Pospíšil v Casablance útočí na posun do první stovky a start na French Open

24. 2. 2011, 16:11
Aktuality 9
CHALLENGER CASABLANCA - Jaroslava Pospíšila dělí dva vyhrané zápasy od premiérového posunu do první světové stovky. Rozjetý český tenista na challengeru v marocké Casablance postoupil už do semifinále, a pokud si připíše třetí titul, výrazně vylepší své životní maximum.
Jaroslav Pospíšil

Jaroslav Pospíšil loni odehrál životní sezonu. V červnu, kdy mu bylo 29 let, si poprvé zahrál v semifinále challengeru a v druhé polovině sezony začal své úspěchy stupňovat. Třikrát se dostal do finále a z Trnavy si odvezl premiérový titul.

Všechny povedené turnaje absolvuje na antuce a letos v dobrých výkonech pokračuje. Minulý týden startoval na prvním letošním antukovém klání v marockém Meknesu a coby turnajová čtyřka si připsal druhý titul.

Na vítězné vlně se veze i nyní v Casablance, kde postoupil již do semifinále. Dnes si třetí nasazený Čech poradil se Španělem Adrianem Menendezem-MacEirasem, jehož zdolal za necelé dvě hodiny 6-4 7-5.

Oba tenisté dlouho úspěšně odvraceli brejkboly, než Pospíšil v dvanácté hře svou čtvrtou příležitost znamenající zároveň setbol proměnil. Ve druhém setu sice český hráč celkově pátý brejkbol neodvrátil, nicméně ztrátu v osmém gamu smazal a od stavu 2-4 už o pět let mladšímu soupeři z třetí světové stovky nedal šanci.

O finále si současně 117. hráč světa Pospíšil zahraje v prvním vzájemném duelu s dvacetiletým Rusem Jevgenijem Donskojem, jenž v Casablance včetně kvalifikace vyhrál už šest zápasů v řadě. 

Pospíšil bojuje o start na French Open
Pospíšil začátkem února oslavil 30. narozeniny a pokud by za dva dny slavil i třetí titul v kariéře, zajistil by si premiérový posun do elitní stovky žebříčku ATP. A to aniž by někdy vyhrál zápas na okruhu ATP, kde hrál dosud jen dvakrát - neúspěšně.

Už nyní je téměř jasné, že si prostějovský rodák v květnu na French Open splní svůj sen o první účasti v hlavní soutěži grandslamového turnaje. V následujících třech měsících totiž neobhajuje takřka žádné body a žebříčkem bude moct jenom stoupat.

Pospíšil je aktuálně čtvrtým nejvýše postaveným Čechem v žebříčku a na záda dýchá třetímu Janu Hájkovi. Příští víkend hrají Češi zápas 1. kola proti Kazachstánu a nehrající kapitán Jaroslav Navrátil má kvůli nemocným Štěpánkovi a Hájkovi starosti, koho v případě jejich neuzdravení povolat. Pospíšil by připadal v úvahu, debutu se však zřejmě v daviscupovém týmu nedočká. Z velkých utkání nemá žádné zkušenosti a jeho služeb by Navrátil mohl využít spíše v zápasech hraných na antuce.

- CHALLENGER CASABLANCA (Mexiko, antuka, 30.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (24. 02. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Pospíšil (5-ČR) - Menendez-MacEiras (Šp.) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
týpci moc to hrotíte. I za tyhle challengery dostane víc bodů než za 3. kolo grandslamu.
Reagovat
dabelsobul
Bodově to je sice podobné, ale prestiží se to nedá srovnávat.

Navíc finančně za titul na challengeru v Casablance je 4.300 dolarů, za 3. kolo na grandslamu cca 50.000 dolarů...
Reagovat
smazaný uživatel
U mně je to borec už jenom proto že je to bojovník a na každém turnaji bojuje na max.(i když to jsou jenom chaleng.), takoví ko.koti co přijedou na chaleng. jako nasazené jedničky a vypadnou v prvním kole viz. tento týden Brands a mnoho dalších bych střílel už před kurtama. GL Jardo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tak dál Jarine :D Podle mě by mohl něco uhrát i na nějakých menších antukových 250 jako Casablanca nebo Bělehrad. A když nedostane na French open nějaký španěly, nebo jihoameričany, tak by mohl klidně postoupit i do toho 3. kola....
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda.Tomuto hráči to přeju, celou kariéru tvrdě dřel a makal a ve 30 se dostavilo ovoce. Při dobrém losu a troše štěstí by se mohl na FO podívat do 3. kola, ne-li dál.
Reagovat
dabelsobul
Při dobrém losu max. 2. kolo ;) Něco víc by byla senzace.
Reagovat
smazaný uživatel
Ledaže by dostal v prvním kole nějakého kvalifikanta či WCéčko z Francie a v druhém kole Roddicka, jenž by zápas jen z povinnosti odchodil. :-)
Reagovat
dabelsobul
Kdyby měl Roddick ve druhém kole hrát proti Pospíšilovi, asi by šanci postoupit dál uniknout nenechal ;)
Reagovat
misoSK
WCecko z Francuzska moze byt zradne, ved do uvahy pre WC pripadaju hraci ako Paire, Prodon alebo Patience...Ovela hratelnejsi by bol nejaky betonar typu Kendrick, Russell ci Lu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist