Preview: WTA 1000 Indian Wells

8. 3. 2022, 12:55
Previews 42
Ve středu začne hlavní soutěž dalšího podniku série WTA 1000. V kalifornském Indian Wells se "pátého grandslamu" zúčastní kompletní elitní desítka vyjma světové jedničky Ashleigh Bartyové. České barvy budou hájit nasazená jednička Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová a Kateřina Siniaková.

Ve středu startuje hlavní soutěž ženské části prestižního podniku v kalifornském Indian Wells. "Pátý grandslam" se loni kvůli pandemii koronaviru uskutečnil v říjnu, ale letos se odehraje ve svém tradičním termínu. Bojovat se bude od 9. do 20. března.

Největší favoritkou by mohla být Iga Šwiateková, jež suverénně ovládla úvodní akci série WTA 1000 v Dauhá. Nasazenou jedničkou je Barbora Krejčíková, titul se pokusí obhájit Paula Badosaová.

"Je ještě mnoho turnajů, které jsem nevyhrála. Hodně hráček hraje skvěle, zlepšují se každý den a já se chci zlepšovat s nimi, abych byla lepší. To je moje největší motivace," citoval Češku web tennisuptodate.com. "Už se na turnaj těším, přijďte se podívat," zvala Krejčíková, která si ve středu v Indian Wells zahraje exhibiční tie-breakový turnaj, fanoušky na sociálních sítích.

Z hráček, které měly zajištěnou účast v hlavní soutěži, chybí světová jednička Ashleigh Bartyová, finalistka nedávného Australian Open Danielle Collinsová, Anastasia Pavljučenkovová, Karolína Muchová, Camila Giorgiová, Varvara Gračevová a Jaqueline Cristianová.

Mezi dvaatřicítku nasazených se z českých tenistek kromě Krejčíkové vešly Karolína Plíšková, která se vrací po zlomenině ruky, Petra Kvitová a Markéta Vondroušová. V hlavní soutěži dále zabojují Kateřina Siniaková a Tereza Martincová, z kvalifikace je může doplnit Marie Bouzková.

"Zápasy mi hodně chybí. Ruka se každým dnem zlepšuje a věřím, že budu brzy stoprocentně připravená," uvedla aktuální světová osmička Plíšková před odletem do USA v tiskové zprávě.

Divokou kartu do hlavní soutěže obdržely domácí Hailey Baptisteová, Elvina Kalievová, Claire Liuová, Sofia Keninová, Katie Volynetsová, Emma Navarrová a Robin Montgomeryová a Ukrajinka Dajana Jastremská.

Bartyová se bez ohledu na výsledek letošního ročníku BNP Paribas Open udrží na tenisovém trůnu.

Celková dotace ženského turnaje činí zhruba 9,3 milionu dolarů (cca 217,5 milionu korun). Vítězka si přijde na přibližně 1,23 milionu dolarů (cca 28,8 milionu korun) a připíše si do žebříčku WTA 1 000 bodů.

BNP PARIBAS OPEN 2022 FAKTA
• Shrnutí •
Loňské finále: Badosaová (21-Šp.) - Azarenková (27-) 7-6(5) 2-6 7-6(2)
Nejvýše nasazené: Krejčíková (#2), Sabalenková (#3), Šwiateková (#4), Kontaveitová (#5), Badosaová (#6), Kar. Plíšková (#7), Sakkariová (#8), Muguruzaová (#9)
Kategorie: WTA 1000 (Mandatory)
Místo konání: Indian Wells, USA
Povrch: tvrdý
Dotace: 9.260.028 dolarů
• Možná čtvrtfinále •
Krejčíková (1-ČR) - Kar. Plíšková (7-ČR) | H2H 0-3
Šwiateková (3-Pol.) - Muguruzaová (8-Šp.) | H2H 0-1
Badosaová (5-Šp.) - Kontaveitová (4-Est.) | H2H 0-1
Sakkariová (6-Řec.) - Sabalenková (2-) | H2H 2-4
• Možná osmifinále •
Krejčíková (1-ČR) - Gauffová (16-USA) | H2H 1-0
Raducanuová (11-Brit.) - Kar. Plíšková (7-ČR) | H2H 0-0
Šwiateková (3-Pol.) - Kerberová (15-Něm.) | H2H 0-0
Svitolinová (12-Ukr.) - Muguruzaová (8-Šp.) | H2H 7-5
Badosaová (5-Šp.) - Ostapenková (10-Lot.) | H2H 2-1
Pegulaová (14-USA) - Kontaveitová (4-Est.) | H2H 1-0
Sakkariová (6-Řec.) - Džabúrová (9-Tun.) | H2H 2-1
Azarenková (13-) - Sabalenková (2-) | H2H 1-3
• Soupeřky českých tenistek v 1. kole •
Krejčíková (1-ČR) - volný los
Kar. Plíšková (7-ČR) - volný los
Kvitová (27-ČR) - volný los
Vondroušová (30-ČR) - volný los
Martincová (ČR) - kvalifikantka
Siniaková (ČR) - Beguová (Rum.) | H2H 2-1
• Soupeřky slovenských tenistek v 1. kole •
Kučová (SR) - Ruseová (Rum.) | H2H 1-0
Kompletní los
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
Blondie
Nečekala bych, že to někdy řeknu, ale těším se na Plíškovou XD sice bodu pořád fandit proti Karo, ale ty emoce s ní spojené mi chyběly, je jedna z hráček, kvůli kterým vstávám i v noci :-)

Jsem letos opravdu zvědavá, jak si povede. Existuje řada okolností, které napovídají, že se její fandové mají na co těšit.

- bude sice nerozehraná, nicméně určitě pořádně nadržená na to pořádně to tam vymlátit
- má ověřený tým - s Bajinem jí to sedne a po loňské sezóně má důvod mu věřit, navíc je asi v soukromí spokojená s Hrdličkou
- loni si dokázala, že pořád může bojovat o ty nejvyšší mety, tj. o GS
- a hlavně, což považuji za nejdůležitější, její sestra je a) šťastná a b) mimo tenis, takže jakýkoliv úspěch Karolíny není zároveň poukázání na to, jak Kristýna neuspěla. Teď už to bude daleko víc Karolína hrající za sebe, a to se ségrou v zádech, může ji to neskutečně uvolnit ruku i psychiku.

Nicméně... je to WTA, tak uvidíme.
Každopádně vítej zpět, Karo!
Reagovat
Dobry-den
Ty vstáváš v noci, abys mohla fandit proti ní? smile

https://www.youtube.com/watch?v=0vI6UdvFV6c
Reagovat
Blondie
Já mám ve sportu, který "jen" sleduji, nejraději emoce :-) nevstanu, abych viděla skvělý zápas hráčky X a hráčky Y, pokud k nim nemám vztah.

Nicméně jen opakuji, že Karolíně přeji vše nej mimo kurty, jen na nich mi prostě takto slouží k sycení zlé stránky. Nicméně když se zadaří, tak ji pochválím a když se nezdaří, tak se jí nesměju.

Tak to snad je ok :D
Reagovat
Kub1s
Krejčíková se kvůli zranění lokte odhlásila z turnaje
Reagovat
EllNino
Lonska sezona si zacina vybirat sviu daň :(
Reagovat
SydneyOpen
no snad je to jen "prevence". Bára se bude muset letos možná na debla úplně vykašlat. Loni to byl naprosto extrémně brutální zátah. Letošní sezóna zatím nic moc pozitivního smile
Reagovat
EllNino
Tak finále pětistovky a ČF na GS, to jsou pěkné výsledky, k tomu deblový GS, pak nevyšla Dubai a Doha no, ale furt dobrý solidní level, co by za takovou kontistenci někteří dali, proto je druhá .. ale musí zvolnit
Reagovat
Holahej
Eisenhower Cup on International Women's Day:
????Osaka
????Badosa
????Krejcikova
????Jabeur
????Fernandez
????Sakkari
????Halep
????Sabalenka
Reagovat
Holahej
Inovativní formát Tie Break Tens s rychlým tempem se skládá z prvních až desetibodových zápasů v tie breaku. Událostí bude losování pro 8 hráčů pro jednotlivce, přičemž v průběhu večera se odehraje celkem sedm zápasů.Odměna: 150 000 $ (vítěz bere vše)
Reagovat
Holahej
Amanda Anismova wins the Eisenhower Cup Tiebreak Tens event, beating Osaka, Badosa, and Sakkari to collect the $150,000 prize.
Reagovat
Fandina
V anketě má nejvíc někdo jiný a pak Bára. To je zajímavé.
Reagovat
Blondie
A Bára nehraje :(
Reagovat
EllNino
Pokud se nějaká dostane do osmifinále, bude to úspěch ... v brzkých kolech je čekají nejspíše souboje s Kontaveit, Badosou a Sakkari ... no a Bára Krejčíková je velká neznámá, tlak první nasazené bude taky znát, ale snad se chytí :) Los má ale těžký ...

Od Karolíny moc nečekám, od Petry už vůbec, Markétě to tu sedí, ale má těžký los ... stejně jako Tereza a Katka ...
Reagovat
com
ja od Karoliny cekam titul smile Aspon ten patej GS by vyjit moh smilesmile
Reagovat
PetaM
Nemá ani první, natož pátý ...
Reagovat
Fandina
Ale ten pátý GS by mohl vyjít, ne?
Reagovat
dadaft
vidím to na Igu
Reagovat
baba
takže Muška zase nic, to bude sešup dolů....
Reagovat
tommr
v IW a v Miami nic z lonska neobhajuje takže o nic nemůže přijít. Pokud ale nebude hrát ani na antuce tak samozřejmě vypadne z první stovky ...
Reagovat
baba
díky, já vím, že body za tyto turnaje neobhajuje, ale pokud nezačne hrát, nebude konkurence schopná a pochybuji, že po tak dlouhé době lehce naskočí do toho turnajového kolotoče...
Reagovat
elsky
To je pořád ten břišní sval? smile
Reagovat
tommr
jj to je pravda. Ta pauza je už příliš dlouhá na to aby se Karolína mohla okamžitě vrátit na předchozí úroven ...
Reagovat
Rafaeoli25
Ideální příležitost pro BK zaútočit tam na titul, pokud se vrátí do formy.
Reagovat
tommr
titul z IW je pro Báru čirá utopie. Ve čtvrtým kole jí čeká Halepka a tu v současný formě nemůže porazit. Na posledním turnaji musela navíc kvůli zranění ruky skrečovat debla takže bůhví jak je na tom zdravotně ...
Reagovat
Pe3k
Barbar Konan?
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
FulnekUltras
Krejčíková je pouze výsledek kovidu a zbožné přání sportovních idealistů. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Její druhé místo je výsledkem covidu? Můžeš to nějak argumentačně podpořit?
Reagovat
FulnekUltras
za normálních (nekovidových) okolností by dodnes spokojeně plácala debly smile

v podstatě ojedinělý výron na RG je sice hezký, ale myslím, že výš už to nepůjde ani s novými mutacemi ;-)
Reagovat
Rafaeoli25
A kolik hráček jako bylo omezeno, že ona dle tebe měla volný průchod? Ona tam loni nebyla konkurence? Barty, Sabalenka, Swiatek, Kontaveit a další nehrály?
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak jen s titulem na RG by nikdy tak vysoko nebyla, vyhrála i titul na hardu, čf v Austrálii, vždyť si to projdi, to nebyla žádná náhoda, body mluví vždy jasnou řečí.
Reagovat
George_Renel
Co do tebe ti zdravotníci ládují?
Reagovat
Rafaeoli25
Krejčíková od loňské poloviny března do této chvíle: 3 tituly, 1 finále, 3 čtvrtfinále a 5 osmifinále. To je velká stabilita, napříč povrchy, proto je tak vysoko kde je.
Reagovat
FulnekUltras
s kovidovým rozklížením normálu šlo zdola nahoru všechno líp a snadněji - a opačným směrem vlastně taky
Reagovat
EllNino
S kovidem šlo všechno lépe nahoru? Vždyť spoustě tenistkám a tenistům se držely body z Asie a ostatních turnajů, které se nehrály v roce 2020, skoro dva roky :)) Vždyť teprve letos se odečítaly body z Monterrey 2020 a loni na podzim se teprve odčítala Asie 2019... naopak, nahoru se šlo daleko hůře, a hráčky jako Kenin, Andreescu, nebo i Petra, Markéta, byly nahoře tak dlouho, protože se jim nic neodečítalo ... Bára měla být na těchto patrech už daleko dříve, nebýt covidových zmrazených žebříčků ...
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Fandina
smile
Reagovat
FulnekUltras
tak je to správne, tak to má byt... ;-)))

osamocený svatoplukův prut nic nevydrží

smile
Reagovat
Fandina
Ano a čekala jsem, že přijde další fajfkování, nepřišlo, i když od EllNIna to byly logické argumenty, je vidět, že to má v malíčku.

Faktem je, že žebříček byl zkreslen covidem, ale na tom nic nezmění to, že aby byl někdo na žebříčku druhý, tak k tomu musí mít výsledky. A ty jsou nezpochybnitelné.
Reagovat
Fandina
Respektive jak Ell píše, Bára měla být na žebříčku za normálního stavu vpředu mnohem delší dobu, než byla. On to má zmáklé. Tak není důvod to zpochybňovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist