Potvrzeno: Ženské tenisové turnaje budou mít stejné kategorie jako muži

2. 12. 2020, 12:20
Aktuality 29
Ženská tenisová asociace se rozhodla přejmenovat názvy svých turnajů podle šablony ATP. Od příštího roku budou tak jen čtyři kategorie namísto pěti. Odměny a body do žebříčku zůstanou stejné.

Od roku 2009 (předtím Tier I - V) byly turnaje WTA známy pod názvy Premier Mandatory, Premier 5, Premier, International a na nižším okruhu WTA 125k. Od příštího roku však nastane změna, WTA se rozhodla následovat svůj mužský protějšek a rozhodla se Premier Mandatory a Premier 5 sloučit pod WTA 1000, Premiery nově ponesou název WTA 500, Internationaly se budou jmenovat WTA 250 a WTA 125k se změní na WTA 125.

"Numerický systém kategorií bude lepší hlavně pro fanoušky," řekl Micky Lawler, prezident WTA, která dnes představila nové logo. "Navíc jsme chtěli, aby to bylo jako na ATP, nikoho teď už nebude mást, že máme jiné názvy, je to jednodušší," dodal.

Během více než pětiměsíční koronavirové pauzy se volalo po spojení WTA a ATP pod jednu organizaci, k tomu by mohl pomoct i tento krok, ovšem sloučení by stále bylo velmi obtížné. Bílý sport totiž kromě obou organizací řídí také Mezinárodní tenisová federace (ITF) a rada všech čtyř grandslamů. WTA a ATP navíc stále mají rozdílná pravidla, na WTA je například povolen koučink na kurtu během zápasu a žebříčky i body do nich zůstávají rozdílné.

Sjednocení by bylo dobré hlavně pro fanoušky, kteří teď musí sledovat ženský a mužský tenis na rozdílných platformách. Právě sloučení mužského a ženského okruhu by výrazně zjednodušilo sponzorské smlouvy či příjem z televizních práv.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
TML
Moc se mi to nové nelíbí, a dlouho mi trvalo, než jsem ho dekódoval, pořád jsem tam viděl Eiffelovku na kopečku anebo nějakou šelmu z boku :)
Reagovat
paddy
https://sport.aktualne.cz/tenis/od-panovacne-a-zarlive-ukrajinky-ke-klidne-pliskove-podivne/r~d8227692347b11eb9c800cc47ab5f122/v~sl:1069fc15fa1092f0435529d285b5ba81/
Reagovat
misa
teď ještě aby se hrály v roce 2021 nějaké turnaje...
Reagovat
paddy
víceméně hnus - to logo, ne ty názory smile

https://www.youtube.com/post/UgxiAR49i3_VaAYBeAl4AaABCQ

všude ve sportu teď bude méně peněz z reklamy/sponzoringu, což se musí projevit na prize money smile

kecy o rovnosti PM jsou nesmysl, protože všude je to o sledovanosti
nejvíc peněz teče do fotbalu, kuželkáři nikoho nezajímají

tenistky si rozhodně stěžovat nemohou, protože patří mezi nejlépe placené sportovkyně
Reagovat
dadaft
hrozná ptákovina........

....... a to logo je taky pěkně hnusný...
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/CITlpewgtjW/

Kupte ji někdo tepláky, ať nenastydne na spodek.
Reagovat
Frick
Nejsou zprávy, že by umřel, ale je na tom lépe?
Reagovat
Mantra
na soukromou lékařskou péči má dost peněz, to bude ok, ale spíše bych se být jím obával, zda ho nezavřou... smile
Reagovat
Frick
Prý ho museli připojit na ventilace. Z ní se vrátí sotva polovina lidí v tomto věku (70+), takže řeči o prachách nejsou na místě.
Reagovat
FulnekUltras
Snad to dobře dopadne. S umělákem nikdy nevíš. Třeba Jaruška je už čtyři dny oficiálně pozitivní a zatím zcela bez příznaků. Možná teda malá nálož, no...

https://www.super.cz/732688-jaroslava-obermaierova-ma-koronavirus-o-nemoci-nemela-tuseni-a-na-to-ze-ma-pozitivni-testy-prisla-nahodou.html
Reagovat
blixa
Zajímavé. Že zrovna tobě záleží na jeho zdraví ? smile
Reagovat
tommr
to přejmenování je sice dobrá věc, ale nechápu proč tedy neupravili i body, aby to odpovídalo názvům? Ted v tom bude ještě větší zmatek než předtím ... smile
Reagovat
travar
Větší zmatek v tom nebude. Čím větší číslo turnaje, tím větší turnaj. S těmi body máš ale pravdu. Body a čísla turnajů odpovídat nebudou. Stejně jsem měl ale nejraději Tier I až V. Člověk hned viděl, že turnaj kategorie Tier I je nejelitnější turnaj. A mezi kategoriemi Tier II a Tier IV je ještě jedna kategorie Tier III. To bylo nejpřehlednější :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rekl bych, ze to delal stejny clovek, jako opatreni proti koronaviru...
Reagovat
Sberatel.kosti
No, když už to takhle hezky spojili, tak nechápu, proč nespojili i body. Takhle to je víc zmatené, než předtím. smile
Reagovat
kohlik
Není v tom logu Karolína Plíšková?
Reagovat
Mantra
jo, asi jako Hejnová na známce
Reagovat
lvicek
To si delaj srandu? Co to zase vymyslelo za pitomce? Takze na turnaji WTA 250 bude vitezka brat 280 bodu? Na nekterych WTA 1000 bude vitezstvi za 1000 bodu a na jinych 900 bodu? A to jako ma byt prijemnejsi a vstricnejsi pro fanousky??? WTF!!!
Reagovat
travar
Jsem docela rád, že to přejmenovali. Nikdy jsem nepřišel na chuť těm Premiérům, Premier 5, Premier Mandatory, Premiér kdesi-cosi. To už jsem měl radši Tier I až V, protože to bylo jednodušší a přehlednější.
Reagovat
lvicek
No ale tak, kdyz uz to prejmenovali, tak snad meli tomu prizpusobit bodovani, ne? Asi tam nekomu ve vedeni uniklo, proc to tak ATP ma a jaky je smysl toho nazvu!
Reagovat
tommr
od současnýho vedení WTA se bohužel nedá očekávat nic rozumnýho ... smile
Reagovat
lvicek
Jako ze nekdo vymysli takovouhle ptakovinu, to bych teda vazne necekala. Ale posledni dobou si fakt rikam, ze bych se asi mela prestat divit, jaci myslitele se tu kolem porad roji...
Reagovat
Fandina
Přejmenovali to, aby to bylo shodné s ATP. Nevím, co je na tom divného.
Reagovat
lvicek
No protoze to shodne neni. Na ATP to oznaceni znamena, kolik bodu ma vitez. To ma svuj jisty duvod. Takze to prejmenovali, ale stejne to neni a to je na tom to divne.
Reagovat
tommr
na hlavu padlý je to hlavně u turnajů WTA 1000 u kterých se pod stejným názvem jedná o dva různé turnaje a běžnej fanoušek podle názvu nebude vědět zda se hraje o 900 nebo 1000 bodů ... smile
Reagovat
hippos
kdo bude chtit, ten si to zjisti, ale proc bych to potreboval vedet nevim, kukam na zapasy a ne na bodysmile
Reagovat
lvicek
Mne treba zajima oboji, ale hlavne mi fakt vyslovene leze na nervy ta nelogicnost, to nemam rada! Uz se tesim na WTA 250 v Praze za 280 bodu. Btw. u toho vznika take zajimava otazka, proc maji muzi a zeny jine bodovani? Je zatim nejaka vnitrni logika nebo se jen proste WTA v dobe sveho vzniku chtela odlisit? Prislo by mnohem logictejsi, aby to meli stejne.
Reagovat
hippos
to fakt netuším a logiku v tom nehledám, jsem konzument.. beru to jako nákup čehokoliv v obchodě, prostě si koupím co chci, ale jak tam mají nastavený systém odměňování zaměstnanců mě nezajímá
Reagovat
LukasH
Mně připadá, že už nemá dneska logiku nic.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist