Preview: WTA Praha - 3. den

30. 4. 2008, 09:52
Previews 0
Včerejší program na tenisovém turnaji v Praze narušoval déšť. Dnes by počasí mělo být moudřejší a tak diváky snad žádné neplánované pauzy nečekají. V ženské části je na "den čarodejnic" naplánováno 6 duelů. V nich se představí tři aktérky víkendového fedcupového duelu v Izraeli - Češky Benešová a Kvitová a druhá nasazená Izraelka Shahar Peerová. Už zápas druhého kola čeká Karolínu Plíškovou.
ilustrační foto (© pragueopen.cz)

Iveta Benešová požádala o přeložení zápasu 1. kola ECM Prague Open na středu, a vzhledem k jejímu pondělnímu návratu z Izraele jí bylo vyhovněno. Benešová ve Fed Cupu potvrdila skvělou formu, když získala bod v singlu a rozhodující také společně s Květou Peschkeovou v deblu. Před týmovou soutěží vyhrála turnaj ITF na antuce v italské Latině, v belgickém Torhoutu postoupila v hale do finále a stejného výsledku dosáhla i na podniku WTA v Estorilu, kde se zase hrálo na její oblíbené antuce. V Praze svou pouť za dalším úspěchem zahájí proti Švédce Sofii Arvindssonové, s níž se střetne poprvé. Arvidssonová letos takových výsledků jako Iveta nedosahovala, maximem byly dvě čtvrtfinále v hale. Na antuce hrála až v Estorilu, kde porazila Osterlohovou a nestačila na Savčukovou. V dnešním duelu je favoritkou domácí Benešová, ale podle vlastních slov neví, zda bude schopna se na zápas připravit hlavně psychicky. Pokud ano, může v Praze dojít daleko. Česko-švédský duel zahájí dnešní program na ECM kurtu v 10:30 hodin.

Na hlavním kurtu ČEZ Koloseum se od půl jedenácté představí turnajová dvojka Shahar Peerová z Izraele. Aktuálně 18. hráčka světa se o uplynulém víkendu ve Fed Cupu moc nepředvedla. Ač do ní Izraelci vkládly velké naděje, nedokázala jejich jednička získat ani jeden bod. V singlu prohrála s Kvitovou i Benešovou a v rozhodujícím deblu společně s Obzilerovou rovněž prohrála. Peerová si neustále stěžovala na žaludeční potíže, ale spíše to bylo v psychice. Nedokázala dominovat v zápasech s papírově slabšími soupeřkami a to ji nahlodalo. A v Praze bude těžko hledat motivaci na pro ni ne tolik prestižním turnaji. v 1. kole narazí na Rusku Annu Lapuščenkovou, pro kterou to bude teprve čtvrtý zápas na okruhu WTA. Letos už na rychlém povrchu v Hobartu dokázala porazit Katerinu Bondarenkovou. Dále se jí už ale moc nevedlo, na antuce vyhrála ze tří zápasů jen jeden - navíc nad Španělkou Garciovou-Vidaganyovou, jež letos jiný zápas ještě neodehrála. Zaváhání Shahar Peerové by tak dnes bylo velkým překvapení, ale těžko odhadovat, jak k zápasu přistoupí. Nicméně v roce 2006 Peerová pražský turnaj vyhrála.

Kvůli dešti bylo na dnešek přeložene utkání domácí Petry Kvitové proti třetí nasazené Bělorusce Victorii Azarenkové. Také Kvitová se v pondělí vrátila z úspěšné fedcupové štace v Izraeli. Svou překvapivou výhrou nad Peerovou získala pro český tým první důležitý bod. Následně sice nestačila na Obzilerovou, ale i jeden bod byl od Kvitové skvělým výsledkem. Letos už porazila i Španělku Medinaovou nebo Američanku Venus Williamsovou. V Praze však favoritkou rozhodně není. Kvitová teprve v pondělí začala poprvé v letošní sezoně trénovat na antuce, a podle svých slov se změny povrchu obává. Soupeřka Victorie Azarenková, 26. hráčka žebříčku, je z antuky přeci jen rozehraná. V Amelia Island porazila Italku Erraniovou, aby následně vypadla po třísetovém boji s Cibulkovou. V Charlestonu dokráčela do 3. kola, v němž prohrála s Dementěvovou. V Praze by měla potvrdit roli favoritky turnajová trojka Azarenková, Petře Kvitové bude změna povrchu dělat problémy. Na antuce téměř rok nehrála, Azarenková v Praze obhajuje semifinále.

Už zápas druhého kola čeká šestnáctiletou Karolínu Plíškovou. Ta včera premiérově vyhrála zápas na okruhu WTA a brala to jako samozřejmost. "Normálka, prostě jsem vyhrála zápas," řekla s úsměvem pro server idnes.cz. Ani se příliš neradovala, přestože porazila někdejší světovou osmičku Alicii Molikovou dvakrát 6-4. Českou naději dnes čeká Estonka Kaia Kanepiová. Osmá nasazená hráčka si v úvodním kole poradila s Chorvatkou Karolinou Spremovou po setech 7-5 6-0. Naposledy se Kanepiová představila před měsícem v Miami, kde postoupila přes Kvitovou, Aljonu Bondarenkovou a Patty Schnyderovou až do osmifinále, v němž už nestačila na pozdější vítězku Serenu Williamsovou. Utkání Plíškové s Kanepiovou je naplánován na Center kurt po zápasech Peerové a Kvitové. Začátek tedy zhruba v 13:30 hodin.

Dnes se ještě v duelu prvního kola představí Ruska Vera Duševinová proti Němce Martině Müllerové a už o postup do čtvrtfinále bude bojovat Italka Roberta Vinciová proti Jill Craybasové z USA.

Odkazy:

Program zápasů (match schedule)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist