Preview: Australian Open muži

  • V pondělí vypukne úvodní grandslam sezony Australian Open. V Melbourne Parku bude největším favoritem vítěz posledních tří ročníků a devítinásobný šampion Novak Djokovič, pokud se tedy turnaje zúčastní. Největšími hrozbami světové jedničky by měli být Daniil Medveděv, Alexander Zverev a Rafael Nadal. V hlavní soutěži budou z českých tenistů bojovat Jiří Veselý a kvalifikanti Tomáš Macháč s Jiřím Lehečkou.
    15. 1., 18:15 | Previews |  95 komentářů
    Ilustrační fotografie 
     
  • Anketa
Kdo vyhraje letošní Australian Open?
Novak Djokovič (138 / 15%)
Daniil Medveděv (324 / 35%)
Alexander Zverev (166 / 18%)
Rafael Nadal (219 / 24%)
někdo jiný (pište tipy do komentářů) (84 / 9%)
Anketa byla ukončena
 
Archiv anket

V pondělí startuje 110. ročník Australian Open, úvodního ze čtyř grandslamových turnajů. Tenisté budou v Melbourne Parku usilovat o první letošní grandslamový triumf od 17. ledna. Vítěz si v neděli 31. ledna převezme Norman Brookes Challenge Cup, pohár pojmenovaný po bývalém australském tenistovi, trojnásobném grandslamovém šampionovi a bývalé světové jedničce Normanovi Brookesovi.

Největším favoritem je devítinásobný šampion, vítěz posledních tří ročníků a nejúspěšnější hráč turnaje Novak Djokovič. Stále se však nerozhodlo, zda se bude moct zúčastnit. Největšími hrozbami světové jedničky by měli být loňský finalista Daniil Medveděv, Alexander Zverev a šampion ročníku 2009 Rafael Nadal. Djokovič a Nadal budou útočit na rekordní 21. grandslamovou trofej.

Z hráčů, kteří měli zajištěnou účast v hlavní soutěži, chybí šestinásobný vítěz Roger Federer, Dominic Thiem, Kei Nišikori, Milos Raonic, Guido Pella, Stan Wawrinka či Tennys Sandgren.

V hlavní soutěži letošního ročníku se z českých tenistů představí nejlepší Čech v žebříčku ATP Jiří Veselý a kvalifikanti Tomáš Macháč s Jiřím Lehečkou.

Divokou kartu do hlavní soutěže obdrželi domácí Aleksandar Vukic, Thanasi Kokkinakis, Alex Bolt a Christopher O'Connell, Brit Andy Murray, tchajwanský tenista Chun-hsin Tseng, Francouz Lucas Pouille a Američan Stefan Kozlov.

Djokoviče může z tenisového trůnu sesadit pouze Medveděv. Rus by však musel celý turnaj vyhrát a potřeboval by velmi brzké vyřazení světové jedničky.

Od roku 2019 platí v Melbourne Parku dvě nová pravidla. Pokud rozhodující sada dojde do stavu 6-6, bude nově rozhodovat tie-break do deseti bodů. Muži mají možnost si v horkých dnech po skončení třetího setu vyžádat desetiminutovou přestávku.

Celková dotace činí 75 milionů australských dolarů (cca 1,16 miliardy korun). Vítěz si přijde na 4,4 milionu (cca 67,9 milionu korun) a připíše si do žebříčku ATP rovných 2 000 bodů.

AUSTRALIAN OPEN 2022 FAKTA
• Shrnutí •
Loňské finále: Djokovič (1-Srb.) - Medveděv (4-Rus.) 7-5 6-2 6-2
Nejvýše nasazení: Djokovič (1. v ATP), Medveděv (2.), Zverev (3.), Tsitsipas (4.), Rubljov (5.), Nadal (6.), Berrettini (7.), Ruud (8.)
Kategorie: grandslam
Místo konání: Melbourne, Austrálie
Povrch: tvrdý
Dotace: 75.000.000 australských dolarů
• Možná čtvrtfinále •
Djokovič (1-Srb.) - Berrettini (7-It.) | H2H 4-0
Zverev (3-Něm.) - Nadal (6-Šp.) | H2H 3-6
Ruud (8-Nor.) - Tsitsipas (4-Řec.) | H2H 1-2
Rubljov (5-Rus.) - Medveděv (2-Rus.) | H2H 1-5
• Možná osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Garín (16-Chile) | H2H 2-0
Norrie (12-Brit.) - Berrettini (7-It.) | H2H 0-1
Zverev (3-Něm.) - Shapovalov (14-Kan.) | H2H 4-2
Hurkacz (10-Pol.) - Nadal (6-Šp.) | H2H 0-0
Ruud (8-Nor.) - Sinner (11-It.) | H2H 0-2
Bautista (15-Šp.) - Tsitsipas (4-Řec.) | H2H 0-2
Rubljov (5-Rus.) - Auger-Aliassime (9-Kan.) | H2H 2-0
Schwartzman (13-Arg.) - Medveděv (2-Rus.) | H2H 0-6
• Soupeři českých tenistů v 1. kole •
Veselý (ČR) - Kozlov (USA) | H2H 0-0
Lehečka (ČR) - Dimitrov (26-Bulh.) | H2H 0-0
Macháč (ČR) - J. M. Cerúndolo (Arg.) | H2H 0-0
• Soupeři slovenských tenistů v 1. kole •
Molčan (SR) - Ruud (8-Nor.) | H2H 1-0
Gombos (SR) - Skatov (Kaz.) | H2H 0-0
Kompletní los


Největší favorité

Novak Djokovič má za sebou navzdory pokročilejšímu tenisovému věku jednu z nejlepších sezon v kariéře. Čtyřiatřicetiletý Srb dokonce útočil na Golden Slam a kalendářní Grand Slam. Úřadující šampion Australian Open, French Open a Wimbledonu však na olympijských hrách skončil v semifinále na raketě Alexandera Zvereva a ve finále US Open nestačil na Daniila Medveděva. V uplynulém roce posbíral pět trofejí a žebříčku nadále dominuje.

Nejlepší výsledky: první turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první turnaj
Bilance: 0-0
Bilance na venkovních betonech: 0-0

Djokovič neměl ideální přípravu na úvodní grandslam sezony. Australské úřady mu totiž zrušily víza a lídr světového hodnocení musel několik dní strávit v detenčním hotelu pro imigranty, než mu start v Melbourne umožnil vyhraný soud. První trénink absolvoval až před týdnem. Jenže ministr pro imigraci zrušil víza znovu a Djokovič čeká na nedělní soud, který by měl definitivně rozhodnout o jeho účasti.

Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Generálka: žádná

Djokovič je s devíti triumfy nejúspěšnějším hráčem úvodního grandslamu sezony. V Melbourne bude startovat poosmnácté a pouze třikrát se nedostal do druhého týdne. Ovládl poslední tři ročníky.

Kariérní bilance: 82-8
Nejlepší výsledek: triumf (2008, 2011 - 2013, 2015 - 2016, 2019-20)
Loňský výsledek: triumf

Možná cesta turnajem
1K: Kecmanovič | H2H 1-0
2K: Kukuškin | H2H 2-0, NEBO Paul | H2H 0-0
3K: (25) Sonego | H2H 1-1
OF: (16) Garín | H2H 2-0
ČF: (7) Berrettini | H2H 4-0
SF: (3) Zverev | H2H 7-4
F: (2) Medveděv | H2H 6-4


Daniil Medveděv v posledních letech patří k nejlepším tenistům na tour a loni tuto roli úspěšně potvrzoval. Pětadvacetiletý Rus do své sbírky přidal další čtyři trofeje, jako jediný v předchozí sezoně na grandslamech přemohl Novaka Djokoviče (US Open), získal první grandslamový titul a pomohl své zemi k triumfům v ATP Cupu i Davisově poháru.

Nejlepší výsledky: první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 3-1
Bilance na venkovních betonech: 3-1

Do letošní sezony stejně jako do obou předchozích vstoupil v ATP Cupu. V týmové soutěži si poradil s Alexem de Minaurem, Matteem Berrettinim a Félixem Augerem-Aliassimem, recept na něj dokázal najít pouze Ugo Humbert. Oslabené Rusko skončilo v semifinále po porážce s Kanadou.

Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Generálka: ATP Cup (bilance 3-1)

Medveděv se Australian Open zúčastní pošesté, ještě před startem loňského ročníku byla jeho maximem osmifinále z let 2019-20. Loni ho podstatně vylepšil, až ve finálovém souboji podlehl Novakovi Djokovičovi.

Kariérní bilance: 13-5
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Loňský výsledek: finále

Možná cesta turnajem
1K: Laaksonen | H2H 2-0
2K: Broady | H2H 1-0, NEBO Kyrgios | H2H 0-2
3K: (29) Humbert | H2H 0-2
OF: (13) Schwartzman | H2H 6-0
ČF: (5) Rubljov | H2H 5-1
SF: (4) Tsitsipas | H2H 6-2
F: (1) Djokovič | H2H 4-6


Alexander Zverev loni posbíral nejvíce titulů na nejvyšším okruhu. Čtyřiadvacetiletý Němec si stále nedosáhl na premiérový grandslamový vavřín, ale získal zlato z olympijských her, podruhé v kariéře dokázal ovládnout prestižní Turnaj mistrů a dvakrát kraloval na Masters. I díky tomu je v žebříčku nejvýše v kariéře, na třetím místě.

Nejlepší výsledky: první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 2-1
Bilance na venkovních betonech: 2-1

Nový tenisový rok zahájil v ATP Cupu. Po očekávaných vítězstvích nad Cameronem Norriem a Taylorem Fritzem přišla překvapivá porážka s Félixem Augerem-Aliassimem. Německo se nedostalo ze skupiny.

Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Generálka: ATP Cup (bilance 2-1)

Zverev při úvodních třech startech v hlavní soutěži australského grandslamu skončil před branami druhého týdne, v posledních třech ročnících však v závěrečných kolech nechyběl. Jeho nejlepším výsledkem je předloňské semifinále.

Kariérní bilance: 16-6
Nejlepší výsledek: semifinále (2020)
Loňský výsledek: čtvrtfinále

Možná cesta turnajem
1K: Altmaier | H2H 0-0
2K: F. López | H2H 1-0, NEBO Millman | H2H 2-0
3K: (30) Harris | H2H 3-0
OF: (14) Shapovalov | H2H 4-2
ČF: (6) Nadal | H2H 3-6
SF: (1) Djokovič | H2H 4-7
F: (2) Medveděv | H2H 6-6


Rafael Nadal bude chtít na loňskou sezonu asi hodně rychle zapomenout. Poprvé od roku 2016 totiž nezískal alespoň jeden grandslamový titul, často ho sužovaly zdravotní potíže a tenisový rok musel ukončit už v srpnu po porážce ve Washingtonu. Loni absolvoval pouhých sedm turnajů, titul si odvezl z antukových akcí v Římě a Barceloně.

Nejlepší výsledky: Melbourne (triumf)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Melbourne (triumf)
Bilance: 3-0
Bilance na venkovních betonech: 3-0

Na novou sezonu se připravoval na prosincové exhibiční akci v Abú Zabí, kde prohrál s Denisem Shapovalovem i Andym Murraym a nakazil se covidem-19. Do aktuálního roku přesto vstoupil tím nejlepším možným způsobem, když bez ztráty setu ovládl generálku v Melbourne, připsal si 89. titul, první na tvrdém povrchu po téměř dvou letech, a teprve podruhé triumfoval na australském kontinentu.

Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Generálka: Melbourne (triumf)

Nadal si v minulosti v Melbourne Parku celkem pětkrát zahrál finále, naposledy v roce 2019, kdy prohrál s Novakem Djokovičem, a jen jednou uspěl (2009). Úvodního podniku velké čtyřky se zúčastní posedmnácté a jen dvakrát se loučil dříve než v osmifinále. Australian Open je jeho nejhorším grandslamem.

Kariérní bilance: 69-15
Nejlepší výsledek: vítěz (2009)
Loňský výsledek: čtvrtfinále

Možná cesta turnajem
1K: Giron | H2H 0-0
2K: Hanfmann | H2H 1-0, NEBO Kokkinakis | H2H 1-0
3K: (28) Chačanov | H2H 7-0
OF: (10) Hurkacz | H2H 0-0
ČF: (3) Zverev | H2H 6-3
SF: (1) Djokovič | H2H 28-30
F: (2) Medveděv | H2H 3-1


Češi v akci

Jiří Veselý má za sebou další nepovedený rok, přesto se stále drží v elitní stovce žebříčku, v níž je jediným českým zástupcem. Osmadvacetiletý rodák z Příbrami loni triumfoval na challengeru, nicméně na nejvyšším okruhu dokázal zaznamenat jedinou vítěznou sérii (čtvrtfinále na generálce v Melbourne).

Nejlepší výsledky: čeká na první výhru v hlavní soutěži
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru v hlavní soutěži
Bilance: 2-2
Bilance na venkovních betonech: 2-2

Před úvodním grandslamem sezony startoval na dvou generálkách a ani na jedné nepřešel přes první kolo hlavní soutěže. V Sydney sice prošel dvoukolovou kvalifikací a poprvé od loňského února na nejvyšším okruhu zvládl dva zápasy po sobě, ale hned na úvod ho v hlavním losu zastavil Brandon Nakashima.

Bilance z posledních 10 zápasů: 4-6
Generálka: Adelaide (1. kolo), Sydney (1. kolo)

Veselého čeká devátá účast na australském grandslamu. V Melbourne Parku se v minulosti pouze dvakrát podíval do druhého kola, které je jeho maximem.

Kariérní bilance: 2-7
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2018, 2021)
Loňský výsledek: 2. kolo

Veselý v prvním kole nastoupí k premiérovému souboji s divokou kartou Stefanem Kozlovem ze Spojených států. Pokud zvítězí, může si zahrát s nasazenou sedmičkou Matteem Berrettinim.


Jiří Lehečka má za sebou nejlepší rok své kariéry. Dvacetiletý Čech ukořistil čtyři tituly a první dva z challengerů. Na konci sezony 2021 si zahrál své čtvrté finále na challengerech a znovu po dvou letech dostal šanci reprezentovat v Davisově poháru.

Nejlepší výsledky: Traralgon challenger (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Traralgon challenger (čtvrtfinále)
Bilance: 5-1
Bilance na venkovních betonech: 5-1

Nový tenisový rok zahájil na challengeru v australském Traralgonu a dostal se do čtvrtfinále, ve kterém prohrál bitvu s pozdějším finalistou Bjornem Fratangelem. Solidní formu v úvodu sezony přetavil v premiérovou účast v hlavních soutěžích grandslamových turnajů. V kvalifikaci Australian Open porazil Michaela Mmoha, domácího Maxe Purcella a Dmitrije Popka.

Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Generálka: Traralgon challenger (čtvrtfinále)

Lehečka se hlavní soutěže grandslamových turnajů zúčastní poprvé, na dospělém Australian Open nikdy předtím nestartoval.

Kariérní bilance: 0-0
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2022)
Loňský výsledek: nehrál

Lehečka svůj debut v hlavních soutěžích grandslamů odstartuje proti bývalému semifinalistovi Grigorovi Dimitrovovi.


Tomáš Macháč loni v Nur-Sultanu získal svůj druhý titul z challengerů, ale po srpnovém finále v Liberci se začal trápit. Jednadvacetiletý Čech se znovu rozjel až na konci sezony, kdy se blýskl parádními výkony v Davisově poháru.

Nejlepší výsledky: Traralgon challenger (triumf)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Traralgon challenger (triumf)
Bilance: 8-0
Bilance na venkovních betonech: 8-0

Do nové sezony má vstup jako hrom a ještě neokusil porážku. Nejprve ovládl challenger v Traralgonu a pak suverénně prošel tříkolovou kvalifikací Australian Open. Letos vyhrál všech osm utkání.

Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Generálka: Traralgon challenger (triumf)

Macháč na Australian Open debutoval loni, rovněž prošel kvalifikací, dostal se do druhého kola hlavní soutěže a potrápil v něm Mattea Berrettiniho.

Kariérní bilance: 1-1
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2021)
Loňský výsledek: 2. kolo


Vzhledem k nejisté účasti Novaka Djokoviče nebudeme letošní ročník tipovat. Los se může ještě změnit, zatím nebyl zveřejněn program prvního hracího dne.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz
 
Ke komentování musíte být přihlášen(a). Prosím přihlašte se zde.
 
  • Komentáře (95)
16.01.2022 22:17Od: RFanousek
Koukám se na Djokovu čtvrtinu pavouka, kdo by tak mohl proklouznout do čtvrtfinále. Vidím to na obrovskou šanci pro Monfilse.
[ Reagovat ]
16.01.2022 20:20Od: paddy aby nezapadlo
3 z top4 jsou v dolní půlce smile
[ Reagovat ]
16.01.2022 15:18Od: paddy 21 - Oko bere!
Kdo jako první vyhraje 21. grandslam ve dvouhře?

Djokovič N. 1.95
Nadal R. 2.15
Federer R. 54
nikdo 9.44

U Rafy je teď v zahraničí kurz 2,75 na RG, vyplatí se spíš počkat, protože to je jeho hlavní šance
[ Reagovat ]
16.01.2022 15:44Od: SwissMaestro
Tak Federer už bude rád za rozlučkový zápas a Nadalovi to zdraví nevydrží déle jak první týden na AO :-)
[ Reagovat ]
16.01.2022 16:43Od: Ereinion
Nadal a nikdo je možná lehký value...
[ Reagovat ]
16.01.2022 15:14Od: paddy vítěz
zajímavostí je, kurzy mnoha hráčů jsou vyšší než před vyřazením Djokoviče smile

Medvedev D. 2.72
Zverev A. 4.4
Nadal R. 7.7
Tsitsipas S. 14
Sinner J. 20
Rublev A. 21
Berrettini M. 25
Ruud C. 40
Alcaraz C. 44

hlavní tip zůstává, tedy Řetězov smile
[ Reagovat ]
16.01.2022 18:50Od: brixner
Já bych spíš tipoval Azbuka...smilesmile
[ Reagovat ]
16.01.2022 19:02Od: paddy
tzn. Lopatov (máchá raketou jak s lopatou)
[ Reagovat ]
16.01.2022 19:49Od: brixner
No TPČ, to je fakt pravda!!!
smile...smile...smile
[ Reagovat ]
16.01.2022 10:35Od: vojta91
Vamos Rafasmilesmilesmile
[ Reagovat ]
16.01.2022 10:08Od: EllNino To fakt nepredelaji pavouk?
Vzdyt je nahore Caruso :(
[ Reagovat ]
16.01.2022 10:37Od: lorem_ipsum
Co jsem se tak na Twitteru díval, tak posunutí Medveděva na 1. nasazeného mezi možnostmi nebylo. Kdyby Djokovič odstoupil před zveřejněním hracího plánu 1. dne, nahradil by ho 5. nasazený Rublev, Rubleva 17. nasazený Monfils a Monfilse by nahradil Bublik, který by se stal 33. nasazeným. Jelikož odstoupení nastalo až poté, je tam lucky loser
[ Reagovat ]
16.01.2022 10:39Od: EllNino
nestastne
[ Reagovat ]
16.01.2022 11:02Od: paddy
Bylo to známo dopředu

Hráči se připravují a nemohou se přesunout mezi dny
Je nefér v neděli někoho přesunout z ut na po

Kdyby Djo akceptoval pravidla, pak by se toto neřešilo
[ Reagovat ]
16.01.2022 11:14Od: SwissMaestro
achjo, vy jste fakt čuráci s tím jak Djokovič nerespektoval pravidla
[ Reagovat ]
16.01.2022 11:20Od: paddy
Děkuji za kompliment, Nadal třeba tvrdí to samé smile
[ Reagovat ]
16.01.2022 12:40Od: safi1313
Swiss a ty jsi poslední dny hlavní mentál tenisportálu :-) respektoval Djokovic pravidla nebo ne? :-)
[ Reagovat ]
16.01.2022 13:12Od: SwissMaestro
Od tebe mě to strašně moc mrzí, ty seš tu proflákla pinda už rokysmile
[ Reagovat ]
16.01.2022 19:19Od: safi1313
Ty ses tak strašně blbej ze si ani nepoznal , ze nejsem ženská :D
[ Reagovat ]
16.01.2022 09:01Od: capjar ad favorité
Mohl by překvapit Nick Kyrgios.
[ Reagovat ]
16.01.2022 08:13Od: bardunek666
Tak přeci jen existuje spravedlnost.smile
Karma je zdarma a konečně došlo i na podvodníka. Člověk absolutně bez respektu k druhým...
[ Reagovat ]
16.01.2022 21:38Od: FulnekUltras
a čo také si majster predstavujete pod slovom rešpekt (prípadne odpovednosť)?
[ Reagovat ]
16.01.2022 23:54Od: turista
Karma je zdarma to ano. Ale dostihne ty co zařízli Djokoviče a ty co přikládali polínka do ohně jeho kauzy a podíleli se na jeho lynči.
[ Reagovat ]
16.01.2022 23:58Od: FulnekUltras
smilesmilesmile
[ Reagovat ]
16.01.2022 07:59Od: Jaaa1978
JEDNOMYSELNE
[ Reagovat ]
16.01.2022 21:38Od: FulnekUltras
ať žije KSČ !!!!!

smilesmilesmile
[ Reagovat ]
16.01.2022 07:58Od: Jaaa1978
kenomyselne vstci 3 sudcovia hlasovali proti djokovicovi
[ Reagovat ]
16.01.2022 07:58Od: SwissMaestro
Ztrácí smysl pro mě a mnoho dalších fanoušků sledovat tenis i nadále. Tohle fašistické chování ovlivní celou historii. Zdravej Djokovič by zde naprosto jistě vyhrál. GS a prodloužil si post světové jedničky o mnoho déle.
[ Reagovat ]
16.01.2022 09:38Od: Frantz
smile demence...
[ Reagovat ]
16.01.2022 10:57Od: annah
Používat slovo "fašistické" v této souvislosti je něco strašného. U FU to chápu, ale u normálních lidí ....????
[ Reagovat ]
16.01.2022 11:11Od: Ondra979
je to tak..ale kde nic neni...
[ Reagovat ]
16.01.2022 21:40Od: FulnekUltras
násilná diktatura farmakolobby proti lidskosti je příliš dlouhé - tak se holt budeš muset s termínem kovidfašismus nějak smířit smile
[ Reagovat ]
16.01.2022 12:40Od: safi1313
Swiss to ten tenis potrestáš když se koukat nebudeš :-)
[ Reagovat ]
16.01.2022 16:26Od: Davor1
Tak ho nesleduj a neotravuj tu s tými nezmyslami. Kľudne prejdi na nejaké fórum pre podobných dezolátov, alebo facebookove diskusie s podobnými mentálnymi akrobatmi...
[ Reagovat ]
16.01.2022 17:23Od: Ondra979
smilesmile
[ Reagovat ]
16.01.2022 21:42Od: FulnekUltras
sám jsi dezolát - duševní a naprosto výstavní smilesmilesmile
[ Reagovat ]
16.01.2022 07:56Od: Jaaa1978
koniec
ide domov
zamietli odvolanie
[ Reagovat ]
16.01.2022 07:55Od: SwissMaestro
Tak bude deportován. AO ihned zrušit, Djokovič vyhraje velké peníze
[ Reagovat ]
16.01.2022 02:52Od: Patik
Noleho pravnik teda išiel ako píla asi dve hodiny bez prestávky pravdepodobne ho teraz niekde napájajú na kyslík..súd bude pokračovať o pol štvrtej ráno.. Prezatial to vyzerá ze Noleho z toho opäť vyseká právnik..
[ Reagovat ]
16.01.2022 01:26Od: Holahej
..zajímavé, některé komentáře se na TP nedají přidat..proč..

Nole vytáhl diplomatický pas..
[ Reagovat ]
16.01.2022 01:29Od: Holahej
Právník Macpherson Kelley Kian Bone uvedl, že pas poskytuje Djokovičovi diplomatickou imunitu pouze v případě, že vjíždí do Austrálie z oficiálních státních záležitostí.
"Jakýkoli nárok na diplomatickou imunitu se vztahuje pouze na "diplomatické agenty" a nevztahuje se na soukromého občana Srbska," řekl The Herald Sun
[ Reagovat ]
16.01.2022 09:59Od: paddy Re: Uvozovky nebo apostrofy
Je někdy nutné smazat a nahradit novými. smile

Lidi jako Aussie tady tvrdili, že ho tady mažou smile smile

Obyčejné techn. problémy

Problém trvá pár týdnů, na druhou stranu už se nepublikují duplicitní komentáře, které dělaly problém dříve.
[ Reagovat ]
16.01.2022 14:14Od: Holahej
...nový příspěvek..odeslat..TP nic nenapíše, třeba chyba, dlouhý text, odesláno, neodesláno..nic..výsledekTP..příspěvek nikde..
[ Reagovat ]
16.01.2022 14:35Od: paddy
před odesláním zkopírovat do schránky, a pak možno znovu použít, a snažit se nahradit ten chybný znak

když např. uvozovky, tak nutno nahradit všechny, ne jen jeden
[ Reagovat ]
16.01.2022 19:25Od: Fandina
"uvozovky"
[ Reagovat ]
16.01.2022 19:35Od: Fandina
Je to tak, pokud se dá zkopírovaný text, tak se musí odstranit ty uvozovky, co tam jsou a třeba je nahradit jinými nebo žádnými a pak se to odešle.

Viz nahražení uvozovek z článku: https://www.super.cz/808136-uz-tri-roky-je-stastna-ve-vztahu-potetovana-ceska-tenistka-se-pochlubila-pritelem.html

Téměř tři roky je tenistka Tereza Martincová (27) spokojená ve vztahu s Janem Jelínkem. Její přítel je zároveň jejím manažerem a nejbližším spolupracovníkem. Není někdy náročné kombinovat soukromí a práci?

"Je pravda, že doma člověk většinou nechce řešit práci. Musím se přiznat, že mně vyhovuje, že se můžu soustředit na výkon. Jsem ráda, že jsme na ty věci dva," říká Tereza, která prý v pracovních otázkách s partnerem vždy najde společnou řeč. "Většinou se nehádáme a nacházíme kompromis."
[ Reagovat ]
15.01.2022 23:17Od: stefankelner Pre mňa
Pre mňa si N0le NAJ, nereaguj na k0mentare, časom sa ukáže pravda... LDEM0!
[ Reagovat ]
15.01.2022 22:53Od: Patik
Doprajem Rafovi vyhrať ďalší grandslam aj dva aj tri je to fuk..ale keď sa ide prepisovať história (aj keď je jasné nehladiac na čísla že z celej big3 je najlepší Djokovič a je to aj hráč dekády a tak ďalej..) bol by som rád keby majú možnosť byť tam obaja a Novak dostane tú šancu zabojovať a nech si to už medzi sebou vybavia..teda v tomto prípade nech Djokovič v semifinále vybaví Nadala a nech ten 21.gs urve na svoju stranu potom nech už Nadal na French Open vráti úder atď...ale nezdá sa mi byť fér keby Nadal vyhral grandslam v ktorom by za normálnych okolností nemal proti Nolemu nárok..keď tam Djokovič vypadne alebo by bol zranený dobre ale nech to Nadal nezíska takouto cestou..alebo nech získa ale potom by Rafa nemusel byť na French Open nech sú si tak pomyselne kvit..aj keď je to jedno Djokovič ho tam porazil minulý rok ale aj tak..
[ Reagovat ]
15.01.2022 22:58Od: Skeec
Takže když se někdo zrání je to v pohodě, ikdyž to nemůže ovlivnit, ale když je někdo podvodník a nesplní pravidla (což mohl ovlivnit tak je to špatně? smilesmilesmile
[ Reagovat ]
15.01.2022 23:05Od: Patik
keď sa zraní tak sa zraní ale už budeme nešťastní že mal šancu a zranil sa..aj minulú sezónu sa zranil a bojoval dokonca už potom to necháme na osud..ale keď má hentakú formu a jeho naj gs a ani ho tam nepustia to budem nešťastný z iných vecí
[ Reagovat ]
15.01.2022 23:19Od: stefankelner
Už rozhodol SÚD ?! Alebo Vy Ste Pán Boh?
[ Reagovat ]
15.01.2022 23:39Od: Skeec
Těch nejasností a chyb kolem Novakovo papírů, nedodržení karantény a jiné a jiné na něho vrhají tento stín a ten už mu nikdo nesmaže. Ale vy jste mi hlavička!
[ Reagovat ]
15.01.2022 23:00Od: Patik
ešte teda že Djokovič má životnú formu a všetci cítia že by to tam urval a že prišla jeho chvíla získať ten posledný rekord a ukončí už aj tak jasnú debatu..Rafa ak by vyhral austráliu čo neverím aj keď tam Djokovič nebude ale ak by predsa..a French Open tiež..a potom trebárs US Open tiež a bohvie čo sa zase bude diať vo svete Noleho pošlú zase do prdele lebo nemá vakcínu zatknú ho lebo vyjadrí názor..Nadal odskočí na 22 - 23 GS a Novak bude v telke pozerať ako si Nadal honí ego na kurte a naháňa si rekordy..na záver teda po toľkých rokoch sledovania toho GS race nech to dopadne epicky dlho sa čakalo na rozuzlenie a nakoniec to skončí úplne absurdne ..
[ Reagovat ]
15.01.2022 23:13Od: Ondra979
tak zivotni formu tot otazka..to neni nikdy jiste..je nova sezona, lonska mu vysla nad ocekavani, ale nemusi platit co platilo loni..ono ja bych chtel videt jak bude hrat, ale jeho pristup k mistnim pravidlum se mi tak moc nelibi, ze si to spis nezaslouzi, ale uvidime co na to soud
[ Reagovat ]
16.01.2022 02:02Od: turista
Neblázni. Nadal nemá šanci získat 23 GS v jeho věku a se smečkou vlčáků na krku. V klidu.
[ Reagovat ]
16.01.2022 02:47Od: Patik
To bolo len čiste teoreticky.. Hráči sa môžu zraniť vybiť medzi sebou odstúpiť.. Nadal chytí dobrý žreb.. V tenise je možné snáď všetko
[ Reagovat ]
16.01.2022 02:15Od: turista
Novak bude muset ty včeličky přijmout. Jeho tvrdošíjnost je kontraproduktivní. Někdy člověk musí udělat i to co nechce aby nepřišla nazmar celoživotní snaha. Dvě včeličky. To přece nic neni.
[ Reagovat ]
16.01.2022 14:02Od: Holahej
článek..Sonda do duše antivaxera Djokoviče: Šarlatán, co objímá stromy, modlí se k hoře a neuznává vědu
[ Reagovat ]
16.01.2022 22:24Od: RFanousek
Nazmar smile
Ten má vyděláno na x životů a prý nazmar
[ Reagovat ]
15.01.2022 23:02Od: Forehand
Teraz sa ti to nezdá fér, ty šašo.

Ale keď Djokovič vyhral RG2016, z ktorého musel Nadal odstúpiť a podvodník tak dosiahol kariérny GS, vtedy ti to prišlo fér.
[ Reagovat ]
15.01.2022 23:20Od: stefankelner
?
[ Reagovat ]
16.01.2022 12:42Od: safi1313
Takže demokraticky zvolená vláda stanoví podmínky pro vstup do vlastní země a jeden srbský antivaxerid!ot se je dobrovolně rozhodne obejít. A vinna je Austrálie. Hlásím, že rozumím ????
[ Reagovat ]
15.01.2022 21:20Od: bardunek666
Snad turnaj bude bez Djocovida. Doufám, že zítra odletí z Austrálie jak namydlený blesk i s nějakou štěnicí z hotelu. smilesmile
[ Reagovat ]
15.01.2022 21:56Od: annah
Já spíš doufám, že ho nechají hrát. Jinak z něj bude ještě větší mučedník než teď. A vítězství kohokoliv jiného bude mít tak trochu pachuť. Kdyby pak ale Novak vyletěl nejpozději v semi, bylo by to bezva... :-)
[ Reagovat ]
15.01.2022 22:02Od: Ondra979
je to mozne..spravne by bylo poslat ho domu a kdyby to nebyl Djokovic, tak uz doma davno je..ale je mozne, ze uz si to proste netroufnou prave kvuli tomu, aby z nej nebyl mucednik jeste vetsiho kalibru..
[ Reagovat ]
15.01.2022 23:21Od: stefankelner
Práve preto, že je to on, tak to prekoná!
[ Reagovat ]
15.01.2022 23:25Od: Ondra979
no uvidime..i kdyz nastoupi, uplne lehke to mit nebude, ale tady mu zase pomuze opravu priznivy los, v tom ma jednoznacne stesti, chytit treba kokkiho do druheho kola nebo gyrose, tak by to nemusel dat po tom vsem..ale nikoho kdo by mohl zaskocit do QF tam nevidim
[ Reagovat ]
16.01.2022 02:07Od: turista
No on neměl takového kanóna k dispozici jako byl Dr.Fuentes, který vše stačil zlikvidovat aby se na nic nepřišlo. Nebýt Fuentese tak by žádná big 3 nikdy nebyla.
[ Reagovat ]
15.01.2022 22:12Od: bardunek666
S tím jeho super lehkým losem nevím nevím... Zatím má podvodník štěstí.
[ Reagovat ]
16.01.2022 02:04Od: turista
Jdi do hajzlu s tím podvodníkem.
[ Reagovat ]
16.01.2022 21:44Od: FulnekUltras
spíš bych ho poslal někam na SSvazáckou schůzi Cemperjugendu ;-)
[ Reagovat ]
15.01.2022 19:57Od: paddy vítěz
Djokovic N. 2.35 (?)
Medvedev D. 2.45
Zverev A. 3.6
Nadal R. 8.7
Tsitsipas S. 13.5
Sinner J. 17
Berrettini M. 20
Rublev A. 22 jako tradičně ho můžeme hned škrtnout ;)
Alcaraz C. 30
Ruud C. 35

máme duo (trio) hlavních favoritů
tak jako tak Djokovič nevyhraje, to už tvrdím několik měsíců

bude to znít bláznivě smile, ale mohl by vyhrát Zverev, který ještě nikdy na GS neporazil hráče top10

===
- když Djo odstoupí před turnajem, pak ho v pavouku nahradí Rublev z Med čtvrtky, na jehož místo se přesune Monfils z Djo čtvrtky
- když Djo odstoupí po startu turnaje, tak ho nahradí LL
[ Reagovat ]
15.01.2022 20:10Od: Forehand
Ak by náhodou Djokovic nehral, kurz Nadala dostane úplne inú perspektívu.
[ Reagovat ]
15.01.2022 21:30Od: Tomas_Smid_fan
Ale ten kurz je na vítězství v turnaji, ne v zápasesmile
[ Reagovat ]
15.01.2022 22:20Od: Forehand
Ale nehovor.
[ Reagovat ]
15.01.2022 23:22Od: stefankelner
smile
[ Reagovat ]
15.01.2022 20:35Od: paddy
nezapomeňte, měl by to být Řetězov/Zverex smile
[ Reagovat ]
15.01.2022 19:24Od: FandimRF
Ty naše vopice bych raděj ani nepředstavoval, stačí je vystihnout jedním slovem: nuly.
A nerozumím tomu proč zde uvádíte zvlášť soupeře slovenských tenistů?Copak tohle je nějaký československý web??
[ Reagovat ]
15.01.2022 19:41Od: peek
Proč nuly? Kolikátý na světě jsi ty ve svém oboru? smile
[ Reagovat ]
15.01.2022 19:57Od: sojka1
chudak Roger... :-((( navic me zaujala ta hloupa zaujatost, Slovensko je nas nejblizsi tenisovy partak, navzajem normalne sdilime podle potreby rozhodci, ruzne trenerske seminare, bezne probiha vymena volnych karet prakticky ve vsech kategoriich mladeze a na urovni ITF a challengeru a v Mezinarodni tenisove federaci mame ve spojeni se Slovaky rozhodne vetsi silu nez napriklad cele USA.... docela neuveritelne, co se doctu na tenisovem webu...
[ Reagovat ]
15.01.2022 20:11Od: Forehand
A navyše náš vrúcny vzťah. Trochu ma zamrzelo, že si to nespomenula.
[ Reagovat ]
15.01.2022 20:15Od: sojka1
ale na zaklade toho vztahu jsem prave vybouchla... a ze zboznuju Fedexe vi kazdy... :-))
[ Reagovat ]
15.01.2022 20:17Od: Forehand
To som rád, že som ťa dostal k takejto explózii v tme sobotnej noci. smile
[ Reagovat ]
15.01.2022 20:24Od: sojka1
noc je sice jeste mlada, ale uz si nic nenalevej, FH... :-))
[ Reagovat ]
15.01.2022 21:52Od: annah
Taky mi to připadá neuvěřitelné. Vždyť jsme se Slováky tak trochu jako sourozenci z jedné rodiny - každý si jde svou cestou, ale pořád o sobě vědí... Já jim všude fandím. Když vyhraje třeba Vlhová slalom, raduju se, jako by měla u jména naši vlajku.
[ Reagovat ]
15.01.2022 22:20Od: sojka1
samozrejme, taky jim vsem preju a tenisove holky Viku, Smidlinku.... si normalne hledam, jak hraly... jedine co trochu strezim a zarlim je ten hokej... :-))
[ Reagovat ]
15.01.2022 22:24Od: annah
Taky tak. Tam už neznám bratra...smile
[ Reagovat ]
16.01.2022 08:31Od: FandimRF
Jaký parťák proboha??! To jsi dost mimo, Slovensko je náš obyčejný soupeř, jako každý jiný stát. Soupeř a to rovnocenný jako třeba Rakousko, Španělsko...nic víc. Nějaký paktování je pěkná pitomost, každý jsme suverénní stát a kopeme sami za sebe. Jestli se někdo ještě neprobral z toho, že nějaký ten rok už dávno jsme rozděleni je jen jeho nostalgický problém, ale realita je jinde.
[ Reagovat ]
15.01.2022 19:03Od: com
vyhraje Medvedev smilesmile
[ Reagovat ]
15.01.2022 19:10Od: blixa
A prd, vyhraje J1rka !!! smilesmilesmile
[ Reagovat ]
15.01.2022 20:09Od: Ela-fon-isi
Vyhraje J2rka!
[ Reagovat ]
15.01.2022 20:56Od: farr
Vyhraje Nole i z detence smile smile .
[ Reagovat ]
15.01.2022 21:34Od: Tomas_Smid_fan
vyhrála demence
[ Reagovat ]
15.01.2022 21:36Od: Tomas_Smid_fan
Kokki nebo Tomášsmile
Ještě mám jednoho skorofavorita, ale nemůžu ho prozradit, abych ho nezazdil. Lepší, když se zazdí sám, zatím se mu to většinou povedlosmile
[ Reagovat ]
16.01.2022 02:11Od: turista
Asi Medvěd nebo Saša. Ti by byli favority i kdyby Novak hrál. Vždyť ho oba porážejí.
[ Reagovat ]
 
 
 
 
TOPlist