Po prvním triumfu pokračuje na vítězné vlně i v Praze. Titul mi dodal sebevědomí, pochvaluje si Bartůňková

5. 5. 2023, 22:49
Aktuality 4
Nikola Bartůňková si užívá dobrou formu. Sedmnáctiletá rodačka z Prahy se necelý týden po premiérovém vítězství v Santa Margheritě di Pula prosazuje i na domácím turnaji s dotací 60 tisíc dolarů Advantage Cars Prague Open na Štvanici a po dnešním skalpu druhé nasazené Australanky Priscilly Honové si připsala osmou výhru v řadě a postoupila do semifinále. V rozhovoru s ČTK řekla, že se chce letos především etablovat mezi dospělými.
Profily hráčů
Nikola Bartůňková

"Cíl byl se dostat do kvót na ženské grandslamy, ale uvidíme jak se bude dál dařit. Nebo zkusím grandslamy v juniorech. Pro mě je ale teď hlavní zlepšovat výkony a výsledky pak přijdou," řekla aktuálně 371. hráčka světa Bartůňková, která už figurovala i ve třetí stovce.

Mladá tenistka získala minulý týden první titul na turnaji ITF W25 na Sardinii. "Za to jsem ráda a ulevilo se mi. Bylo to už třetí finále a dodalo mi to větší sebevědomí, že jsem to konečně dovršila titulem, což se mi vloni nepodařilo," uvedla Bartůňková.

Oproti loňskému roku se cítí zkušenější. Pomohly jí náročné zápasy. "I když jsem v Itálii nehrála stoprocentně, zvládla jsem těžké situace a otáčela zápasy. To mi pomohlo. Jsem určitě zkušenější. Zlepšila jsem se v pohybu i úderech," doplnila Bartůňková.

Atmosféru domácího turnaji na Štvanici si užívá. Před nasazenou dvojkou Honovou porazila turnajovou pětku Fernandu Contrerasovou z Mexika a Australanku Kaylah McPheeovou. V sobotním semifinále vyzve Španělku Jessicu Bouzasovou.

"Užívám si to tu. Znám to tady do posledního šroubu," řekla tenistka 1. ČLTK Praha. "Jsem ráda, že hraju doma. A taky že mohu spát ve své posteli," podotkla s úsměvem.

O druhém triumfu za sebou ale neuvažuje. "Nevnímám to. Přistupuji k tomu postupně. Chci se soustředit na svůj výkon a podat vždy to nejlepší, co ve mně je," líčila Bartůňková.

Další program si musí vzhledem k omezenému počtu 'dospělých' turnajů v sezoně rozmyslet. "Tím jak mám omezený počet turnajů, musím to doplňovat juniory. Musím se ale podívat i na ženské turnaje. Jedu třetí soutěž po sobě, takže si dám nějaké volno. Ještě to ale nemám naplánované," řekla další česká naděje.

Pokud by se účastnila juniorského Roland Garros, může zaútočit na titul jako třetí Češka po sobě. Vloni zvítězila na pařížské antuce Lucie Havlíčková a rok před ní Linda Nosková. Bartůňková skončila vloni v semifinále.

"Samozřejmě chci v každém zápase vyhrát, ale hlavní cíl je pro mě letos etablovat se v ženské šňůře, abych se tam prosadila. Čím dřív se mi to povede, tím líp," dodala Bartůňková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
jsem rád že se Nikola konečně rozhodla prosadit se mezi dospělými a že se jí to daří ... smile
K tomu aby se dostala do postavení zaručujícímu účast v kvalifikaci GS jí chybí zhruba 150 bodů. FO a Wimbledon už určitě nestihne ale na USO už by to mohlo vyjít ...
Ideální by bylo kdyby si ještě nějaký body mohla připsat v Praze. Postup do finále přes španělskou soupeřku kterou loni porazila není nereálnej a získala by za to dalších 19 bodů ...
Reagovat
jirkaS
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
"Plánování" dalších výsledků a další kariéry kohokoli je hloupé. Doufám, že Vás to neodradí a budete v tom pokračovat, švanda musí být.
Reagovat
Patapuff
Prostě jí to naplánoval a hotovo. A jestli to nesplní, tak to bude zklamání.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist