Plíšková znovu neztratila set, je ve čtvrtfinále

9. 7. 2014, 17:08
Aktuality 31
Karolína Plíšková si už popáté v letošní sezoně zahraje na okruhu WTA o turnajové semifinále. Česká tenistka dnes v Bad Gasteinu porazila Rumunku Bogdanovou 6-2 7-5 a s Američankou Grace Minovou se utká o účast v nejlepší čtyřce.
Karolína Plíšková

Rumunské kvalifikantce Aně Bogdanové pomohla v Bad Gasteinu do druhého kola skreč favorizované Ajly Tomljanovičové, dvaadvacetiletá Karolína Plíšková už ale cestu 308. hráčky světa turnajem ukončila.

V úvodní sadě sice česká tenistka ztratila dvakrát podání, sama ale soupeřce všechny servisy sebrala a za 34 minut set vyhrála 6-2. Druhé dějství už bylo vyrovnanější: Rumunka přišla o podání až za stavu 2-3, Plíškové brejk okamžitě oplatila a zdálo se, že sadu bude muset rozhodnout zkrácená hra. Těsně před ní ale rodačka z Loun sebrala Bogdanové pošesté v zápase servis a po hodině a půl utkání ukončila.

O třetí semifinálovou účast v letošní sezoně si Plíšková zahraje s dvacetiletou Grace Minovou, která v souběžně hraném utkání porazila krajanku Irinu Falconiovou dvakrát 6-3. Se 138. hráčkou světa se utká Plíšková poprvé v kariéře.

Bez ztráty setu prošla v Bad Gasteinu do čtvrtfinále také turnajová čtyřka Andrea Petkovicová. Zdejší vítězka z roku 2009 neměla příliš práce se svou krajankou Dinah Pfizenmaierovou, kterou v úvodním setu nechala uhrát jediný game. Ve druhé sadě přišla Petkovicová poprvé o podání, ale to už vedla 4-1 a žádné drama poté ve zbytku utkání nepřipustila.

"Od začátku jsem hrála soustředěně," uvedla po postupu do čtvrtfinále německá tenistka. "To u mě není běžné, ve Wimbledonu jsem v každém zápase odstartovala špatně, ale dnes jsem hrála dobře celou dobu."

Petkovicová si dnešním vítězstvím vylepšila svou letošní antukovou bilanci na 16-5 a v Bad Gasteinu navazuje na své úspěšné tažení na French Open, kde došla až do semifinále.

"Jakmile si tu zvyknu na velkou nadmořskou výšku, cítím se na zdejších kurtech dobře. Mé hře vyhovují," řekla čtvrtá nasazená hráčka, kterou nyní čeká Stefanie Vögeleová ze Švýcarska, s níž má příznivou bilanci 3-1. "Stefanie je velmi dobrá hráčka, na Roland Garros jsme odehrály těžký zápas. Hraje míče rychle po odskoku a má silný servis. Musím hrát agresivně a podávat stejně dobře, pak se uvidí, co bude," dodala.

Výsledky - Bad Gastein (antuka, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková (8-ČR) - Bogdanová (Rum.) 6-2 7-5
Petkovicová (4-Něm.) - Pfizenmaierová (Něm.) 6-1 6-3
Vögeleová (Švýc.) - Svitolinová (5-Ukr.) 6-2 7-5
Minová - Falconiová (obě USA) 6-3 6-3
Čtyřhra - 1. kolo:
Klepačová/Torróová (5-Slovin./Šp.) - Hlaváčková/Svitolinová (ČR/Ukr.) 2-6 6-4 10-6
Ormaecheaová/Pfizenmaierová (Arg./Něm.) - Krejčíková/Siniaková (ČR) 6-4 5-7 10-7
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
VlS
Co se stalo Karličce? Kanár, no toto?
Reagovat
smazaný uživatel
Carla to má asi už spočítané :/
Reagovat
tommr
vyřazení Suarezový je dobře pro Lucku - aspoň jí Suarezová neodskočí v žebříčku ... :)
Jinak překvapivý vítězství Rogersový nad Suarezovou taky částečně omlouvá vypadnutí Kristýny s ní v prvním kole. Zdá se, že Rogersová je lepší než by se podle postavení v žebříčku mohlo zdát ...
Reagovat
smazaný uživatel
:) Ale moje Sara to dala. I pro ní je ní je dobrá zpráva, že Carla vypadla. :)
Reagovat
tommr
jj vypadá to na další titul pro Erraniovou. Nevidím tam nikoho kdo by jí moh zastavit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Možná tak Andrea. A taková Camila možná taky. Ale je to téměř jasné :) Jsem rád, ona potřebuje trochu nakopnout. To vypadnutí z top10 jí muselo mrzet hodně
Reagovat
tommr
kdyby se hrálo na jiným povrchu tak možná. Na antuce je ale Erraniová jasná favoritka ...
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, že odbočuji od tématu článku, ale teď jsem se zamýšlel nad tím, jak tenista vydělává, jestli jen prémiemi za účast na turnajích (př. Kvitová za titul na Wimbledonu 2014 60 miliónů korun) nebo jestli má každý z tenistů daný svůj měsíční plat, ke kterému si ty výdělky z turnajů připočítávají? Děkuji za odpověď.
Reagovat
smazaný uživatel
a kdo by jim ten mesicni plat platil? tenisti sou normalne podnikatele
Reagovat
VlS
Tak to se asi budeš muset zeptat těch tenistů, asi to mají každej jinak a záleží na tom, s kým a jakou má kdo smlouvu. Nejsou v pracovním poměru, aby jim někdo dával měsíční plat.
Reagovat
blixa
To je nějakej vtip ? :D :D :D
Reagovat
VlS
Neřekl bych, třeba o tom nic neví, učenej z nebe nespadl.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že dneska prohrály debla. Ve 2. setu dobře zabojovaly, ale pak jim bohužel nevyšel super tie-break... Pokud se nemýlím, tak to byl jejich první zápas v deblu na turnaji WTA.
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/prTpP10e/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Ana Ivanovič prý ukončila spolupráci se svým trenérem Nemanja Kontičem..
Reagovat
smazaný uživatel
http://anaivanovic.com/news/ana-and-kontic-part-ways

Celkem jí nechápu.. Hrála pod jeho vedením skvělé, získala tři tituly, porazila Mashu, Serenu.. Měla nakročeno do TOP 10.. Jsem zvědavý kdo bude její trenér teď..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, taky to teď čtu na stránkách Any... To je ale škoda. :( Anička se pod jeho vedením hodně zvedla. Kontic u ní byl prakticky přesně rok, protože loni touto dobou přestala spolupracovat s Nigelem Searsem (viz odkaz dole)... Jak to čtu, tak vždycky záleží na délce smlouvy. Sears ji měl na dva roky, Kontic na jeden. Trochu mě překvapuje, že tu smlouvu s Nemanjou neprodloužili, protože ta spolupráce byla fakt úspěšná. Ale podle všeho se rozcházejí v pohodě a po vzájemné domluvě... Anička holt často potřebuje nějaký svěží vzduch. :) Taky jsem hodně zvědavý na jméno nového trenéra. Nemanjovi se sluší určitě poděkovat, protože Ana letos hraje svůj nejlepší tenis za poslední roky!
http://www.tenisportal.cz/zpravy/sarapovova-a-ivanovicova-meni-trenery-12559/
Reagovat
VlS
Nevím, já si myslím ( a asi by se to statisticky dalo doložit ), že střídání trenérů není nic neobvyklého a spíš výjimky udržují velmi dlouhodobá partnerství. Podívej se na Marii například.
Určitě tam může být celá řada příčin, od časových důvodů, rodinných nebo partnerských důvodů (třeba trenérova partnerka obyčejně žárlí, proč ne na krásnou a uspěšnou holku), peněz, toho, že si lidsky nesedí a mnoho dalších. Nemyslím, že u tenistky se zkušenostmi Aničky, musí být přechodná absence trenéra něco fatálního.
Reagovat
smazaný uživatel
Když už tady píšeme o Jarochovi... Na webu deníku Sport si nepletou jenom Angie a Genie (jak jsem tady psal během Wimbledonu), ale teď už taky Karolínu Plíškovou a Sabine Lisicki! To by mě teda zajímalo, co tam berou za matroš, protože splést si Karolínu a Sabine vyžaduje hodně velkou fantazi... Sice to asi za hodinu opravili, ale já jsem neváhal a udělal jsem si printscreen. :D
https://pbs.twimg.com/media/BsGUTyRCIAARaNZ.jpg:large
Reagovat
Frick
Mohla by zabojovat. Pokud nezklame ve ČF, ztrácela by na 32. místo nějakých 270 bodů. Vzhledem k jejím nicotným obhajobám, by se to na dalších třech hardových turnajích dohnat dalo, no ne?
Reagovat
BooOoo
viděl jsi dnešní fotku Tomáše Berdycha "beach time" ? tvůj názor na stín ?
Reagovat
Roger_Federer
isport.blesk.cz/clanek/tenis-wimbledon/208987/chat-bude-kvitova-vladnout-tenisu-odpovidal-expert-sportu.html
Reagovat
Roger_Federer
Ty ho radne nemusis co?..
Nejlepsi je ze jeho nejoblibenejsi hrac je Rafa.., ale ma rad utocny variabilni tenis z prechody na sit..jako hral Fedex.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, nemusím. Taky jsem se díval na jeho odpovědi a některé mě teda dost pobavily... Na něm je úplně vidět, jak nesnáší tenistky, které dobře vypadají a umějí se prodat. Už v minulosti měl narážky na Caro, Aničku, teď na Genie... Další perla: "Žebříček je vážně jen číslo." To je jako kdyby třeba fotbalista řekl, že umístění jeho týmu v ligové tabulce je jenom číslo... No a ten jeho poslední komentář k Sereně je taky síla. Prý: "Rozhodně byla pod vlivem, těžko ale říct čeho." Jak na to přišel? To mu řekli nějací jeho kolegové z bulváru? Napsat, že Sereně bylo prostě jenom špatně, by asi nebylo tolik atraktivní...

No jo, holt "expert". Takových by se tady na TP našlo (a lepších než on)... :D
Reagovat
Roger_Federer
Tez ho nemusim, jeho blog jsem jednu dobu pravidelne cetl..Je to bulvarni novinar kazdym coulem..
Reagovat
pepin
Tak je to jeho práce, každýse nějak živý. A podívej, bulvár a nejvíce se prodává, lidi to vyžadují.
Reagovat
VlS
No, s tou Serenou se docela pustil na hodně tenkej led. Podobně s těmi Kanaďany nevím nevím, i když co jsem koukal po vebech na západě, tak dostala Genie hlavně od diskutujících docela sodu, ale spíš bych to přičítal první reakci na výprask, kdy se skalním fandům Genie nechtělo moc debatovat a naopak se rojili ti, co jí moc nemusí, známe to tady taky dobře. Mě tedy některými vyhlášeními připadá praštěná, ale tenis hraje parádní.
Reagovat
pepin
To je pravda, expertů je tady hodně a dokonce i jeden co chce radit organizátorům Wimbledonu jak to mají dělat a organizovat.
Reagovat
tommr
a bez šance není ani ve čtvrtfinále proti miniaturní Američance Minový (138). Na silnější soupeřku by měla narazit až v semifinále pokud Petkovicová potvrdí proti Voegelový roli favoritky (já doufám, že ne) ...
Jinak Karolína má už ted jistý další plusový body do žebříčku a opět si tak o něco upevní pozici v první padesátce ... :)
Reagovat
Frick
Jak "není bez šance"!? Samozřejmě musí vyhrát, ne?

Jinak ale na antuce Karolíně nějak odchází servis. Dneska ztratila tři. To by proti takovýhle hráčce neměla. Nakonec jí to horší sevis dost možná stál i titul z Norimberku. Kdyby jí servis chodil, tak by asi Júžín dala....
Reagovat
tommr
Karolína by samozřejmě měla vyhrát, ale něco mi říká, že to s Minovou nebude mít tak jednoduchý jak by se mohlo podle žebříčkovýho postavení zdát ...
Reagovat
VlS
Kájo, 40 se blíží, pojď (se štěknutím)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist