Poloviční argentinská radost: Nalbandian postoupil, Monaco vypadl

11. 1. 2011, 11:21
Aktuality 0
Turnaj v Aucklandu opustil první z nasazených hráčů. Juan Monaco už v úvodním kole překvapivě nestačil na francouzského kvalifikanta Mannarina, jemuž podlehl 4-6 3-6. Větší radost argentinským fanouškům udělal David Nalbandian, který po výhře nad Italem Fogninim postoupil do dalších bojů.
David Nalbandian

Juan Monaco si v utkání s levorukým Adrianem Mannarinem odbyl letošní premiéru, na niž nebude rád vzpomínat. Jeho francouzský soupeř, který si loni polepšil v žebříčku ATP o téměř sto míst, mu v zápase celkem pětkrát sebral podání a za hodinu a čtvrt zvítězil 6-4 6-3.

"Nevím, jak na tom v žebříčku je, ale možná je to nejlepší hráč, kterého jsem kdy porazil," řekl po utkání Mannarino. "Viděl jsem hodně Juanových zápasů a vím, že umí hrát o moc líp, než hrál dnes. Řekl bych, že zdejší podmínky s tím větrem pro něj byly těžké. Je to asi jeho první nebo druhý turnaj v roce, takže se ještě zlepší," dodal.

O postup bojoval v Aucklandu také druhý z momentálně žebříčkově nejlepší dvojice Argentinců David Nalbandian. V cestě do dalšího kola stál bývalému třetímu hráči světa Ital Fabio Fognini. Nalbandian s ním měl plné ruce práce, především kvůli špatnému využívání brejkbolů; dvě ze svých příležitostí ale proměnil a Fogniniho porazil 7-6 6-4.

Argentinský tenista tak úspěšně vstoupil do sezony, v níž by rád zapomenul na tu předešlou, poznamenanou zraněními. "Loňský rok jsem zakončil v dobré formě a jsem rád, že jsem tu do nové vstoupil správnou nohou," pochvaloval si Nalbandian. "Dneska to pro mě byl první zápas v roce, asi je normální dělat ze začátku chyby, ale ke konci už to bylo mnohem lepší," dodal šestý nasazený hráč, kterého v dalším kole čeká přemožitel Nizozemce De Bakkera Philipp Petzschner z Německa.

Že to nasazení hráči nemají v Aucklandu jednoduché, potvrdil i sedmý hráč v pavouku Thomaz Bellucci z Brazílie. Ten mohl svůj zápas s Američanem Michaelem Russellem ukončit už ve druhém setu, kdy vedl 6-4 5-3. V tu chvíli ale začal úřadovat jeho soupeř, který ještě druhý set otočil a v tom třetím se dokonce ujal vedení 3-0 při svém podání. To mu ale Bellucci ihned sebral a poté i další a srovnal na 3-3. Vyrovnaný zápas už směřoval do tie-breaku, ale Brazilec byl proti a dalším brejkem ve dvanáctém gamu si zajistil výhru 6-4 6-7 7-5.

"Byl to těžký zápas," prohlásil po svém vítězství Bellucci, kterého v dalším kole čeká Španěl Robredo. "V posledním setu jsem prohrával 0-3, takže jsem moc šťastný, že jsem se dostal do druhého kola."

Nejrušnější den zažil v Aucklandu Rumun Victor Hanescu. Momentálně 52. hráč světa strávil na kurtu dvě hodiny a 40 minut v souboji s Jihoafričanem Kevinem Andersonem, kterého udolal 7-6 6-7 6-4. Spolu s Carlosem Berlocqem pak prohrál zápas čtyřhry se španělským párem Almagro/Lopez. S Almagrem se Hanescu zítra utká znovu ve druhém kole dvouhry.

Výsledky - Auckland (tvrdý povrch, dotace 398.250 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Mannarino (Fr.) - Monaco (5-Arg.) 6:4, 6:3, Nalbandian (6-Arg.) - Fognini (It.) 7:6 (7:3), 6:4, Bellucci (7-Braz.) - Russell (USA) 6:4, 6:7 (4:7), 7:5, Petzschner (Něm.) - De Bakker (Niz.) 6:1, 6:7 (5:7), 7:6 (7:3), Hanescu (Rum.) - Anderson (JAR) 7:6 (9:7), 6:7 (3:7), 6:4, Kamke (Něm.) - Riba (Šp.) 6:3, 6:4, Granollers (Šp.) - Reynolds (USA) 6:4, 6:3, Clement (Fr.) - Malisse (Bel.) 4:6, 6:2, 7:5, Haase (Niz.) - Cuevas (Urug.) 3:6, 7:6 (7:3), 7:6 (7:3).

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist