Plíšková zastavit Bencicovou nedokázala. Švýcarka vyhrála už podvanácté v řadě

14. 3. 2019, 21:25
Aktuality 55
WTA INDIAN WELLS - Karolína Plíšková skončila v Indian Wells stejně jako loni ve čtvrtfinále. Česká tenistka v něm podlehla ve třech setech Belindě Bencicové, která si připsala už dvanáctou výhru v řadě. O finále si Švýcarka zahraje proti Angelique Kerberové.
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

Karolína Plíšková si čtvrtfinále v Indian Wells zahrála čtvrtý rok po sobě, ale stejně jako loni semifinále z let 2016 a 2017 nezopakovala. O pět let mladší Belindě Bencicové nabídla 16 brejkbolů, čtyři z nich neodvrátila a první vzájemné střetnutí prohrála 3-6 6-4 3-6.

Bývalá světová sedmička a aktuálně 23. hráčka žebříčku WTA Bencicová se v úvodu zápasu lépe pohybovala a dvakrát sebrala Plíškové podání. Česká tenistka mohla srovnat na 3-3, ale promarnila oba brejkboly.

Brejk se jí povedl až na začátku druhé sady, hned vzápětí přišel díky agresivnější hře i druhý, avšak soupeřka ani za stavu 0-4 nerezignovala. Snížila na 3-4, tři možnosti na vyrovnání ale nevyužila. V úporném boji ještě Bencicová odvrátila čtyři setboly, při pátém však poslala míč do sítě.

V třetím setu Švýcarka opět přidala na důrazu a útočila. Maratónskou čtvrtou hru ještě nezískala, ale brejkem v osmém gamu pak zápas rozhodla. Při mečbolu se return Plíškové nevešel do dvorce a zápas po dvou hodinách a 18 minutách skončil.



"Jen jsem se snažila hrát  svůj nejlepší tenis. Myslím, že se sým výkonem mohu být spokojená," radovala se Bencicová.

Plíšková se i na čtvrtém letošním turnaji dostala minimálně mezi osmičku nejlepších. Před Indian Wells si zahrála čtvrtfinále v Dubaji, semifinále na Australian Open a v Brisbane slavila titul. V této sezoně světová pětka odehrála 20 zápasů, ve všech uhrála alespoň set a ze šestnácti z nich odešla jako vítězka. V třísetových duelech má letos bilanci 9-4.

Dvaadvacetiletá Bencicová v Kalifornii potvrzuje svou skvělou formu. Před dvěma týdny v Dubaji porazila čtyři hráčky Top 10 a došla si pro titul, nyní už má na kontě včetně Fed Cupu dvanáct výher v řadě, polovinu z nich slavila proti soupeřkám z elití světové desítky. V Indian Wells vyřadila i světovou jedničku a obhájkyni titulu Japonku Naomi Ósakaovou.

O své největší finále si vítězka tří turnajů WTA Bencicová zahraje s bývalou světovou jedničkou Angelique Kerberovou. S Němkou má vyrovnanou vzájemnou bilanci 3-3, přičemž v posledních třech duelech s ní neuhrála ani set.

Světová osmička Kerberová v Indian Wells v souboji bývalých světových jedniček a grandslamových šampionek porazila 7-6 6-3 osmatřicetiletou Američanku Venus Williamsovou a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 7-3. Do semifinále v Kalifornii se jednatřicetiletá Němka dostala potřetí a poprvé po šesti letech.



Do finále čtyřhry postoupily Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Loňské vítězky dvou grandslamových turnajů v semifinále zdolaly po odvrácení tří mečbolů 5-7 7-6 10-6 tchajwanské sestry Hao-Ching Chan a Latisha Chan.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.359.455 dolarů
čtvrteční výsledky (14. 03. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bencicová (23-Švýc.) - Kar. Plíšková (5-ČR) 6-3 4-6 6-3
• Čtyřhra - semifinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Hao-Ching Chan/Latisha Chan (8-Tchaj-wan) 5-7 7-6(5) 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

55
Přidat komentář
aligo
Český budou hostit kanadu na antuce? Proč -_-
Reagovat
cabuna
Nebude to tím ,že se budou holky připravovat na antukové turnaje?
Reagovat
aligo
to nikdy před tím roli nehrálo
Reagovat
PetaM
Taky potom Stuttgart dopadl často katastrofálně :D :D

Navíc Kanadu si můžeme dovolit pozvat na antuku :)
Reagovat
sojka1
ac souhlasim, ze je Kaji hra pruzracna jak kristal, prijde mi usmevne, jak uz ma od vetsiny z vas podtrzeno a secteno... pritom v kariere hraje roli tolik faktoru. Ale ne, tady se nekdo objevi a uz vite, ze bude za dva roky v top 10, nekdo v ni je, ale na vas si neprijde, vite prece dobre, ze do ni vubec nepatri, nekdo se stane svetovou jednickou, ale vam je jasne, ze zadnou jednickou prece neni.. :-)) No nic, Bel hrala uzasne delky, byla rychlejsi a ma to pravem. Kaje musi slapat nejen servis, ale i nohy, fyzicka, rychlost, obratnost... ma sikovnou ruku a kdyz bude stihat, muze ridit hru a uklidni si hlavu. Jak to ma udelat, to nevim, nedovedu se do jeji vysky vubec vzit a ty limity "necitim".... ale zas tam nahore musi byt moc krasne.. :-))
Reagovat
cabuna
Moc hezký komentář a souhlasím .
Reagovat
gigin
A pro mne to je a pořád bude holčička NAŠE!!

Horší už je to jenom s tím MÝM chlapečkem :DDD
Reagovat
cabuna
:-D :-D
Reagovat
sojka1
;-) :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Pobavilo :-)
Reagovat
George_Renel
Nepodtrhl jsem a nesečetl, jen vyjádřil obavu, zatím dost opodstatněnou. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
+++1
Reagovat
Blondie
Souhlas! Hezky napsané.
Reagovat
LukasH
Je to tak. Těch faktorů je tam spoustu. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby našim holkám "nezkazila" AO Osaka. Ale zas je pravda, že Karolína že sebe v semifinále nevymáčkne to nejlepší. A trošku nakazila i Petru :D, která se letos ve finále taky moc nepředvedla.:-)
Mě třeba ta Naomi zaujala. Už na USO. Ale mimo GS hraje o třídu hůř.
A při zápase Viky se Serenou jsem si pomyslel..něco končí, ale zatím nic novýho nezačíná.:-)
Reagovat
Mr.Pink
Tady si nekdo mysli, ze Karolina nepatri do top 10? Fulneka nepocitam
Reagovat
George_Renel
je bezesporu skvělá tenistka. Jen mám obavu, zda již nenarazila na strop svých možností. I přes zlepšený pohyb je to prostě málo a při její největší slabině = strašně velká předvídanost jejích úderů ji mladší razantnější soupeřky nakonec vždy dostanou.
Reagovat
Dobry-den
A pak, že v tenise není nikdy nic jisté... PRDLAJS! Na Kristýnu je vždycky spoleh!
Reagovat
bIbec
Ale Maruška porazila Renatku. Za mě spokojenost! Ale z Fijonky mám obavy. Zdá se, že se zase dostává do formy, to bude těžší oříšek.
Reagovat
Paseka
Začínám se obávat, že se toho GS nedočká. Sem tam klapne to SF, nebo QF, občas i vítezství na menším turnaji, ale ne a ne překročit svůj stín .
Reagovat
Ondra979
je to mozne, ale na druhou stranu ma jeste ca 4 roky..po tom propadu, jak se stala jednickou, jsem ji taky neveril, ale zase na AO letos hrala velmi slusne, chce to jen na sobe stale pracovat a verim, ze jeste jedno finale GS aspon si zahraje, jestli ho vyhraje to uz je jina..ale urcite ma vetsi sanci nez Tom, ten mel proste pech na nejsilnejsi generaci v tenise vubec
Reagovat
Frick
Frick to přežil.

Jsme tam kurwaaaa!!!!
Reagovat
blixa
No chvíli jsem přemítal, čeho že se to týká ... pak mi to došlo. Číňani ... :D :D
Reagovat
lars
Ty tam nejsi :)
Reagovat
Patik
v treťom sete Kerolajna psychicky fyzicky vyšťavená..Belinda práve naopak stále neukojená z výhier a naďalej hladná túžiaca po ďalšom víťaztve.
Reagovat
turista
Škoda.
Reagovat
tommr
dneska měla na to, aby Bencicovou porazila, protože ta rozhodně nepředvedla nic světobornýho. Karolína ale bohužel čím dál tím víc připomíná Berdycha v sukni a proti silnějším protivnicím v důležitých zápasech nastupuje už předem poražená, hraje pasívně a ustrašeně a v klíčových momentech dělá hrubý chyby. Nic na tom nemění ani to když favoritka nemá zrovna den a nabídne jí spoustu šancí. Karolína je prostě nedokáže využít. Obávám se, že Karolína bude podobně jako Berdych dlouholetou stabilní členkou top-10 ale nikdy nic velkýho nevyhraje ...
Reagovat
lars
nojo tommrismus
Reagovat
lavamancer
já nezakrývám též jisté rozčarování.
u Karolíny čekání na skutečný úspěch (výhra na nějakém velkém turnaji) začíná připomínat čekání na Godota...
naposledy tuším Cincinnati.
Reagovat
dadaft
nepředvedla nic světobornýho?
hm,
tak to jsme se každý dívali na jiný tenis...
Reagovat
EllNino
klasika ...
Reagovat
tommr
hrála dobře, ale v Dubaji hrála mnohem líp. Včera byla rozhodně k poražení ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr sleduje jen žebříčky. Co se týká jeho komentářů, tak mají nízkou výpovědní hodnotu.
Reagovat
dadaft
https://sport.aktualne.cz/tenis/pliskova-x-bencicova/r~8801b9ce467611e9b5e8ac1f6b220ee8/
Reagovat
Torn
S tím Tomem je to asi pravda, ale Belinda rozhodně hrála dobře a mimo to měla taky trochu víc štěstí. Dost lobů jí šlo na šáru, páska jí spíš pomohla. Karolína nehrála špatně, možná trochu servis byl místy slabší, ale byl to vyrovnaný boj. Belindě to přeju.
Reagovat
dadaft
vysoká kvalita tenisu, ve třetím se hrálo v podstatě pouze na winnery a tvrdě vynucené chyby, UE bylo jen několik, bohužel je spáchala Karolína v jednom jediném nepovedeném gemu za stavu 3:4.

gratulace Belindě, hraje skvěle.
Reagovat
Fandina
KrejSi s Chan na sety, tak doufám, že STB bude také jejich. Pojďte!!!
Reagovat
Fandina
srovnaly
Reagovat
Fandina
Jooooooooooooooo tak nakonec je to táááááááááááám!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale bylo to tedy nahoru a dolů.
Reagovat
Fandina
Gratulkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
annah
Senzace!!! Ten super tiebreak byl skvělý!
Reagovat
d@ve
To jo, po srovnání na 6:6 v STB jsem už měl o ně obavy.. :))
Reagovat
tommr
dneska měly víc štěstí než rozumu, ale i takový výhry se počítají ... :)
Reagovat
Nola
vali, skoda vyckavania s operaciou, ale je stale velmi mlada, Svajciari maju skvelu hracku, to sa uz davno vedelo,ten druhy set trochu vyhnojila, ale sanci na navrat mala neskutocne, Kaja, ale zahrala na BB vyborne, ale uz vtedy sa mi zdalo, ze je uz velmi vycerpana, super zapas vdaka obom akterkam
Reagovat
FulnekUltras
to musel být parádní zápas. Bel potvrdila od úspěšné postupné rekonvalescence ohromný vzestup - a jak se forma ještě spojí s rostoucím sebevědomím, bývá to ve WTA pro soupeřky většinou nehratelné. Po období Osaky tak nastalo období Bencic, už v Miami a na antuce může být ale všechno jinak. A proto ženský tenis tak rádi sledujeme.
Reagovat
a.magerova
https://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport/360418/hvezdneho-federera-okouzlila-krasna-zena-manzelka-to-ale-neni.html
Reagovat
FulnekUltras
ty kořeny jsou u obou stejné - s tím nic nenadělá ani GOAT... ;-)
Reagovat
Nola
ceske rozhodne nie su :D
Reagovat
FulnekUltras
šak jasné... ;-)))
Reagovat
FulnekUltras
A nie že sa dáte oblbnúť Čaputkou... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=km3QARNHhLo
Reagovat
Fandina
Ty o sobě píšeš jako my? Jeho veličenstvo nebo my proletáři?
Reagovat
sojka1
to sledovani mne spis evokuje soudruhy.. :-(((
Reagovat
Fandina
Že by tu byl nasazen? Všechno je možné.
Reagovat
FulnekUltras
frustrace musí ven ;-) však ona vám holčička vaše ještě v Miami, Cinci a na USO nějaké to čtvrtfinále udělá... ;-)))
Reagovat
Fandina
Holčička NAŠE byla hlavně reakce na tebe, snad ti to došlo.

Ale jinak máš pravdu, Kája je i u mně holčička NAŠE, stejně tak jako Petra nebo jiné NAŠe holky. A není důvod, proč by nebyla.
Reagovat
FulnekUltras
A tak není nic divného, že se už od dob pana Načeradce sportovní fanoušci tak trošku ;-) štengrují...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist