Prostějovští tenisté chtějí další titul, ale silná je i Sparta

15. 12. 2017, 12:06
Aktuality 2
Tenisté Prostějova zaútočí v extralize smíšených družstev i s Karolínou Plíškovou v sestavě na jubilejní desátý titul v řadě. Překazit vítěznou šňůru jim může partnerský klub Sparta Praha, za kterou nastoupí Petra Kvitová a Tomáš Berdych. Od soboty do pondělí jsou na programu dvě semifinálové skupiny a jejich vítězové se ve středu 20. prosince utkají o titul v Říčanech.

Sparta se v semifinálové skupině v hale ve Stromovce utká v sobotu s I. ČLTK Praha a v pondělí s Libercem. Prostějov má doma za soupeře tradičního rivala z Přerova a říčanské vítěze předkola.

Prostějovští mají na soupisce s Karolínou Plíškovou i její dvojče Kristýnu a dále Lucii Šafářovou, Terezu Smitkovou, českou dvojku Jiřího Veselého a Slováka Norberta Gomboše. "Letos nejsme jasnými favority jako dřív, ale myslíme na co nejlepší výsledek," řekl dlouholetý kapitán Prostějova Jaroslav Navrátil.

Sparta by ráda získala první triumf v extralize po 17 letech. K tomu mají s Berdychem a Kvitovou pomoci Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková nebo druhý deblista světa Lukasz Kubot z Polska. "Už hodně dlouho jsme titul nezískali a touha je veliká," prohlásil kapitán a sportovní ředitel Sparty Petr Luxa.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová, Berdych, který přijede z tréninku v Monaku, a Strýcová mají vyztužit sestavu Sparty hned v sobotu proti celku ze Štvanice. "A pak se uvidí, jak se budou cítit," řekl Luxa o startech trojice hvězd.

Přerov spoléhá mimo jiné na Uzbeka Denise Istomina, pražský I. ČLTK zase na Slováka Andreje Martina a na talentovanou Markétu Vondroušovou. Za Říčany odehrála předkolo šestnáctá hráčka světa Anastasija Sevastovová z Lotyšska.

Před rokem Prostějov porazil ve finále Bonver tenisové extraligy doma Spartu 6-2 na zápasy.

ČTK, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sem zvědavej čím se bude chtít zviditelnit příští rok... Vymyšlenej útok ale asi nic nepřekoná, tak snad to bude pořádnej tenisovej úspěch, přeju jí to :-)
Reagovat
Holahej
Petra Kvitová
Celý rozhovor s českou tenistkou Petrou Kvitovou o návratu na kurty, fanoušcích i rivalkách a o tom, jak dlouho si před turnaji balí kufr, si přečtěte v magazínu Pátek LN, který vychází 15. prosince.
Zdroj: https://www.lidovky.cz/kazdy-mic-pro-me-predstavoval-zazrak-lici-petra-kvitova-po-navratu-na-kurt-1tx-/lide.aspx?c=A171214_193618_ln_noviny_ele
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist