Preview: Benešová - Robsonová

21. 10. 2008, 11:04
Previews 1
Pokud snad náhodou Iveta Benešová někdy stála o to, aby se její jméno objevilo v britských médiích, může se radovat. Teď se jí to podaří, česká tenistka je totiž první hráčkou, na kterou na okruhu WTA narazí teprve čtrnáctiletá ostrovní naděje Laura Robsonová, vítězka letošní juniorky ve Wimbledonu.
Profily hráčů
Iveta Benešová

Být britským fanouškem tenisu a milovat Wimbledon, to v posledních 31 letech znamená jen tiše závidět ostatním národům. V roce 1977 Virginia Wadeová jako poslední vyhrála své zemi na slavném travnatém turnaji titul ve dvouhře a od té doby Velká Británie na další úspěch stále čeká. Naději jim, kromě stále se lepšícího Andyho Murrayho, dala letos Laura Robsonová - čtrnáctiletá senzace, která letos své úspěchy na juniorském okruhu korunovala titulem ve Wimbledonu, což pochopitelně upoutalo pozornost. "Po Wimbledonu jsem letěla do Amsterodamu a na letišti jsem se cítila trapně. Když ohlásili můj let, celé letadlo se na mě dívalo," popsala Robsonová, jak ji lidé nyní vnímají.

Netrvalo dlouho, a mladá Britka se rozhodla zkusit to mezi dospělými. Postupně: nejprve na menších turnajích ITF, se kterými se záhy rychle loučila, aby na konci září na hardu ve Shrewsbury porazila například Urszulu Radwanskou - mimochodem loňskou vítězku wimbledonské juniorky - nebo zkušenou Izraelku Tziporu Obzilerovou. Teprve dnes ji ale čeká velká premiéra. V Lucemburku díky divoké kartě poprvé nastoupí na turnaji okruhu WTA, kde ji čekají soupeřky, pro které bude neznámou hráčkou. "Hráčkám obvykle trvá měsíc, než zjistí, jaké máte slabiny - a pak je potrestají. Je to zvláštní, člověk se cítí hodně osamoceně," varovala ještě Robsonovou Annabel Croftová, poslední Britka, která ve Wimbledonu vyhrála juniorku.

Iveta Benešová ovšem měsíc nemá, právě jí totiž turnajový los Robsonovou při její premiéře přisoudil. Do Lucemburku přicestovala česká tenistka poté, co se s předešlým podnikem v Curychu rozloučila ve čtvrtfinále. Pro Benešovou, která svůj premiérový a zatím také poslední titul na okruhu WTA vybojovala před čtyřmi lety v Acapulku, to byl jen další z turnajů, na nichž po konci antukové sezony ani vyloženě neselhala, ani nezazářila.

Letošním vrcholem levoruké rodačky z Mostu byl už dubnový turnaj v Estorilu, kde se probojovala až do finále, ve kterém nestačila na Rusku Kirilenkovou. Ani potom si nevedla špatně, v Římě hodně potrápila současnou světovou osmičku Zvonarevovou a na French Open prošla kvalifikací, porazila Vaidišovou a Pengovou a postoupila do třetího kola. Po pařížském grandslamu už se ale nikde prosadit nedokázala. Někde narazila na příliš silné soupeřky, například když na olympijských hrách prohrála s Venus Williamsovou, jinde prohrávala s tenistkami, které určitě nejsou nad její síly. Poslední porážku jí připravila Švédka Arvidssonová, která v Curychu nad Benešovou zvítězila ve třetím kole 6-1 6-1.

Bookmakeři dnes přihlédli ke zkušenostem Benešové a českou tenistku vypsali jako favoritku. Věříte, že se mladá Britka už dnes prosadí a Benešovou, která se v Lucemburku v posledních třech letech dostala nejdál do 2. kola, porazí? Pak si vsaďte na Lauru Robsonovou!

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
To jsou teda věci. "Do Lucemburku přicestovala česká tenistka poté, co se s předešlým podnikem v Curychu rozloučila ve čtvrtfinále." :-))))) Vždyť neprošla ani kvalifikací!
Předposlední odstavec: Poslední porážku jí připravila Švédka Arvidssonová, která v Curychu nad Benešovou zvítězila ve třetím kole KVALIFIKACE 6-1 6-1.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist