Plíšková v San José prohrála s Anisimovovou, Američanka uspěla až na pátý pokus

3. 8. 2022, 22:53
Aktuality 14
WTA SAN JOSÉ - Karolína Plíšková v pátém vzájemném duelu s Amandou Anisimovovou poprvé prohrála. Dnes ve druhém kole turnaje WTA 500 v San José sice česká tenistka vedla 6-3 a 3-2 s brejkem v zádech, náskok ale neudržela a Američance podlehla 6-3 5-7 1-6.
Karolína Plíšková (© AFP)

Zatímco v prvním kole Karolína Plíšková zdolala po obratu neoblíbenou soupeřku Katie Boulterovou, které oplatila vyřazení z předchozích dvou turnajů, ve druhém kole neudržela vedení proti oblíbené Amandě Anisimovové, s níž v pátém vzájemní střetnutí poprvé prohrála.

Česká tenistka získala první set a po brejku se dostala do vedení 6-3 a 3-2. jenže pak poprvé ztratila podání a ztratila kontrolu nad utkání a nakonec prohrála 6-3 5-7 1-6.

Bývalá světová jednička v Kalifornii odehrála první turnaj po angažování trenéra Leoše Friedla. Herní ani výsledkové trápení ale zatím neukončila, letošní bilanci má 10 výher a 12 porážek. Před US Open ji čekají ještě turnaje v Torontu a Cincinnati.

• WTA 500 SAN JOSÉ •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 757.900 dolarů
středeční výsledky (03. 08. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Anisimovová (USA) - Kar. Plíšková (8-ČR) 3-6 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
paddy
Reagovat
patriks
Měla by si už konečně uvědomit, že problém není v trenérech...
Reagovat
Boomcap
A to má pořád jen vyhrávat?smile
Reagovat
Blondie
Ona NIKDY netvrdila, že je problém v trenérech. To je konstrukce přechytralých diskutérů.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jo, ona je prostě jenom ráda měnísmile
Reagovat
Marie9
smile
Reagovat
Blondie
Ne, troufám si říci, že ona má prostě za to, že poctivě maká, zkouší věci, nicméně nedaří se jí poskládat všechny své schopnosti tak, by vyhrála velkou trofej. Sama to očividně nezvládá, ačkoliv tam potenciál je. Prostě hledá někoho, kdo jí pomůže vydolovat ten poslední kousek puzzle, díky kterému se vše složí dohromady :) to je zcela legitimní přístup :)
Reagovat
Ela-fon-isi
Psycjolog
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ze židle je ten pohled samozřejmě jiný, ovšem taky legitimně i ti nezaujatí poukazují na to, že Kájin ústup z pozic už trvá příliš dlouho. Saša ji na chvilku zvednul, ale zbrzdilo jí zranění ruky. Nicméně, s tím mohla počítat, že nebude takovou mučednicí jako Petra, problémy se zápěstím má kdekdosmile
Reagovat
makro99
U Karolíny je přes všechnu současnou bídu jedno důležité pozitivum - tělo jí zase drží; po půl roce tam není zřejmá ani recidiva se zápěstím, ani se jí nerozjela žádná svalová zranění, jak to u mnoha hráček po delších pauzách bývá - v tomhle je to zase ta stará dobrá plechová Karolína :) a to je taky základní předpoklad, aby do budoucna nějaké úspěchy zase mohly přijít. Teď už "jen" záleží, jestli jí to někdy zase "sepne", tak jako loni v létě...
Reagovat
Blondie
Jo, já bych prostě jen Plíškovou neodepisovala. Pořád ještě jí to může zapadnout. A jako Peťa měla neskutečný začátek na tour, Karolína může mít skvělý konec. Každý případ je jiný.

Za mě: Peti už na GS nemá šanci, vidím to na skoro nulovou pravděpodobnost. U Karolíny se ta šance zmenšuje, ale pořád je za mě významná. Ale muselo by jí fakt sepnout něco, do doteď ne, něco, co by jí otevřelo cestu k něčemu víc než k P5. Pořád jsem vyjevená z toho, že jsou jejím maximem 2 tyhle tituly.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já přeji úspěch kterékoli z našich, takže ať jí to klapne, a když ne jí, tak jinésmile
Reagovat
JohnB
A kdo tady píše, že to tvrdila? smile
Reagovat
Blondie
XD jako vtip dobré.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist