Po Siniakové i Macháč. Jednadvacetiletý Čech v Polsku slaví čtvrtý triumf na challengerech

21. 8. 2022, 17:06
Aktuality 3
ATP CHALLENGER GRODZISK MAZOWIECKI - Tomáš Macháč se ztrátou jediného setu ovládl challenger v polském Grodzisku Mazowieckém a navázal na dva týdny starý triumf své přítelkyně Kateřiny Siniakové ve stejném dějišti. Jednadvacetiletý Čech po obratu zdolal devět zápasů neporaženého Číňana Zhizhena Zhanga a své šesté finále na této úrovni přetavil ve čtvrtý titul, první od lednového prvenství v Austrálii. V žebříčku by si měl polepšit ze 158. na 126. místo.
Tomáš Macháč

Tomáš Macháč měl v úvodu sezony solidní formu, jenže v dubnu po postupu do semifinále challengeru v Praze odstoupil kvůli zranění v oblasti žeber a na kurty se vrátil až po více než čtvrt roce na dalším domácím antukovém challengeru. Tentokrát v oblíbeném Liberci, kde vypadl ve čtvrtfinále a neobhájil loňské finále.

Teprve druhý turnaj po zdravotní pauze odehrál v tomto týdnu na betonech v polském Grodzisku Mazowieckém. Jednadvacetiletý Čech po cestě do finále neztratil jediný set a nakonec úspěšně navázal na svou přítelkyni Kateřinu Siniakovou, která v tomto dějišti o dva týdny dříve vyhrála podnik ITF W100. Jednadvacetiletý Čech ve finále zdolal 1-6 6-3 6-2 devět zápasů neporaženého Zhizhena Zhanga.

Pětadvacetiletý Číňan prožívá životní období, po nezdaru v kvalifikaci Wimbledonu vyhrál 22 z 26 duelů a zahrál si už čtvrté finále. Rodák z Berouna se v úvodním dějství vůbec nechytal a uhrál jediný game. Ve zbytku utkání však čelil jen jednomu brejkbolu a dokázal jej odvrátit.

Macháč absolvoval své šesté finále na challengerech a připsal si čtvrtý triumf, první od lednového prvenství v australském Traralgonu. V žebříčku by si měl polepšit ze 158. na 126. místo, jeho maximem je 115. příčka. V příštím týdnu se popere o hlavní soutěž závěrečného grandslamu roku US Open.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Dobry-den
Získal taky auto jako Katka? smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Tak když tu nic není, dovolím si poblahopřát. A hodně štěstí za oceánem!
Reagovat
Mony
hlavně držím palce, aby vyfasoval úvodní ranní zápas. Hrát po půlnoci našeho času bez aklimatizace, to by tam na kurtu taky mohl usnout
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist