Nadalovi hrozí konec hned na úvod. Hlavními favority jsou Djokovič, Sinner, Alcaraz a Zverev

24. 5., 21:20
Previews 18
V neděli startuje hlavní soutěž antukového grandslamu French Open. Nasazenou jedničkou bude světová jednička, jeden z největších favoritů a obhájce titulu Novak Djokovič. Mezi další hlavní adepty na triumf patří Carlos Alcaraz, Jannik Sinner a Alexander Zverev, který v prvním kole vyzve rekordmana turnaje Rafaela Nadala, jenž se nejspíše antukového majoru zúčastní naposledy. České barvy bude v hlavní fázi reprezentovat pouze Tomáš Macháč.
Nadal může poprvé v kariéře vypadnout na French Open v prvním kole (© AFP)

V neděli v areálu Rolanda Garrose startuje hlavní soutěž antukového vrcholu sezony French Open, v pořadí druhého podniku velké čtyřky. O Pohár mušketýrů se bude bojovat od 26. května do 9. června.

Největšími favority jsou čtyři nejvýše nasazení, a sice trojnásobný šampion, obhájce titulu a lídr žebříčku Novak Djokovič, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner a vítěz poslední velké generálky Alexander Zverev, který v prvním kole vyzve antukového krále a 14násobného šampiona Rafaela Nadala.

České barvy mají v hlavní fázi letošního ročníku antukového grandslamu jediné zastoupení, a to díky Tomášovi Macháčovi.

Z hráčů, kteří byli přihlášeni do hlavní soutěže, do Paříže nepřijeli Jiří Lehečka (únavová zlomenina obratle), Jakub Menšík, Matteo Berrettini, Facundo Díaz Acosta ani Marin Čilič.

Divokou kartu do hlavní soutěže obdrželi domácí Pierre-Hugues Herbert, Giovanni Mpetshi Perricard, Alexandre Müller, Harold Mayot, Terence Atmane a Richard Gasquet, Australan Adam Walton a Američan Nicolas Moreno De Alboran.

Djokovič se po loňském US Open vrátil na tenisový trůn a může o něj po skončení French Open přijít. Po odečtení bodů za loňský triumf bude výrazně ztrácet na Sinnera, Ital by se mohl stát novou světovou jedničkou, pokud dojde do finále.

Celková dotace turnaje činí zhruba 53,5 milionu eur (cca 1,3 miliardy českých korun). Vítěz získá šek v hodnotě 2,4 milionu eur (cca 59,3 milionu českých korun) a 2 000 bodů do žebříčku ATP.

 

French Open 2024

• Shrnutí •
Loňské finále:
Djokovič (3-Srb.) - Ruud (4-Nor.) 7:6 (7:1), 6:3, 7:5
Nejvýše nasazení: Djokovič (1. v ATP), Sinner (2.), Alcaraz (3.), Zverev (4.), Medveděv (5.), Rubljov (6.), Ruud (7.), Hurkacz (8.)
Kategorie: grandslam
Místo konání: Paříž, Francie
Povrch: antuka
Dotace: 53.478.000 eur


• Možná čtvrtfinále •
Djokovič (1-Srb.) - Ruud (7-Nor.) | H2H 5:1
Zverev (4-Něm.) - Medveděv (5-) | H2H 7:12
Rubljov (6-) - Alcaraz (3-Šp.) | H2H 1:1
Hurkacz (8-Pol.) - Sinner (2-It.) | H2H 2:2


• Možná osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Paul (14-USA) | H2H 1:0
Fritz (12-USA) - Ruud (7-Nor.) | H2H 0:1
Zverev (4-Něm.) - Rune (13-Dán.) | H2H 0:1
De Minaur (11-Austr.) - Medveděv (5-) | H2H 2:6
Rubljov (6-) - Tsitsipas (9-Řec.) | H2H 6:5
Shelton (15-USA) - Alcaraz (3-Šp.) | H2H 0:1
Hurkacz (8-Pol.) - Dimitrov (10-Bulh.) | H2H 0:5
Jarry (16-Chile) - Sinner (2-It.) | H2H 1:0


• Soupeři českých tenistů v 1. kole •
Macháč (ČR) - Borges (Portug.) | H2H 0:0

• Soupeři slovenských tenistů v 1. kole •
Kovalík (SR) - Giron (USA) | H2H 0:0

Kompletní los

 

Největšími favority jsou Djokovič, Sinner a Alcaraz, ale...

Novak Djokovič se letos prezentuje velmi nestabilními výkony i kolísavou fyzickou kondicí a poprvé od roku 2018 vstoupí do French Open bez jediné finálové účasti v sezoně. S aktuální světovou jedničkou se ale musí i tak počítat. Také loni měl mizernou přípravu na antuce, a přesto dokázal Paříž potřetí dobýt a stal se jediným hráčem se třemi tituly ze všech čtyř grandslamů.

Zkušený Srb by měl mít úvodní dvě kola na rozehrání, klopýtnutí se neočekává proti domácí divoké kartě Pierrovi-Huguesovi Herbertovi ani Robertovi Carballésovi, či Constantovi Lestiennemu. Prvním nasazeným soupeřem by mohl být Lorenzo Musetti, kterého porazil nedávno v Monte Carlu. Do osmifinále se nabízí Francisco Cerúndolo, nebo bývalý juniorský šampion Tommy Paul.

První výraznější překážkou může být Casper Ruud, s nímž prohrál před pár týdny v Monte Carlu. Finalista posledních dvou ročníků měl na začátku antukového jara výbornou formu, ale v posledních týdnech šel s výkonnostní dolů. Po prvním skalpu Djokoviče by si ale zřejmě na vítězství věřil. Největší hrozbou Nora by měl být v případném osmifinále Taylor Fritz.

Alexander Zverev, Rafael Nadal a Holger Rune. Toto jsou tři největší adepti na čtvrtfinále ve druhé čtvrtině pavouka. Minimálně jeden z nich vypadne hned v prvním kole, protože šlágr obstarají Zverev se 14násobným šampionem Nadalem. Asi bychom museli v historii zapátrat pořádně hluboko, abychom zjistili, kdy byl naposledy antukový král na svém nejsilnějším povrchu takto výrazným outsiderem.

Vítěz by si měl poradit s Davidem Goffinem, nebo Giovannim Mpetshim Perricardem a také ve třetím kole s Tallonem Griekspoorem, či Lucianem Darderim. V osmifinále může dojít na souboj s Karenem Chačanovem, nebo Holgerem Runem.

V druhé půlce této části losu najdeme z nasazených Alexe de Minaura, Alexandera Bublika, Mariana Navoneho a Daniila Medveděva. Není žádným tajemstvím, že Medveděv je na antuce nejzranitelnější, takže se otevírá velmi zajímavá šance hlavně pro letos skvěle hrajícího antukového specialistu Navoneho. Ten si může ve druhém kole zahrát s Tomášem Macháčem, jenž má rovněž solidní příležitost dojít daleko.

Carlos Alcaraz se po loňském triumfu ve Wimbledonu trápí, v posledních týdnech bojoval se zraněním pravé ruky, a přesto je největším kurzovým favoritem na titul. Za normálních okolností by měl do semifinále projít bez problémů, ale teprve až po pár zápasech budeme vědět, jak na tom skutečně je.

Už ve druhém kole může čekat nebezpečný Jack Draper, nicméně Brit pravděpodobně kvůli slabší fyzické kondici, s níž bojuje celou kariéru, nebude na pomalé antuce takovou hrozbou. O něco zajímavější by mohlo být třetí kolo se Sebastianem Kordou, pokud Američan s českými kořeny zrovna předvede jeden ze svých lepších výkonů. Nebezpečí mohou představovat pro Alcaraze i Ben Shelton a Félix Auger-Aliassime.

Do čtvrtfinále by se ale měl Alcaraz podívat. V něm nejspíše změří síly s Andrejem Rubljovem, nebo Stefanosem Tsitsipasem. Oba mají dost zkušeností španělského favorita zaskočit, nicméně Rubljov prohrál všech 10 čtvrtfinále na grandslamech a Tsitsipas se po senzačním triumfu v Monte Carlu vrátil ke slabší výkonnosti.

Stejný otazník visí i nad zdravotním stavem Jannika Sinnera. Stejně jako Alcaraz sice už nedávný zdravotní problém neřeší a veřejně prohlásil, že se cítí lépe, ale obvykle až ostré zápasy ukážou realitu.

Jeden z největších favoritů, který může po skončení turnaje sesadit z tenisového trůnu Djokoviče, každopádně vyfasoval příjemný los na rozehrání. Christopher Eubanks a veterán Richard Gasquet, nebo Borna Čorič by měli být pro letos skvěle hrajícího Itala jednohubkou. První problémy by mohly přijít ve třetím kole s antukovým specialistou Sebastiánem Báezem, nebo finalistou nedávného Masters v Římě Nicolásem Jarrym.

Zabrat by nejspíše musel i v osmifinále. Hubert Hurkacz se totiž letos na antuce zlepšil, Alejandro Tabilo zazářil na římské tisícovce a Grigor Dimitrov umí zahrát na všech površích, když má svůj den. Sinner má ze všech čtyř největších favoritů asi nejsnadnější cestu do semifinále.

Nebylo by překvapením, kdyby se do semifinále dostali všichni největší favorité, tedy Djokovič, Zverev, Alcaraz a Sinner. Na druhou stranu by nebylo až tak šokující, kdyby tam nebyl ani jeden, protože vzhledem k okolnostem se jedná o možná vůbec nejotevřenější French Open po velmi dlouhé době.

Djokovič nemá ideální formu ani kondici, Zverev na grandslamech pravidelně selhává, hlavně v soubojích s nejlepšími hráči světa, a Alcaraz se Sinnerem dorazili po zdravotních problémech. Ještě k tomu tu máme trápícího se antukového krále Nadala.

 

Poslední French Open pro krále Rafu?

Rafael Nadal možná odehraje své vůbec poslední French Open. Se 14 triumfy rekordman turnaje pouze jednou neprošel do druhého týdne, a to v roce 2016, kdy odstoupil před utkáním třetího kola. Letos mu ale velmi reálně hrozí, že zapíše svůj nejhorší výsledek v tomto dějišti.

Antukový král totiž do prvního kola vyfasoval Alexandera Zvereva, jenž přijel po triumfu na Masters v Římě a patří mezi největší favority. Německý tenista je proti zkušenému Španělovi jednoznačným kurzovým favoritem, takto jasným outsiderem na antuce byl Nadal možná v začátcích své veleúspěšné kariéry.

Ve vzájemné bilanci vede Nadal 7:3, na antuce 4:1. Na poslední souboj bude nerad vzpomínat hlavně Zverev. V semifinále French Open 2022, které nabídlo parádní bitvu a aspirovalo na jeden z nejlepších zápasů všech dob, se na konci druhé sady ošklivě zranil a kvůli přetrhaným vazům v kotníku vzdal a sezona pro něj skončila.

Nadal se naopak zranil loni na lednovém Australian Open a zbytek sezony vynechal. Letos zkouší návrat na kurty, ovšem kvůli přetrvávajícím problémům s kyčlí, se kterou byl na operaci, odehrál pouhé čtyři turnaje.

Majitel 22 grandslamových trofejí není po vážném zranění stejným hráčem, ale odepisovat ho v jeho svatostánku, by bylo bláhové. A to přestože se mu nedaří ani na jeho nejsilnějším povrchu. V Barceloně vypadl ve druhém kole s Alexem de Minaurem, v Madridu skončil v osmifinále s Jiřím Lehečkou a ve druhém kole v Římě schytal výprask od Huberta Hurkacze.

Nejlepší hráč na antuce všech dob se však rozhodně pokusí vymáčknout ze sebe na French Open každou kapku ze svých zbývajících sil a půjde na krev. A právě proto může být na pařížské cihle velmi nebezpečný.

Těžký los pro Macháče

Tomáš Macháč má velmi hratelné první kolo s Nunem Borgesem. Jenže pak už to bude mít těžké. Ve druhém kole by nejspíše čekal skvěle hrající Mariano Navone, který letos prorazil na hlavní tour a je antukovým specialistou, a v tom dalším světová pětka Daniil Medveděv. Ten je však na antuce nejzranitelnější.

Bez šance by Macháč jistě nebyl ani v osmifinále s Alexem de Minaurem, či Alexanderem Bublikem. I pro tato dvě jména je antuka nejméně oblíbeným povrchem. Čtvrtfinále s Alexanderem Zverevem, Rafaelem Nadalem, nebo Holgerem Runem by ale zlepšující se Čech pravděpodobně už nezvládl.

 

Největší favorité

Vizitka Novaka Djokoviče.Vizitka Novaka Djokoviče. (@ Livesport)

Novak Djokovič se letos prezentuje nestabilní výkonností i fyzickou kondicí a prožívá jedno z nejhorších období své kariéry. Aktuální lídr žebříčku hrál loni finále na všech čtyřech grandslamech a tři z nich vyhrál, ovšem v letošním roce má k takové formě zatím daleko, dokonce stále čeká na první finále. Sedmatřicetiletý Srb prohrál všechna tři semifinále, a navíc zaregistroval několik nečekaných porážek.

Nejlepší letošní výsledky: Ženeva, Monte Carlo, Australian Open (semifinále)
Největší letošní úspěchy na antuce: Ženeva, Monte Carlo (semifinále)
Letošní bilance: 14:6
Letošní bilance na antuce: 6:3
Grandslamy: Australian Open (semifinále)

Antukové jaro zatím nemůže hodnotit pozitivně. V Monte Carlu nezvládl těsné semifinále s Casperem Ruudem, s nímž vyhrál všechny předchozí souboje. V Římě po nešťastném úderu lahví do hlavy vypadl už ve třetím kole po jasné porážce s Alejandrem Tabilem. Překvapivě se v týdnu před French Open představil na generálce v Ženevě, kde si celkem snadno poradil se dvěma soupeři, ale v semifinále prohrál po velmi nestabilním výkonu třísetový duel s Tomášem Macháčem.

Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Generálka: Řím (3. kolo), Ženeva (semifinále)

French Open třikrát ovládl, naposledy loni, přesto se jedná o jeho nejhorší grandslam. Letošní start bude jeho jubilejním dvacátým, do druhého týdne neprošel pouze v letech 2005 a 2009. V areálu Rolanda Garrose už 14krát po sobě postoupil alespoň do čtvrtfinále.

Kariérní bilance: 92:16
Nejlepší výsledek: triumf (2016, 2021, 2023)
Loňský výsledek: triumf

Možná cesta turnajem
1K: Herbert | H2H 1:0
2K: Carballés | H2H 2:0, NEBO Lestienne | H2H 1:0
3K: (30) Musetti | H2H 4:1
OF: (14) Paul | H2H 1:0
ČF: (7) Ruud | H2H 5:1
SF: (4) Zverev | H2H 8:4
F: (2) Sinner | H2H 4:3

 

Vizitka Jannika Sinnera.Vizitka Jannika Sinnera. (@ Livesport)

Jannik Sinner nastartoval po loňském US Open životní období a v úvodních měsících aktuální sezony dominoval a byl jasně nejlepším hráčem na tour. Dvaadvacetiletý Ital slavil na Australian Open svůj první grandslamový titul a ovládl také pětistovku v Rotterdamu a Masters v Miami. Na úvodních pěti turnajích prošel alespoň do semifinále, tato série skončila až na začátku května v Madridu.

Nejlepší letošní výsledky: Miami, Rotterdam, Australian Open (triumf)
Největší letošní úspěchy na antuce: Monte Carlo (semifinále)
Letošní bilance: 28:2
Letošní bilance na antuce: 6:1
Grandslamy: Australian Open (triumf)

Během antukového jara však jeho dominance skončila, a to i kvůli zdravotním problémům. V Monte Carlu prohrál semifinálovou bitvu se Stefanosem Tsitsipasem a v Madridu pro problém s kyčlí nenastoupil ke čtvrtfinálovému utkání. Od té doby nehrál a ještě před pár dny nebylo jisté, zda do Paříže vůbec dorazí.

Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Generálka: Madrid (čtvrtfinále)

Na French Open startoval čtyřikrát a nejlepší výsledek zapsal při debutu v roce 2020, kdy prošel do čtvrtfinále. Následovala dvě osmifinále a loňská šokující porážka s Danielem Altmaierem ve druhém kole.

Kariérní bilance: 11:4
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2020)
Loňský výsledek: 2. kolo

Možná cesta turnajem
1K: Eubanks | H2H 1:0
2K: Gasquet | H2H 2:0, NEBO Čorič | H2H 1:0
3K: (32) Norrie | H2H 0:0
OF: (16) Jarry | H2H 0:1
ČF: (8) Hurkacz | H2H 2:2
SF: (3) Alcaraz | H2H 4:5
F: (1) Djokovič | H2H 3:4

 

Vizitka Carlose Alcaraze.Vizitka Carlose Alcaraze. (@ Livesport)

Carlos Alcaraz loni dorazil do Paříže se čtyřmi tituly v sezoně, ovšem letos má na kontě jen jeden. Jednadvacetiletý Španěl obhájil triumf na Masters v Indian Wells a jedná se o jeho jediné prvenství od loňského Wimbledonu, což potvrzuje, že si od té doby stále prochází krizí. Na druhou stranu se na všech pěti turnajích dostal alespoň do čtvrtfinále, pokud nepočítáme skreč v prvním kole v Rio de Janeiru.

Nejlepší letošní výsledky: Indian Wells (triumf)
Největší letošní úspěchy na antuce: Buenos Aires (semifinále)
Letošní bilance: 18:5
Letošní bilance na antuce: 5:3
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

V posledních týdnech bojoval se zraněním pravé ruky a v rámci antukového jara se představil pouze na domácí tisícovce v Madridu. Tam se mu potíže vrátily a i kvůli tomu prohrál čtvrtfinále s pozdějším šampionem Andrejem Rubljovem a neobhájil titul. Ačkoli visí nad jeho zdravotním stavem menší otazník, je největším kurzovým favoritem letošního French Open.

Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Generálka: Madrid (čtvrtfinále)

Na French Open se každou účastí zlepšuje. Debut v hlavní soutěži zakončil ve třetím kole, předloni se podíval do čtvrtfinále a loni vypadl v semifinále s Novakem Djokovičem.

Kariérní bilance: 11:3
Nejlepší výsledek: semifinále (2023)
Loňský výsledek: semifinále

Možná cesta turnajem
1K: Wolf | H2H 0:0
2K: Draper | H2H 2:0, NEBO De Jong | H2H 0:0
3K: (27) Korda | H2H 2:1
OF: (15) Shelton | H2H 1:0
ČF: (6) Rubljov | H2H 1:1
SF: (2) Sinner | H2H 5:4
F: (1) Djokovič | H2H 2:3

 

Vizitka Alexandera Zvereva.Vizitka Alexandera Zvereva. (@ Livesport)

Alexander Zverev v letošní sezoně celkem pravidelně postupuje do závěrečných kol, ovšem na první finálovou účast dosáhl až na svém posledním turnaji. Působení na oblíbeném Masters v Římě nakonec dotáhl ke svému prvnímu triumfu od loňského září a největšímu od Turnaje mistrů 2021. Sedmadvacetiletý Němec se po vystoupení v italské metropoli vrátil do nejlepší čtyřky světového hodnocení.

Nejlepší letošní výsledky: Řím (triumf)
Největší letošní úspěchy na antuce: Řím (triumf)
Letošní bilance: 28:9
Letošní bilance na antuce: 10:3
Grandslamy: Australian Open (semifinále)

Na začátku antukového jara se mu nedařilo. V Monte Carlu, Mnichově ani Madridu neporazil více než dva soupeře. Chuť si spravil v Římě, kde dokonale využil příznivého losu a selhání dalších favoritů. Z TOP 20 žebříčku potkal pouze Taylora Fritze a ve finále si poradil s Nicolásem Jarrym.

Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Generálka: Madrid (osmifinále), Řím (triumf)

V hlavní soutěži French Open startoval osmkrát a všech posledních šest návštěv dotáhl do druhého týdne. Jeho maximem je semifinále z posledních tří ročníků.

Kariérní bilance: 28:8
Nejlepší výsledek: semifinále (2021-23)
Loňský výsledek: semifinále

Možná cesta turnajem
1K: Nadal | H2H 3:7
2K: Goffin | H2H 3:3, NEBO Mpetshi Perricard | H2H 0:0
3K: (26) Griekspoor | H2H 3:1
OF: (13) Rune | H2H 0:1
ČF: (5) Medveděv | H2H 7:12
SF: (1) Djokovič | H2H 4:8
F: (2) Sinner | H2H 4:1

 

Češi v akci

Vizitka Tomáše Macháče.Vizitka Tomáše Macháče. (@ Livesport)

Tomáš Macháč prožívá od posledních měsíců předchozího roku nejlepší období své kariéry. Loni touto dobou se nacházel ve druhé stovce žebříčku a v dalším vydání bude poprvé figurovat v nejlepší čtyřicítce. Třiadvacetiletý Čech letos včetně Masters v Miami zaregistroval další čtvrtfinálové účasti na nejvyšším okruhu a na stále probíhající generálce v Ženevě už dvakrát vylepšil své maximum na této úrovni.

Nejlepší letošní výsledky: Ženeva (bude hrát finále)
Největší letošní úspěchy na antuce: Ženeva (bude hrát finále)
Letošní bilance: 20:8
Letošní bilance na antuce: 6:1
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

V průběhu antukového jara dvakrát bojoval s nemocí a v Barceloně (nenastoupil) i na Masters v Madridu dohrál ve druhém kole. Na stále probíhající akci v Ženevě ovšem dosáhl na své první semifinále na hlavní tour a po nestabilním výkonu světové jedničky Novaka Djokoviče se poprvé dostal do finále.

Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Generálka: Madrid (2. kolo), Ženeva (bude hrát finále)

V areálu Rolanda Garrose startoval třikrát. Debut v roce 2020 zakončil po zvládnuté kvalifikaci v prvním kole a v letech 2021 a 2023 naopak kvalifikačními boji neprošel.

Kariérní bilance: 0:1
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2020, 2024)
Loňský výsledek: kvalifikace

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
enfee
Kdyz Zvereva porazi, tak vyhraje cely turnaj. Pokud ho neporazi, tak mi neco rika, ze cely turnaj nevyhraje
Reagovat
victim
pane vachmajstr voni jsou hlava.
Reagovat
Mistic
Reagovat
QacO
Tento rok vyzerá FO Mimoriadne otvorené bude zaujímavé celé to sledovať. V každom prípade Djoko poooooóód
Reagovat
Mantra
určitě
Reagovat
alcaraz.dva
Většina lidí umírá ve 25 letech a nejsou pohrbena, dokud jim nebude 75 let (B .Franklin)
Reagovat
alcaraz.dva
Patří pod Mantra 8-17
Reagovat
Mantra
Neber si mě, ju?
Reagovat
alcaraz.dva
Neber si to osobně.. Naopak, tvůj dnešní příspěvek se mi moc líbil..Jinak.. do budoucna... Jsem milá, hezká holka
Reagovat
Mantra
Tak to beru
Reagovat
mamradrohliky
Musí mi ta Badosa brát toho TsiTsiho? Já už mám na něj delěí dobu zálusk
Reagovat
Patik
Tak skús jeho otca no
Reagovat
Mantra
Bývala kdysi u Žlutých sázka. Cca v 97 si pamatuji, že ji měli ještě v nabídce.
Tzv. "Pole proti hráči"
Dnes nevím, ale rozhodně bych dal proti Alcovi a Zvířeti
Reagovat
Mantra
Jo a Sinn bez zápasu taky asi ne
Reagovat
Kandinsky1
Jestli budou zdraví, tak Sinner či Alcaraz. Jestli ne, tak může vyhrát prakticky kdokoliv z cca 30 tenistů.
Reagovat
baba
souhlas,Alkáč a Sinner -pokud budou fit jsou jasnými favority
Reagovat
Mantra
Alc na to nemá
Reagovat
Mantra
Všem hrozí konec hned na úvod
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist