Po 22 letech jsou ve finále dvě Japonky. V Hirošimě se o titul utkají deblové parťačky Hibinová s Doiovou

14. 9. 2019, 07:29
Aktuality 11
WTA HIROŠIMA - Druhý ročník turnaje WTA v Hirošimě uvidí finálový souboj dvou domácích hráček, dvě Japonky se do finále dostaly poprvé od roku 1997. O titul si to rozdají Nao Hibinová a Misaki Doiová, které v neděli zabojují také o společný triumf ve čtyřhře. Přitom ve dvouhře měly obě namále už v prvním kole.
Nao Hibinová a Misaki Doiová

Misaki Doiová a Nao Hibinová jsou aktuálně mimo Top 100 světového žebříčku, zápas na okruhu WTA vyhrály naposledy na začátku jara. A na začátku tohoto týdne v Hirošimě to vypadalo, že se postupu do 2. kola nedočkají ani před domácím publikem v Hirošimě. Obě totiž měly namále se soupeřkami z kvalifikace.

Osmadvacetiletá Doiová v duelu s krajankou Junri Namigataovou čelila za stavu 4-6, 4-5 a 0-40 třem mečbolům. Čtyřiadvacetiletá Hibinová se v souboji s kanadskou teenagerkou Lleylah Fernandezovou ocitla dvakrát dva míčky od porážky, soupeřka navíc dvakrát podávala na vítězství.

Obě však kritické momenty ustály a nakonec prožívají jeden ze svých nejlepších turnajů. I když obě nebyly víc jak dva roky ve čtvrtfinále, dnes vybojovaly už finále.

Hibinová, která včera vyřadila nasazenou jedničku a obhájkyni titulu Su-Wei Hsieh, si v úvodním semifinále poradila 4-6 6-0 6-3 s Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou. Doiová o necelé dvě hodiny později vyřadila po setech 6-4 6-3 druhou nasazenou Rusku Veroniku Kuděrmětovovou.

Obě Japonky budou v neděli usilovat o svůj druhý titul na okruhu WTA. Hibinová, jež je ve finále popáté v kariéře, slavila jediný triumf v Tašketu 2015. Levoruká Doiová, kterou čeká třetí finále, se z vítězství radovala v Lucemburku 2015.

Dvě Japonky se ve finále turnaje WTA utkaly naposledy v roce 1997 v Jakartě, kde Naoko Sawamatsuová porazila Yuku Yoshidovou. 

Hibinová s Doiovou, které mají vyrovnanou vzájemnou bilanci 2-2, budou v neděli po singlovém finále bojovat také o společný triumf ve čtyřhře. V té hrají na teprve pátém společném turnaji, prvním v této sezoně. Loni triumfovaly na turnaji ITF v čínském Suzhou.

• WTA INTERNATIONAL HIROŠIMA •
Japonsko, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (14. 09. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Doiová (Jap.) - Kuděrmětovová (2-Rus.) 6-4 6-3
Hibinová (Jap.) - Buzarnescuová (Rum.) 4-6 6-0 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
slacker
maji tam spravne kalibrovane dozimetry?
Reagovat
Vlk-v-trave
A v tom letosnim Bastadu byla jina Misaki, ktera ten turnaj vyhrala? Nebo se ten turnaj nejak nepocita...ale WTA ho uvadi ve svem kalendari...
...kdo se v tom ma vyznat...:D)
Reagovat
sojka1
to byla Doi, Vlcku, toto je Doiova... ;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak... ted se vsechno vyjasnilo:)
Reagovat
tommr
Bastad je turnaj kategorie WTA 125 což se bere jako ekvivalent mužských challengerů a titul z něj se tudíž do oficiální bilance nepočítá ...
Reagovat
tommr
napsal jsem to asi trochu nejasně takže ještě pro jistotu upřesnuju: titul z Bastadu se nepočítá jako WTA titul, ale jako ITF titul ...
Reagovat
Vlk-v-trave
No, mne bylo donedavna celkem jasne, ta oznaceni, ale neni mi uplne jasne, proc to ma WTA vypichle na svych strankach v kalendari:) A pritom jine ITF turnaje tam nema...takze to celkem mate...a uz jen z toho duvodu, ze to byl preci INT...jestli se tedy nemylim.
Dale skoda tech oznaceni turnaju ve WTA...mohli by to zjednodusit ve stylu ATP...strasne sofistikovane...to je:)
Reagovat
Vlk-v-trave
WTA Championships
WTA Premier Mandatory
WTA Premier 5
WTA Premier
WTA International Series

:) Kdo to proboha vymysli...tyhlety nazvy...je to samy Premier, clovek ma pocit, ze je v parlamentu.

Kdyby ty nazvy aspon obohatili...aby se v tom lepe orientovalo...trebas...

WTA Ding Dong Championships
WTA Premier Mandatory Suicide
WTA The Hateful 5 Premiers
WTA Premier Stake in Fence
WTA International Black Out Series
Reagovat
EllNino
ideál :D
Reagovat
tommr
WTA se asi chce za každou cenu odlišit od ATP. Kdyby ale převzali bodovaní a kategorie turnajů od ATP tak by udělali líp ...
Reagovat
FulnekUltras
To tam asi všecko vymýšlejí nějaké nedostudované ekosamice s nicky typu "vrozkrokkopkopalsson". ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist