Pořadatelé vyslyšeli Kosťukovou. Běloruska Azarenková se tenisové exhibice pro Ukrajinu nakonec nezúčastní

24. 8. 2022, 19:09
Aktuality 51
Běloruská tenistka Viktoria Azarenková se nakonec nezúčastní dnešní exhibice v New Yorku před US Open, jejíž výtěžek má jít na humanitární pomoc napadené Ukrajině. Právě ukrajinská tenistka Marta Kosťuková se v minulých dnech v médiích podivila, proč je na akci pozvaná Azarenková, jež pochází ze spojenecké země ruského agresora.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

"Dostala jsem pozvánku stejně jako všechny ukrajinské hráčky. Nikdo se nás ale neptal, zda nám nebude vadit, když tam budou i tenisté z Ruska nebo Běloruska. Náš názor nikoho nezajímá. Je Den nezávislosti Ukrajiny, ale co si Ukrajinci skutečně myslí, nikoho nezajímá. Nebudu tam hrát, pokud tam budou hráči ze zemí agresorů," citovala média Kosťukovou.

Exhibiční akce Americké tenisové asociace (USTA) "Tennis Plays for Peace" (Tenis hraje pro mír) se koná dnes na Stadionu Louise Armstronga v areálu Flushing Meadows. Zúčastnit by se jí měli Rafael Nadal, Coco Gauffová, Carlos Alcaraz, Iga Šwiateková, Leylah Fernandezová a mezi ohlášenými účastníky byla i bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka Azarenková. Ta nakonec bude na exhibici chybět.

"Po důkladném zvažování a dialogu mezi všemi zúčastněnými stranami během posledních 24 hodin se Viktoria Azarenková dnešní akce nezúčastní. Vika je silná osobnost a oceňujeme její snahu tam být. Vzhledem k citlivosti ukrajinských tenistů a probíhajícímu konfliktu máme pocit, že to je správný vývoj situace," uvedla USTA na adresu rodačky z Minsku, jež dlouhodobě žije ve Spojených státech.

Pořadatelé akce slibují, že stoprocentní výnos z prodeje vstupenek v ceně 25 a 50 dolarů půjde na konto mezinárodní neziskové organizace. USTA doufá, že do konce US Open, jež začne v pondělí, vydělá pro Ukrajinu minimálně dva miliony dolarů (téměř 50 milionů korun).

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

51
Přidat komentář
zfloyd
z Kosťuk začíná být druhá Osaka akorát vymněnila černochy za něco jinýho
Reagovat
Roman47
Pozvánkou na takovou akci se Azarenková dostala do neřešitelné situace:
1) Kdyby odmítla, bude se říkat, že podporuje válku.
2) Když přijala, stalo se, co se stalo.
Ještě bych chtěl vědět: Odmítla Kosťuková účast na US Open, když tam budou hrát ruské a běloruské tenistky?
Reagovat
Nola
urobili si z nej fackovacieho panaka, to som chcela napisat nizsie, Victorku uz velmi nemusim, ale v tomto je fakt nevinne
Reagovat
Nola
Bloncka by celkom v pohode mohla byt sudcom - vinny za udalosti z minulosti a postavit k muru..... dnesny svet a aj ten tenisovy sa uz velmi nelisi, je to smutna realita, hraci sa stali rukojemnikmi moci a absolutne nic s tym nemozu urobit...... sport uz davno nie je tym co byval a to Azu fakt nemusim.....
Reagovat
Blondie
Manipuluješ ;)

Bych tě chtěla vidět, jaké by bylo tvé chování, kdyby někdo otevřeně podpořil někoho, kdo by tobě a tvé rodině ublížil, načež by se chtěl zúčastnit akcí, co mají té tvé rodině pomoci. Možná bys jásala, ok. Ony ale mají právo nejásat a prostě nejásaly.
Reagovat
Nola
koncim, nema to zmysel, mas vo vsetkom pravdu... j
Reagovat
Blondie
Proč by, PROBOHA, měla UA teniska odmítat účast na turnaji jen proto, že tam hrají tenisté a tenistky ze zemí, které napadly jejich národ?

Přeskočilo ti?
Reagovat
Blondie
*její
Reagovat
Roman47
1) Netykáme si.
2) Pokud se odmítla zúčastnit exhibice kvůli Bělorusce, očekávám konzistentní postoj i v ostatních případech. Podobně jako Djokovič a očkování.
Reagovat
Krisboy
Očekávat můžeš co chceš, myslím, že Martě je to úplně jedno a rozhodne se bez tvých rad a očekávání.
A jestli ti vadí tykaní, klidně nám vykej, nikomu to snad vadit nebude.
Reagovat
Roman47
Je zajímavé, kolik lidí adoruje Kosťukovou za bezobsažné gesto, které nic nestálo, a naopak se naváží do Djokoviče za jeho důsledný postoj, kterému je ochotný mnoho obětovat.
A co se týká Vašeho tykání, chybí tady ten správný smajlík.
Reagovat
George_Renel
Heleď se, při vší úctě, Tenis portál je hobby web a tam se prostě obvykle tyká, ať se jedná o tenis, bicykly, rybičky nebo psy.
Něco jiného jsou diskuse v inovinách a podobně, kde se již před časem přešlo na vykání.
Reagovat
Roman47
Já tomu rozumím. Ale ze strany Blondie tam nějaká úcta (k jinému názoru) nebyla, takže asi tak.
Reagovat
peek
Co prosím znamená zkratka VVV?
Vřískající Válečnice Viktorie?
Vůdcova Vlezdoprdelka Vika?
Všecko Vyhážu Vedle?
...
Fakt nevím.
Reagovat
Krisboy
Původně to bylo Vřískající Vopice Viktoria. S nástupem Sabalenky a dalších to poněkud ztratilo na významu a dneska už platí všechno, cos napsal ty.
Reagovat
peek
smile Díky za vysvětlení.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A pak že je vopice rasistická urážkasmile
Reagovat
Krisboy
To tvrdí kdo? Jde o podobný obsah mozkovny a zvukové projevy na kurtě. Myslím, že VVV má v obou parametrech blíže k šimpanzovi, než k Homo sapiens sapiens.
Reagovat
Blondie
Azarenka je špinavá podporou diktátora.
Taky bych nechtěla, aby se od ní taková akce umazala.

Na nějaké prohlášení, distanc a lítost má dost jiných kanálů.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Kdyby byla co k čemu a politicky jí to myslelo, tak se toho sama vzdá...
Ale tak ona se chce nacpat, kde se dá, moc toho už asi neuhraje. Její loučení bude ještě horší než Serenino.
Reagovat
Blondie
Nevím, no. Možná i upřímná snaha, ale... tomu by asi z její strany muselo něco předcházet.

A je taky samozřejmě otázkou, jak se třeba v zákulisí chová k UA hráčkám. Pokud tam holky zaznamenaly problém, mohl to pro ně být další arguement. Nicméně to je jen spekulace, samozřejmě.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
možná je to prostě taková profesionální hroší kůže - někam ji pozvou, tak se zúčastní a věci okolo neřeší, pak ji účast zruší, tak si najde jinou akci.
Horší by bylo, kdyby to vzala natruc. Vůbec mě totiž nenapadá, proč tam měla hrát zrovna ona, co tím pořadatelé sledovali.
Celkem si myslím, že máš pravdu o tom zákulisí - proč ji tam pozvali a proč je nechtěná. Třeba Marta jednou napíše knížku a dozvíme se tosmile
Reagovat
Blondie
Já bych zase nerada šířila vymyšlené drby, je to jen domněnka na základě stížností UA hráčů, že je ruští a běloruští tenisté absolutně ignorují.

Vůbec to nemusí být pravda a já věřím, že i u rusáků budou nějaké výjimky.
Reagovat
George_Renel
Serena taky soupeřky ignoruje...
Reagovat
Vlk-v-trave
Akce pro mir se nekonala, spise akce potvrzujici vymezeni a valku podporujici.

Tohle vyhozeni VVV je tak logicke asi jak bych zadal, aby se vratili vsichni Ukrajinci zpet na Ukrajinu, nebot tu nekteri delaji slusny bugr, proste bych hodil vsechny do jednoho pytle... kvuli nekterym, kteri si vubec nevazi docasneho exilu a chovaji se jako zvirata a hajzli, preci mohou zit v klidu na zapade zeme, no ni?!. Jasne, ze by me to nenapadlo, ale je to stejna logika... Azarenku by asi nenapadlo bombardovat mesta, ze... a kdyz chtela vyjadrit nesouhlas a podporit mir, tak s ni zametli, to same se deje s Rublevem atd.

Takze nakonec dalsi pokrytecka akce, rozhodne o mir tady nejde.

Kdyz bych to odlehcil a udelal si z toho srandu, tak napisu Muguruza mela pravdu, WTA okruh je "plny slepic", ktere se nesnasi, zavidi si navzajem a nemaji se rady:DDD

A kdyz to shrnu vazne. Tahle akce potvrdila konflikt a dale se ho dozaduje, ...a ani ty sportovni jelita nechapou, co vlastne delaji... kdyby o tom trochu premysleli a nesermovali jen s raketama, zapojili trochu hlavu, tak se rozhodne nebudou divat na to, kdo odkud je, naopak napalili by to poradne, a nechali by trebas mluvit a hrat Rubleva, ktery Putinem pohrda... to by byl teprve poradny mazec... takhle se jen tenisova spolecnost, ktera si hraje celou dobu na OPEN a sermuji ruznymi peknymi heslami, rozdelila. Proste zase jen kecy...
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Dočasného exilu? Probuď se :-)
Reagovat
Blondie
Mno, Vica Azarenka se mnohokrát fotila s Lukašenkem, dělala výkladní skříň někomu, kdo ve své zemi a) brutálně potlačuje základní práva, b) vládne s podporou kremlu, ačkoliv prohrál volby a c) PŘEDEVŠÍM SE AKTIVNĚ ÚČASTNÍ INVAZE NA UKRAJINU, proboha.

Nejde tedy jen o to, že je Vika ze stejnému státu.

Je to asi jako kdyby se pořádala akce na podporu obětí sexuálních zločinů.
A mezi řečníky se přihlásil pan Karel, který se před dvěma týdny vehementně zastával chlapa, co byl pravomocně odsouzen za brutální znásilnění a společně tvrdili, že si za to oběti mohou samy, protože provokují.
Kdybys tam byl jako bratr ženy, kterou někdo znásilnil a zabil, vážně bys byl s takovým řečníkem ok?

Já ne.
Reagovat
Vlk-v-trave
To C) si dost prestrelila... tohle nepisi ani Polaci, a jsou celkem na tyhle veci citlivi... ses slusne ujeta....
....uplne stejne muzu psat, ze Kvitova je vykladni skrini Zemana...ktery toho hajzla Putina podporoval aktivne...nez valka zacala.
Reagovat
Blondie
Ty fakt nesleduješ zprávy? :D ony snad téměř deněn nelétají rakety na UA z Běloruska? Samozřejmě se souhlasem Lukašenka? Popíráš realitu?

A ano, jakékoliv spojení Kvitové a Zemana mi samozřejmě hodně vadí, nechápu, proč se jím Petra špiní.
Reagovat
Vlk-v-trave
Co to ma spolecneho s tim, co pises v tom c) tam pises, PŘEDEVŠÍM SE AKTIVNĚ ÚČASTNÍ INVAZE NA UKRAJINU... muzes mi nekde dat link, kde to Azarenka podporuje? Se uklidni hlavne... bavime se o Azarence, a ne politickych hajzlech...

Jsem si nevsiml...zeby tohle aktivne podporovala... bavime se o tenistce, ktera zije pochopitelne v LA, a otazka tedy je, proc se nechce vratit do skveleho Beloruska?

Polaci ji 2 roky zpet kritizovali za to, ze se nechce vyjadrit k situaci v Belorusku otevrene... dost mi to pripominala ty vsechny zname Cechy za komunismu... od Gotta po nejakeho pinkalistu, ...rekneme, ze muzu mit pro to pochopeni, nerikam, ze se me to libi,
...ale za mne ji sanci mohli dat...kdyz uz se nam konecne rozhoupala...

Jak bys to napsala o Oveckinovi, nebo Malkinovi, tak ani neceknu... ti invazi podporuji... a tem hajzlikum to vklidu prochazi... na cemz je videt, jak je to vsechno pokrytecke...
Reagovat
Blondie
Sorry jako, ale když neumíš ani přečíst, co píšu, tak je to složité. Nepíšu, že Azarenka útočí na Ukrajinu, ale dělá výkladní skříň (aktivně a opakovaně se s ním fotí se samými úsměvy) někomu, kdo se dopouští tří vyjmenovaných přečinů.

Její volba.
Ale pak jaksi nemůže jít sluníčkovat na akci na podporu těch, které stejný režim ničí a zabíjí.

Měla dost času na to, aby invazi jasně odsoudila. Místo toho huhle ty samé fráze jako většina RU a BLR sportovců. Asi jako kdyby tvou mámu okradli a zmlátili a brácha pachatele říkal "mno jo, je to zlý... nechápu, proč jsou na sebe lidi tak oškliví a nevychází si víc vstříc" XD
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, všem se neměří stejně, ale
Lendl se myslím s Husákem nebo Brežněvem nefotilsmile
Prostě si představ tu situaci - mladá holka z Ukrajiny vidí, co se tam děje a pak by měla na exhibici nastoupit na kurt proti rachejtli, co si dělá fotky s někým, kdo tyranizuje vlastní národ a navíc podporuje zabíjení třeba i přátel té holky z Ukrajiny.
Jo, kdyby byla známá odporem vůči režimu, myslím, že by žádná z holek neřekla popel.
Kosťuk musí být ve svémm věku přecitlivělá, obzvláště v takovéhle situaci. A pokud ji tadyna TP někdo dokonce nazývá slepicí (ty ne), tak je rozumu mdlého.
Reagovat
Blondie
smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
hele, ja Azarenku fakt nemusim..:)))

Ale myslim si, ze kazdy by mel mit svou druhou sanci, ...prijde mne, mozna ty ne, ale ta Bloncka urcite, jeste je priserne agresivni...nejen dneska, ze tihle aktiviste jak prave Bloncka a ji podobni maji predstavu, ze lide maji byt bez chyby, nebo musi byt dle jich predstav,... straaasne zboznuju tohlecto:D tyhlety borce na netu...

Jestli to Azarence mysli politicky nebo ne. Do toho nejdu, jeste bych dostal ban, ze urazim tenistky:)))

Tvuj priklad Lendla mne nepresvedcuje, nebot ho nikdo zpet nezval do CR...byl v jine pozici...
...a rozhodne nemuzes poprit, ze plno znamych osobnosti drzelo za komunistu drzky, vcetne Sveraka, Smoljaka, nebo tehdy znamych sportovcu, kteri zustali v CR atd. odsuzujes stejne Sveraka, Smida? trebas... Sverak se trebas priznal, ze byl proste srab...

Kazdy by mel mit svou druhou sanci... za mne...

Jinak...Co delas Ty? jestli jde o Ukrajinu, nemusis psat tady, muze byt do vzkazniku...coz chapu, nebot to take nemam rad, to prseni se, co vsechno kdo dela...a rozhodne bych si nedovolil si tim tady delat nejaky PR...takze to nebudu vyzadovat po jinem cloveku...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mi přišlo, že Šmíd byl vždycky taková huba proříznutá a nějakou nadměrnou kolaboraci se systémem jsem u něj nezaznamenal.
Ale ok, i když se vzdám toho Lendlasmile,
druhá šance Vice, to je myslím hodně nadnesené. Těch faux pas co nadělala bylo víc. Samozřejmě, nikdo nejsme dokonalí, na druhou stranu prostě můžu mít averzi vůči někomu, kdo si to chováním způsobí.
Taky myslím, že si některá nebo i více ukrajinských hráček stěžovalo na přístup RUS a BLR tenistek. Z toho mi teda plyne, že pokud by Vika byla onou výjimkou, určitě by ji tam chtěly mít. Je to zvláštní z toho důvodu, že se Vika podle všeho na socsítích vyjádřila proti válce a Ukrajině vyjádřila solidaritu. Její příspěvky a snad i profily pak ale zmizely. To může znamenat leccos, smysl mi to celé ovšem moc nedává.
Jinak, já tu Viku ani nikoho jiného nenutím k podpoře Ukrajiny, to je její a každého věc, jak to má. Já jen říkám, že pokud se nevyhranila (což je možná sporné) pak by byl nesmysl, aby se takové akce účastnila.
Sám se aktivně podpory Ukrajině neúčastním, bo jsem od loňska až na výjimky po-ne od rána do večera v práci a ve volném čase se snažím dobít, abych mohl fungovat.
Reagovat
Krisboy
Nejsi Babiš? Ten už je taky asi 50let nepřetržitě 28 hodin denně / 8 dní v týdnu v práci.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
na něj nemám, ale zase jsem kvůli tomu nepřišel o rozum jako onsmile
Reagovat
Petr_Fisk
" jsem od loňska až na výjimky po-ne od rána do večera v práci"...
Budeš mít Tomáši krásný, obří, luxusní náhrobek a na něm se bude zlatým písmem skvět:
"Budoval rozvinutý kapitalismus"
A všichni kolem ležící Ti budou "nadosmrti" závidět.
Reagovat
misa
Muguruza pravděpodobně soudí ostatní podle vlastní osobnosti.
Reagovat
Vlk-v-trave
:) Svet je takovy jak ho vnimame a vidime:) Garbi vidi ty holky proste sverazneji...:D
Reagovat
Nola
Nikomu neprislo divne, preco Azarenku pozvali na exho? Divim sa, ze sa dala nahovorit, uz by mohla aj trochu rozmyslat.....
Reagovat
Rafaeoli25
Tohle tedy nechápu, to logika nebere. Azarenka chce vyjádřit lítost a soucit s oběťmi války, jinak by tam nejela a přesto se na ní sletí nenávist, jakoby byla málem Lukašenkova mluvčí.
Reagovat
tommr
Ukrajinci jsou čím dál tím drzejší a myslí si že můžou všem poroučet ... smile
Reagovat
baba
Právě naopak, měli tam být pozváni tenisté Ruska a Běloruska, aby se mohli ukázat a vymezit. Jenže to se nehodí, takže globálně odsoudit a nikoho se na nic neptat....ubohé...
Reagovat
Blondie
tak si dej do Google Azarenka a Lukašenko.

Možná budeš výsledky překvapen, ono se to té mluvčí docela blíží. Minimálně je jeho propagandistickým nástrojem.
Reagovat
misa
Zajímavé od někoho, kdo už dlouhé roky v Bělorusku nežije. Ruská mentalita je z pohledu lidí na západ od nich hodně divná.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Chtějí aby se vymezili (obecně hráči) a když se vymezí tak nechtějí aby tam hráli....to jsou kundy ukrajinský.
Reagovat
PetaM
Přecitlivělá no name flundra bude diktovat podmínky. To jsme to dopracovali.
Reagovat
com
smile hlavne ze ta pinda Kustyuk niceho nedosahla a jeste si bude urcovat, kdo tam muze hrat smile Jo mohla tam GS sampionka a svetova jednicka, takhle tam bude exhibovat no name hracka, nikterak pro divaky NY zajimava smile
Reagovat
Krisboy
Kosočtverec VVV ať už se prosím neúčastní nikdy ničeho! smile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist