Pražský turnaj WTA? Jeho konání si letos neumím představit, prohlásil Černošek

11. 3. 2020, 19:04
Aktuality 12
Turnaj WTA v Praze se s největší pravděpodobností letos neuskuteční. Organizátoři po dnešní poradě uvedli, že si za současné situace nedovedou konání akce představit. O svém záměru informovali vedení WTA, která licence na pořádání turnajů spravuje.

V Evropě a ve světě se kvůli epidemii koronaviru ruší či odkládá jedna událost za druhou. Na neurčito byl odložen dubnový finálový turnaj Fed Cupu, v USA měl tento týden začít prestižní turnaj v Indian Wells, který byl zrušen.

"V situaci, které panuje v Evropě a České republice, si bohužel nedovedu ani teoreticky představit, že by na přelomu dubna a května turnaj proběhl," uvedl v tiskové zprávě Miroslav Černošek, majitel agentury Česká sportovní, která je promotérem turnaje. "Oficiální zrušení turnaje ale není možné bez dohody s ženskou tenisovou organizací WTA, kterou jsem po krizové poradě a zvážení všech okolností v tomto duchu informovali dopisem WTA," dodal.

Akce J&T Banka Prague Open s dotací 275 tisíc eur je v plánu na antuce pražské Sparty ve Stromovce v termínu od 27. dubna do 2. května.

Pražský turnaj je součástí okruhu WTA v kategorii International od roku 2015 a bývá doménou domácích hráček. První vítězkou se stala Karolína Plíšková, v roce 2016 uspěla Lucie Šafářová a předloni zde kralovala Petra Kvitová. Vloni byla ve finále Karolína Muchová a v roce 2017 hrála o titul Kristýna Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
SpacialRecognition
Miami velmi pravděpodobně zrušen také.

A šušká se, že se diskutuje o tříměsíčním pozastavení obou tour (jak ITF tak WTA).
Reagovat
FulnekUltras
dalo se čekat, vývoj nám zrychluje...
Reagovat
Nola
podla predpokladov, myslel si asi ATP nie ITF - ti organizuju GS, ale je mozne, ze ziadne GS sa tento rok konat nebudu
Reagovat
SpacialRecognition
Jojo, ATP. Ale stejně by to zasáhlo na 99% i ITF, takže je to stejně jedno...
Reagovat
tommr
ITF turnaje se údajně v dohledný době taky nebudou hrát ...
Reagovat
Nenela
Vzhledem k tomu, ze Trump zakazal vstsup do zeme vsem Evropanum, tak to tak asi bude. Ledaze by si zahrali mistrovstvi Americko - Asijsko (krome Ciny samozrejme!)-Australskeho kontinentu. + Britanie a Irsko, jelikoz ti maji protekcne cesty do USA stale povolene. Asi jako odmenu za Brexit.
Reagovat
misa
V situaci, které panuje v Evropě a České republice, si bohužel nedovedu ani teoreticky představit, že by si současná společnost poradila s jakýmkoliv větším problémem.
Reagovat
FulnekUltras
tak ono je dobré se občas trochu probrat z naivity ;-)))
Reagovat
misa
Doufám, že nějakého psychopata nenapadne ještě zákaz vycházení.
Reagovat
FulnekUltras
pokud jezevec přežije výlet do Číny, mohla by se nálada mezi obyvatelstvem postupně zvednout na 3a ;-)
Reagovat
gigin
https://twitter.com/TMBKOFFICIAL/status/1237810725617311745?s=08
Reagovat
George_Renel
Nevím tedy jak to myslíš, ale já si musím již 14. rok poradit s životem bez imunity. A věz, že to tedy vidím zcela jinak a ve zcela jiných souvislostech.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist