Po 11 letech jeden telefonát a je konec. Venus propustila trenéra Witta

13. 12. 2018, 22:36
Aktuality 4
Osmatřicetiletá Američanka Venus Williamsová ukončila spolupráci s trenérem Davidem Wittem, který byl v jejím týmu od roku 2007. O sedm let starší Witt pomohl vítězce 44 turnajů ve dvouhře ke 14 triumfům včetně dvou wimbledonských (2007 a 2008).
Profily hráčů
David Witt a Venus Williamsová

David Witt působil v týmu sester Williamsových od roku 2002 jako příležitostný 'hitting partner', než se v roce 2007 stal trenérem Venus Williamsové. Hned během první společné sezony americká tenistka vyhrála Wimbledon, v dalším roce titul na londýnské trávě obhájila a sezonu zakončila triumfem na Turnaji mistryň.

Nakonec společně došly ke 14 turnajovým vítězstvím a vydrželi spolupracovat přes málo vídaných jedenáct let, než osmatřicetiletá Williamsová svému kouči před pár dny zavolala a spolupráci ukončila.

Pro Witta to prý bylo velké překvapení. Již plánoval, jak se se svou svěřenkyní sejde na prvním turnaji sezony 2019 v Aucklandu, než přišel telefonát.

"Když k tomu došlo, bylo to pro nás oba hodně emotivní," přiznal Witt. "Jedenáct let a po dvouminutovém telefonátu je konec. Wow, po jedenácti letech... Ale bylo to obchodní rozhodnutí, kterému rozumím a plně ho respektuju. A ani nemusím vědět, proč k němu došlo. Prožili jsme skvělé chvíle a nic netrvá věčně," dodal pětatřicetiletý Witt.

Ještě loni se Williamsová dostala do finále dvou grandslamů (Australian Open a Wimbledon) i Turnaje mistryň a rok zakončila jako světová pětka. Letos ale i vinou zranění odehrála jen jedenáct turnajů, od US Open se na kurtech neobjevila a v žebříčku klesla na 38. místo.

O konci kariéry ale nejstarší hráčka v Top 250 a třetí nejstarší na okruhu neuvažuje. Generálku na novou sezonu, kterou odstartuje v na Novém Zélandu v Aucklandu, si odbydě 27. prosince v exhibičním zápase v Abú Dhabí proti své sestře Sereně.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Frick
https://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport/352872/dala-se-na-chlast-krasnou-a-slavnou-byvalou-tenistku-nacapali-s-hromadou-alkoholu.html
Reagovat
blixa
A bulvární dement Frick se zase rochní ...
Reagovat
FulnekUltras
se zřejmě kolem roku 2010 s Venus vydal oproti SW poněkud jinou výživovou cestou.

https://www.youtube.com/watch?v=jQW7WGO7380
Reagovat
Haitik
Sloane Stephens bude v Austrálii bez svého trenéra Murrayho, dávají si "pauzu"..
http://www.tennis.com/pro-game/2018/12/sloane-stephens-kamau-murray-suspend-coaching-partnership/78351/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist