Preview: Pioline - Rusedski

7. 12. 2008, 10:20
Previews 0
Turnaj Masters veteránů dospěl do finále. V něm bude mírným favoritem Cedric Pioline, zřejmě proto, že vyřadil favorita Samprasa a s Rusedskim má kladnou vzájemnou bilanci. Potvrdí se papírové předpoklady nebo titul získá domácí tenista?
Profily hráčů
Cedric Pioline - Greg Rusedski

Oba tenisté před turnajem prohlašovali, že brali přípravu velmi vážně a že touží po úspěchu. Tím postup do finále rozhodně je. Zatímco Rusedski ve skupině B zvládl klíčový duel s Edbergem, Pioline dokázal zdolat velkou překážku v podobě Peta Samprasa.

Cedric Pioline hrál během kariéry celkem sedmnáctkrát ve finále, titulů z nich vyválčil ale jen pět. Stejné číslo svítí v jeho statistikách i v kolonce maximum v žebříčku.

Devětatřicetiletý Francouz ukončil kariéru v roce 2002. O dva grandslamové tituly - v roce 1993 na US Open a o 4 roky později ve Wimbledonu - ho připravil pokaždé Pete Sampras.A tak po té, co v Londýně neztratil set s domácím Jeremym Batesem ani sedminásobným grandslamovým vítězem, byť o deset let starším, Johnem McEnroem, mohl se na desátý pokus pokusit Samprase porazit. Piolinovi se to po setech dvakrát 7-6 podařilo a bez ztráty jediného setu postoupil do dnešního finále.

V něm ho čeká domácí Greg Rusedski. Ten si ve své skupině postupně poradil s Guyem Forgetem, Stefanem Edbergem a Jeremym Batesem. Narozdíl od Piolina měl o čtyři roky mladší Brit více starostí. S Edbergem i Batesem bojoval o bod ve třech setech.

Nejmladší účastník letošního klání, pětatřicetiletý Rusedski během aktivní kariéry získal třikrát více titulů než Pioline. Ani on ale grandslam vyhrát nedokázal. V roce 1997 na US Open ve finále podlehl Rafterovi.

Resumé: Pioline se s Rusedskim utkal na okruhu ATP celkem čtyřikrát a Francouz jen jednou prohrál. Vítězství si však Rusedski připsal v jediném duelu hraném v hale, ve které se bojuje i v Londýně. Fanoušci v divadlo s tenisovým kurtem Royal Albert Hall dnes jistě uvidí velkou bitvu, ve které bude podle Bwin favoritem Pioline s kursem 1.42. Na Rusedskiho si můžete vsadit s násobkem 2.65.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist