Pořadatelé turnaje v Madridu chtějí letošní ročník odehrát v září mezi US Open a French Open

1. 4. 2020, 14:34
Aktuality 15
Pořadatelé Mutua Madrid Open, který zaštiťuje podniky ATP Masters 1000 a WTA Premier Mandatory, se nechtějí vzdát letošního ročníku. Jako nejlepší termín se jim jeví 14. až 20. září, tedy přesně mezi US Open a nově naplánovaným French Open.

Hráči by tak mohli mít hodně perných pět týdnů, pokud se rozhodnou zúčastnit se všech tří akcí. Termín hlavní soutěže US Open zatím zůstává dle plánu 31. srpna až 13. září, organizátoři French Open se rozhodli antukový grandslam přesunout z přelomu května a června na přelom září a října, konkrétně na 20. září až 4. října. Právě mezi dvěma grandslamy by rádi odehráli svůj turnaj představitelé Mutua Madrid Open.

"Tenhle termín se nám jeví jako nejlepší. Ale nemůžeme udělat to, co pořadatelé French Open, a prostě nový termín oznámit. Momentálně nelze jen tak hýbat s kalendářem, je to těžké. Záležet bude hodně na tom, jak se bude pandemie koronaviru vyvíjet," řekl výkonný ředitel turnaje Gerard Tsobanian.

Momentální termín restartu sezony je stanoven na 8. června. Hrozí však prodloužení přerušení letošního tenisového roku, dnes by totiž měl být zrušen slavný Wimbledon a s ním pravěpodobně i celá travnatá část sezony. Hrát by se tak mohlo opět v létě na amerických betonech, jenže ani situace ve Spojených státech nevypadá optimisticky.

I pokud by pořadatelům madridského podniku nový termín prošel, otázkou je, zda by se nejlepší hráči vůbec zúčastnili, nebo dali přednost týdennímu odpočinku před další akcí velké čtyřky.

"Myslím si, že vzhledem k tomu, co se letos odehraje a neodehraje, by hráči nový termín přijali. Ne všichni se na US Open dostanou do finále, někteří z nich vypadnou už v prvním týdnu, případně na začátku druhého, což by jim dalo čas se připravit na náš antukový turnaj. Hlavně finalisté US Open by měli málo času se adaptovat na jiný povrch a podmínky. Zase by se ovšem hrálo a lidé i tenisté by z toho měli radost," uvedl Tsobanian.

Tsobanian je členem rady turnajových ředitelů na okruhu ATP a WTA. "Jsem v neustálém spojení s hráči, ostatními pořadateli i vedením ATP a WTA. Zatím máme mnoho možností, ale pokud nám budou ubývat týdny, tak samozřejmě spousta z nich už nebude možná. Záleží, kdy svět dostane virus pod kontrolu. Ať už se stane cokoli, letošní sezona utrpěla obrovské poškození."

Španělsko je pandemií koronaviru jednou z nejpostiženějších zemí světa. Se 102.136 nakaženými je v pořadí počtu infikovaných na třetím místě za Spojenými státy a Itálií. V zemi zaujímající většinu Pyrenejského poloostrova už nemoci COVID-19 podlehlo přes 9 tisíc lidí a denně přibývají stovky mrtvých a tisíce nakažených.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Masters_Mandatory
Spanelsko a Italii zrusit. Hrozne země
Reagovat
pauloX
Spanielsky 1 april este mozu dodat že aj Pamplona a bull run bude tento rok
Reagovat
pauloX
Spanielsky 1 april este mozu dodat že aj Pamplona a bull run bude tento rok
Reagovat
Denis92
Ja by som dal Monte Carlo a Rim pocas USO nech to je komplet :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nikto si nechce ukrojit zo svojho koláčika :)
Reagovat
misoSK
O rovnaký týždeň tuším prejavili záujem aj z Ríma, ale ja som za, pokojne hrajme aj tri Mastersy naraz, všetky v týždni medzi UO a RG. Budeme prepínať medzi finále Thiem - Djokovič v Ríme a Nadal - Goffin v Madride, zatiaľ čo sa budú v Monte Carle biť o titul Wawrinka s Medvedevom :D
Reagovat
Patik
a Federer s Tsitsipasom v Indian Wells..pre nás fanúšikov len dobre..kto by sa len sťažoval mať top tenis každý deň dokonca roka..
Reagovat
misoSK
S Kyrgiosom, Tsitsipas sa bude po UO ponáhľať do Európy kvôli RG. Federer, Kyrgios, Isner, Tiafoe, Anderson, Raonič zostanú v USA, po UO sa rozdelia medzi Miami a Indian Wells a potom sa stretnú na Laver Cupe :D
Reagovat
bIbec
Mohla by se třeba odehrát celá sezóna ve dvou týdnech. Hrály by se všecky GS ve stejném období, všecky Masters, i turnaj mistrů, challengery, Prague Open. Všecko prostě.
Reagovat
gigin
Samozřejmě včetně kvald. Na tom trvám!
Reagovat
Patik
Toto je jeden veľký vtip..no poďme ešte dajte jeden trebárs vsunieme tam ešte 500ku v Barcelone..(Facepalm).
Reagovat
turista
Zmatek nad zmatek.
Reagovat
FulnekUltras
a bankéřské parazitní USvině si v bunkrech mnou ruce
Reagovat
smazaný uživatel
To je jeden vtip lepší, než druhý. Španělé jakožto po Itálii nejvíce postižená zem, kde COVID ani nedosáhl pořádně vrcholu, bude pořádat tenisový turnaj v záři.

A jak to budeme hrát?

Wimbledon, Madrid, Šanghaj, French Open, Turnaj Mistrů, Řím? :D
Reagovat
paddy
V řadě po sobě by se to nestihlo, takže ideálně by mohli všechno naplánovat na začátek září. Teď to může ještě někomu vadit, ale v září nad tím všichni mávnou rukou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist