Poloviční úspěšnost Srbů: Tipsarevič suverénní, Troicki selhal

29. 4. 2011, 11:06
Aktuality 2
ATP BĚLEHRAD - Novaka Djokoviče ve čtvrtfinále domácího turnaje v Bělehradu doplnil již jen Janko Tipsarevič. Jako třetí Srb mohl mezi nejlepších osm postoupit Viktor Troicki, v duelu se Španělem Granollersem však propadl na servisu a vypadl.
Janko Tipsarevič

Janko Tipsarevič předloni v Bělehradu skončil ve druhém kole na raketě Djokoviče, před rokem kvůli zranění nestartoval. Letos soutěž zahájil odvrácením dvou mečbolů proti Nišikorimu, druhé kolo už však domácí nasazená sedmička zvládla suverénně. Šestadvacetiletý Srb v duelu s Němcem Mischou Zverevem ztratil po podání jen deset fiftýnů a za 53 minut vyhrál 6-2 6-0.

O semifinále se místní rodák utká se Somdevem Devvarmanem, který potřeboval 3 hodiny a 13 minut, aby udolal 7-6 2-6 7-6 třetího nasazeného Guillerma Garcíu Lópeze ze Španělska. Šestadvacetiletý Ind musel odvrátit deset ze šestnácti brejkbolů, aby postoupil do svého prvního čtvrtfinále na antuce.

Tipsarevič v loňské sezoně Devvarmana dvakrát porazil, letos v Davis Cupu však prohrál 0-3 na sety.

Ve večerním zápase bojoval o postup také další člen vítězů loňského Davis Cupu Viktor Troicki, 16. hráč světa a druhý nasazený ale domácí publikum nepotěšil. V zápase se Španělem Marcelem Granollersem si z devíti her na servisu udržel pouze jedinou, větší debakl odvrátil jen fiftýny na returnu. Srb nakonec prohrál 2-6 3-6.

Granollers bude v dalším zápase čelit italskému antukáři Filippu Volandrimu, který se do čtvrtfinále dostal po dlouhých třech letech. Devětadvacetiletý Ital postoupil po třísetové výhře nad Iljou Marčenkem z Ukrajiny.

- ATP 250 BĚLEHRAD (Srbsko, antuka, 416.650 eur) -
čtvrteční výsledky (28. 04. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
M. Granollers (Šp.) - Troicki (2-Srb.) 6-2 6-3
Devvarman (Indie) - García-López (3-Šp.) 7-6(6) 2-6 7-6(8)
Tipsarevič (7-Srb.) - Zverev (Něm.) 6-2 6-0
Volandri (It.) - Marčenko (Ukr.) 6-3 1-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevíte někdo kde se dá sledovat turnaj v Barceloně?
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus www.fromsport.com, jsou tam linky na všechny turnaje ATP co ted běži. Akorat jen jeden ma unosny obraz,neni to extra kvalita.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist