Preview: WTA 1000 Madrid

27. 4. 2021, 18:10
Previews 44
Ve čtvrtek začne hlavní soutěž největšího ženského antukového podniku před grandslamovým French Open. Do Madridu dorazilo sedm hráček Top 10 v čele se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou. V hlavní soutěži se představí šest českých tenistek včetně trojnásobné šampionky Petry Kvitové a Karolíny Plíškové. Předloňský triumf bude obhajovat Kiki Bertensová.

Ve čtvrtek startuje hlavní soutěž ženské části turnaje Mutua Madrid Open, největšího ženského antukového podniku před vrcholem antukového jara grandslamovým French Open. O jednu z nejcennějších trofejí se bude bojovat od 29. dubna, finále je na programu v sobotu 8. května.

Do španělské metropole dorazilo sedm hráček Top 10 v čele se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou, která vyhrála generálku ve Stuttgartu a patří k největším favoritkám. Předloňský triumf bude obhajovat Kiki Bertensová.

Mezi nasazenými jsou z českých tenistek Karolína Plíšková a trojnásobná vítězka Petra Kvitová. Česko budou v hlavní soutěži reprezentovat ještě Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Marie Bouzková a Barbora Krejčíková.

Z Top 10 chybí pouze Sofia Keninová, Serena Williamsová a Bianca Andreescuová. Omluvit se musely také Donna Vekičová, Danielle Collinsová, Fiona Ferrová a Caroline Garciaová.

Divokou kartu do hlavní soutěže obdržely Američanka Venus Williamsová, domácí Paula Badosaová se Sarou Sorribesovou, Rumunka Sorana Cirsteaová a teprve 15letá juniorská dvojka Victoria Jiménezová Kasintsevová z Andorry.

Bartyová se bez ohledu na výsledek letošního ročníku Mutua Madrid Open udrží na tenisovém trůnu.

Celková dotace ženské části turnaje činí přibližně 2,55 milionu eur (cca 66 milionů korun). Vítězka si přijde na zhruba 315 tisíc eur (cca 8,2 milionu korun) a připíše si do žebříčku WTA 1000 bodů.

MUTUA MADRID OPEN 2021 FAKTA
• Shrnutí •
Finále 2019: Bertensová (7-Niz.) - Halepová (3-Rum.) 6-4 6-4
Nejvýše nasazené: Bartyová (1. v WTA), Ósakaová (2.), Halepová (3.), Svitolinová (5.), Sabalenková (7.), Kar. Plíšková (9.), Bertensová (10.), Bencicová (11.)
Kategorie: WTA 1000 (Mandatory)
Místo konání: Madrid, Španělsko
Povrch: antuka
Dotace: 2.549.105 eur
• Možná čtvrtfinále •
Bartyová (1-Austr.) - Bertensová (7-Niz.) | H2H 5-1
Svitolinová (4-Ukr.) - Bencicová (8-Švýc.) | H2H 2-2
Sabalenková (5-Běl.) - Halepová (3-Rum.) | H2H 2-3
Kar. Plíšková (6-ČR) - Ósakaová (2-Jap.) | H2H 3-2
• Možná osmifinále •
Bartyová (1-Austr.) - Šwiateková (14-Pol.) | H2H 0-0
Kvitová (9-ČR) - Bertensová (7-Niz.) | H2H 3-3
Svitolinová (4-Ukr.) - Kontaová (15-Brit.) | H2H 5-0
Muguruzaová (10-Šp.) - Bencicová (8-Švýc.) | H2H 1-1
Sabalenková (5-Běl.) - Azarenková (12-Běl.) | H2H 2-1
Mertensová (13-Belg.) - Halepová (3-Rum.) | H2H 1-4
Kar. Plíšková (6-ČR) - Bradyová (11-USA) | H2H 1-0
Sakkariová (16-Řec.) - Ósakaová (2-Jap.) | H2H 2-3
• Soupeřky českých tenistek v 1. kole •
Kar. Plíšková (6-ČR) - Gauffová (USA) | H2H 0-0
Kvitová (9-ČR) - Bouzková (ČR) | H2H 0-1
Vondroušová (ČR) - Kerberová (Něm.) | H2H 0-0
Krejčíková (ČR) - Badosaová (Šp.) | H2H 0-0
Muchová (ČR) - Qiang Wang (Čína) | H2H 0-0
Kompletní los


Tipujeme
Ashleigh Bartyová by si letos i počtvrté měla poradit se Shelby Rogersovou a natáhnout svou aktuální vítěznou sérii na pět utkání. Šampionku generálky ve Stuttgartu by v dalším kole čekala vítězka souboje kvalifikantek a v osmifinále by pravděpodobně poprvé narazila na Igu Šwiatekovou. S úřadující vítězkou French Open by ji rozhodně nečekalo nic jednoduchého. Šwiateková ovšem už měsíc nehrála a Madrid bude jejím prvním antukovým turnajem v sezoně.

Zajímavé zápasy 1. kola: Bartyová - Rogersová
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Bartyová - Šwiateková (OF)
1. čtvrtfinalistka: Ashleigh Bartyová


Petra Kvitová má rozhodně hratelný los a potřetí za sebou by v Madridu mohla postoupit minimálně do čtvrtfinále. Trojnásobná šampionka by měla oplatit loňskou porážku Marii Bouzkové a favoritkou by byla i proti Markétě Vondroušové, nebo Angelique Kerberové. Do osmifinále se nabízí obhájkyně titulu Kiki Bertensová, jež ale po operaci vůbec nemá formu, nebo Veronika Kuděrmetovová.

Zajímavé zápasy 1. kola: Kvitová - Bouzková, Kerberová - Vondroušová
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Kvitová - Kerberová (2K), Kvitová - Vondroušová (2K), Kvitová - Bertensová (OF)
2. čtvrtfinalistka: Petra Kvitová


Elina Svitolinová se na posledních turnajích předvedla ve velmi slušné formě (semifinále v Miami i Stuttgartu) a je největší favoritkou své sekce pavouka. Její úvodní soupeřkou bude Jil Teichmannová, poté by světovou pětku vyzvala Paula Badosaová, nebo Barbora Krejčíková. V osmifinále nejspíše narazí na Julii Putincevovou, či Johannu Kontaovou. S Putincevovou vyhrála posledních šest soubojů, s Kontaovou všech pět.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Svitolinová - Krejčíková (2K), Svitolinová - Putincevová (OF)
3. čtvrtfinalistka: Elina Svitolinová


Garbiñe Muguruzaové se na domácím prestižním podniku nikdy nedařilo, z osmi startů se jen jednou dostala do osmifinále, které je zároveň jejím maximem. Letos má možnost tohle "prokletí" zlomit. Vítězku French Open 2016 na úvod čeká trápící se finalistka antukového grandslamu z roku 2018 Sloane Stephensová a poté nejspíše nebezpečná Ons Džabúrová. V osmifinále s největší pravděpodobností potká Petru Martičovou, nebo Belindu Bencicovou, obě se teď trápí.

Zajímavé zápasy 1. kola: Muguruzaová - Stephensová
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Muguruzaová - Džabúrová (2K), Martičová - Bencicová (2K), Muguruzaová - Bencicová (OF)
4. čtvrtfinalistka: Garbiñe Muguruzaová


Aryna Sabalenková v minulém týdnu ve Stuttgartu jasně ukázala, že umí držet krok s těmi nejlepšími i na antuce. Běloruska začne proti kvalifikantce a měla by si připsat svou první výhru v hlavní soutěži Mutua Madrid Open. Dál už to bude těžší, ve druhém kole by nejspíše potkala Darju Kasatkinovou a poté někoho z kvarteta Jessica Pegulaová, Sorana Cirsteaová (vítězka generálky v Istanbulu), Jekatěrina Alexandrovová a Viktoria Azarenková. Pegulaová není mimo betony tolik nebezpečná, Alexandrovová má nevyrovnanou formu a Azarenková dlouho nehrála a na antuce se letos ještě nepředstavila.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Sabalenková - Kasatkinová (2K), Pegulaová - Azarenková (2K), Sabalenková - Azarenková (OF)
5. čtvrtfinalistka: Aryna Sabalenková


Pro jednu z největších favoritek a dvojnásobnou šampionku Simonu Halepovou bude možná těžké už první kolo, v němž si bude muset poradit s nepříjemnou hrou a skvělou obranou domácí Sary Sorribesové. Druhé kolo v podobě Magdy Linetteové, nebo Saisai Zheng by mělo být jednodušší. V osmifinále by vítězka French Open 2018 asi narazila na Elise Mertensovou, na kterou umí (H2H 4-1).

Zajímavé zápasy 1. kola: Sorribesová - Halepová
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Mertensová - Halepová (OF)
6. čtvrtfinalistka: Simona Halepová


Karolína Plíšková má velmi slušnou šanci postoupit do čtvrtfinále. Ve Stuttgartu se prezentovala asi nejlepší letošní formou a tu by mohla v Madridu zužitkovat, i když los jí příliš nepřál. Do prvního kola jí nadělil teenagerku Cori Gauffovou, v případě postupu by působení české jedničky pokračovalo proti Anastasii Pavljučenkovové, nebo Madison Keysové a v osmifinále může potkat kohokoli z kvarteta Světlana Kuzněcovová, Jelena Ostapenková, Venus Williamsová a Jennifer Bradyová. Všechny soupeřky jsou pro Plíškovou každopádně hratelné, hodně bude záležet, zda se na antuce bude i nadále zlepšovat, nebo přijde další pokles formy.

Zajímavé zápasy 1. kola: Kar. Plíšková - Gauffová, V. Williamsová - Bradyová
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Kar. Plíšková - V. Williamsová (OF), Kar. Plíšková - Bradyová (OF), Gauffová - V. Williamsová (OF)
7. čtvrtfinalistka: Karolína Plíšková


Naomi Ósakaová nemá antukový povrch v oblibě, a proto se neřadí k největším favoritkám na triumf a skončit by klidně mohla už před branami závěrečných kol. Souboj s kvalifikantkou by měla zvládnout, ale těžké může být už druhé kolo proti Karolíně Muchová, která nejprve musí přejít přes Qiang Wang. Pokud Ósakaová do osmifinále projde, nejspíše ji čeká souboj s Marií Sakkariovou, nebo Anett Kontaveitovou. Obě umí na antuce zahrát velmi slušně, Sakkariová navíc před měsícem v Miami ukončila dlouhotrvající neporazitelnost Ósakaové. Sakkariová má asi nejstabilnější formu a umí se rychle přizpůsobit jakýmkoli podmínkám.

Zajímavé zápasy 1. kola: Sakkariová - Anisimovová
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Sakkariová - Kontaveitová (2K), Muchová - Ósakaová (2K), Sakkariová - Ósakaová (OF)
8. čtvrtfinalistka: Maria Sakkariová

1. čtvrtfinále: Bartyová porazí Kvitovou | H2H 4-5
2. čtvrtfinále: Muguruzaová porazí Svitolinovou | H2H 5-6
3. čtvrtfinále: Sabalenková porazí Halepovou | H2H 2-3
4. čtvrtfinále: Sakkariová porazí Kar. Plíškovou | H2H 1-1

1. semifinále: Bartyová porazí Muguruzaovou | H2H 3-1
2. semifinále: Sabalenková porazí Sakkariovou | H2H 4-1

Finále: Sabalenková porazí Bartyovou | H2H 3-4

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Jako ten los je slusny narez... ani jsem si nevsiml.

https://en.wikipedia.org/wiki/2021_Mutua_Madrid_Open_%E2%80%93_Women%27s_Singles

4/4tka pavouka
Gauff/Pliskova
Keys/Pavljucenkova
Kuznetsova/Ostapenko
Vee/Brady
Sakkari/Anisimova

2/4tka pavouka
Muguruza/Stephens
Konta/Putinka

1/4tka Pavouka
Kerber/Maky

To vubec nevypada jako prvni kolo:D
Ta 4/4 to je fakt sila... a to jeste na Musku ceka v pripadnem 2.kole Osaka :)))

Kdo to vytvarel toho pavouka, ze v 1/4 jsou 4 kvalifikantky + WC/PR... a ve ctvrte jen 2. Nejaky renonc.

Pavlinka dostala divosku, ale take chytla Baru Krejcikovou, takze to bude slusna mela.
Reagovat
lars
ve 4. 1/4 pavouka je i Kontaveit
Reagovat
tommr
je to dost nevyrovnaný. Barty má jako tradičně velmi lehkej los a obě Karolíny naopak velmi těžkej ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No, uvidime jestli prejde prez Igu... je to Madrid, to by ji mohlo sedet.
Reagovat
Vlk-v-trave
Takove QF Iga vs. Petra, to by bylo hezke... ale to je jeste daleko...
...ve 4/4 mame trhaky hned od prvniho kola.:)
Kvalifikantky jsou uz nalosovane do pavouka. Naomi si strihne derby.
Reagovat
tommr
derby? Já teda Osaku jako Japonku neberu. A navíc to bude vraždění nevinátek ... smile
Reagovat
blixa
Naopmi je čistokrevná Američanka. Japonka je jen papírem.
Reagovat
FulnekUltras
takový fičák by nevymyslel ani koudelka
Reagovat
TML
Koukám, že se nám vrací Elena Vesnina. Ajáá smilesmile
Reagovat
Mony
to už minulé turnaje, akorát brzy vypadávaly
Reagovat
Vlk-v-trave
Nekdo jiny.
Reagovat
baba
neodepisovala bych Igu, může se představit ve velmi dobrém světle
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
Mony
Já bych neodepisoval ani Agu..děti rostou..smile
Reagovat
tommr
"Celková dotace ženské části turnaje činí přibližně 2,55 milionu eur (cca 66 milionů korun). Vítězka si přijde na zhruba 315 tisíc eur (cca 8,2 milionu korun) ..."

Jen pro srovnání: v roce 2019 brala vítězka 1,202,520 eur tzn. skoro čtyřikrát víc ... smile
Reagovat
PetaM
Měli bychom uspořádat sbírku. Takhle budou brzo okusovat psí kosti ... :( :D
Reagovat
Vlk-v-trave
A myslis financni sbirku nebo jidlo a odev, nejaky stary veci mam, toz a nejakou tu psi konzervu jim take mohu poslat, kdyz to pomuze... nejsem necita.
Penize za mne nema smysl sbirat..., bo to rozfofruji v barech a v obchodacich...
Reagovat
SydneyOpen
mně dneska zplesnivěl chleba a v ledničce jsem objevil 2 prošlé jogurty tak se přidávám ke sbírce
Reagovat
paddy
já přidám ohlý hliníkový příbor smile
Reagovat
paddy
smile smile

https://www.novinky.cz/cestovani/clanek/na-floridskem-letisti-se-strhla-hromadna-rvacka-40358289#dop_ab_variant=553411&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=7wJjB4SR8o3-202104271843&dop_id=40358289&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
FulnekUltras
celkem příznačné je, že k tomuto "kontroverznímu" tématu bakaloznam jako obvykle už raději nepřipouští diskuzi smile
Reagovat
paddy
v našem Kolíně není mezinárodní letiště, ale nezůstáváme pozadu smile

čas 20s
https://www.instagram.com/tv/COJNjhPnde0/?utm_source=ig_web_copy_link
Reagovat
Nenela
Ten los pro nase holky je fakt vrazedny. Bud se pobijou mezi sebou nebo narazi na sama velka jmena smile
Reagovat
tommr
jj los nám opravdu nepřál. Nechápu jak může autor článku tvrdit, že Karolína Plíšková má velmi slušnou šanci postoupit do čtvrtfinále když by k tomu potřebovala postupně porazit Gauff, Keys a Brady (nebo Venus Williams). To je při její současný formě naprosto vyloučený ... smile
Reagovat
Grape
Ve WTA není nic vyloučený smile
A vzhledem k tomu, že skoro porazila Ash, tak fakt netuším, proč by nemohla přejít přes kteroukoliv s těchto Američanek, žádná z nich na antuce kvalit Ash nedosahuje ani zdaleka.
Reagovat
tommr
to "skoro" je klíčový. Sice měla Barty na lopatě, ale dorazit jí nedokázala a totéž se bude nejspíš opakovat i v dalších vyrovnaných zápasech se silnýma soupeřkama jakými Američanky bezesporu jsou i na antuce ...
Reagovat
Grape
Ok, tvůj názor...
Ale "naprosto vyloučený" je dle mě hodně silný výraz vzhledem k tomu, že žádná z potenciálních soupeřek na tom oproti Káji není výrazně lépe.
Reagovat
gigin
Reagovat
Vlk-v-trave
Co, pojede Belehrad 2. ?
Reagovat
gigin
Tak.
Reagovat
Vlk-v-trave
Takze si dal opravny termin :)
Ted jeste, jestli Dvojku pojede Karatsev.
Reagovat
lars
tento tyden ? :)
Reagovat
gigin
Reagovat
gigin
Aj Dáda Patrasová má dnes narozky. Sa to sešlo no.
Reagovat
paddy
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
paddy
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
FulnekUltras
hlavně bez krakena
Reagovat
com
Kdo vyhraje letošní WTA 1000 v Madridu? smile Ve vyberu mi opet chybi jedno jmeno smile
Reagovat
paddy
vamos Rafa smile
Reagovat
tommr
ty si dneska něco požil? smile
Reagovat
paddy
zbožňuji tvůj smysl pro humor smile smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist