Praha hostí druhý turnaj WTA po koronavirové odmlce. Dnes proběhne los

7. 8. 2020, 10:39
Aktuality 12
Světová dvojka Simona Halepová z Rumunska je největší hvězdou Prague Open, druhého turnaje okruhu WTA po koronavirové pauze. Na antuce pražské Sparty se bude hrát od pondělí do neděle za zavřenými dveřmi s dotací 225.500 dolarů a za přísných bezpečnostních opatření.

Z domácích hráček jsou zatím v hlavní soutěži Karolína Muchová, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková. K kvalifikaci by se měly o úspěch porvat Barbora Krejčíková, Tereza Martincová a Lucie Havlíčková. Uzávěrka přihlášek i odhlášek je dnes v 16:00, kdy dojde k rozlosování.

"Možnost organizovat v této zvláštní době turnaj WTA vnímáme jako ocenění úspěchů českého ženského tenisu a organizátorských kvalit našich pořadatelů. Přispěl k tomu i rychlý a bezproblémový restart sezony, během kterého jsme zvládli několik turnajů," uvedl prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

Ve startovní listině jsou převážně evropské tenistky, ve stejnou dobu se bude hrát v Americkém Lexingtonu, kde by se měla objevit mimo jiné Serena Williamsová. Pražskou zámořskou výjimkou je někdejší wimbledonská finalistka Eugenie Bouchardová z Kanady, aktuálně až 332. hráčka světa, která dostala divokou kartu.

Vzhledem k často se měnícímu vývoji zdravotní situace v Česku i ve světě sčítá turnaj i ztráty. Z původně nahlášených se odhlásily například světová osmička Belinda Bencicová ze Švýcarska, sedmnáctka Elena Rybakinová z Kazachstánu, domácí osmnáctka Markéta Vondroušová či dvacítka Marie Sakkariová z Řecka. Nedorazí ani Anett Kontaveitová, Donna Vekičová, Kristina Mladenovicová či Iga Šwiateková.

Pořadatelé se řídí manuálem WTA, hráčky (až na pražské rezidentky), jejich doprovody a většina členů realizačního týmu turnaje bydlí v jednom hotelu. Všichni podstupují testy na Covid-19 a dvakrát za den se jim měří teplota. Kurty se budou po každém utkání dezinfikovat a roušky jsou povinné s výjimkou samotné hry a konzumace jídla.

Diváci mají do hlediště vstup zakázán. Areál ve Stromovce bude uzavřen a sledovat zápasy bude možné jen prostřednictvím přenosů v televizi.

Prague Open je nový turnaj zařazený do upraveného kalendáře WTA, do něhož zasáhla pandemie nemoci Covid-19 a vynutila si na přelomu dubna a května i zrušení původně plánovaného J&T Banka Prague Open.

Ženský okruh WTA se rozběhl po pětiměsíční přestávce zaviněné pandemií koronaviru v tomto týdnu na antuce v Palermu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
Hector21
Prague Open
Qualifying Draw
Jump to Latest
Follow
(1)Bolsova v Eikeri
Sherif v Gatto-Monticone
Paar v (wc)Noskova
Kung v (5)Samsonova

(2)Friedsam v Kostyuk
(wc)Bartunkova v Martincova
Arruabrrena v Maleckova
Sanders v (8)Bonaventure

(3)Korpatsch v Cristian
Wickamyer v Podoroska
de Vroome v Ruse
(wc)Havlickova v (6)Sasnovich

(4)Dodin v Tsurenko
Perez v (wc)Palicova
Bara v Frech
Komardina v (7)Juvan
Reagovat
tommr
docela mě překvapuje, že tam chybí sestry Fruhvirtovy ... smile
Reagovat
EllNino
tak Brenda nemůže ještě hrát na WTA ... a Linda podle mě dostane do MD
Reagovat
Hector21
Dostala
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile bezva!
Reagovat
Hector21
Ovšem Sasnovich aby měla tryskáč, teď sice vyletí v Palermu ale jak to stihne..smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi za chvíli do Stromovky vyrazím a kouknu na Friedsam v Kostyuk a Wickamyer v Podoroska. Podoroska porazila Ósaku, tak to nebude žádný ořezávátkosmile A jsem zvědav, jestli půjde udělat foto skrz plot, jako když hrálo Kvítko, nebo jestli rovnou dostanu obuškem, když jsou ta mimořádná bezpečnostní opatřenísmile
Reagovat
gigin
Blbeček z Kréty vzkazuje, že není důvod k znepokojení.

#kazesceskopijesrecko
Reagovat
blixa
Nemohl by tam zůstat ? Kretén je to dost velkej ...
Reagovat
gigin
Bohužel se náš spasitel brzy vrátí...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Doživotní karanténu na nějsmile
Prej že jeho pobyt hejtři rozchodi...
Já mu pobyt tam naopak přeju. V Česku ho žralok jen tak nesežeresmile
Reagovat
LordMutademus
Ano, doživotní a to na Pankráci, či ve Valdicích, kam patří.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist