Preview: Nalbandian - Massu

12. 8. 2008, 09:46
Previews 6
Zápas druhého kola dnes v Pekingu čeká obhájce zlaté medaile z Atén Nicolase Massua. Osmadvacetiletý Chilan hraje na letošní olympiádě jen díky divoké kartě, nicméně úvodní kolo proti Darcisovi zvládl. Dnes však narazí na sedmého nasazeného Davida Nalbandiana, který letos patří k širšímu výběru favoritů na zisk cenného kovu.
Profily hráčů
David Nalbandian (Arg.) - Nicolas Massu (Chile)

David Nalbandian v této sezoně zatím příliš nepředvedl. V únoru sice vyhrál domácí turnaj na antuce v Buenos Aires a následně hrál finále v Acapulcu, ovšem od té doby si už pouze jednou zahrál semifinále. Naposledy se představil ve Wimbledonu, kde už v úvodním kole překvapivě podlehl Dančevičovi. Před olympiádou měl zdravotní potíže s pravou rukou, ale do Pekingu se stihl dát dohromady.

Výkony šestadvacetiletého Argentince jsou po závěru loňské sezony trochu zklamáním. Nalbandian totiž vyhrál dva turnaje série Masters, když na obou zastavil Federera i Nadala. Na olympiádě se představuje poprvé a svůj premiérový zápas zvládl na výbornou - domácího Zhenga smetl 6-2 6-1.

Ani dnes ho nečeká žádný soupeř k neporažení. Nicolas Massu sice obhajuje zlatou medailu, ale aktuálně je až 125. hráčem světa a už rok se trápí. Od letošního čtvrtfinále v Acapulku vyhrál na turnajích ATP jen dva zápasy. Generálku na olympiádu si "vystřihl" v brazilském Belo Horizonte, kde postoupil až do finále. Ovšem jednalo se o challenger.

Nicméně Massuovi před Pekingem sebevědomí nechybělo. "Před čtyřmi lety se mi povedlo něco neuvěřitelného a i tady bych chtěl uhrát důležitý výsledek," říká Massu, který se prý necítí pod tlakem, vzhledem k tomu, že většina pozornosti se upírá k Rogeru Federerovi, Rafaelu Nadalovi a Novaku Djokovičovi. A vstup do soutěže se mu povedl - Belgičana Steva Darcise porazil 6-4 7-5.

Resumé: Massu sice hýří sebevědomím a už jednou dokázal svět šokovat olympijským zlatem, ovšem letos je to utopie. Jenom na postup do 3. kola bookmakeři vypsali kurs 4.75. Favorit Nalbandian by tak neměl zaváhat - s Chilanem Massuem vyhrál dva ze tří vzájemných duelů.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bohužel nedokazal to zopakovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to teda taky chapu, jeho vykony tomu odpovidaly, dal netreba slov.
Reagovat
smazaný uživatel
nechápu jak moch 125 hráč vyhrát olimpiádu..
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu jak někdo může psát takhle přihlouplé komentáře, stačí se podívat na to krásné české "moch" a chce se mi zvracet nad intelektem některých fanoušků... Víš ono před čtyřmi lety bylo všechno jinak, takže já to docela chápu, že jí vyhrál ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
no martin má pravdu já to taky nechápu
Reagovat
smazaný uživatel
Pred ctyrmi lety byla uplne jina ucast na olympiade a hlavne na olypiade se muze stat uplne vsechno v kazdem sportu :-) a mel dobre nacasovanou formu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist