jiná aktiva, než nabiflovaný definice :-(
Reagovat
Fandina
Jenže v tomhle případě to byla nevýhoda, být holkou. Ten nechával vyhučet skoro každou. Jinak samozřejmě byly předměty, na které jsem se dřela jako kůň. Taková ekonomická statistika nebo programování bylo síto, na kterém kde kdo vyletěl. Na to jsem si brala i zvláštní hodiny.
Reagovat
Fandina
Myslím, že marxismus se musel učit na všech vysokých školách. Já studovala Vysokou školu ekonomickou v Praze, takže jsem z toho musela dělat zkoušky. Proto vím, že to jsou bláboly.
Reagovat
blixa
Chlapče, nedělej si iluze. Takovej lid, kterej by ctil názorovou pluralitu a nedotknutelnost osobní integrity spoluobčana, když ten spoluobčan mele naprosté kraviny nikde na světě nemají :D :D
Reagovat
turista
To je chyba. Když se hlásíme k nedotknutelnosti majetku mělo by být jakékoliv narušení tělesné a duševní integrity druhého trestné a těžké ublížení na zdraví druhého by se mělo trestat smrtí pachatele.
Reagovat
blixa
No jo, bolševik se nezapře :D Vy byste hned trestali smrtí :D Že se za pár let třeba zjistí, že ten popravenej chudák byl nevinej a všechno bylo poněkud jinak, to už je přece fuk :D
Reagovat
turista
No vykrást někomu byt nebo ho připravit o auto je přece jen menší zločin než někomu např.násilím zlomit lebeční spodinu.
Reagovat
blixa
Tak to bezesporu, ale trest smrti není trest, to je jen definitivní a nikdy nenapravitelná pomsta.
Reagovat
turista
No jo, ale co má stát dělat s jedincem, který ubodal tříletou holčičku? Takový člověk je přece vysoce společensky nebezpečný. Nebo co dělat s člověkem, který zastřelil v nemocničním pokoji spolupacienta?
Reagovat
blixa
Jedince co ubodal tříletou holčičku zavřít na doživotí, pro takového je trest smrti vysvobození. Co se týče zastřelení spolupacienta, to nevím, v některých případech by se možná dalo uvažovat i o osvobození v plném rozsahu :D
Reagovat
rybicka
"narušení tělesné a duševní integrity druhého " je oprávněním k definitivnímu narušení tělesné a duševní integrity druhého..?
Reagovat
Nenela
Jak to, ze o nem vis tak hodne? Nebo si to jen domyslis?
Reagovat
turista
Asi ano.
Reagovat
Carloss
kdyby se Karolíně podařilo vyhrát v Miami, tak by se do turnaje ve Stuttgartu měla stát opět světovou jedničkou, protože Osace se odečtou body za Charleston. nepletu se?
Reagovat
smazaný uživatel
Osaka v byla v osmi, Karolina v čtvrtfinále.
Reagovat
PetaM
ČF tam obhajuje Kristýna :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ouu, tak to se omlouvám.
Reagovat
PetaM
Není vůbec důvod se omlouvat :) Prkotina :D
Reagovat
PetaM
https://live-tennis.eu/en/forecast-wta-ranking

Jestli tohle nelže, tak bude mít Osaka po odečtení Charlestonu 5.967 bodů. Kája, v případě vítězství, bude mít 5.930 bodů :)
Reagovat
tommr
jj pokud Osaka nebude letos v Charlestonu hrát tak příjde o 54 bodů a to znamená že by pořád měla o 37 bodů víc než maximum co může mít Karolína ...
Reagovat
annah
Teď koukám na sestřih a v hledišti bylo strašně málo lidí. Co to, co to? Semifinále dam netáhne?
Reagovat
sosna
deštěm přerušovanej, noční zápas bez americký hvězdičky...
Reagovat
Nenela
Americani chodi jen na Americany a Americanky.
Reagovat
annah
Tak to je teda velmi radostná zpráva poránu! Tomu bych nevěřila. Zvládla jsem jenom zápas GOAT vs Anderson a pak jsem během prvních třech gemů Plíškové usnula, takže mečbolu jsem se nedočkala.
Když už nemůže být ve finále Kvitová, tak Plechovka je krásná náplast. A skvělé je na tom taky to, že se Halepka nevrátí na trůn. Samé dobré zprávy!!
Reagovat
slacker
kvitovcum a cizofilum muze prasknout zilka
Reagovat
janek_da
tak to moc lidi nebude, vim o jednom
Reagovat
Blondie
Proč myslíš? Karolíně nefandím, ale na tomhle turnaji ukázala, že se naučila přesně to, co jí předtím hvězdy vyčítaly - že vyhrává jen v zápasech, kde se jí daří. Vždycky dokážu ocenit posun a to, když na sobě někdo dře.
Reagovat
d@ve
Jen jestli ten krevní výron nemáš ty sám.. :D
Reagovat
peggy
Karolino,velke blahoprani.Je videt,ze se Ti tam dycha dobre a nyni vyhrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Federer dal Andersonovi kanára
Reagovat
d@ve
Velmi cená výhra nad Simonou. Doufám, že už konečně zvrátíš tu negativní bilanci s ní.. ;)
Ať už ve finále vyhraje kdokoli, tak budu spokojenej. I když bych jej asi o malinko víc přál Ash.
Hlavně, aby ten zápas nepřerušoval ten déšť..
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
d@ve
Ten proměněnej MB. :))
Jinak fajný Karolin pohyb a pak ty emoce. :)
Reagovat
smazaný uživatel
corpo di genio - tělo génia
Reagovat
tommr
ten proměněnej setbol v prvním setu byl ještě lepší ... :)
Reagovat
d@ve
Byl lepší, ale nebyl kuriózní.. :D
Reagovat
Andrew89
to zvladla a ted Ash. Bude to fajn zapas. At vyhraje ta lepsi. Ash mam rad,takze me nebude rusit a vadit kdyby ho vyhrala
Reagovat
dadaft
jsem rád, žes to zvládla Karolíno, Simona je nepříjemná, ale nehraje teď nijak super a její tenis je spíše takové našminkované hovínko...

ať už finále dopadne jakkoliv, budu spokojen. ))
Reagovat
vendulkabendulka
Kaja ma ohromny pohyb, kdyz se ji chce
https://twitter.com/WTA/status/1111449013209841664
Reagovat
tommr
tohle by mohla bejt výměna měsíce ... :)
Reagovat
VlS
Super výměna
Reagovat
tommr
velmi cenný vítězství pro Karolínu. Halepka je sice notoricky známá tím, že selhává v důležitých zápasech, ale to nijak nesnižuje vynikající výkon Karolíny.
Karolína se po protrápených zápasech s Cornetovou a Putintsevovou neuvěřitelně zvedla a proti Markétě Vondroušový a Halepový předvedla opravdu dobrý výkony. Doufám, že ve finále proti nebezpečný Bartyový svůj výkon dokáže ještě o něco zvednout a dotáhne to k titulu ...
Reagovat
VlS
To přerušení za stavu 5:0 ve druhým bylo fuj, ale parádně dotažený. Tak ještě Ash
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist