Preview: Massu - Querrey

16. 4. 2008, 14:11
Previews 4
Jeden z mála antukových turnajů v Severní Americe tento týden hostí Houston. Největší město Texasu, proslulé svým kosmickým střediskem, přilákalo tradičně především jihoamerické specialisty. Mezi ně patří Nicolas Massu, který se na úvod střetne s domácím Samem Querreym.
Profily hráčů

Nicolas Massu už dlouho patří ke světové tenisové špičce, když v paměti veřejnosti zůstávají především jeho tituly ve dvouhře i čtyřhře na Olympijských hrách v Aténách před čtyřmi lety. Kromě těchto triumfů si doposud připsal hned pět dalších, ten poslední v roce 2006 v brazilském Costa Do Sauipe.

Chilanovo čekání na titul tak trvá už dva roky a právě v probíhajícím období by se mohl dočkat. Antuka byla vždy silnou stránkou rodáka z Vina del Mar, což letos už potvrdil v Acapulco, kde si zahrál čtvrtfinále. Současný 108. hráč světového žebříčku překvapil i nedávno v Indian Wells, když si dokázal poradit s Tipsarevičem a následně velmi těsně prohrál s Robredem. Právě vítězství se srbským tenistou je v tuto chvíli jeho posledním, a i kvůli tomu by si v Houstonu chtěl jistě spravit chuť.

Porazit však musí domácího Sama Querreyho, který za poslední rok zaznamenal velký výkonnostní pokrok. Bez dvou centimetrů dva metry vysoký rodák ze San Franciska postoupil žebříčkem o rovných 80 příček výše a momentálně uzavírá první padesátku. Svou kvalitu letos prokázal především v Las Vegas, kde si překvapivě připsal svůj vůbec první triumf na okruhu ATP.

Slušně si vedl i na Australian Open, když vypadl ve třetím kole s Djokovičem. Do semifinále následně došel v Delray Beach, ale na Nišikoriho nestačil v tiebreaku třetího setu. Shodně ve druhém kole se rozloučil s prestižními turnaji série Masters v Indian Wells a Miami.

Je otázkou, jak se Querrey vyrovná s přechodem na antuku, která pro něj není rozhodně oblíbeným povrchem. Bookmakeři našli odpověď v podobě kursu 2.25 na jeho vítězství. Mírným favoritem je tak Massu, na kterého si můžete vsadit za kurs 1.50.

Nicolas Massu (108# Chile) - Sam Querrey (50# USA):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Mirek Umlauf

Komentáře

4
Přidat komentář
weak
tady bych si dovolil lehce oponovat:

"Antuka byla vždy silnou stránkou rodáka z Vina del Mar"

Tohle není až tak úplně pravda - v době, kdy MASSU vstupoval do velkého tenisu, byl na antuce velmi nepřesvědčivý a naopak své první velké skalpy světových hráčů získával na betonech... na antuce nebyl schopen udržet míč ve hře, všechno se snažil zabíjet a každý třetí balon z jeho rakety končil v plachtě... :-) Právě v tomto období kdysi (2001) přijel MASSU do Prostějova, v prvním kole dostal kvalifikanta (později deblového specialistu) Mariana Hooda, kurs byl na Argentince někde kolem 2,7 a poměrně velmi v pohodě to trefilo, MASSU jako obvykle svůj zápas nezvládl a vystřílel do plotu...
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase musím oponovat Vám :)
V roce 2001 Massu teprve vstupoval do velkého tenisu, tuším, že v této či té sezoně před tím poprvé nakoukl do TOP 100. Jeho nejlepší léta přišla až poté a stačí se podívat na jeho turnajové triumfy 2002--Buenos Aires (antuka); 2003--Amersfoort (antuka), Palermo (antuka); 2004--Kitzbuhel (antuka), Athens Olympics (Hard); 2006--Costa Do Sauipe (antuka). I z tohoto pohledu jasné, kde se mu nejvíce dařilo :))
Reagovat
weak
ale o tom, že nejvíc toho vyhrál na antuce, se přece nikdo nepře :-) - já jen tvrdím, že antuka nebyla vždy jeho silnou stránkou a byly doby, kdy skutečně hrál svůj nejlepší tenis na betoně - na hardech dokázal porazit hráče z top20, ale na antuce prohrával i s průměrnými hráči challengerové úrovně...
Jinak paradoxně ona Olympiáda v Aténách byla také betonová... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já Vám rozumím, ale nesouhlasím :) Ano vyhrál Olympiádu na hardu, ale to je hodně specifický turnaj. Celkem si zahrál 15 finále a z toho hned 13 na antuce. A nebylo to tak, že by se tyto účasti vešly do 2-3 let. Za celou svou kariéru si vedl na antuce lépe, proto si stojím za tvrzením, že tento povrch je jeho silnou stránkou. Tím však nevyvracím, že porazil i dobré hráče na hardu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist